Předměty

Přilba bezhlavého rytíře Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Kouzelná zbroj

Váha: 33 mn

Popis:

Základní informace

Měla to být přilba neviditelnosti ale při výrobě byla někde udělána chyba a tak při nasazení dělá neviditelnou pouze hlavu. Za vše může runa, není to dílo démona.

Popis

Přilba má kuželovitý tvar a je celá černá. Vpředu vykrojená do písmene T (pro oči a nos). Chrání celou hlavu. Vnitřní strany jsou pokryté kůží pro vetší pohodlnost. Pod jednou z kůží je runa napsaná rudou barvou. Zbývající krk vypadá jako průřez. Je tam vidět krev, mícha, žíly, kosti. Tento druh přilby si v mém světě oblíbili lidé. Byla vyrobena pro postavu o velikosti B.


Vlastnosti

Pokud se nasadí tak celá hlava nositele zmizí. A budí dojem bezhlavého rytíře. Runa je zdrojem neviditelnosti. Tato „neviditelnost“ nejde zrušit dokud si ji nositel nesundá. Pokud přilbici nosí válečník, tak se jeho schopnost zastrašení počítá jako by byl o 3 úrovně výš. Představte si bezhlavého válečníka. Runa je trvanlivá a nejde smýt.

Dodatky

Hlava s přilbou tam pořád je a proto když prší, je velká pravděpodobnost že bude vidět tvar přilby (hlavy), když po přilbě stéká voda. Pokud nějaká inteligentní bytost uvidí bezhlavého rytíře, tak si hází na past Int ~9~ nic / prohlédl iluzi. Pokud se v dané oblasti vyskytl pravý bezhlavý rytíř, tak bych ještě past trochu upravil.

Použitelnost

Využití je mnoho, bezhlavý rytíř se může podívat za roh, aniž by někdo viděl jeho hlavu, šmírovat nevinné dívky skrz okno, strašit malé děti, zkrátka co koho napadne.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Budu mluvit pouze za sebe. Předchozí kritiku jsem jen přelétl a možná se budu po některých opakovat. Ale opakování matka moudrosti ;-)

Tedy pro mě to není vůbec originální. Už někdy před pěti šesti lety jsme měli ve světě klobouk a rukavice neviditelnosti. Působily úplně stejně, jen se zneviditelnily také. Celkem jsme si s tím užili legraci. No ale byl to jiný systém a věřím tomu, že to tehdy někdo dal (nebo to možná tehdejší PJ vzal) na nějaké stránky věnující se d20, shadowrunu nebo schwarze auge. Každopádně pro mě je využitelnost klobouku lepší v tom, že si ho může nasadit každé povolání, přilba je omezena tuším jen na válečníka a hraničáře.
Tedy je možné, že ty jsi to vyhrabal někde na netu a jediný tvůj úkol byl převést to do pravidel drd. Což se ti vůbec nepovedlo. Za dobrý příspěvek považuji ten, který libovolně zkušený a průměrně chytrý PJ vezme do ruky a použije. Nemám nic proti tomu, pokud je zasazen do tvého světa, ale musí jít velmi lehce upravit a předělat do světa jiného (nejlépe jen změnou jmen). Dále pokud už použiješ nějaké nepravidlové věci, tak buď je co nejlíp osvětli, nebo dej odkaz na nějaké jiné dílo, které se problémem zabývá obšírně. Teď konkrétně narážím na runu. Ve vlastnostech máš: „runa je trvanlivá a nejde smýt.“ Dá se do ní rýpnout nožem? Dává helmě nějakou pevnost/tvrdost navíc? Co se s runou stane, když se helma rozbije? Například já jako hráč bych se ihned zeptal, jak ta runa vypadá, protože se to někdy do budoucna může hodit (a chtěl bych její nákres na papír). Jako hráč alchymisty bych se hned zeptal, zda vidím magenergii a kolik jí je. PJ, který si vystačí se základními pravidly, musí tuto tvou runu předělat do systému kouzelných předmětů nebo artefaktů. Práce navíc.
Vlastnosti jsou taky nic moc. Hlava po nasazení sice zmizí, ale přilba je pořád vidět, tedy jak píšeš v použitelnosti nenápadné koukání za roh asi neklapne. Nebo je to tak, že po nasazení zmizí i přilba? Chybí mi, jak se chová průměrný člověk, když uvidí někoho s nasazenou přilbou. Odpověď: „to si domyslí každý dobrý PJ“ neberu. „Nasazení“ nápadu do pravidel je to, co očekávám od autora nějakého díla. Těch možností je spousta a použít třeba válečníkovo zastrašení mi přijde dobré. Ale musí to být obecné pro jakoukoli situaci. Válečník, který si helmu nasadí, není jediný možný nositel. Proto bys měl zapřemýšlet i nad tím, jak se budou chovat lidé, když si helmu nasadí kdokoli jiný. Navíc, jestli se dobře pamatuju, tak zastrašení není automatická činnost. Ale strašení lidí díky neviditelnosti vlastní hlavy automatické je. Tedy minimálně by to chtělo upravit a ne jen převzít z pravidel jednu větu.
Dodatky jsou fajn, ale opět by to chtělo trochu doplnit. K dešti si sníh asi domyslí každý. Každopádně já si myslím, že vždy by nejdříve měl být hod na to, zda civilista vůbec ustojí, že vidí někoho bez hlavy. A jedna z možností by měl být panický útěk. Až potom by měl být hod na to, zda prohlédne iluzi. Tedy je možné, že kdyby se lidi nebáli, odhalili by iluzi častěji. Holt strach je první signální, přemýšlení až druhá ;-)
Použitelnosti mě napadají i jiné, ale ty jsi zvolil dobré příklady. Jen nevím, zda je opravdu šťastný nápad použít tuto věc na přilbu. Myslím si, že nošení přilby (jakékoli) není příliš pohodlné a tedy si „šprýmy“ v helmě nositel moc neužije.
Tedy závěrem zkusím nějaké shrnutí. Podle mě jsi tomu moc času nevěnoval. Stáhl jsi obrázek, napsal opravdu jen pár vět, něco opsal od rádců v dílně, aniž by ses nad tím zamyslel, pozměnil to nebo rozšířil. U mě to je na 0*, ale proto, že jsi pravděpodobně hodně mladý a proto, že je to tvoje prvotina a vložil jsi dílo do dílny v MS bych ti dal motivační 1*.
Já osobně bych z toho udělal klobouk nebo čepici, změnil bych to na zpackaný artefakt a hodně si pohrál s pastmi na reakci ostatních obyvatel a odhalení iluze. Je tu jedna věc, kterou jsem nezmínil. Právě tím „nástřelem“ obtížnosti pasti totiž ty jako autor určíš, jak mocná ta helma je. Pokud dáš například past Cha-5-bojí se/uteče pryč; Int-5-nic/prohlédl iluzi. Tak když beru, že průměrný člověk má charismu i inteligenci 10/0, tak zhruba každý druhý uteče a každý čtvrtý iluzi prohlédne. Jak moc by se to změnilo, kdyby první past byla 10 nebo třeba 1? A z toho se dá bez jakéhokoli jiného popisu zhruba určit, jak se budou chovat vesničané, když válečník Thorg dojde v této helmě z blízké zříceniny, kde ji našel, a vůbec netuší, co helma umí.

Cit:
„Mno ok, je to moje první dílo a musím se přiznat že jsem čekal lepší hodnocení. Víceméně některé poznámky chápu, a některé nepovažuji za podstatné. Už začínám chápat že pro příště bych neměl nechávat prostor fantazii, ale měl bych ho zaplnit dlouhým popisujícím textem, abych měl víc hvězdiček. Koneckonců když jsem to procházel tak krátké díla nemají šanci uspět.
S úctou a zklamáním Darkkkn.“

No tak to se tedy divím. Tohle je velmi špatné dílo a očekávat víc než 3* je podle mě bláznovství. A nejvíce se pleteš v tom, že krátké dílo nemá šanci uspět. Kvalitní krátké dílo uspěje vždy, ale k tomu, abys taková psal, musíš ještě ujít dlouhou cestu.

na úplný závěr: jsem se trochu rozepsal a byl bych velmi nerad, aby sis z mého příspěvku neodnesl jen negativa. doporučuju hodně číst a hodně psát a ani si neuvědomíš jak a budeš slušný rubrikový autor ;-) já jsem přinesl jen svůj pohled na tvé dílo. jen jeden z mnoha.

c.


 Uživatel úrovně 0

Gragy: Hezká kritika :) Btw, o runách tu příspěvky jsou, jeden můj, jeden Plžův, a určitě i další. Lidem vadí, že na ně neudělal odkaz. (což mi je jedno).

Co se pomocníků týče,musím se darkkkna zastat, není to jeho chybou. O tomto zvyku věděl, do rubriky to omylem poslal bez poděkování, a jeho dodatčné přidání do díla v čekárně jsem řešil s jedním redaktorem. Měl jsem za to, že dodána byla. No nic to je vedlejší :)

S pozdravem
Demonic - The Lonely Warrior


 Uživatel úrovně 0

Prídem, prečítam, pochopím. Pozrem diskusiu, zaraziím sa a nechápem. Toľko problémov, toľko sťažností .. skoro sa to chce opýtať "Ako?!"


"Oóó, pomóc, on použil runu a nie démonov, nič také v pravidlách nemáme" - no jasne, nemáme, ale kde je problém? veľa vecí na tomto servri je nepravidlových, nesystémových, proste nových .. preto sa často píšu aj čítaju. A len tak mimochodom, stavím sa že tu niekdo prispel aj nejakým príspevkom o runách.

"Čo ak ju nasadím mŕtvole? Zvieraťu? Mŕtvemu zvieraťu? Je vidieť helma? Veci vložené do helmy?" - [Přilba bezhlavého rytíře. Pokud se nasadí tak celá hlava nositele zmizí. Tato „neviditelnost“ nejde zrušit dokud si ji nositel nesundá.] - Z tretej vety vidíme, že sa ráta s tým že si ju nositel dá dole => tzn. žije, buď reálne, alebo svojím nemŕtvym životom, ale zjavne nehnije nehybne v zemi. A helma sa zvykne vyrábať. A počulii ste už o vlkovi rytierovi? Robia sa vlkom helmy? Nie? no super, takže sa dá očakávať že funguje len na luďoch (a ich fantasy klonoch). A veci ktoré zmiznú .. neviditelnosť ponasadení na hlavu, takže zmiznú tak veci ktoré sa tam zmestia s hlavou, spony do vlasov a podobne.

"Pre koho to vzniklo, há, pre koho? A kto mu to spravil, hm? A v ktorom rok v ktorom štáte, provincii, meste, kde sa nachádzala dielňa do dotyčného, aké mala poštové smerovacie číslo, ak už mali poštu, atd. atd. ..." - zjavne ju vyrobil nejaký nepodstatný babrák pre nepodstatného kupca v zemi dávno zabudnutej, a jediné čo sa zachovalo je helma/helmy. Ak chcete vo vašom svete komplikovanejšiu históriu, nič Vám nebráni, nech sa páči

"+1 KZ za prilbu" - môže byť. ale pravidlá to vôbec neriešia, systém prilieb závisí na tom ako hrávate

Gramatika - owkei, nemyme bit vsetci neomilny, tak nas opravte, ale nerobťe s komara somara ;)

Spomenúť pomocníkov z MS - áno, je dobrým zvykom uviesť tých, čo pomohli, ale keďže je nováčik, tak o tomto zvyku pravdepodobne nevedel. Asi by nemal nič proti doplneniu poďakovania na koniec keď sa o tomto zvyku už dozvedel.

S úctou na skúšku odchádzajúci Gargy


 Uživatel úrovně 0

Alcator: Kouknul jsem na tvoje díla, a nedivím se že jsi mě ohodnotil 1 hvězdou. Jelikož většina tvých děl je opravdu dlouhá a obsahuje úplně všechno. Tím myslím každou situaci a všechny detaily. Takže rozumím tvému hodnocení.

Hnutí za krátké a kvalitní příspěvky.


 Uživatel úrovně 0

Zdravím autora

Já osobně si myslím, že dát tam runu nebo démona není nikterak rozhodující faktor. Stejně si dílo může pro sebe kdokoliv upravit a přetvořit, proto bych neviděl chybu v tom, jestli je to démon nebo ne. Aspoň já se řídím tím, že pravidla pouze značí, jak by se hra měla hrát, nejsou od toho, aby nám hru omezovala.

Nápad je to opravdu zajímavý, nic podobného jsem tu snad ještě neviděl. Jako vhodné shledávám, že je příspěvek poměrně krátký a shrnuje to nejpodstatnější. Opravdu zajímavé!


 Uživatel úrovně 0

Alcator: Tyto dotazy jsem několikrát řešil v MS, a proto ti zkusím odpovědět. Není-li nasazena tak je vidět. Je tam past jestli to poznáš a nalezneš jí v dodatcích. Není problém nasadit jí mrtvole, ale tam si myslím že by to nemělo fungovat, a to ani zvířeti. Helma se stává aktivní až po jejím nasazení, proto v ní nemůžeš skrýt věci.

Runu jsem vybral protože mám runy rád, a démony ne. Runa nekomplikuje hru ani není s přímém rozporu s pravidly. Pokud tento předmět budete chtít použít, tak si můžete démona klidně přidat. Princip helmy to neovlivní. Ano dát tam démona by uspokojilo čtenáře, ale když jsem nad tím přemýšlel tak jsem došel k názoru že by to "zničilo" princip předmětu. Je to moje chyba omlouvám se a doufám že mi odpustíte že nejednám přesně podle pravidel.


 Uživatel úrovně 0

K přilbě jsem si také trochu plkl na MS, ale jelikož jsem toho řekl málo, tak se to stejně neprojevilo. Vadí mi způsob fungování - runa. Runy nejsou základní druh magie DrD, ale přidaný až tady na stránkách a proto by to chtělo její fungování nastínit a odkázat na článek s dodatkovým pravidle.
Nápad je vinikajicí, až mistrovský, avšak je slohová stánka možná trochu pokulhává, což je pravda.
Na druhou stranu je pravda, že selským rozumem jde vše v klidu odhalit a dalo by se říci, že jediné co by se k helmě dalo říct je: "Po nasazení zneviditelní hlavu."
Jenomže takhle to tady nefunguje a vždycky jsme tu my, čtenáři, kteří to nějak rozebereme, že. A jde o to, že DrD má koncepci a té je třeba se držet, dalo by se říci, že je třeba používat "právnický styl".
Jelikož jsme každý jiný, tak máme každý jiný selský rozum a to nám může činit potíže při dorozumění, čemuž se lze vyvarovat právě "přiměřenou" dávkou právničiny. To že krátká díla mají obecně méně hvězdiček je způsobeno hlavně možností rozsáhlajšího výkladu díla; dlouhá díla mají málo hvězdiček zase proto, že jsou moc svazující a, občas, nudná na čtení.
Já obecně jsem tenhle náhled získal až za tu dlouhou dobu co tu tak sleduji dění. Doufám, že tu z toho textu vyzařuje něco užitečného a že to není jen snůška keců.
Piš dál, vypadáš nadějně.


 Uživatel úrovně 3

- Jak se helma chová, není-li nasazena? (tzn.: Je vidět?)
- Jak helma pozná, že ji má někdo nasazenu? Lze ji nasadit mrtvole? Zvířeti? Lze s ní něco přikrýt a zneviditelnit to?


 Uživatel úrovně 4

Zkritizuji dvě díla na ráz a to helmu od autora a druhý od redaktora.
Aba mají stejnou použitelnot oba jsou stejné až na způsob magie v jednom případě se jedná o runu a druhém o klasického démona. Ani v jednom způsobu nevidím problém už jen protože že těžko se vytváří legendy a předmětu který trvá 2 roky a tedy osobně mám radši runy a alternativní magií než klasické DrD démony. Z tohohle pohledu je lepší autorovo dílo. Z pohledu přehlednosti a sluhu ale zase je lepší dílko redaktora i kyž domnívám se že je tam jedna nesrovnalost oproti původnímu dílu a to text helma je celá černá. To by znamenalo že pokud helma není nasazena tak nefunguje.


 Uživatel úrovně 5

já zde oceňuji hlavně to, že nováček napsal dílo a nebál se jít proti proudu. Navíc se zdá ,že se mu daří.

Také se mi líbí jeho přístup v MS. Vy mu poradíte a on si radu vážněš vezme k srdci!

Nápad díla je skvělý, vážně me nikdy nic tkaového nenapadlo:) Ovšem to co pokulhává je strohý sloh, ale to zas tak envadí, dkyž je to dílo krátké. Jasné, výstižné, rychlé a skvěle použitelné.

Tedy dobrá práce!