Kouzelník

Vitální magiotransformace Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 15

- Tuto schopnost se kouzelníci učí jako kouzlo, avšak o kouzlo se nejedná (pouze zabírá místo v kouzelníkově seznamu kouzel). Umožňuje kouzelníkovi používat svou životní sílu jako okamžitý zdroj magenergie, a sice v poměru 2 životy = 1 mag. Za cenu sebezraňování se tak zvětší množství magenergie, kterým může kouzelník disponovat, nad běžnou mez danou kouzelníkovou úrovní a inteligencí.

- Úbytek životů v důsledku vitální magiotransformace se podobá účinkům mentálního útoku: Postava pobledne, zatočí se jí hlava a pocítí ztrátu životů.

- takto ztracené životy lze kromě odpočinku navrátit pouze alchymistickými lektvary - hraničářská léčivá magie ani jiné způsoby rychlého léčení nepůsobí.

- Mágové tuto schopnost mohou používat pouze ve svém původním těle (v případě zabití tohoto těla potom v tom těle, do kterého se poté přemístí).

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Unknown:
To chápu a pamatuji si tato pravidla moc dobře i když kouzelníka nehraju... aler vadí mi tam konkrétně jedno slovo v tý větě pouze zabírá to je skoro stejné jako Zbytečně zabírá... přijde mi to jako špatný dodatek v té větě :)

Děkuji za snahu autora :)


 Uživatel úrovně 8

Unknown:
1) " Za cenu sebezraňování se tak zvětší množství magenergie, kterým může kouzelník disponovat, nad běžnou mez danou kouzelníkovou úrovní a inteligencí."
- z toho mi jasně vyplývá, že z životů jsou magy a ty si může kouzelník schovat na.... na jak dlouho?

2) stavět mechanismus "léčí pouze alch. lektvary" na poznatku, že alch. lektvary tovří závislost a tudíž jsou nebezpečné - tedy vybrat způsob léčení podle ceny (závislosti) a ne podle úvahy, zda konkrétní přípravek/kouzlo tuto slabost vyléčit dokáže mi přijde trhlé na hlavu, nepromyšlené a jako laický pokus o vyvážení.

3) Pokud se kouzelník učí tuto schopnost jako kouzlo, logicky by měl umět nějakou omáčku související s tímto - ať už nutnost umět předem nějaké kouzla (viděl bych to na 2 z vitálního oboru a 2 z materiální magie - pokud umím jednodušší "z magenergie tvořit věci", pak se budu moci naučit i z "věci magenergii") nebo omezení úrovní (6? - dostatečné zkušenosti se zaostřování vůlí, kouzlení a prostě kouzelnickým oborem - tedy možnost převrácení a rozšíření vlastních schopností)

4) Poblednutí a podobné účinky jsou po útoku podrobováním, ne mentálním útoku. Ty jsou v pravidlech navíc popisovány tak, že postavě je na zvracení a "Má pocit slabosti ... podobně jako při některých otravách.". Taková postava logicky kouzlit okamžitě nebude moci, jelikož lze předpokládat, že pocit "jako při otravě" přetrvá déle než půl kola.
- a teď se můžeme hádat, jestli si to špatně popsal, nebo je špatně popis "<i>podobá účinkům mentálního útoku</i>" : ) nehledě na to, že zatočení hlavy bych taky tipoval na delší stav než půl kola...

5) Chybí mi popis samotné transformace - životy jsou jakési číselné vyjádření míry poškození těla postavy - pokud jí sebereš jen tak půlku životů, musí se to nějak projevit. Z čeho a kde se ta magenergie vezme? Pokud sebereme 2 životy (číslo) v boji, můžeme následně říct, že to byl šrám na ruce... (Nebo si vymyslet cokoliv jiného, avšak vždy to půjde nějak vysvětlit.) Pokud ubereme 2 životy a uděláme z nich 1 mag, můžeme... nemůžeme.
- Je to více méně RP úvaha, avšak i zanedbání RP považují za chybu.

Celkově mi přijde, že unknown vymyslel nápad, zpracoval ho (2 životy = 1 mag) a vymyslel tu trochu nesmyslů, aby to bylo vyvážený. Přičemž opoměl na důvody "proč", "jak" a především "co" že to vlastně popisuje.


 Uživatel úrovně 0

Diskuse promazána, nemíním ji ponechat bojištěm za krátké příspěvky. Diskuse u díla se má týkat díla a tak to i bude.


 Uživatel úrovně 0

Extrémně stručné pojetí nemusí být na škodu, pokud těžištěm díla je geniální nápad. Ten zde sice není úplně nulový, nicméně přijde mi že něco takového jednou napadne každého. Ale budiž, jako inspirace může posloužit. Větší problém je, že popsaná "implementace" jen věrně kopíruje první, naivní představu, jak takový mechanismus udělat. Mohlo by to být vymyšlené mnohem zajímavěji, jak mj. ukázal v diskusi Pioma.

Mírně OT: Nemám po ruce pravidla, abych se podíval na přesné znění, ale myslím že řešit otázku, zda se jedná o přeměnu životy->magy->efekt nebo přímo životy->efekt, dogmatickým následováním textu pravidel, je zbytečné, zvlášť vzhledem k tomu že to kazí použitelnost a zajímavost schopnosti. DrD neposkytuje žádnou hlubší filozofii ohledně podstaty magenergie, ta je na PJi, a já mám např. osobně takovou, kdy by se dalo přímé kouzlení za životy celkem snadno odůvodnit. Záleží na vztahu mezi astrálními silami (duše) a magenergií, nebudu to rozvádět neb 1) je to OT a 2) mí hráči tenhle server navštěvují :-)


 Uživatel úrovně 8

Krvak ElRune: Kouzelníci mají na dané úrovni omezený počet kouzel - na první úrovni myslím mohou mít tři kouzla.

Takže místo toho, aby si vybral Modré blesky, Rychlost a Hyperprostor, vybere si Modré blesky, Rycholst a Vitální magiotransformace.

Firefanatic: Tímhle se ale mělo kouzlit za životy... Pokud to není z formulace jasné, potom... moje chyba.


 Uživatel úrovně 0

Pioma: Ano. Ale ne přizabít se ve stejném okamžiku, kdy začínám kouzlit. A konec debaty, buď jsme se právě shodli, nebo už se neshodneme nikdy... :-)


 Uživatel úrovně 0

Firefanatic: Takže je to kouzlo za nula magů a x životů, kde výsledek je získání y magů v poměru x:n, kde n záleží na PJ a dohodě s hráčem a pravidly, nebo příspěvku. Takže výsledkem je ztráta x životů zároveň s nárůstem magenergie o y, což znamená, že kdybych byl kouzelník na vyšší úrovni, tak se v jednom kole můžu jak přizabít, tak seslat i ten modrej blesk, podle toho, kolik kouzel za kolo zvládnu...

Ale pořád to neberu tak, jako vyrušení ztrátou životů a neúspěch kouzla, to by se třeba taky kouzelník mohl leknout, když vyvolává metamorfózu nebo neviditelnost před zrcadlem a nejdnou by bylo kouzlo v čudu...


 Uživatel úrovně 0

Textoris: Na co si hraješ ty? Chceš mě naštvat nuláctvím? Fajn, povedlo se ti to. Chceš degradovat hodnocení? Fajn, povedlo se ti to. To, že ty za něco bojuješ, neznamená, že je to správně, mrkni do dračího manuálu do hodnocení, je tam jasně napsáno, co má 5* příspěvek mít, i 4*... tohle nemá ani ň. Jestli ty hodnotí špodle délky delší=horší, tak to není o jiném názoru, ale o demenci.

Pioma: Opakuji, nejdřív musíš mít magenergii, potom můžeš kouzlit... tímhle se nekouzlí za životy, tímhle se ze životů dělají magy a pak až za ty magy můžeš kouzlit... komplexnější změna pravidel, fajn, ale ne takhle...

Tex: jenomže to by to muselo být delší, aby to dávalo smysl...


 Uživatel úrovně 0

Ahoj všem...
Jak jen to říct.. ehm ehm název zajímavý... ale tím to bohužel končí... Vezmu si inspiraci z autora abych tady také nezabíral moc řádků s textem musíme si vážit i těch kteří nezahlcují web... (to byla ironie) Je mi to líto ale toto dílo s emi nelíbí:

1.Už při prvním pohledu na délku jsem si řekl že je něco špatně ale co to je???
2.Citace:Tuto schopnost se kouzelníci učí jako kouzlo, avšak o kouzlo se nejedná (pouze zabírá místo v kouzelníkově seznamu kouzel).= Mohl by mi prosím autor vysvětlit smysl této věty??, a hlavně jejího závěru v závorce??? Dyštak se omlouvám že jsme tak hloupí....
3. Postava pobledne blablabla(nechtělo s emi dělat tečky) dejme tomu ale nebylo by lepší popsat to třeba i nějakým krátkým příběhem možná by to zapůsobilo lépe... Udělat popis Muž s kápí jehož obličej se nastínil našemu pohledu jen díky svitu měsíce... při lepším zpozorování jsme si všimli jak se postava mírně klepe nebo spíše vybruje a obličej jí bledne... pokud si dobře vzpomínám vypadalo to hrůzostrašně žíly na obličejí mu začaly tepat více a více vystupovaly mu z kůže na čele a i ostatních částech obličeje... byl smrtelně býlí poté padl přednámi na kolena se zklopenou hlavou a když se nanás podíval vypadal hrůzostrešně oči podlité krvý a z toho šoku ani nevím kde sebral tu hůl díky které se dostal zpět na nohy... bylo to celé hrůzostrašné byl jsem jak přimrzlý k zemi a pak zničehonic zmizel omlouvám s eza délku nebo jestli to zní jako hloupost ale prostě přišlo by mito takové volnější a přirozenější pojetí...
Bohužel kvalitní tvůrci a uživatelé již promluvili a jejich slovo je jak úder pěsti takže oni již to nutné zvládli říci...

1* za snahu

S úctou El Rune


 Uživatel úrovně 0

Máš magenergii, sesílíš, přijdeš o ni. Máš životy, sesíláš, příjdeš o ně... takhle to pořád vidím já...