Zloděj

Rilondský ježek Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 65

Ježka tvoří čtyři ostré ocelové hroty. Pokud dopadne na zem, leží na třech z nich a čtvrtý je kolmo vzhůru. Zloděj je za sebe může naházet aby zdržel pronásledovatele. Každý kdo na ježka šlápne ztratí jen 1-3 životy, ale několik dalších dní nemůže došlápnout na zraněnou nohu. Ježka lze navíc namočit do některého z jedů (nebo ho nechat trochu zrezavět...). Vyrobit ho dokáže většina kovářů, ne každý se k tomu ale propůjčí. Většinu se dá koupit na černém trhu. Jeho cenu určuje zejména postih za výrobu (v Rilondu vám za to useknou ruku).
Ježek váží 1 minci (50 gramů) a do koženého váčku se jich vejde deset až patnáct.
Šance, že pronásledovatel na ježka šlápne je ve tmě 10% a zvyšuje se o 10% za každého dalšího na čtverečním sáhu, na světle je poloviční. Pokud pronásledovatel o ježcích ví a dává si pozor, může se jim bez potíží vyhnout (trochu ho to zpomalí).

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Jak už jsem psal níže, není to opsané ze Zlaté pavučiny, ale z knihy Dějiny římského vojska (Fortuna print, 1992), konkrétně strana 33, obrázek zhruba uprostřed.


 Uživatel úrovně 0

někdo moc četl zlatou pavučinu
0 bodů


 Uživatel úrovně 0

Ne, že by se inspiroval. Tohle je kompletně obšlehnuté ze Zlaté pavučiny včetně slovosledu apod. (např. nápad se zrezivěním). Jediné, co zřejmě je autorovou inovací, je počet ježků ve váčku. Čekal bych, že redaktoři něco takového poznají, ale je pravda, že člověk nemůže vědět všechno a znát veškeré moduly.

0* za podvádění je myslím vhodné ohodnocení.


 Uživatel úrovně 0

jako jedna z mala veci to neni nak zahadne slozity a muze se to hodit - takze me se to libi


 Uživatel úrovně 0

Zrovna se mi do rukou dostala Zlatá pavučina a co tam vidím? No tvého ježka. Počítám s tím, že se autoři Asterionu nechali inspirovat :-(.


 Uživatel úrovně 0

Nevim jestli to je v nejake zlate pavucine kazdopadne se mi to jevi jako docela dobra vec... Vetsina veci co tu je je z nekama prevzatych nebo nejak upravenych...hlavni je tyto veci seskupit na jeden server at potom nestravis vyhledavanim 3 hodiny...


 Uživatel úrovně 0

Presne tak jako ve zlate pavucine


 Uživatel úrovně 0

až tady bude kritika člověka jménem Milan že je to na hovno, tak si z toho nic nedělej. Použil jsem to proti němu a on přišel o 500zl a kouzelný luk. príma věc jen tak dál!


 Uživatel úrovně 0

Jako ve Zlaté pavučině.....


 Uživatel úrovně 0

Jo a eště bych (pardon že v dalším příspěvku) připomenul, že ta pravděpodobnost, že si toho V NOCI všimnu, je naprosto...eeeee, fakt ne!