Kouzelník

Energie života a smrti Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 21

Tato vlastnost kouzelníka(aspoň v mích představách),vychází z toho že magická energie vychází z energie života.Resp. považuju život jako takový ,,vidařený kousek nějaké vyšší magie".Představte si pod tím co chcete. :) ... A lze tuto jakousi životní(magickou) silu v nouzi využit( aspoň teda v Drd).Ovšem ne zadarmo.Viz níže.

Možnost využitelné energie:

Tuto vlastnost lze požít od 8 úrovně kouzelníka (čaroděj i mág).Počet mágu použitelných se vypočítá:úroveň kouzelníka+ bonus int a odol+ 70 procent kouzelníkovy denní magenergie. Koncertrování této energie trvá 1 kolo.

Použití:

Kouzelník si spočítal kolik může použit magů.Slavnostně nějaké požije. Sila takového ůtoku se počítá jeden použitý mag= 1 život terče (automaticky zásah).Tady ovšem nastává první háček. I kdyby kouzelník použil jen jediný mag z teto energie, nastavá kouzelníkovo bezvědomí v poměru 1mag/1hodina.Dalším háčkem je počet použitých magu-pokud požil do 50 procent teto energie neděje se nic (krom viz níže).Pokud je v rozmezí 50-75 procent teto energie háže 1k10+bonus odolnosti proti pasti 5(neůspěch=krchov). Pokud požil 75-85 procent háže 1k10 proti pasti 8(neůspěch=das Friedhof). Pokud použije vic jak 85 procent automaticky odchází do věčných lovišt.

Viz níže Resp co dál:

Dejme tomu že záměr byl zabít potvora a zdaříl se. Pokud by se vlastně nepodařil těžko by se mu v bezvědomí bránilo, že(krchov automaticky).Háček je v tom že všechny živočichové potřebují některé atributy(vodu,jídlo atd.)to znamená, že bez pomoci nepřežije víc jak dva dny.Ovšem chci taky vyvrátit, to že pokud by jste se snažily nacpat do kouzelníka potravu nebo vodu, muže to mít jen jeden účinek a toho chudáka s vlastní starostlivostí udusíte. Ne Ne Ne…. Jediná pomoc jak v takovémhle stavu udržet kouzelníka při životě a to ho dostat do dvou dní od tohoto incidentu k alchymistovy (víc jak 20lvl) A ten už do něj po dobu co bude kouzelník v bezvědomí do něj magickou energii potřebnou k jeho přežití. (nebudu psát kolik protože mi tady čísla nepřipadaji podstatný)Je to taková kouzelnická ambulance..(představa koštěte s majákem a starou babou v klobouku místo záchranky je sice pěkná ale trochu praštěná. ) Potom co se kouzelník probudí tento den nemá žádnou magenergii.

Kouzelní tímto počinem ačkoli záměr mohl být v sebelepším úmyslu, snižuje svoje přesvedčení o dvě pozice dolů.Pokud už přesáhl úroveň zákoně zlí. Už tuto proceduru nemůže absolvovat( pokud by to i přesto udělal = das Friedhof) a vstoupí do kouzelníka démon(nikdo lepší mě nenapadl).Ten v kouzelníkovy žije svůj život. Nelze ho nijak z kouzelníka dostat, neboť se stal jeho součástí bez které by nepřežil.Démon se projevuje jen v určitou chvíli a to jen když je kouzelníkova tělesná schránka ohrožena. Jakkoli ale kouzelník o tom musí vědět. Démon přebírá kontrolu v této situaci (při neúspěchu proti pasti,kterou v úvahu s int a odol určí pj) a likviduje všechny živé tvory kolem sebe ( i své přátelé). Pj přebírá tohoto kouzelníka a hraje za něj jako za potvoru která nepříčetně lační po krvi.Každé kolo se majitel kouzelníka (hráč) se pokouší přehodit tuto past.Dokud se to nepodaří démon vraždí kolem sebe pořad dál a dál.Ještě malé upřesnění.Tato situace nastává třeba při hadce ,pře,nebo z přímeho vyhrožování s kýmkoli z které muže nastat konflikt

Démon vládne celím spektrem energetické útočné a obrané magie z pravidel pro začátečníky a pokročilé. K dispozici má 250 magu a životaschopnost kouzelníka. Pokud je vyčerpá může použít magenergii kouzelníka kterou měl aktuálně. Pokud vyčerpá i tuto tak automaticky ztrácí vládu nad kouzelníkem

Das Fridhof- znamená německy hřbitov.

Pokud by někdo chtěl něco osobněji,nebo nějaký upřesnění, dotaz nebo třeba jen napište co vy na to.Jakákoli krytyka potěší(aspoň si to třeba někdo přečte): qwakin32@seznam.cz

Lukas.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Ahoj,
nemá moc smysl říkat nic dalšího:
-hrozná čitelnost a pochopitelnost
-nevyváženost (jak řekl Suk, 2 stupně přesvědčení je moc, ačkoliv za možnost zabíjet bet magů je to vlastně adekvátní... to ale nemění nic na tom, že aby kouzelník zabíjel bez magů -to je podle mě nevkusné - kromě svalnatých barbarů nebo krollů se zbraní a podobné výjimky :)
-sice čistě subjektivní, ale prostě mi Energie života a smrti přijde jako trochu ohraný téma (asi jako Oheň, Země, Vzduch a Voda)
-Friedhof jsi měl napsat už na začátek, nebo mnohem radši nepoužívat vůbec, kdo má pořád googlit slovník a překládat si to...

sečteno podtrženo, zatím jsem nehodnotil 0*... i tentokrát dám 1* jen tak tak
-s pozdravem
skeWer


 Uživatel úrovně 0

Překvapivě se mi to četlo docela dobře.
Budu to celá brát jako malou recesi, a podle toho i hodnotit, jsem pobaven.


 Uživatel úrovně 0

Zdravím,

bohužel jsem byl nucen dát Tvému dílu nulu. Musím říci, že přečíst Tvůj příspěvek bylo téměř nad moje síly. Úroveň stylistiky a gramatiky je příšerná. Neříkám, že já píšu perfektně, ale Ty sis po sobě dílo ani nepřečetl. Tedy, alespoň to tak vypadá.

Co mi tu vadí dále. Tagy. Asi se na nějakou chvíli odstěhovali, protože jak ty, tak redaktor jste na ně nějak pozapomněli.

Myšlenka díla se ztratila asi někde při tvorbě. Je to nemyslné, špatně pochopitelné (dík úrovni češtiny) a ... tak přemýšlím, že vlastně nemá cenu pokračovat.

Je to děs běs,

s úctou,

Tobša


 Uživatel úrovně 0

Souhlasím s NW, že tohle asi ani nemělo být schváleno...

K démonovi: možná b bylo lepší napsat někam dolů samostatný odstavec jen o démonovi (tak jako v pravidlech), bylo by to přehlednější. Čísla určitě nejsou nepodstatná, tady je to myslím zrovna jeden z nejdůležitějších bodů příspěvku.

Nápad je vcelku dobrý, po pořádné korektuře by to nemuselo být špatné. Hodnotím hlavně nápad a použitelnost. 2*


 Uživatel úrovně 1

Já bych to ani neschválil, a to z několika důvodů...
1) Nedá se to číst. Fajn, pokud neumíš správně psát nebo jsi mladý, chápu, ale dej to opravit rodičům nebo kámošovi, ať to je aspoň správně česky.
2) Absolutně zmatené. Chvílema jsem téměř nechápal, co vlastně povídáš.
3) Myšlenka je kde? Prostě se mi to nezdá jako dobrý nápad a už vůbec ne dobře zpracovaný.
Já redaktor nejsem a proto 0* hvězd dám. Zkus tvořit dál, je fajn, že hned zezačátku přemýšlíš zrovna nad energií života a smrti, to je celkem ambiciózní, ale než sepíšeš něco dalšího, zkus se poradit s někým zkušenějším, případně prodiskutuj svoje nápady v Moudré Sově.

N.


 Uživatel úrovně 5

Zjištění, že magická energie (kouzelníkova) vychází z energie život – To je buď nesmysl, nebo to ničím nepodložíš. Tedy jsem proti základní myšlence celého kouzla a od toho se bude také vše odvozovat – takto to podle mě prostě nefunguje.

Možnost užití energie:
Divil bych se, že by to uměl i mág i čaroděj a divil bych se, kdyby na tak nízké úrovni – s ohledem na jiné možnosti mága pro experty.
Neměříme na mágy, ale na magy.

Použití:
Neúspěch = das Friedhof, krchov, věčná loviště … o tomto termínu se nehovoří v několika možnostech. Ten je daný, navíc máš tu smůlu, že nesnáším němčinu.

Resp. Co dál:

Záměr byl zabít potvora a zdaříl se … četls to po sobě vůbec?

20 lvl ? já znám v DrD úrovně.

Čísla ti nepřipadají podstatný, kouzelnická ambulance … smilíky … no, mluvnickými ozdobami jen sršíš, moje profesorka na rétoriku by z tebe měla radost, ale bohužel, já to v plavidlovém příspěvku moc neocením.

Snížení přesvědčení o dva stupně (ne pozice) dolů je dost drsné… navíc se brzy stane, že nemá kam klesat.

Vstupování démona do kouzelníka – démon je plavidlový terminus technikus. Nejde s tím pracovat jen tak.

Navíc tvé poznámky v závorkách jsou naprosto nemístné. Viděl si někdy, že by to tak v pravidlech užívali? Ne. A my píšeme pravidla, tak si na to dej příště pozor.

Rovněž zkratky mají své tvary: int beru … odol neberu. Buď je užívej správně, nebo vůbec. Je to prkotina, ale myslím, že přesně tímhle začíná celý problém.

Příspěvek je plný pravopisných chyb, nehodnotím je, ale jaký to na mě a na ostatní má asi dělat problém.

Závěr:
Příspěvek s chybami, nevhodnými pojmy ... dle mého zcestnou myšlenkou. Jako uživatel bych hodnotil 0* . Jako redaktor ti dám 1*, protože je možné, že se v některých svých názorech na fungování životní energie a energie magie pletu.