Předměty

Amulet temnoty Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 19

Skupina: Artefakty

Sféra: 14

Váha: 10 mn

Popis:

VZNIK

Amulet temnoty vznikl v nekromancerském cechu kvůli ochraně upírů před světlem. Abych byl přesný, vytvořil jej nekromantský cechmistr Thent. Velký alchymista a nekromancer v jednom. Velmi nadaný pro temnou magii, zvláště v oboru oživování mrtvých. To on se jako jediný pokusil vytvořit ochranný amulet pro upíry (i on byl upírem). Thent musel obětovat jednu pannu kvůli její krvi. Krev nalil do amuletu a zaklel do něj démona. Část práce byla za ním. Zbývalo mu dát ho na týden na sluneční světlo, přičemž ho venku nechával i večer. Na amuletu vznikl obrázek netopýra, ne však namalováním, ale "prokletím" upírů.

PROKLETÍ

Shromáždění nejvyšších upírů proklínalo amulet po dobu 12 hodin bez přestávky. Účelem prokletí bylo, aby amulet zbavili nežádaných vlastností. O tom, že tam vznikne obrazec netopýra, neměli tušení. Proces byl úspěšný, vlastně se jim natolik povedl, že amulet zesílil (popíšu níže).

POPIS

Jde vlastně o amulet , který má tvar rakve. Na amuletu je obrázek netopýra, jehož vznik je popsán výše. Je celý ze suchého ebenového dřeva a jeho barva je černá. Rakvička je na obou stranách stejná. Na bocích rakve je kletba ve starém upířím jazyce napsaná příslušnými runami. Rakvička je vysoká 7 coulů, v nejširším místě má 3 couly a je 2 couly hluboká. Netopýr je asi ve výšce 6 coulů, má roztažená křídla až po okraje. Je barvy červené.

SRDCE AMULETU

Srdce artefaktu se nachází uvnitř rakve. Je to temně rudý kámen, který magicky vznikl z krve obětované panny. Zaplňuje celý vnitřnek amuletu a je velice těžký. Zaplňuje 9/10 váhy amuletu(9mn).V tomto kamenu sídlí i démon. Démon vládce neuvěřitelnou mocí a kdo se kamene přímo dotkne, tomu démon upije část duše. Toto lze i samozřejmě léčit, jen se dotyčný musí 5-50 dnů léčit v klidu doma a nesmí se nikterak namáhat, hlavně ne duševně(přece jen nemá část duše). Při upití ztratí postava 1/3 životů a 1/3 úrovní. Pokud se dotkne kamene 3krát za sebou, umírá. Na amulet to ale nemá žádné účinky(akorát démonovi to zpříjemní pobyt).

KLADNÉ VLASTNOSTI

Tyto vlastnosti platí, když ho má nasazený upír...
Magenergie: V amuletu je 50 magů. Magenergie se obnovuje vždy o půlnoci (nositel ho musí mít na krku). Účinek: Jeho nositel je odolný vůči slunečnímu světlu, vydrží na slunci po dobu, kdy jsou v amulety ještě nějaké magy. Amulet chrání svého nositele před sluncem za cenu 2 magů za směnu. Nikdo jiný nežli upír tyto vlastnosti nemůže využívat. Jakmile magy z Amuletu vyprchají, amulet nemá co využívat a tak začne vysávat životní energii nositele. Ve chvíli, kdy nositeli vyprchá všechna životní energie, zemře. Při vysávání životní energie netopýr červeně svítí a nelze ho sundat, protože je v tu chvíli propojený s duší nositele. Amulet sám přestane, jak se nositel dostane zase do tmy. Amulet upíjí 10životů za směnu. I v té době je upír chráněn před sluncem, protože amulet čerpá z jeho energie.

KLETBA

Pokud si nasadí amulet někdo jiný nežli upír, amulet nic nedělá, dokud se nedostane na světlo. Ve chvíli, co se objeví na světle, amulet dodává svému novému nositeli pocit, že na něj někde číhá nějaký nemrtvý, v noci má noční můry a později, za 1k6 dní začne mít dokonce i noční halucinace a bude trpět nespavostí. Mágové budou předsvědčeni, že je nemrtví nechají na pokoji až když se stanou nekromancery. I když se dají na dráhu nekromancera, halucinace nepřestanou dokud se kletba nepřelomí. - toto platí pro postavy, které nejsou zákonně dobré. Hned jak se amulet objeví na zákonně dobré postavě, dá to znamení všem nemrtvým v okolí 1k6 mil a ti půjdou po ní. Pokud blízko není žádný nemrtvý, tak samozřejmě žádní nepříjdou a amulet jí nic nezpůsobí. Ale pokud se postava ocitne v domě, kde někdo zemřel, na hřbitově, nebo v kryptě a podobně, o půlnoci zde na 50% samovolně vzniknou nemrtví jakéhokoliv druhu, pokud pro to splňují podmínky.

PROLOMENÍ KLETBY

Prolomení kletby amuletu je několikafázový proces. Nejdříve se musí ponořit na 24 hodin do svěcené vody, po celou dobu musí zůstat na svatém místě, třeba v kostele či chrámu. Po prolomení kletby všechny zápory zmizí, ale jen u dotyčného člověka. Kletbu také lze prolomit pomocí expertní hraničářovi schopnosti "zlom kletbu".

Příběh

"Thente, Mistře, mohl byste vyrobit něco, co nás upíry ochránilo před denním světlem?" otázal se mladý nekromantský učeň Phiol.

"Nevím to jistě. Pracuji na takové věcičce už pár měsíců" pronesl Thent svým temným hlubokým hlasem.

"Na čem tedy pracujete, mistře?" otázal se mladý nekromantský učeň.

"Mladý učni, jak vidím jsi zvědavý a nedočkavý. To je v pořádku, taky jsem takový byl. Povím ti tedy o co přesně jde. Vyrábím zde amulet, který splňuje tvé požadavky. Ochrání nás před sluncem. Ale zatím ho nemám hotový a nevím, jestli amulet nemá i nějaké nežádané účinky," poučil svého učně Thent.

"Ale pane, s něčím takovým bychom mohli dělat cokoli a hlavně kdykoli, tedy i za denního světla," zaradoval se učeň.

"No, zatím máme jen jeden a neosvědčený. Musíme to utajit před venkovním světem!"

"Nejvyšší nekromancer zvedl ruku a v ní třímal jakýsi amulet. "Už brzy bude hotov, denní tvorové, třeste se!"

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 19

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Obyčejný prokletý předmět bez nějakého úletu, který by toto dílo vyzdvihl do kladných nadprůměrných výšin.

Prolomení kletby - je pěkné, že jsi uvedl nějaké řešení, ale hraničář nemá žádné kouzlo zlom kletbu. Asi jsi myslel chodcovu schopnost snímání kletby, ale to funguje, myslím, pouze na osobu.

Každý odstavec díla bych si dovedl představit rozepsanější.

Chybí ti nějaké tabulky, hody kostkou (máš tam sice 1k6 dní, ale...), pravděpodobnosti. O tom přece drd je. O zábavě ,,s kostkami". Pokud ale napíšeš předmět bez sebemenšího počtu herních možností, tak se pak nediv, že se mi zdá suchý. Pouhý text u předmětů nestačí.

Příběh je slabota. Pokud nemáš žádný kvalitní, tak tam raději nic nedávej - zabírá to zbytečně místo a práci redaktora, který už i tak toho má dost.

Takže 2*

Zdraví tě John Locke


 Uživatel úrovně 0

anarion: například v Heroes of might and magic III je amulet vypadající jako rakev


 Uživatel úrovně 0

Podle mě by mělo být promyšlenější to odstraňování kletby, navíc ten příběh je trochu krátký a celé by to podle mě mělo být propracovanější.

"Ne smrti, leč mě se obávej
Shardack"


 Uživatel úrovně 8

Airril: V tom ti samozřejmě nikdo nebrání... Jinak co to bylo za předmět prosím tě? Jenom že mě asi unikl, tak si doplním informaci...


 Uživatel úrovně 0

anarion: No, jelikož v některých hrách se tento víc než dosti podobný artefakt již objevil, tak jsem to napsal a samozřejmě, že může dodávat inspiraci někomu jinému. Neubránil jsem se to prostě napsat.


 Uživatel úrovně 0

Zdravím autora, dílo docela pěkné s několika chybyčkami. To upíjení úrovně se mi zdá dosti divné...

Účinky předmnétu se mi zdají dosti nevyvážené. Jelikož postavy nemrtvé které užívají předmnět nemají s ním žádné nevýhody, až na úbytek životú při dlouhém pobytu na slunci, neutrální postavy jsou na tom nejhúř i když logicky nechápu proč a na postavy dobré začnou útočit všichni nemrtví, což je zčísti výhodou a zčásti nevýhodou.

Pokud k tomu připočítám i chyby zmíněné níže, hlasuji 3*


 Uživatel úrovně 8

Airril: Inspirace? Myslím že toto spíše inspiraci dává... Jinak obšlehnutý říkáš Jak to myslíš?


 Uživatel úrovně 0

Zdravím lidé. Má to něco do sebe, vlastnosti už tu rozebírat nebudu, na nich už jste se vyřádili, avšak, jak už tu Aritma namítal, je to dosti obšlehnuté. Nic bych proti tomu neměl, ale kdyby v příspěvku byla napsána autorova inspirace, tak se nestalo. Za *


 Uživatel úrovně 8

Zombie: Promiň, asi jsem tě špatně pochopil, ačkoliv mi tato skutečnost nikterak nevadí, mohlo to býti asi jednoznačněji napsáno...Tak i tak se mi dílo líbí a myslím si že díky jeho inspirativnostia a zajímavému pojetí spolu s pěknou čtivostí si 3 hvězdičky zaslouží... :)


 Uživatel úrovně 0

Nějak mi připadá že sem tenhle předmět zahlédl v nejmenované počítačové hře. I jména jsou téměř souhlasná. Zpracování mě moc nezaujalo.