Předměty

Didgeridoo Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 19

Skupina: Obyčejné předměty

Délka: 2

Cena: 250

Váha: 50 mn

Popis:

Tento hudební nástroj pocházející z Austrálie používali jako první domorodý kmen Aboriginsů. Je velmi spjat s přírodou a proto jeho vlastnost využívají převážně méně inteligentní postavy a pro umění chápat přírodu a její jevy i hraničáři, od 4.úrovně. Je to termity vyžraná na konci rozšířená eukalyptová větev, dlouhá asi dva sáhy, vážící kolem 50mn. Je opatřena náústkem ze včelího vosku.Vydává charakteristický, dunivý, až bručivý zvuk. Bývá velmi pestře zdobeno barevnými ornamenty magických zvířat, jako jsou třeba želva nebo ještěrka.

Didgeridoo se používá k obřadům, za účelem psychického posílení a zdárnosti výpravy.

Pro hraničáře slouží i jinak.

Aby bylo dosaženo těchto účinků, je třeba se aktivně hrou na Didgeridoo zúčastnit 15 směn trvajícího obřadu, který musí být prováděn za úplňkové noci pod širým nebem. 60%pravděpodobnost, že se povede. Účastníci se musí zvuku zcela oddat a vstřebávat do sebe jeho sílu. Je nutné ovládat dovednost hudba, zpěv. Dále je třeba dosáhnout totálního nebo normálního úspěchu, jinak nezbývá obřad opakovat, než zajde měsíc. Jestliže zajde, je třeba vyhledat úplněk druhý den, nebo až za měsíc.V případě úspěchu obřadu je trvání celý den a v případě fatálního úspěchu je trvání tohoto vlivu celý den a noc.

Po celou tuto dobu po obřadu se jakékoli házení na past, např. u překonávání různých překážek, zvyšuje při inteligenci nižší než 11 o +3k6. Při inteligenci nad 11 jen o +2k6. Pokud má někdo inteligenci vyšší než 18, tak nevkládá v „nějaký kus dřeva“ moc šanci. V tomto případě se hod na past zvyšuje pouze o +1k6. Např.: postavy narazí zezadu na nic netušícího skřeta, a chtějí ho potichu obejít. Není to tak složité, a mají 50%pravděpodobnost. K hodu na ní, se vám bude ještě přičítat ?k6, podle inteligence.(Určeno výše). Tím je větší šance, že se jim to povede. A takto je to u všech překážek.

Pro hraničáře od 4.úrovně má Didgeridoo ještě tyto vlastnosti:

-Rozestoupení vody: Hraničář se usadí na břehu řeky, a začne usilovně hrát na svůj klacek (Tak se říká Didgeridoo ) Je to docela složité a podle toho je základní pravděpodobnost použitelná u normální řeky 40%. Samozřejmě bude jiná u líně tekoucího potůčku a u Obrovské dravé řeky. Vypadá to asi takto: Hraničář 1 směnu hraje a voda se zvedne ze svých břehů ale nevylije se. Nadzdvihne se tak, že vytvoří u dna jakýsi tunel, kterým je možno projít. Trvání jsou jen 2 směny, takže u delších vzdáleností je třeba si pospíšit. Na hraničářovo krátké zatroubení trvající půl směny, se voda vrátí na své místo

-Vábnička na zvěř: Stačí jen hrát libovolné tóny a usilovně se soustředit na zvíře, jenž chceme přivolat. Samozřejmě je těžší přivolat plachého zajíce, než zvědavého medvěda. Podle toho se řídí i pravděpodobnost. zvířata s inteligencí 0, (hmyz, drobní živočichové (žížaly,chrousti):50%. Zvířata s vyšší inteligencí(pes, kočka,kůň…):80% Opět nutná vlastnost hudba, zpěv. Při fatálním neúspěchu přijde jiné zvíře než hraničář chtěl, popřípadě ho odhalí a pokouše, či jinak zraní. Naopak při totálním úspěchu přijde nic netušící zvíře, přesně na přání hraničáře. Atd. i u ostatních výsledků.

-Hypnóza zvěře: Hrou na Didgeridoo lze hypnotizovat zvěř. Obtížnost bude podle inteligence zvěře. Hypnotizovaný živočich bude 5směn vystaven stavem jisté euforie, kdy bude naprosto vypnutý, a bude s nim možno jakkoli manipulovat (chová se jak hodně napitej člověk) Zde je nutno hrát 2 směny, a zvíře musí být nepřerušovaně vystaveno zvuku. Pravděpodobnost bude stejná jako u vábničky.

Postavy hrající na Didgeridoo jsou vžité do obřadu a nevnímají okolí. Změny zaregistrují jen v případě, že na ně někdo zaútočí. Reagují, až když ránu schytají. Nehází si v tomto případě na obranu. Pokud přežijí, celý obřad se musí opakovat.

Tak to jsou všechny vlastnosti tohoto kouzelného nástroje. Je použitelný pro všechny rasy i povolání. Je možně nechat od nějak zasvěceného druida vybrat větev, a nechat jí vyžrat termity. Cena za obstarání všeho se může pohybovat okolo 250zl.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 19

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Má to své mouchy, které tu mnozí vyjmenovali.
Nechci se opakovat po Maratovi.


 Uživatel úrovně 0

Lord Alfik: tak o tom pojď pokecat u stolu Didgeridoo. Je docela chudý opuštěný a tak sám... 8-)


 Uživatel úrovně 0

Jinak lidi, je založen stůl s názvem Didgeridoo. Prodiskutovává se tam Didgeridoo jako reálný předmět. Pro tento předmět pro drd je diskuze tady. Tak přijďte pobejt k našemu stolu.


 Uživatel úrovně 0

Vím o tom. děkuji


 Uživatel úrovně 0

Má to své mouchy, které tu mnozí vyjmenovali.
Bezejmenný: to už stačí, ne?
Jsou tu poznámky k ceně. Nepřijdou mi na místě (sám bych cenu možná vůbec neuváděl): jednak je to věcí světa a i pokud budeme uvažovat o standartu: hudební nástroje jsou a vždycky byly drahé. Ať si je to třeba jen trouba.
A pokud už by se cena měla nějak měnit: tento nástroj bude mít v oblastech, kde bude z dovozu, hodnotu nedozírnou a naopak šaman ho dá hraničáři zadarmo jako suvenýr z cesty. Vhodnější by bylo také uvádět rozsah: housle můžou stát 2000 a taky půl miliónu Kč. I mezi didgeridoo jsou rozdíly. To mě přivádí na myšlenku, že kvalita tohoto nástroje by měla (vzhledem k Teiwazem popsanému původu jeho vlastností ve fóru) ovlivňovat jeho moc. Stejně tak by hraničář nezkušený neměl ještě zahrát všechno (zkrátka nástroj dosti dlouho nepoužívá), zkušený by mohl mít bonusy. Zk. by se v takovém případě nepočítala jako úroveň hraničáře, ale zvláštní (kdy nástroj použije - jako válečníkův cvik)...


 Uživatel úrovně 0

Problém již zmiňovaný je uzavírání vody "krátkým" 5ti minutovým zatroubením. Za 5 minut uběhneš s klidem 1,5 km - nevím kolik řek ve tvém světě je tak širokých, ale myslím, že by tě většinou nepřítel dohnal a zabil, než bys na druhé straně dotroubil.
Tohle by potřebovalo změnu.


 Uživatel úrovně 0

Děkuji. Můžeš alespoň říci proč se to konktétně tobě nelíbí? potřebuju se poučit...


 Uživatel úrovně 0

No neni ti moc dobrý


 Uživatel úrovně 0

čte se to didžeridů... To vypadá blbě takle napsaný... 8-)


 Uživatel úrovně 0

Nevim jestli už se někdo ptal, ale jek se čte název tohohto předmětu?