Předměty

Hroší hábit Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 37

Skupina: Zbroj

Kvalita zbroje: 4

Cena: 11000

Váha: 80 mn

Popis:

HROŠÍ HÁBIT

Tento plášť byl před mnoha lety ukován na zakázku válečníka Ludakrise ve vesnici mongské Chýně Inky která si ho pro jeho krásu a udatnost oblíbyla, a později mu za záchranu svého života dala na jeho výrobu vzácný kov zvaný Inkar.Ten byl tak lehký že byl 20x lehčí než železo, a o mnoho pevnější než železo.Ludakris poté co opustil mongskou vesnici získal na svých cestách za slávou pověst neohroženého válečníka protože nikdo neměl ponětí že jeho hábit je ve skutečnosti kroužková zbroj zašitá do látky, a tak se všichni domnívali že bojuje beze zbroje.Ludakris sám nazýval svůj hábit hábitem hroším, protože přes něj stejně jako přes hroší kůži pronikla málo která rána.Poté co byl Ludakris po jedné výměně názoru uložen pod zem se tajemství toho hábitu díky jeho opilém kamarádovy vyzradilo.Hábit byl poté z hrobu vyňat a poté vyráběn zlodějskou gildou která teď na něm bohatne.

Váha: 80mn
Cena: 11 000zl
Zbroj pro: válečníky,hraničáře a alchymisty.

Na výrobu tohoto pláště je potřeba krejčí a zbrojíř jedná se vlastně o kroužkovou zbroj ve tvaru hábitu (zapínatelný plášť s rukávy a kápí).

Hábit se skládá z vrstev sešitých k sobě v tomto pořadí:
1-vrstva z nějaké látky
2-kroužková vrstva
3-vrstva z kůže

Kroužková vrstva je vlastně kroužková zbroj (která je polovičně silná než normální kroužková zbroj) tvaru hábitu která je vyrobena z Inkaru a všitá mezi vrstvu kůže a vrstvu látky.

Tyto vrstvy jsou po okrajích sešité k sobě aby budili dojem že se jedná o normální hábit. Aby se kroužková vrstva nepohybovala tak jsou jednotlivé vrstvy hábitu vevnitř ještě koženými řemínky svázaný k sobě (řemínky jsou provlečeny kroužky ve zbroji).
Jednotlivé vrstvy mohou být i v jiném uspořádání nebo mohou být vynechány ale pak bude mít hábit jiné vlastnosti než jaké jsou zde uvedeny.

Hábit by měl mýt tyto vlastnosti:
1-chrání celé tělo i hlavu
2-má kvalitu zbroje 4
3-díky kožené vrstvě je nepromokavý
4-díky několika vrstvám látky zadržuje tělesné teplo
5-má působit dojmem obyčejného hábitu
6-při správném provedení je hábit oboustranný

Největší výhodou hábitu je že ho můžete mýt oblečený přes všechny zbroje kromě rytířské,plátové a šupinové.Při každém úspěšném zásahu je 85% šance že se v hábitu udělá díra.Z toho důvodu by se měl po boji zašít.Proto je tento hábit vhodný spíše do města kde by válečník v plné zbroji nebudil nejlepší pozornost a pro dobrodruhy kteří příliš nebojují nebo umí šít.

INKAR: je rudý kov který se vyskytuje v nížinách kde ho těží převážně mongové..Inkar je kov 20x lehčí než železo. Zbroje z Inkaru mají bonus +2 ke kvalitě zbroje a +2 síle zbraně. Inkar má nevýhodu v tom že při styku s kyselinou vybuchne a zraní vše v okruhu dvaceti sáhů za 12-80 životů.Jedna mince stojí 200 zlatých.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 37

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

nezbývá mi než smutně souhlasit... je to sepsáno dobře, chyb je tam ale spousta. Oceňuji že je vypsáno to, co hábit kryje... pro rozšířený souboják na zásahové plochy se to hodí optavdu hodně 3*


 Uživatel úrovně 0

No tak chyb je tam jak ...... Toho si všimne každý.Je to jako drát v ........ oku......
No, ale jinak by se to možná mohlo hodit.No, ale já bych to asi nenosil.Asi by mě to neochránilo před určitými věcmi.
Ale za snahu si zasloužíš takový 2, protože se mi to nehodí dávam 1...... sorry....


 Uživatel úrovně 0

Keydža: no jestli se má gramatika zlepší to časem budeš moct zjistit, pracuji totiž na novém příspěvku.


 Uživatel úrovně 0

prokletý Dilvish:
Cituji: "Snad se tvá gramatika zlepší v tvých příštích dílech. Tyto chyby úplně zakryly podstatu předmětu." - to jsem napsal. Nevím co ještě k tomu dodat.


 Uživatel úrovně 0

Keydža:
Abych předešel nedorozumění, látka=plátno. Každý přece víme jak vypadá látka, je jedno jestli je z hedvábí, nebo z lenu...

Ano, uznávám, že chyb je tam dosti. Nemohu napadat Tvoje hodnocení, ale nezdá se mi, že bys nějak vážně napadl pravidlovou část věci, až na tu neznámou látku, což je malichernost...


 Uživatel úrovně 0

prokletý Dilvish:
Pokud jsi si pořádně přečetl mou kritiku, zjistíš, že dílo jsem známkoval s poloviny za gramatiku a další polovina byla za zpracování předmětu.

Neříkám, že člověk nemůže udělat chybu (já nejsem výjimkou), ale zde se chyby vyskytovali pomalu v každé větě - to už někoho muselo praštit do očí.

Pokud jde o tu neznámou látku - připouštím, že jsem neměl v celku pravdu, ale mohl alespoň popsat jak ta látka vypadá.

s úctou Keydža


 Uživatel úrovně 0

Keydža:
Nějaká látka znamená, že je tam prostě látka a je jedno jaká... Věc chápavosti, řekl bych. Nevidím na tom nic špatnýho, prostě látka.

Pravopis běž kritizovat k povídkám do ČaE a do Hřbitova, ne do Předmětů. Tady tohle je pravidloá rubrika, tady se hodnotí především pravidlový přínos předmětu, ne pravopis. Jistě, někteří uživatelé zahrnují pravopis do svého hodnocení i v pravidlových rubrikách, ale dosud jsem se nesetkal s nikým, kdo by pravopisem odůvodnil nulové hodnocení. Nula znamená, že si myslíš, že příspěvek neměl být schválen. Takový hodnocení bys měl nějak odůvodnit, skutečnost, že autor není zdatnej v gramatice nestačí, mě tedy ne.

Dilvish


 Uživatel úrovně 0

Keydža: hm


 Uživatel úrovně 0

Můžeš mi vysvětli proč ne ty pravopisné? Pokud se dílo dostalo až sem, mělo by být alespoň bez těch pravopisných chyb. Dál pak neříkej ostatním uživatelům, jak mají tvé dílo kritizovat. Jak si co kritizují je čistě jejich věc a ty jim do toho nemáš jak mluvit.


 Uživatel úrovně 0

LASKAVĚ NA TOM HLEDEJTE JINÉ CHYBY NEŽ TY PRAVOPISNÉ