Předměty

Čižmy z Yogovho vlasu Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 15

Skupina: Artefakty

Váha: 30 mn

Popis:

Popis

Yogove čižmy sú prevážne vyrobené zo striebornej tkaniny ktorá je jemná ako hobváb, ale veľmi pevná. Nie je možné ju žiadnym spôsobom poškodiť a ak sa ju človek pokúsi prerezať, ihneď za rezom sa zaceľuje. Podrážka je z krémovej kože. Je pomerne mäkká a sú na nej pripevnené špišky medvedích zubov proti sklzu. Znútro topánok je vystlané mákkou kožušinou z brucha medveďa. Celé to je pozošívané niťou tiež z vlasu, ale ofarbenej na zlato. Sú ňou na vonkajších stranách vyšité taktiež ornamenty so sybmolom Yoga v strede.

Čižmy sú pri nosení veľmi pohodlnéteda aspoň u mužov veľkosti B, prípadne by mohli byť dobré aj menšej krolici. Postava v nich cíti, po čom ide, nešmýkajú sa ani na mokrom ani zamrznutom povrchu. Samy regulujú teplotu, sú absolutne nepremokavé a zabraňujú tvorbé plesní.

Technické parametre:

  • Postava necíti váhu topánok. Sú veľmi pohodlné a pod.
  • Postava je odolnejšia voči chorobám zo zimy (prechladnutie, nádcha, omrzliny...)
  • Postava sa unavuje o polovicu pomalšie pri chôdzi a o štvrtinu pri behu
  • Náročnosť terénu na snehu je 10-13, na lade 12-15, na skalna tom povrchu 11-14.
  • Podľa výšky sa úpravy berú ako u o jedna nižšieho (pahorkatina ako rovina, vrchovina ako pahorkatina...)
  • Úprava za extrémnu zimu; dážď, sneh a silný vietor sa ruší za búrku a veternú smršť je "až 2x" za snehovú fujavicu je "až 1,75" a za hlboký sneh je 1,5x-3x
  • Postava má o 50% vyššiu pohyblivosť, pri boji vie spraviť 3 kroky namiesto 2
  • Všetky postavy získavajú hraničiarsku schopnosť Rýchly pochod, pričom chodec sa dostáva o štvrtinu menej bodov únavy a vie ísť nepretržite, kým má dostatok zásob, alebo kým nenavštívi nejaké mesto, či dedinu (prechod bez zastavenia sa nepočíta). Ak má po tomto pochode viac než štvornásobok odolnosti bodov únavy, nezomiera, ale upadá do bezvedomia, kým sa nedostane na hranicu štvornásobku (berie sa ako spánok). Odvtedy už iba spí a je možné ho prebudiť, prípadne sa prebudí sám, keď pocíti potrebu piť, jesť, alebo ísť na toaletu.
  • Zlodej má tichú chôdzu akoby bol o jednu úroveň vyššie, ak postava nie je zlodej, má túto schopnosť ako zlodej na 1. úrovni. Šplhanie sa obdobne zvyšuje dokonca až o tri úrovne.

Příbeh

Raz v priepasti času šiel Yog dračími horami. Bolo príjemne chladno, vetrík pofukoval presne tak ako si to on boh vetra a hôr predstavoval a on skákal z jedného brala na druhé... Keď cítil, že je skutočne krásny deň, rozpustil si svoje dlhé vlasy a nechal ich plávať vo vetre. Ale yogove vlasy neboli obyčajné. Boli také dlhé, že dosiahli na zem až z najvyššieho štítu Andaly. No stalo sa, čo sa nemalo stať. Jeden z vlasov sa mu zamotal do koruny obrej borovice. Pretože táto borovica bola strechou dediny v ktorej bývali jeho milí barbari barbari, veď sa aj nazývajú Yogovým ľudom, a nechcel ju vytrhnúť, nuž musel podstúpiť obeť. Vytrhol si teda vlaso a postavil sa pred chatrč náčelníka a stojac oproti nemu trikrát vyšší než najvyšší z barbarov a vraví: "Tento vlas ber ako dar. Je darom pre celú tvoju dedinu. Ak sa všetci budú podieľať na jeho spracovaní vznikne vec, ktorá bude prospešná všetkým. Ak však niekto použije túto vec sobecky, stihne ho môj trest!" A tak sa všetci začali robiť to, čo vedeli. Druid pomocou síl lesa vymotal vlas z koruny stromu, pradeny z neho upriadli striebornú niť, tkalec utkal z časti látku jemnejšiu než hodváb a pevnejšiu než oceľ. Lovci ulovili bieleho medveďa, kožiar z neho vyrobil nádhernú kožušinu. Obuvník to všetko zobral a vyrobil z toho čizmy, dal to šamanovi, ktorý do nich vložil božskú silu a nakoniec ich dali miestnemu chodcovi, ktorého všetci volali Kamzík.Ten si ich obul a povedal: "Tak tomu hovorím čižmy" Pravda, nebol práve ukecaný, ale aj napriek tomu jeho správy dorazili vždy včas a výzvedy zabránili mnohým vojnám. Stalo sa že aj Kamzík zostarol a musel svoje remeslo prenechať niekomu inému. A tak sa postupne čižmy ocitly vo vlastníctve Kamzíkovho učňa. Ten nemal pre službu iným toľko pochopenia a tak ušiel na juh aj s čižmamy a krčmárovou dcérou. Ich útek však skončil neslávne iba pár hodín za dedinou. Strhla sa lavína a ich telá nikto nikdy nenašiel. Hovorí sa, že sú v sálach ďalekého ľadu, kde trpia za znesvätenie božieho daru. Iná legenda vraví, že dodnes v podobe tieňou blúmajú jaskyňami dračích vrchov a čakajú na niekoho, kto sa chopí ich bremena a zlomí kliatbu. Tak či tak, tieto čižmy sú navždy stratené... ale...

That´s all folks, dúfam, že sa vám tieto botičky páčia.
S pozdravom D.R.

p.s.:Sory, že som neuviedol sféru, ale nemám najmenšiu, predstavu, kde by takýto démon mohol žiť, aj tak to väčšinou záleží to od herného sveta.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 15

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Edax - tento artefakt nevyrobí žiadny švec, a ani len tak nejaký theurg, keď si prečítaš príbeh, pochopíš, že to musela vyrobiť celá dedina a vlasy bohov tiež nie sú práve dostupným materiálom.

Legar - Čižmami rozumiem ťažké boty cca do polovice lýtok; náročnosť terénu - všetko, čo je ovplyvnené, som vypísal, sú to terény a podmienky spojené so životom horských barbarov, v džungli asi nebudú až toľko platné. preto som nepoužil jednotný bonus
S tou unikátnosťou som to myslel presne, ako to píšeš, sú darom od boha, niečím, čo sa v histórií opakuje len minimálne, ich cena je nevyčísliteľná a nie som si celkom istý, či pri niečom čo vytvoril boh je vhodné uvažovať o sférach či theurgií.
Srdce artefaktu som zabudol, je mi to ľúto, ale samozrejme, je to práve daný vlas a tkanina a niť z neho vyrobená


 Uživatel úrovně 0

Po pravdě řečeno mám z toho dost rozporuplný pocit. Na jednu stranu je to opravdu vynikající nápad co se týče původu a některých vlastností, ale zdá se mi to ohromě silné - dovoluje to cestovat ohromnou rychlostí o 50% vyšší pohyblivost (nejspíš stupeň pohyblivosti, nebo jde o rychlost pohybu?) a navíc "rychlý pochod". Navíc výrazné usnadnění pohybu terénem a podstatné snížení únavy. Uff, to je opravdu síla. Ale což, jsou jen jedny a pocházejí od mocného boha.

Jinak je příspěvek zavalen nepřesnostmi a nedostatečným vysvětlením některých věcí:
- Chybí velikost, respektive výška bot. Čižmy jsou, pokud tomu slovu dobře rozumím, vysoké boty, ale jsou jako pohorky, kanady nebo ještě vyšší?
- Odolnější vůči chorobám ze zimy - Jak moc?
- Náročnost terénu - Jak je to s ostatními terény? Nebylo by lepší říct, že snižují náročnost terénu o...?
- Již zmíněných 50% pohyblivosti/rychlosti

Jinak pokud jde o chybějící pravidlové/tabulkové hodnoty, tak u unikátních artefaktů bych to nepovažoval za velkou chybu.
- Cena může být tak vysoká, jakou je kdo ochoten zaplatit nebo za jakou je majitel ochoten se jej vzdát. Jelikož u unikátů neplatí zákon nabídky a poptávky, tak je i cena něco navíc. Navíc u theurga (PPE příručka pro PJ) je napsáno, že není možné, aby theurg vyráběl artefakty na kšeft.
- Sféra. Jde přece o vlasy boha! Pochybuji, že by do sebe nechaly zaklít nějakého prašivého démona, nemluvě o odšťepku duše nějakého ještě podřadnějšího theurga.
- Srdce artefaktu - Tak to už chyba je. kdybych to chtěl použít, tak řeknu, že srdcem je vše, co je z Yogova vlasu. medvědí zuby a kůži bych ponechal zvlášť.

Edax: Proč by je nemohl vyrobit švec (samozřejmě dostatečně zručný)? S takovýmto materiálem...


 Uživatel úrovně 0

Tohle je krátký příspěvek, který ale vystihuje svou podstatu všeho, co to má mít a téměř nic tomu neschází. Líbí se mi tento předmět, ale na můj svět je to až příliš skvělé.

Pokud píšeš, že to jsou artefakty, asi to nebude moct vyrábět obyčejný švec, ale bude u toho muset být i nějaký theurg, který to začaruje. Každopádně by se hodil nějaký ten popis při tvorbě předmětu. Pak si člověk moc nedokážre představit, co všechno ten artefakt představuje..


 Uživatel úrovně 0

"úprava za extrémnu zimu" je pojem z pravidiel
Šplh sa zvyšuje až o 3 úrovne => šplh sa zvyšuje DOKONCA AŽ o tri úrovne (neplnovýznamové slovo použité na kladenie dôrazu na číslo, toto sa používa aj v češtine, ak sa nemýlim)
Rychlosť pohybu v boji by mala byť vždy 1 alebo 2 sáhy na jednu akciu (záleží od smeru) preto, ak túto veličinu boty upravujú, je vhodné to spomenúť, že?
Změna náročnosti terénu a zvýšení pohyblivosti - podľa mňa tieto veličiny nie je možné zlúčiť, pretože k úpravám bodov pohyblivosti nedochádza vždy, ale iba pri niektorých podmienkach
Myslím, že ak redaktor kritizuje nejakú tému, napríklad "Pohyb pod voľným nebom", mal by pri tom študovať príslušnú kapitolu (nebrať ako urážku)


 Uživatel úrovně 5

Povinné údaje - chybí cena, chybí srdce artefaktu, chybí sféra - pokud autor nevěděl, mohl se poradit, případně podívat do kapitoly Theurg v PPP. Vlastnostmi nejpodobnější je démon nosič, prvně v 2. sféře. Pokud by autor zjistil, že se mu notně zvýšily vlastnosti, tak i z daleko vyšší.

Hned na počátku díla by se slušelo říci, že boty jsou vyrobené z vlasu boha Yoga. Já jsem to našel až v příběhu a že je to bůh jsem zjistil až z předposlední věty :o(

Cítit vše, po čem jdeě není moc příjemné, když jdeš po ostrohranném štěrku, rozpraskané lávě, trnech.

U "úpravy za extrémní zimu" nejspíše vypadlo slůvko "pohybu".

Šplh se zvyšuje až o tři úrovně => kdy se zvyšuje o jednu, o dvě a kdy o tři úrovně ? Nebo si autor nebyl jistý, o kolik se má šplh zlepšit ?

Změna náročnosti terénu a zvýšení pohyblivosti (jedná se o zvýšení stupně vlastnosti, nebo příslušných bodů pohybu ?!) je dvojí bonus, zbytečný a komplikující - postava se bude tak i tak pohybovat terénem rychleji. Pohyblivost nemá vliv na rychlost pohybu v boji, na rozdíl od iniciativy a tudíž i počtu akcí za kolo.