Zloděj

Rychlé probodnutí Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 21

Tento úkon smí zloděj použít až od šesté úrovně. Jeho principem je nečekané rychlé probodnutí svého soka, což znamená během jediného kola vytasení a bodnutí buď přímo a nebo z otočky (stojí li zloděj zády k svému sokovi), přičemž sok nesmí tušit zlodějův záměr. Pokud má tušení (rozhodne PJ), trik se nezdaří.
Pokud ale nastane vhodná situace, kdy nepřítel nemá ni šajn o tom, co zloděj zamýšlí (kolo před tím to oznámí PJ), může se pokusit o to nečekaně udeřit. Platí však, že zbraň (lehká bodná jednoruční) musí být na místě, odkud bude snadné ji vytáhnout (někde v botě pod nohavicí se to bude tahat těžko).
Ovšem i teď má oběť šanci, že rozpozná zlodějovy úmysly. Je-li k ní otočen čelem, je šance 20 - úroveň zloděje (od šesté), že si toho všimne. Je - li k němu zády, šance je o 5% nižší, ovšem i zde záleží na úpravě PJ.
Zdaří - li se zlodějovi úder, oběť má postih -2 k obraně (je překvapena) a nesmí se bránit zbraní ani štítem, neboť je překvapena. Pokud uspěje, brání se obvyklím způsobem (bez postihu).

POZNÁMKA: Zloděj smí tuto schopnost využít též jako rychlé vytasení a následný rychlí útok (vše během jednoho kola) s jednoruční lehkou zbraní. Tuto schopnos NELZE využít ve spojení s útokem ze zálohy.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je jedn pro kho to je, ale jak je to použitelné a tady jde vidět, že se nad tím zamyslel.


 Uživatel úrovně 0

No nějak zmatený. divná pravděpodobnost. To už se tu ale řešilo. Zkusím se zaměřit jinam. Pokud by zloděj chtěl něco takového použít, tak by asi spíš zaútočil ze zálohy. Ten postih -2 k obraně nějak nechápu. Mělo by tam bejt něco typu: Oběť je překvapena -> ztrácí iniciativu (V rozšíženém soubojovém systému -6 k iniciativě. V normálním je překvapena a útočník má jeden volný útok nebo něco takového....). Celkově tak za 2*


 Uživatel úrovně 0

je to vic pro PJ nez pro hrace ale to neva me se to libi. Až na to ze je to trochu zmatene..... davam 3***


 Uživatel úrovně 0

jilm:
Pj to nemusi hned zarazovat do sveho systemu... treba ja teady beru spoustu veci jen jako inspiraci...


 Uživatel úrovně 0

Myslím, že na tom není co dolaďovat. Je to... v rámci sekce Zloděj průměrné. Ale - ruku na srdce - najde se nějaký čtenář - PJ, který to zabuduje do své hry?
Pochybuji, proto nebudu hodnotit, protože jako článek klidně, ale samoúčelné.


 Uživatel úrovně 0

Gandalv:
ano, od doladovani je tu dilna, ale pokud by kazdej prispevek prosel dilnou, tak by hodnoceni nakonec vzdycky bylo na 5* a tahle diskuze pak uplne zbytecna...
Kazdopadne, kdyz uz to sem autor dal, tak si myslim, ze neni vhodne mu rikat, ze se na to vysral nebo ze to je na hovno...

Cryspy: myslim, ze je to tak lepsi. dik.


 Uživatel úrovně 0

Ano, DÍlna, jaxprávně podotkl Gandalv, opravil jsem kritiku, aby nezněla tak blbě, a podle mě ho to neodradí, myslíkm, že by mu to mělo říct, že příště je tu dílna, čas a že by se nad tím měl trochu zamyslet a poradit se o tom s někým, kdo tomu alespoň trochu rozumí a prostě to tak neodbýt...

S úctou Cryspy


 Uživatel úrovně 0

Vše bylo řečeno, myslím, že jsi se na to celkem vykašlal, měl by jsi to lépe propravcovat.
Myslím, že dyby si si na to nechal víc než deset minut, tak by to dopadlo líp. Vypadá to, jak kdyby jsi to psal online.

S úctou Cryspy


 Uživatel úrovně 0

irook: Ale od dolaďování je tady dílna!


 Uživatel úrovně 0

cryspy:
no, myslim, ze neni zase nutne nekomu rikat, ze se na to vysral. Hlavni hodnota toho prispevku je totiz v napadu a originalite, proti je "pouze" zpracovani. Jiste, tady se hodnoti komlpetnost prispevku, ale zaroven se k nemu da leccos pridat a prispet tim k jeho doladeni. Tim, ze nekomu napises, ze to stoji za hovno, mu rozhodne nepridas chut neco noveho tvorit..