Nové Rasy

Valsereg Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 26

Valsereg

Za časů dávno minulých žily valové. Dávní mocní vládci. Jejich moc se nedala měřit a jejich umění převyšovalo všechna ostatní. Dlouhověcí králové lidí a zplozenci dobra. Říká se že v jejich krvi kolovala i krev vznešených elfů. Díky ní byly dlouhověcí, díky ní byly mocní. Nikdy neuznávaly zlo. Byly silou dobra. Uměli kovat lepší nástroje než trpaslíci. Uměli zpívat lépe než elfové. Ale jejich sláva dávno pominula. Po veliké katastrofě, kdy jejich nádherný ostrov zmizel v hlubinách oceánu, přežil jen zlomek z nich. Ti odcestovali v bílých lodích do vnějšího světa. Tam ustavily první království a stali se ochránci ostatních národů. Protože i přes veškeré ztráty a přes malý počet se jim jen málokdo dokázal postavit. Objevil se však mocný kruh nekromantů. Snad to byli renegáti z jejich vlastních řad. Ti v zapomenutých horách začali tvořit armády nemrtvých. Při dobyvačných válkách padlo mnoho zemí. Mnoho ras vymřelo a mnoho lidu bylo odvlečeno do otroctví. Ale valové vyjeli do boje. Říká se že jejich král Valruin vedl do boje nejskvělejší a nejlépe vyzbrojené vojsko všech časů. Lesy kopí se ježili na pláních. Jízda byla slyšet na míle daleko a vrhala do srdcí nepřátel strach dávno předtím než byli vidět. Jejich smrtonosné luky dostřelovali dál než všechny zbraně nepřátel. A jejich bílé meče rozsévali v řadách nepřátel smrt. Bylo jich ale již žalostně málo i když s obrovskou mocí. Proti nemrtvé armádě, čítající přes dvě stě tisíc hlav vyrazila armáda valů, která dosahovala jen asi desetiny počtu nepřátel. Po tři dny bojovali tam, kde se nyní nachází Zelený hvozd. Tehdy se tam rozkládaly pláně kam jen oko dohlédlo. Tam se spolu střetli. Armáda světla a armáda chaosu. Mnoho mužů tehdy padlo. I když bojovali udatně, nemrtví je zatlačovali a vítězství sil chaosu bylo již nablízku. Tehdy se ale králova družina prosekala lesem nepřátel a zaútočila na nekromanty. Přese všechnu temnou sílu nekromantů bojovali až již zbyly jen poslední tři nekromanti. Ti před hněvem mocných mužů utekli. A tak se králova družina ocitla samotná uprostřed armády nemrtvých. Jejich vlastní síly se snažily k mužům z králova domu prosekat. Ale dařilo se jen pomalu. Padl tam tehdy král Valruin, jeho prvorozený syn Seldil a mnoho mužů z králova domu. Tehdy ale přišlo zatím poslední spojenectví vznešených elfů a trpaslíků a s nimi mnoho lidí z podrobených zemí. Prosekali si cestu k poslednímu z královského rodu, ke královu synu Eonirovi. Společně pak pobily zbytek temných sil. Tehdy si Tři králové slíbily navzájem věrnost až dokud svět nezanikne. Zle by vedlo světu bez odvahy valů. Vznešených mužů z moře.

Historie

Valseregové jsou potomci valů. V překladu slovo valsereg znamená krev valů. Po velké, výše popsané, bitvě se do vlasti vrátilo jen dva tisíce valů. Jejich krev se smísila s krví menších lidí. Jejich věk se krátil, i když se stále dožívají i dvou set let. Ztratili většinu své moci, i když jsou stále nejmocnějšími lidmi světa. Jejich dílům se stále nic nevyrovná. Snad jen nejšikovnější trpaslíci a vznešení elfové. S oběma zmíněnými národy stále udržují tak přátelské vztahy jak jen to jde. Nyní žijí poslední valseregové v Imerii. Tam vládnou a zaujímají důležitá místa. Skoro všichni jsou šlechtici, kapitáni armád či nejučenější. Někteří se dobrovolně staly dobrodruhy. Chrání pohraničí a stali se z nich chodci.

Popis

Jedná se o vysokého člověka s šedýma očima a tmavými vlasy. Z jeho očí vyzařuje moudrost a z jeho nitra neznámá moc. Většinou bývá urostlý až svalnatý. Na pohled má krásnou tvář a sympatický výraz. Když se hněvá tak z něj jde strach. I nejtvrdší povahy se někdy zaleknou. Vznešení elfové valserega poznají od pohledu. Stejně tak trpaslíci. A naopak.

  • Výška: 175-205 coulů
  • Váha: 75-120 kg
  • Velikost: B

Atributy:

Síla Obratnost Odolnost Inteligence Charisma
7-17 9-14 9-14 12-17 8-18
+1 -1 -1 +2 +2

Smysly

Valsereg má oproti klasickým lidem zlepšené smysli. Všechny jsou vyvinuté asi na dvojnásobek lidských smyslů. To se projevuje opravou hodu na past u všech smyslů. Bonus +1.

Jazyky a vzdělání

Valsereg je velmi dobře vzdělaný. Zná dokonale obecnou řeč, elfštinu a jazyk trpaslíků. Ve všech umí taktéž velmi dobře číst a psát. Zná velmi dobře dějiny a umí moc dobře vyprávět dávné příběhy. Nezapomeňte, že valseregové pochází z vyšších kruhů . Etiketa a takové věci pro ně nejsou cizí.

Délka života

Dávní předci valseregů, tedy valové, se dožívali věku až 700 let. Kvůli krvi menších lidí se valseregové dožívají až 250 let. Dospělost se u nich počítá až od 30 let. Stáří pak od 195 let. Dobrodruzi z rodu valseregů vyrážejí na cesty kolem 20 roku života. Do té doby studují a jinak se vzdělávají.

Přesvědčování

Valsereg díky svému vznešenému vzhledu a chování dokáže dobře ovlivňovat ostatní lidi (elfi, trpaslíky atd.) Nechám na PJ jestli sem dá past nebo šanci nebo něco jiného.

Erb rodu

Erb svého rodu nenosí valsereg na štítu nebo na zbroji. Nosí jej na medailónu na krku. Díky tomuto erbu se valseregovi otevřou cesty, hranice atd. funguje vlastně jako glejt. Ale nemusí fungovat všude. Pokud bude medailon ukraden tak do jednoho týdne zmizí erb z medailonu. A to díky tomu že je magický a má pevné pouto s valseregem. Co nejdřív po ukradení si valsereg opatří jiný medailon (většinou stříbrný) a jakmile ho opustí erb původní medailon, začne se zjevovat na novém. Po uplynutí dalšího týdne se erb naváže na nový medailon. Tak to jde opakovat stále dokola. Pokud se valsereg doví o zneužití medailonu, byť ne jeho, jinou rasou, je jeho povinností a otázkou cti vypátrat pachatele a potrestat jej. Podotýkám, že bys jako PJ měl nechat vybrat každého valserega ať si vybere erb jaký se mu líbí. Není sice žádný rozdíl jestli má ve znaku prase nebo orla, ale je to spíš otázka vkusu hráče.

Domov

Vlastí všech valseregů je království Imerie. To je v mém světě. Jinak by to měla být asi nejvyspělejší země, u moře a poblíž bašty nemrtvých. Vysvětlím právě na Imerii.

V Imerii valseregové vládnou a jsou všemi ctěni. Každý valsereg je vítán jako rodný. Imerie je země vzdělanosti a učenosti. Odtud pochází většina nejučenějších. Ovšem Imeřané jsou i skvělí v boji. Nemají sice armádu největší, zato však nejlíp vycvičenou a vybavenou. Jsou čestní a loajální. Valseregové nikdy nezradí své rodné a příbuzné. Pokud se ovšem nedají na stranu zla. Pak jsou vyhnáni z domu. Stávají se čím dál zlejšími a můžou to dotáhnou daleko v temných kruzích. Museli by učinit něco velmi dobrého, aby své skutky očistili.

Pohled do duše

Valsereg se zádívá někomu hluboce do očí a tak pozná co se chystá ten určitý udělat, je-li dobrý, jestli lže atd. Já bych to dal automaticky ale stejně záleží na PJ. Může to být třeba past na charismu.

Příklad: Valsereg Tridain se vybavuje s náhodným pocestným kupcem. Ten se mu nějak nepozdává a tak zkusí pohled do duše. Pozná že velmi lže. Tridain to kupci řekne a ten vyklopí pravdu. Je zabiják, který ho má odstranit. To Tridaina zneklidní a zkusí pohled do duše znovu. Zjistí že se zabiják soustředí na odvedení pozornosti aby mohl nenápadně vytáhnout dýku a bodnout. Tridain na nic nečeká a milému zabijákovi usekne hlavu jedním nenadálým švihem svého meče. Pak si povzdechne a zabijáka pohřbí u kraje cesty.

  • Rodová zbraň: Rodovou zbraní valseregů je dlouhý meč. Není to sice podmínkou ale většinou valseregové dostanou nějaký lepší meč ze sbírky svého rodu.
  • Léčitelství: Nikdo neví proč ale valseregové jsou relativně schopnými léčiteli. Mají denní magenergii 15 magů bez ohledu na povolání a umí sesílat kouzla: Uzdrav lehká zranění, Uzdrav těžká zranění, Odstraň ochromení, Uzdrav nemocného a Neutralizuj jed. Tato magenergie je samostatná a nesčítá se s žádnou jinou.
  • Síla mysli: Valsereg má o 3 větší ZSM než jeho povolání v kombinaci s jinou rasou.
  • Umění boje: Bojuje-li valsereg s dlouhým mečem, tak získá za 3000 zk +1 k útočnosti. Za dalších 6000 se bonus zvýší na +2. Za 12000 +3. Za 24000 +4 za 48000 +5. Dál bonusy nerostou. Nemusí se jednat o tentýž exemplář dlouhého meče. Ale zkušenosti musí být získány jen pomocí dlouhého meče.
  • Psychická odolnost: Valseregové mají silnou vůli. To znamená, že je jen tak něco nerozhodí. Na 1. úrovni mají proti pastem na int. a char. bonus +1. na 8. +2, na 15. +3 a na 22. +4.

Ještě poznámka: těm, kdož nečetli Pána prstenů a Silmarilion se bude zdát tahle rasa příliš silná. Ovšem mějte na paměti že inspirací pro ni byly Númenorejci a pan Aragorn.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Když už je řeč o knižních postavách, tak mě napadá, že Gandalf taky nepatřil mezi nejslabší. Hold má to někdo šzěstí (nebo smůlu???) být istari


 Uživatel úrovně 0

Nuže silné to je, ale já silné postavy nezatracuji a svým hráčům je klidně povolím. Nedostatky vidím pouze ve zpracování. A v přehršle schopností.
Co se týče pohledu na předlohu, tedy pana Aragorna, jeho parametry bych viděl asi takto:

Síla 16
Obratnost 13
Odolnost 14
Inteligence 17
Charisma 17
Prostě jen extrémně dobře "naházený" chodec:)

Nebyl takový Geralt z Rivie taky přemrštěná, až neporazitelná postava?

A komu to vadilo?


 Uživatel úrovně 0

Četla jsem hodně ras na více serverech, ale žádná neměla takové kouzlo, jako táhle. I když obsahuje mnoho chyb, které už byly vyčteny. Díky dodatkům a ostatním věcem na mě udělala velký dojem. Budu se snažit za ni hrát. Valsereg se mi líbí z toho důvodu, že jsem hráčka, která je ráda mocná. I má družina a PJ hrají poněkud odlišně. Myslím, že pokud se rasa dostane do rukou zkušenému hráči, a ten si ji zamiluje, dostane DrD nový rozměr. Neříkám, že jde o absolutně nejlepší co znám, ale jde o špičku mezi rasami, které znám. Na internetu jich koluje spousta, ale tahle mě opravdu zaujala.


 Uživatel úrovně 0

K věci. Rasa je hodně silná, to bezpochyby všichni uzaly, včetně autora. Nicméně, pro mě obsahuje několik věcí, které se mi bezesporu líbí. Zkusil jsem za ni celý víkend hrát a přirostla mi k srdci. Myslím že i když je v díle mnoho nedostatků a pravopisných chyb, rasa je velmi dobrá. Dala mi něco, co jsem dlouho v DrD postrádal. Nebudu vyjmenovávat chyby, které obsahuje, to už udělali lidé přede mnou. A co se dodatků týče, rasa jak už jsem říkal se mi líbila i předtím. Teď je to s ní ještě lepší. Dávám 5*


 Uživatel úrovně 0

Teakce na Rigur: Já jsem sem valserega nedával kvůli hodnocení, ale kvůli tomu, že jsem chtěl, aby i ostatní mohli vyzkoušet, to co vymyslím. A ke keritice. Jednou mi otec řekl, že chvála Tě nikam neposune, maximálně povzbudí, ale kritika Tě posune mílovými kroky dopředu.


 Uživatel úrovně 0

svilenec: Tímhle dodatkem jsi to alespoň v mých očích trochu vylepšil, stále se mi ta rasa nelíbí a nehrál bych za ní, ale uznávám, že poté už bych tomu měl méně co vytknout z hlediska pravidlového, i když třeba to uzdrav nemocného se mi opravdu nelíbí, aby mohl kouzli válečník nebo mág používat hraničářská kouzla, to je na mě moc. Ale máš u mě malé bezvýznamné plus, je vidět, že se snažíš si vzít z hodnocení ostatních co nejvíce a snažíš se zlepšit. Je fajn vidět, že tu někomu jde ještě o to, udělat to dílo co nejvíce použitelné a co nejlepší i s ohledem na jeho hodnocení. Za to díky. (-:


 Uživatel úrovně 0

Hamster: Ale ale? Copak? Moc dobře nechápu na co narážíš. Vysvětli prosím.

Suk: Chtěl bych ještě reagovat na jeden tvůj starší příspěvek, kde jsi zmiňoval tu "hráčskou postavu". Souhlasím s tebou. Je to jedna věc, na kterou jsem myslel. Dodal bych ještě, že nějakého hráče může bavit hrát takovouto silnou postavu, ale myslím, že jich nebude tolik. Alespoń mě osobně by to nebavilo, být nějaký extra silný hrdina, kterému se vše podaří, nehledě na to, že podle pravidel by tomu tak být nemělo, tak je to prostě nezáživné. Kupříkladu zrovna nedávno jsem si nahazoval postavu a vyjímečně mi nejhorší číslo padla trojka, což mělo za následek, že ta postava byla opravdu silnější oproti ostatním průmerným jedincům svého druhu a to to byla "obyčejná" horská elfka... už tak mi bylo proti srsti si to nechat tak jsem se domluvil s PJ na upravení, mě to prostě příjde o ničem. Ale tak zase proti gustu...


 Uživatel úrovně 8

Rigur: "Lesy kopí se ježili" kdo co les, vidim les... ale ale : )

hranicarska kouzla by moh sesilat ten medailon a tim by se vse vyresilo : )
ztratu medailonu bych nevztahoval na kradez, ale na oddaleni od majitele (tudiz priblizeni k pravidlum)


 Uživatel úrovně 0

Takže. zaučím svou novou klávesnici a napíšu ty dodatky. tak popořadě:
1.Atributy: Nepopírám, že valsreg má hodně navrch, oproti ostatním rasám, ale jak již řekl někdo přede mnou, dobrý hráč udělá silnou postavu skoro ze všeho, špatný hráč i pokud má silnou rasu a dobře naházenou, je pořád špatným hráčem. Myslím že každý ví, co utaáhne a co ne. Takže atributy valsrega měnit nebudu. Poku se někomu nelíbí, ať si je po domluvě s PJ (hráčem) upraví dle sebe. To vám stejně nikdo nezakáže ani nerozkáže ne?
2.Smysly: Valsereg má opravdu dvakrát lepší smysly než normální člověk, nezapomeńte ovšem že je taky na ně tím pádem náchylnější. třeba sluch, pokud mu někdo zplna hrdala zařve do ucha tak to bude asi hodně bolet. Normální člověk by se otřepal a v pohodě ale valsereg to slyší s dvojnásobnou intenzitou. To samé u ostatních smyslů. Ovšem co se týče hmatu, tak ten nemá na bolest vliv pkud já vím. Takže bolest cítí valsereg normálně.
3.Jazyky a vzdělání: Uznávám, je to přehnané. Takže úprava. na první úrovni, pokud hrajete na profibody, má valserg bonu 10% na profidy do inteligence a charismy, tím pádem se lépe učí, naproti tomu má o 10% méně profibodů odolnosti a obratnosti. Tohle myslím že je fér, vzhledem k tomu, že valsereg je hlavně inteligenčně a charismaticky založená rasa.
4.Délka života: Ano valseregové žijí hodně dlouho. Průměrný věk, co se týče přirozené smrti je 200 let, nejvyšší možný kolem 250 let. Ale neberte to jako výhodu. Tak dlouhý život nese i spoustu svízelů. Žít 200 let je, dle mého názoru věc nelehká, tolik starostí atd. takže někdo může dlouhověkost brát jako dobrou věc, ale já si myslím že tomu tak není.
5.Přesvědčování: Nejde o stejnou schopnst jako má zloděj. Možná jsem se v díle vyjádřil špatně. No spíš určitě. Přesvědčování, není o tom že já (valsereg) bych přesvědčil někoho, že já mám pravdu. Ale o tom, že valsreg má ten dar, že na ostatní působí simpaticky. Jde o to, že takovému tvorovi ostatní důvěřují. Proto jsem tam nechtěl dávat past nebo něco takového.
6.Erb rodu: Snad jediná věc, která je opravdu reltivně dobrá. Jde o jakýsi medailon, na kterém je vyry erb valseregova rodu. Jde o magický, trvalý, předmět. jeho magie se nikdy nevypotřebuje. Jde o jakýsi artefakt, který vlastně artefaktem není. Nevím jak to vysvětlit. A pokud o něj valsreg přijde (ztráta, krádež atd) má týden na to aby si opatřil jiný. Tím může být i kus železa o velikosti asi naší dvacetikoruny. Na ten se týden po sehnání náhrady přenese původní znak. Taky je povinností každého valserega, pokud uvidí medailon u příslušníka jiné rasy se o věc zajímat. Popřípadě sjednat nápravu. Někdo níže se ptal co se stane když erb ukážete rase, která valsregy nenávidí. No samozřejmě že to s valseregem asi dopadne velice špatně, pokud na to mají. To máte, jako kdyby jste za druhé světové mávali esesákovi před obličejem průkazem, že jste žid (nechci tímhle urazit příslušníky jiného vyznání, jen to má posloužit jako příklad).
7.Domov: sem není co dodat. Valseregové jsou rasa, u které se předpokládá, že budou mít své panství. Mělo by mít přístu k moři a byýt jedno z nejvyspělejších ve vašem světě.
8.Pohled do duše: opět jsem se špatně vyjádřil. Ono nejde o čtení myšlenek, ale předvídání možné situace. A jelikož nemáme žadnou vlastnost jako je intuice (myslím číselně popsanou jako sílu atd.) tak jsem nemohl napsat, že je to například past na inteligenci. Protože i totální ... si domyslí co se dějě pokud někdo těká pohledem sem a tam a jede rukou k meči. Jenže valsereg to dokáže odhadnout ještě než se to stane. Vlastně pozoruje svého protivníka a odhaduje co chce v příští chvíli udělat. nedává mu to ovšem výhodu v celém boji. Přece jen se na tuhle schopnost valserek musí soustředit aspoń chvilku, za kterou by byl probodlý nebo usmažený.
9.Rodová zbraň: no dlouhý meč mi přijde jako dobrá rodovka pro tuhle rasu. jelikož jsou valseregové v podstatě urození, není vyloučeno, že jejich rod bude opatrovat nějakou vzácnou, či mocnou zbarň. Tudíž e takový exemplář může dostat i do rukou dobrodruhů. neříkám aby PJ dal začátečníkovi do rukou zbraň, která bude ničit armády ale například nějakou vlastnost, která jej bude charakterizovat. Vzpomeňte jak frodovo žihadlo svítilo, když jsou nablízku skřeti.
10.Léčitelství: jedná se o schopnost, kterou ocení hlavně méně početné družiny, které mezi sebou nemají osobu s léčebnými kouzly. Opravdu magenergie nejde použít na nic jiného, než na výše napsaná kouzla. A 15 magů je, dle mého názoru tak akorát. Nezapomeňte, že kouzlo Uzdrav nemocného stojí 12 magů. Pokud bych si vymýšlel svá kouzla se svou magenergií tak bych se nakonec stejně dostal k tomu, co už nabízí pravidla.
11.Síla mysli: Vzhledem k původu valseregů si myslím, že jde o adekvátní schpnost. Je hodně mocná, hlavně v kombinaci s mágem. Přesto bych ji valsregovi neupíral.
12.Umění boje: Tak tady jsem to opravdu řehnal. Celkově bych tuhle vlastnost zrušil.
13.Psychycká odolnost: jedná se o stejný případ jako o sílu mysli. Jde o to, že valsereg je od přírody odolnější vůči věcem a kouzlům, působícím na psychyku. Ovšem mohou být i kouzla, která jsou prospěšná a působí na psychyku. V tomhle případě bude platit, že past bude vyšší o danou cifru. Prostě pokud je negativní kouzlo má valserek bonus na past dle své úrovně a pokud je kouzlo pozitivní má postih.

omluvte mě jestli najdete pravipisné chyby ale na češtinu jsem nikdy nebyl. pokud bych na něco zapoměl, tak to napište a já uvedu věc na pravou míru.


 Uživatel úrovně 5

Dodatky můžeš klidně hodit do diskuse, nebo můžeš do diskuse poslat link na stránky, kde bude předělané dílo uveřejněno.

Pokud jde o založení nového příspěvku zda, tak by to musel být skok alespoň na 4, lépe však na 5 hvězdiček, jinak to znovu schvalovat nebudu. Stejně jako nebudu mazat toto dílo.