Předměty

Přilba bezhlavého rytíře Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Kouzelná zbroj

Váha: 33 mn

Popis:

Základní informace

Měla to být přilba neviditelnosti ale při výrobě byla někde udělána chyba a tak při nasazení dělá neviditelnou pouze hlavu. Za vše může runa, není to dílo démona.

Popis

Přilba má kuželovitý tvar a je celá černá. Vpředu vykrojená do písmene T (pro oči a nos). Chrání celou hlavu. Vnitřní strany jsou pokryté kůží pro vetší pohodlnost. Pod jednou z kůží je runa napsaná rudou barvou. Zbývající krk vypadá jako průřez. Je tam vidět krev, mícha, žíly, kosti. Tento druh přilby si v mém světě oblíbili lidé. Byla vyrobena pro postavu o velikosti B.


Vlastnosti

Pokud se nasadí tak celá hlava nositele zmizí. A budí dojem bezhlavého rytíře. Runa je zdrojem neviditelnosti. Tato „neviditelnost“ nejde zrušit dokud si ji nositel nesundá. Pokud přilbici nosí válečník, tak se jeho schopnost zastrašení počítá jako by byl o 3 úrovně výš. Představte si bezhlavého válečníka. Runa je trvanlivá a nejde smýt.

Dodatky

Hlava s přilbou tam pořád je a proto když prší, je velká pravděpodobnost že bude vidět tvar přilby (hlavy), když po přilbě stéká voda. Pokud nějaká inteligentní bytost uvidí bezhlavého rytíře, tak si hází na past Int ~9~ nic / prohlédl iluzi. Pokud se v dané oblasti vyskytl pravý bezhlavý rytíř, tak bych ještě past trochu upravil.

Použitelnost

Využití je mnoho, bezhlavý rytíř se může podívat za roh, aniž by někdo viděl jeho hlavu, šmírovat nevinné dívky skrz okno, strašit malé děti, zkrátka co koho napadne.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Děkuji autorovi za zveřejnění díla. I když jsem ve výsledku z helmy udělal něco naprosto jiného, úvodní nápad je právě odsud. A hra byla opět o něco zábavnější, takže ještě jednou díky ;-)


 Uživatel úrovně 0

Tento druh přilby si v mém světe oblíbili lidé.

Tato těta dává najevo jasně, že ne přilbu samou, nývrž její typ... Dle mě


 Uživatel úrovně 5

Ta věta, prasátko, byla myslena pouze ve smyslu typu té přilby. tedy barbuty.

Stačilo by se zamyslet a nejen hledat na příspěvku chyby.


 Uživatel úrovně 0

Za tu větu "Tento druh přilby si v mém světě oblíbili lidé." se omlouvám, byla mi doporučena. Ale má znamenat že tento druh, tím myslím vzhled, a ne magické schopnosti. Druh je Barbuta


 Uživatel úrovně 0

Pravda, tá veta je trochu zavádzajúca vinou nie úplne najlepšieho slohovania. Keďže som dielo sledoval v dielni, je mi jasné, že tým autor myslí základnú helmu, barbutu ako typ. Z konečnej podoby to ale tak jasné nie je, čo je samozrejme chyba.

Pozor, ja netvrdím, že tam má byť len jednoriadkový popis a dve čísla. Veci ako videnie magenergie by podchytené byť mali, hovorím o riešení reakcie dedinčana. Naozaj, aká môže byť reakcia prostého človeka, keď uvidí osobu bez hlavy?


 Uživatel úrovně 0

Aha. Ale z věty "Tento druh přilby si v mém světě oblíbili lidé." docela vyplývá, že jich je víc. A že se tudíž nějak dají vyrábět.
Tak s tvým přístupem by mi upřímně stačila z celýho příspěvku stačila první věta, protože pak si to dál dokáže vymyslet vážně každej. Ale to to tady taky můžeme pak rovnou zabalit, že jo.


 Uživatel úrovně 0

Niektoré kritiky sú možno príliš tvrdé; v diele sú chyby, ale netreba ich brať pomaly osobne, autor tým na nás neútočil ;)

Čo sa originality týka, prilba neviditeľnosti originálna určite nie je (objavuje sa už gréckych mýtoch, ak nie skôr), pokazená prilba, ktorá zneviditeľní len hlavu, je na tom už lepšie.
Keďže pravidlá helmy nijak neriešia, je úplne jedno, či je to helma alebo klobúk, stále to môže nosiť každý. Navyše v súvislosti s vo fantasy "zaužívanou existenciou" heliem neviditeľnosti sa dá skôr čakať, že by výrobca použil helmu.
Chcieť, aby boli v diele detailne rozpísané reakcie dedinčanov je asi trochu veľa. To je naozaj vec, ktorú si môže domyslieť ktokoľvek, veď ako sa asi človek zatvári, keď uvidí niekoho bez hlavy?

A zase druhý extrém je obhajovať všetky chyby ako nepodstatné a kritikov brať ako ufňukancov, čo si nevedia veci upraviť pre seba, že? ;)

S úctou
Ith


 Uživatel úrovně 0

Už vidím že nedávat tam démona, ale runu byla chyby. Víceméně když jsem tento příspěvek tvořil, tak to byl prakticky můj první. A proto jsem si představoval že s tou runou takové problémy nebudou.

1. Hlava zmizí celá i s přilbou.
2. Runa nejde smýt a jde velmi těžkou seškrabat nožem. Ale pokud položíte na špalek přilbu a vezmete si obouruční sekeru a rozpůlíte jí vejpůl ta magické účinky ztrácí. Stačí roseknout jen tu runu.
3. Přilba reaguje na to až bude plně nasazena, a potom také záleží na tom jestli je ta bytost živá nebo mrtvá (na mrtvé to nepůsobí). Na zvíře by to také mohlo fungovat pokud bude přilba nasazena na odpovídající hlavu.
4. Přilba bude fungovat dokud z ní zbývá aspoň 2/3 původního "železa", a to jenom když nebude poškozena runa.
5. Výroba této přilby není možná, teoreticky by to měl být artefakt, ale na to má moc málo "vlastností". Proto je to kouzelný předmět. Nejde najít recept na výrobu protože nikdo neví kde byla chyba, a je jen na vás jestli máte nějaký recept na výrobu přilby neviditelnosti a potom při výrobě, když by hráč udělal chybu, tak z ní udělat tento předmět.
6. Alchimista neuvidí žádnou magenergii dokud přilba nebude aktivní.
7. Runu "vyčaroval" alchymista který se zajímal o tyto runy. Proto to běžný alchymista nedokáže vyčarovat.
8. Je to přilba, protože jsem na tom založil tento předmět. Nechci z toho dělat klobouk. Snažil jsem se být originální a kdybych udělal klobouk tak by to moc originální nebylo.
9. Vesničané by měli být vystrašeni, ale to už je na PJ a jeho světě. V mém světě by utíkali. V jiném by sesílali desítky kouzel a blesků. Někde by ho umlátili krumpáčem. Nevidí do každého světa.
10. Je mi líto, pokud se vám tento předmět zdá moc komplikovaný na to aby jste do dali do své hry tak se omlouvám, ale na druhou stranu já vám ho nenutím do vašeho světa.

Doufám že jsem to shrnul, jestli tam něco chybí tak to se omlouvám, ale opravdu by trochu šlo zapnout fantazii na domyšlení chybějících části. Dík za kritiku a hodnocení.Darkkkn


 Uživatel úrovně 0

Takže, stejně jako mnohým dalším, ani mně se nelíbí tvoje použití runy. Nejde o to, že bych tě chtěl omezovat nebo nasazovat uzdu tvojí fantazii, jde jednoduše o to, že použití pravidlových principů usnadňuje PJ i hráčům řešit celou paletu situací, které mohou nastat.
Máš před sebou tedy dvě možnosti - vložíš do příspěvku nepravidlový princip, ale pak ho musíš důkladně vysvětlit. Nebo jedeš podle pravidel a můžeš si dovolit udělat krátký příspěvek.
S tím, co mám od tebe prostě nevím, jak mám řešit spoustu věcí. Jak se to vyrábí? Kdo může vyčarovat tuhle runu? Když se poškodí kus přilby, funguje dál? Když se naruší runa, pracuje předmět? Co se musí stát, aby se runa zničila.
A netvrď mi, že je nezničitelná, to si pak můžu sekat nezničitelný věci halabala, a když mi někdo řekne, že to nejde, začnu fňukat, že nemá představivost a že mě děsně omezuje.
Pokud vycházíš z místních článků o runách, tak na ně odkaž. Já ti do hlavy nevidím, abych věděl, že sis jako základ vzal článek zakopanej kdesi v hlubinách místního archivu. A už vůbec si to kvůli tobě nehodlám hledat. A jestli to nejsou stejný runy, tak máš prostě v díle mezeru, a to neomluvitelnou.
Tvůj argument, že jestli chci, tak si tam klidně můžu démona použít, prostě neberu. Proč do toho pak vůbec nějak runy taháš?


 Uživatel úrovně 0

Cour: S nápadem jsem přišel sám, nikde jsem nápady nehledal. A vypisuješ tu věci které jsem většinou v MS rušil, protože se to většině lidem zdálo zbytečné. Ano mohlo by se to udělat jinak, ale když už si někdo dá tu práci to napsat a věnovat se tomu, tak bys to mohl ocenit, tím myslím abys z toho nedělal klobouk atd. Víceméně děkuji za tvojí rozsáhlou kritiku a zkusím si jí vzít k srdci.