Zloděj

Ruční kuše Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 30

Tuto střelnou zbraň mohou používat válečníci, hraničáři a zloději, nicméně nejsnáze dostupná je pro zloděje, proto jsem ji zařadil do této skupiny. Ruční kuše se totiž považuje za odznak vrahů, nikdo se s ní na veřejnosti moc neukazuje, pokud je u někoho zabavena, pak má dotyčný hodně blízko k oprátce. Tato kuše se dá sehnat pouze na černém trhu a její cena se pohybuje okolo 800 až 1000 zlatých.


Popis:

Ruční kuše je velká asi 30 coulů, konstruována tak, aby se vešla akorát do ruky. Je vyrobena z tvrdého černěného dřeva a všechny jemné mechanismy jsou černé matné oceli. Lučiště je rovněž kovové a – a to je největší zvláštnost – je dvojité. Díky této drobnosti je možné vystřelit z této kuše dvakrát v kole. Nevýhodou je, že se pak musí celé jedno kolo nabíjet. Samozřejmě má kuše také dvě tětivy a dva žlábky na šipky.

Není možné z této zbraně střílet klasickými šipkami, je nutné použít šipky speciální – kratší, lehčí, většinou bývají, stejně jako kuše, černé (1 kus/10 zl).

Parametry:
2/+3 (není moc snadné zasáhnout citlivé místo, ale pokud se tak stane, je zranění těžší), jednoruční.
Dostřel:
krátký – 4
střední – 7
dlouhý – 12 Kuše samozřejmě dostřelí dál, než 12 sáhů, ale není efektivní.

Možná vás napadne, co je na té kuši tak smrtící, její parametry zas tak převratné nejsou. Tato kuše je ale ideální pro střelbu ze zálohy a otrávenými šipkami. Zde jako příklad uvedu ještě dva jedy, které se (za příslušný obnos) dají k této kuši pořídit:

Černá vdova: odl – 7 – 1k6+3/7k6+7 (dávka pro dvě šipky stojí na černém trhu asi 400 zl)

Šedý had: odl – 7 – 2k6/2k6+10 (dávka pro dvě šipky stojí na černém trhu asi 210 zl)

Oba jedy samozřejmě fungují jenom v případě, že šipka zraní alespoň za 1 život. Doba životnosti jedu na šipce je 2,5 hodiny. Pak steče.

Do kuše může být jako do jakékoliv jiné zbraně zaklet démon astrálních sfér.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

je to skvělý vždy jsem v dobrodružství takovou kuš chtel a ted ji budu moct mít.davam 5


 Uživatel úrovně 0

naprosto skveli.libi se mi vyvazenost kladů a záporů takze 5*


 Uživatel úrovně 0

Hned pudu za PJ a domluvim se na ní. Ale souhlasim na tom problémku s tim tunýlkem... ale opravdu zakeřné......


 Uživatel úrovně 5

Tak vážení přátelé, vážně i nevážně. S lehkým úsměvem na rtech i ledově křišťálovou slzou smutku u oka vám všem, moji drazí, oznamuji, že vyhlašuji jakýsi neoficiální konkurz na redaktora této rubriky.


Důvodem je moje dlouhodobější hraní GURPS, ke kterém jsem přestěhoval svou pozornost a prodání pravidel drd. Jelikož mechanismy v hlavně nemám a tak bych vás nerad škodil, rozhodl jsem se k tomuto těžkému kroku. Nebojte ale, neodcházím úplně a můj stín bude ještě po dlouhou dobu krýt sluneční paprsky dopadající na jablka vaší práce.


Pokud se chcete utkat ve snaze o redaktořinu, těžkou dřinu, této bohapusté chaotické rubriky jménem… . .. . . . . .. . . .Zloděj!!! …… tak, nejlépe na moji adresu ve zdejší interní poště, pošlete určitou vizi, podle které budete příspěvky schvalovat, jaké budete upřednostňovat, jak se budete k uživatelům chovat. Tedy jestli jste ochotni pro ně založit stůl, kam budete k veřejnému dostání dávat neschválené příspěvky a s jejich autory o nich diskutovat, či jestli máte i další a další řešení. To vše napište. Nezapomeňte, že jako redaktor musíte být výřečný a tedy nějaký ten řádek navíc vám nesmí roztrhat prsty až ke kloubům na předloktích. (to je tam, kde se paže ohýbají, opíráte se o ně v hospodě).


Hodnocení příspěvků je anonymní, tedy my redaktoři stejně nevíme, koho schvalujeme. Jen informace, která je myslím podstatná.




Závěrem vám prozradím jednu důležitou věc. Aby vaše příspěvky nečekaly po dobu dlouhatánského výběrového řízení, rozumějte toho, jak se budu rozhodovat mezi těma dvěma, kteří by se mohli ozvat, nebo poučovat alespoň toho jednoho co a jak, což by mohla být delší doba, tak jsem se rozhodl, že mi bude vypomáhat člověk jménem konopaslik. Berte toto v povědomí. Přístup do redakčního systému nemá a proto bude moje hodnocení na jeho doporučení a jeho komentář jako komentář můj. Rozumíme si, doufám, že ano.



 Uživatel úrovně 0

Docela užitečná věcička


 Uživatel úrovně 0

K_Ptah: Kuše má obrovskou sílu při výstřelu, proto se letky ohnou v trubičce a za ní se opět narovnají, takže přesnosti to neubere tak moc oproti výhodě dvou výstřelů.


 Uživatel úrovně 0

irook:
potom ale musi byt ten tunilek trosku sirsi nez sipka a ta se tam bude mlit - tzn ze nepujde poradne zamirit.
jedine snad, ze by ta trubicka byla dlouha a fungovala jako hlaven to potom jo.


 Uživatel úrovně 0

K_Ptah:
sipka sice letky ma, ale jsou hrozne malinke (takze by v pohybu tunylkem urcite nezavazely).


 Uživatel úrovně 0

nevim jeslt si to dobre predstavuju, ale nema sipka letky jako sip?jenom mensi? potom by se totiz po vystrelu na tom tunylku zarazila. nebo prisla o ty letky ale jestli je nama tak je to ok


 Uživatel úrovně 0

Fafrin Vok atd. : Držela by tam v nějakym tunýlku nebo tak něco