Předměty

Svíce démonů Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 26

Skupina: Obyčejné předměty

Váha: 5 mn

Popis:

Výroba: Svíce duchů vyrábějí kněží boha slunce ve svém volném čase. Jedna svíce se vyrábí zhruba 1-2 měsíce dle zručnosti kněze a velikosti svíce. Vyrábí se z vosku včel, které si kněží chovají na pozemcích klášterů a z bylinek se zvláštními účinky, ať už magickými nebo aromatickými. Výrobní postup je velice složitý a kněžími přísně střežený.
Vzhled: Jedná se o nazelenalou svíci, vysokou od 5 do 10 coulů a o šířce jedné strany (svíčka má tvar vysoké pyramidy ) 2 couly. Na každé straně je napsaná část modlitby k bohu Aurionovi (případně si to PJ může upravit podle svého panteonu). Při hoření, vydává velice silný pach medu a neurčitých bylin. Hoří tolik směn kolik byla její výška (5-10 směn)
Účinek: Pokud je někdo posedlý démonem (démon touhy po ..., chechtavého šílenství atd.) a ostatní na to přijdou, nemusejí hned shánět vymítače, stačí jim tato svíčka, podmínkou pro správné fungování je, že svíce musela být daná darem (nefungují ani různé kličky ze strany postav na způsob: Já ti DÁM X zlatých a ty mi DÁŠ tuhle svíci). Musí se pálit v naprosto prázdné místnosti s uzavřenými okny a dveřmi a posedlá postava musí být v místnosti sama, výjimka je kněz Auriona (kněžka), který celí proces podporuje modlitbou. Po spálení celé svíce si PJ hodí na úspěch (viz níže).
Past: Úroveň kněze co vyrobil svíci + velikost svíce /2 (tzn. 1-5) ~ Sféra ze které démon pochází + bonus za inteligenci postavy (případně ještě - bonus za inteligenci kněze) + 1k10
Při opětovném pálení další svíce se u démona znovu nehází, ale bere se starý hod. Z toho vyplývá, že čím vyší int posedlého, tím je vymítání obtížnější. U kněze se to vyplatí pouze má-li bonus za int kladný (má-li záporný tak to spíš kazí).
TOTÁLNÍ ÚSPĚCH: postavu daný démon už nikdy nemůže posednout.
< ÚSPĚCH:Postava je vyléčena
NEŮSPĚCH: Démon je na jeden lunární měsíc uspán.
FATÁLNÍ NEŮSPĚCH: démona se nepodařilo vymítit a při všech dalších pokusech mu počítej o jedna vyšší sféru vyvolání
Kněz ani nikdo jiný nepozná, zda byl démon vymícen nebo jen uspán, stejně tak nerozeznají totální úspěch od normálního

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 26

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

souhlasím s názorem že bych to trochu rozvedl. Jinak je to opravdu pěkný nápad. Je to použitelná věc. Třeba mě by se taková svíčka velice hodila páč moje postava je posedlá :D při každém vyřknutí slova tykev musim někomu něco zničit protože se mi to nelíbí :D . Takže sem rád že něco takovýho někdo vymyslel, hned řeknu impovi esi mi to povolí :)


 Uživatel úrovně 0

Není to špatný nápad, ale sám bych to trochu rozvedl ;přidal bych legendu o tom kdo první svíci vyrobil, rozepsal obřad vymítání a jiné věci, na které zřejmě všichni přijdou sami.


 Uživatel úrovně 0

BlackRock: Tak byl to jen návrh, ale měl sem tam dva, tak nevim, kterej myslíš. Ale časový omezení by asi mohlo platit na oba.
V prvním případě by mohlo platit, že postava je vyléčená a po dobu několika dní ji může postihnout jen démon z těch nejvyšších vrstev. Postupem času se přidávají i další sféry. Až po několika týdnech je postava opět "normální"
V druhém případě se jedná o věc, která je čistě na tvůrci, i když to jsou všechny, ale tuhle bych opravdu nechtěl rozebírat. Jedná se vlastně o to, že na darování svíce se může kdokoliv podívat jinak. Taky jde o to, aby se to trošku rozepsalo a tak.



Rogar: V celku bych ti chtěl vyčíst ještě jednu věc. Ty si poslal dílo, ujmulo se, ale co teď??? Nechtěl bys třeba odpovědět na nějaké dotazy, které se ti objevili v diskuzi u tvého díla? Přijde mi to, že se nechceš smířit s tím, že tady máš nějaké záporné příspěvky, a nebo prostě jedinný, co pro tebe bylo důležitý, je dostat sem nějaký dílo a tohle je pak nezodpovědnost. V prvním případě to je neschopnost odpovědět na dotaz. To by mi opravdu zajímalo, co je horší.


 Uživatel úrovně 0

No....dobře dalo by se to využít a smířil bych se i s tím že ten postup není známý.....ale"nemusíte hned hledat vymítače?" Jak tak sleduju tak se dá sehnat líp než ten kněz......


 Uživatel úrovně 0

Nápad není špatný, zpracování víceméně podprůměrné, ale pro vyváženost vymítání v DrD je to trochu rána... mohl jsi se rozepsat o těch kněžích, tedy především kde je lze najít a jak vzácné jejich svíce jsou. A hlavně, JAK poznám úroveň kněze?

Výrobní postup - už zmíněno, v každém případě výsledkem bude spíš předmět kouzelný
Použití - jak dlouho svíce hoří, a co se s posedlou postavou během "vymítání" děje?

Další věci bych už jen opakoval, každopádně MS by tomu neuškodila. Ve výsledku dávám 1.
Amras Tasartir


 Uživatel úrovně 0

Svíce duchů vyrábějí kněží boha slunce ve svém volném čase...

ehm....
no asi tak teda...
(inak, neviem, či to vieš, ale nie všade sú kňazi slnka... a keď už sme pri tom, DrD moc ani nie sú... A aj keď sú, tak sviečky vyrábajú podľa môjho názoru mnísi, kňazi zasa toľko voľného času nemajú...)
...už to nechám tak...
inak, nevolá sa to svíce démonů?


 Uživatel úrovně 0

Proč se tu objevují takové práce *unaveně*?! Prosím, neházejte sem každou blbost (tím nechci urazit autora nebo jeho snahu)

Vzhledově je to hodně bída! K využití by se dalo přihlédnout ale není to nic extra. Chybí výroba! Že si to střežej! Ale nějak to vyrobit musej, takže jistě nějaká styl výroby bude, leč jistě málo známý.

Mno, je tam toho ještě dost ale nehodlám tu vše vypisovat (ačkoliv bych mořná měl). Nijak mě to nenadchlo.


 Uživatel úrovně 0

Takže:původně jsem si říkal:dám 1 nebo 2 *.Ale po přečtení pár kritik,z nichž mnohé se shodují i s mými , jsem se rozhodl pro 1*.K tomu totálnímu úspěchu bych osobně dal třeba - na k6 let - a ne natrvalo.A ten neúspěch bych bral prostě jako neúspěch a ne jako krátkodobý úspěch.Souhlasím také s uvedením kompletního popisu výroby - důležité.Myslím,že po vyřešení většíny zdejších námitek to může být super předmět...

Ještě bych se jen tak ze zvědavosti zeptal : proč právě kněží boha slunce ? Proč né třeba Estel (léčitelka)?

Nechť Tě Siomen obdaří moudrostí k dalšímu tvoření...Loren Saneth


 Uživatel úrovně 0

- Zaprvé mi nesedí název (svíce démonů) s popisem (svíce duchů).
- Dále snad že včelí vosk není zelený, ale tmavě žlutý, a i kdyby v něm byly bylinky, svíce určo nebude celá zelená.
- Jak se vyrábí z bylinek? Dávají se tam stonky, květy, a jaké bylinky to jsou? Když bude svíce uhořívat, bude ve vosku lístek z bylinky velice nežádoucí.
- Je sice hezké, že knězi si chtějí udržet výrobní tajemství, ale PJ je víc než kterýkoliv z kněz, PJ je přeci víc než kterýkoliv z jejich bohů. Takže PJ by určitě měl znát tajemství výroby.
- Myslím že totální úspěch je velice přehnaný.

- Ničím oslnivý nápad, mizerné zpracování. víc jak jednu hvězdičku dát nemůžu.


 Uživatel úrovně 0

Zdá se mi to jako v celku dobrej nápad ovšem nelíbí se mi to že postavu nemůže už daný démon nikdy posednout. asi bych to nějak pozměnil (v celku se m líbil nápad founda, a nebo bych to omezil časově). je tam spousta pravopisných chyb nehledě na to že v názvu máš napsáno že se jedná o Svíci démonů a text ti začíná: Výroba: Svíce duchů vyrábějí...
Ale myslím že pokud by se na tomhle dílku ještě zapracovalo mohl by z toho zniknout docela zajímavej a pěkně hratelnej příspěvek.