Předměty

Hroší hábit Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 37

Skupina: Zbroj

Kvalita zbroje: 4

Cena: 11000

Váha: 80 mn

Popis:

HROŠÍ HÁBIT

Tento plášť byl před mnoha lety ukován na zakázku válečníka Ludakrise ve vesnici mongské Chýně Inky která si ho pro jeho krásu a udatnost oblíbyla, a později mu za záchranu svého života dala na jeho výrobu vzácný kov zvaný Inkar.Ten byl tak lehký že byl 20x lehčí než železo, a o mnoho pevnější než železo.Ludakris poté co opustil mongskou vesnici získal na svých cestách za slávou pověst neohroženého válečníka protože nikdo neměl ponětí že jeho hábit je ve skutečnosti kroužková zbroj zašitá do látky, a tak se všichni domnívali že bojuje beze zbroje.Ludakris sám nazýval svůj hábit hábitem hroším, protože přes něj stejně jako přes hroší kůži pronikla málo která rána.Poté co byl Ludakris po jedné výměně názoru uložen pod zem se tajemství toho hábitu díky jeho opilém kamarádovy vyzradilo.Hábit byl poté z hrobu vyňat a poté vyráběn zlodějskou gildou která teď na něm bohatne.

Váha: 80mn
Cena: 11 000zl
Zbroj pro: válečníky,hraničáře a alchymisty.

Na výrobu tohoto pláště je potřeba krejčí a zbrojíř jedná se vlastně o kroužkovou zbroj ve tvaru hábitu (zapínatelný plášť s rukávy a kápí).

Hábit se skládá z vrstev sešitých k sobě v tomto pořadí:
1-vrstva z nějaké látky
2-kroužková vrstva
3-vrstva z kůže

Kroužková vrstva je vlastně kroužková zbroj (která je polovičně silná než normální kroužková zbroj) tvaru hábitu která je vyrobena z Inkaru a všitá mezi vrstvu kůže a vrstvu látky.

Tyto vrstvy jsou po okrajích sešité k sobě aby budili dojem že se jedná o normální hábit. Aby se kroužková vrstva nepohybovala tak jsou jednotlivé vrstvy hábitu vevnitř ještě koženými řemínky svázaný k sobě (řemínky jsou provlečeny kroužky ve zbroji).
Jednotlivé vrstvy mohou být i v jiném uspořádání nebo mohou být vynechány ale pak bude mít hábit jiné vlastnosti než jaké jsou zde uvedeny.

Hábit by měl mýt tyto vlastnosti:
1-chrání celé tělo i hlavu
2-má kvalitu zbroje 4
3-díky kožené vrstvě je nepromokavý
4-díky několika vrstvám látky zadržuje tělesné teplo
5-má působit dojmem obyčejného hábitu
6-při správném provedení je hábit oboustranný

Největší výhodou hábitu je že ho můžete mýt oblečený přes všechny zbroje kromě rytířské,plátové a šupinové.Při každém úspěšném zásahu je 85% šance že se v hábitu udělá díra.Z toho důvodu by se měl po boji zašít.Proto je tento hábit vhodný spíše do města kde by válečník v plné zbroji nebudil nejlepší pozornost a pro dobrodruhy kteří příliš nebojují nebo umí šít.

INKAR: je rudý kov který se vyskytuje v nížinách kde ho těží převážně mongové..Inkar je kov 20x lehčí než železo. Zbroje z Inkaru mají bonus +2 ke kvalitě zbroje a +2 síle zbraně. Inkar má nevýhodu v tom že při styku s kyselinou vybuchne a zraní vše v okruhu dvaceti sáhů za 12-80 životů.Jedna mince stojí 200 zlatých.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 37

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Me se to teda hodne libi akorat ta cena je prehnana.


 Uživatel úrovně 0

Ta cena je trochu přehnaná.Kvalita je za tu cenu trochu malá!Popis je ale dobrý.


 Uživatel úrovně 0

1.chyba: 11 000 zl je moc a hodně moc.
2.chyba: KZ je moc malá na to že je to tak drahé.
Jinak popis dobrý a váha taky dobrá.


 Uživatel úrovně 0

Mr Mistr: Keď ťa to nezaujalo, prečo nenapíšeš čo by si napísal o tomto ty aby to bolo zaujímavé? Určite by to autor ocenil a polepšil sa. Tým že mu povieš že to bolo zlé nič nezmeníš. Skús mu pomôcť k lepšiemu výsledku.


 Uživatel úrovně 0

Cena je docela velka mě to nezaujalo zda se mi to k ničemu


 Uživatel úrovně 0

Nebudu hodnotit stylistickou stránku, to už snad ani není třeba. Rád bych tě však upozornil na nemalé množství nelogických informací. Začněme příběhěm: Jak mohla gilda bohatnout? Vyrobila z té zbroje snad desítky dalších? Z tvého popisu vyznívá, že to není příliš obvyklá surovina. Dále: Proč je zbroj vymezena pouze pro válečníky, hraničáře a alchymisty? Má to být chápáno tak, že zbroj smí nosit i druid? Kdo jsou tedy zákazníci oné gildy? Pojďme dále: Jak je možné, že zbroj vypadá jako obyčejný hábit, vezmeme-li v úvahu, že ji tvoří vrstva kůže, látky a kovových kroužků proplétaných řemínky. Dále píšeš, že je oboustranná.Tím chceš říci, že ji můžeme obrátit naruby? Zbroj ze tří, vlastně ze čtyř vrstev? A že se dá přetáhnout i přes některé zbroje? To tedy musí být ten hábit úctyhodných rozměrů. Zadržuje teplo? K čemu je to dobré? Dle mého názoru by spíše došlo k přehřátí organismu, holt tři vrstvy jsou tři vrstvy. Nakonec bych se ještě rád zmínil o kovu: Proč je takový, jaký je? Kde se s jeho rudou můžeme setkat? Má i jiné využití? Říkám to nerad, ale na mě tvé dílo působí tak, jako bys ho zároveň psal i vymýšlel. Zdá se mi to místy příliš nelogické, a tudíž patrně i nepoužitelnné. Hodnotím pouhou jednou hvězdou. Snad budou tvé příští příspěvky lepší.


 Uživatel úrovně 0

Po stylistické stránce docela hrůza ; ) Příběh s tím spojený mi připadá suše. Příběh má upoutat, mělo by to být jakési odlehčení, ale tvůj mi tohle nedopřál.
Ještě k příběhu. Tu tvoji zlodějskou gildu bych nenazýval zlodějskou. Možná by se hodilo "krejčíř s.r.o." 11 000 zl, vždyť to moje postava v životě neviděla. ? A když jo, tak to nebylo její.
Váha 80mn? Dobrá, lepší mitril, ok
Nejde mi do hlavy, od kdy alchymisté mohou používat kroužkovou zbroj. Svět DrD je vyváženou "dimenzí", kde každý má svůj úkol. Je pravdou, že tyto stránky tu rovnováhu leckdy značně narušují, ale budiž... Chci říct že alchymista by si ke krouškové zbroji měl čuchnout jen když do ní dává démona....
Jestli jsem to správně pochopil - Jedná se o kroužkovou zbroj, která neni kroužkovou zbrojí. Je vyrobena ze vzácného kovu, který přidává +2 ke kvalitě zbroje, na kovu je vrstva látky, patrně nějaké kvalitnější(neprůhledné) a uplně na spod by měla být kůže. Jestli tomu tak doopravdy je, nastiň mi způsob, kterým jsi došel k Oč +4. Ani hmotnost se mi nezdá. Kůže sama o sobě váží "kopec" + nějaká tal látka, ještě jednou zdůrazňuji, KVALITNĚjší. Nevychází mi to a to z matiky mám dvojku.. .
Nepromokavost - I kůže promoká! Leda, leda bys ji natřel sádlem, ale no, fuj ; /
dojem obyčejného hábitu? Nevim, nezdá se mi to, ale to je můj problém. Když jsme u toho skovávání - Válečníci se svojí zbrojí rádi chlubí...

Výbuch kovu- fajn věcička, ale má zádrhel. Kyseliny se vyskytují v mnoha formách. Proto se ptám, na kov působí jakákoliv kyselina?

Opomenul jsem se zmínit o popisu. Ten mi připadá celkem malý, nedostačující. Zbroj je "šita " přímo na míru, aby držela na těle, nebo plandá?

Říkáš kombinace zbrojí. K čemu to bude? Nemyslíš si snad že se jejich obraný účinek zvíší? Vím, logicky by to tak asi bylo, ale pravidla někda, možná, říkají že se tyto kombinace neuznávají a kdyby přece, tak se vezme zbroj s nej.OB a ta se používá na dále jako výchozí.

Celkový můj názor zní - Odbitá, nepříliš originální práce se špetkou touhy po "rychlém zbohatnutí"


 Uživatel úrovně 0

Všechno už bylo řečeno špatná gramatika opakování slov.
ta cena je úžasná


 Uživatel úrovně 0

Nebudem kritizovať, lebo všetko povedali už predomnou (logické a matematické nejasnosti, gramatika a štýl). Ale čo ma zaujalo ako prvé bola cena. Mať tak 11000 zlatých tak robím iné veci ;-).

P.S.: I keď lahšie sa kritizuje ako ide do dielne (ale keby som si to tam všimol tak ti s tým pomôžem).


 Uživatel úrovně 0

Hroznej styl (opakování slov (všim sem si toho i já...))

Kov 20 krát lehčí než železo je lehčí než helium a něco mi říká, že je to asi blbost... :p

Cena je úžasná.

taková hraničářská zbroj...

ale je to dlouhý a možná sis na tom dal práci, dám Ti 2*.... :)