Zloděj

Rychlé probodnutí Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 21

Tento úkon smí zloděj použít až od šesté úrovně. Jeho principem je nečekané rychlé probodnutí svého soka, což znamená během jediného kola vytasení a bodnutí buď přímo a nebo z otočky (stojí li zloděj zády k svému sokovi), přičemž sok nesmí tušit zlodějův záměr. Pokud má tušení (rozhodne PJ), trik se nezdaří.
Pokud ale nastane vhodná situace, kdy nepřítel nemá ni šajn o tom, co zloděj zamýšlí (kolo před tím to oznámí PJ), může se pokusit o to nečekaně udeřit. Platí však, že zbraň (lehká bodná jednoruční) musí být na místě, odkud bude snadné ji vytáhnout (někde v botě pod nohavicí se to bude tahat těžko).
Ovšem i teď má oběť šanci, že rozpozná zlodějovy úmysly. Je-li k ní otočen čelem, je šance 20 - úroveň zloděje (od šesté), že si toho všimne. Je - li k němu zády, šance je o 5% nižší, ovšem i zde záleží na úpravě PJ.
Zdaří - li se zlodějovi úder, oběť má postih -2 k obraně (je překvapena) a nesmí se bránit zbraní ani štítem, neboť je překvapena. Pokud uspěje, brání se obvyklím způsobem (bez postihu).

POZNÁMKA: Zloděj smí tuto schopnost využít též jako rychlé vytasení a následný rychlí útok (vše během jednoho kola) s jednoruční lehkou zbraní. Tuto schopnos NELZE využít ve spojení s útokem ze zálohy.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Elvisův duchu:
Napad je to dobry, řekl bych i originalni – trosku mi to pripada jako na Divokem zapade, když dva strelci stoji proti sobe a jde jen o to, kdo bude rychlejsi…Nicmene tento utok vychazi z prekvapeni a je pekne zakerny. Presne to, co bych u zlodeje cekal.
Avsak zpracovani se mi nezda uplne nejlepsi:

-tento manevr je hodne, ale opravdu hodne o zkusenostech, tzn. ze primarni zalezitost, podle které se urci, zda zlodej zasahne, musí byt past, ve které je rozdil urovni. Udelal bych to asi takhle: při pouziti utoku si zlodej hodi proti pasti Roz + Obr – 7 – povedlo se / nepovedlo se.
Pokud se povedlo, tak se obet nemuze branit zbrani (postih -3 k OC za obranu beze zbrane) a je mirne prekvapena (další postih –2 k OC). Pokud se však nepovede, ocitne se zlodej v nevyhodnem postaveni a souper na nej ma při nejblizsim utoku bonus +2 k UC a zlodej se nemuze branit zbrani (tzn. presne opacne podminky, coz je logicke, protože pokud zlodej neuspel proti pasti, znamena to, ze obet utok vytusila), ale nejpozdeji do konce kola.

-druha věc je, ze bych to urcite nedal kejakemu zlodeji na seste urovni. Tento manevr mohou umet napr. jen v urcitych organizacich a zalezi je na Pj, zda se vubec zlodej dostane k tomu, aby se to mohl naucit.

No a hodnoceni – protože se mi ten napad libi, ale protože zpracovani ponekud pokulhava, dam ***.


 Uživatel úrovně 5

Sakra... nějak tu není mé hodnocení... dopr... mno budu to muset napsat znovu. *grin*...


 Uživatel úrovně 0

To je...poněkud NEPROPRACOVANÉ.
1) Pravděpodobnost: BLBOST, musí tam bejt zahrnutá inteligence oběti a obratnost zloděje. Např. by to mohlo bejt 3*stupeň(ne bonus) za inteligenci oběti - úroveň + bonus za obratnost zloděje, pokud zády, tak o těch 5-10% míň.
2) ...rychlé vytasení a následný rychlí útok (vše během jednoho kola)... to je trochu nevýhodný: za normálních podmínek: tasení - 1.akce, útok - 2. akce...asi jsi chtěl napsat "bějem jedné akce, že?
3) dost silný, ale to už nevytýkám....

Celkem - * *


 Uživatel úrovně 0

No já nevím jaxi představujetea, by to nbeylo odfláknuté... .)


 Uživatel úrovně 0

Jeeper má pravdu nápda by som hodnotil lepsie ale spracovanie je skvor odflaknute ale davam 3* lebo ma to predsa len zaujalo.


 Uživatel úrovně 0

Je to nepropracovaný, dal bych tam vyšší šanci, že si toho obránce všimne.