Kouzelník

Energie života a smrti Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 21

Tato vlastnost kouzelníka(aspoň v mích představách),vychází z toho že magická energie vychází z energie života.Resp. považuju život jako takový ,,vidařený kousek nějaké vyšší magie".Představte si pod tím co chcete. :) ... A lze tuto jakousi životní(magickou) silu v nouzi využit( aspoň teda v Drd).Ovšem ne zadarmo.Viz níže.

Možnost využitelné energie:

Tuto vlastnost lze požít od 8 úrovně kouzelníka (čaroděj i mág).Počet mágu použitelných se vypočítá:úroveň kouzelníka+ bonus int a odol+ 70 procent kouzelníkovy denní magenergie. Koncertrování této energie trvá 1 kolo.

Použití:

Kouzelník si spočítal kolik může použit magů.Slavnostně nějaké požije. Sila takového ůtoku se počítá jeden použitý mag= 1 život terče (automaticky zásah).Tady ovšem nastává první háček. I kdyby kouzelník použil jen jediný mag z teto energie, nastavá kouzelníkovo bezvědomí v poměru 1mag/1hodina.Dalším háčkem je počet použitých magu-pokud požil do 50 procent teto energie neděje se nic (krom viz níže).Pokud je v rozmezí 50-75 procent teto energie háže 1k10+bonus odolnosti proti pasti 5(neůspěch=krchov). Pokud požil 75-85 procent háže 1k10 proti pasti 8(neůspěch=das Friedhof). Pokud použije vic jak 85 procent automaticky odchází do věčných lovišt.

Viz níže Resp co dál:

Dejme tomu že záměr byl zabít potvora a zdaříl se. Pokud by se vlastně nepodařil těžko by se mu v bezvědomí bránilo, že(krchov automaticky).Háček je v tom že všechny živočichové potřebují některé atributy(vodu,jídlo atd.)to znamená, že bez pomoci nepřežije víc jak dva dny.Ovšem chci taky vyvrátit, to že pokud by jste se snažily nacpat do kouzelníka potravu nebo vodu, muže to mít jen jeden účinek a toho chudáka s vlastní starostlivostí udusíte. Ne Ne Ne…. Jediná pomoc jak v takovémhle stavu udržet kouzelníka při životě a to ho dostat do dvou dní od tohoto incidentu k alchymistovy (víc jak 20lvl) A ten už do něj po dobu co bude kouzelník v bezvědomí do něj magickou energii potřebnou k jeho přežití. (nebudu psát kolik protože mi tady čísla nepřipadaji podstatný)Je to taková kouzelnická ambulance..(představa koštěte s majákem a starou babou v klobouku místo záchranky je sice pěkná ale trochu praštěná. ) Potom co se kouzelník probudí tento den nemá žádnou magenergii.

Kouzelní tímto počinem ačkoli záměr mohl být v sebelepším úmyslu, snižuje svoje přesvedčení o dvě pozice dolů.Pokud už přesáhl úroveň zákoně zlí. Už tuto proceduru nemůže absolvovat( pokud by to i přesto udělal = das Friedhof) a vstoupí do kouzelníka démon(nikdo lepší mě nenapadl).Ten v kouzelníkovy žije svůj život. Nelze ho nijak z kouzelníka dostat, neboť se stal jeho součástí bez které by nepřežil.Démon se projevuje jen v určitou chvíli a to jen když je kouzelníkova tělesná schránka ohrožena. Jakkoli ale kouzelník o tom musí vědět. Démon přebírá kontrolu v této situaci (při neúspěchu proti pasti,kterou v úvahu s int a odol určí pj) a likviduje všechny živé tvory kolem sebe ( i své přátelé). Pj přebírá tohoto kouzelníka a hraje za něj jako za potvoru která nepříčetně lační po krvi.Každé kolo se majitel kouzelníka (hráč) se pokouší přehodit tuto past.Dokud se to nepodaří démon vraždí kolem sebe pořad dál a dál.Ještě malé upřesnění.Tato situace nastává třeba při hadce ,pře,nebo z přímeho vyhrožování s kýmkoli z které muže nastat konflikt

Démon vládne celím spektrem energetické útočné a obrané magie z pravidel pro začátečníky a pokročilé. K dispozici má 250 magu a životaschopnost kouzelníka. Pokud je vyčerpá může použít magenergii kouzelníka kterou měl aktuálně. Pokud vyčerpá i tuto tak automaticky ztrácí vládu nad kouzelníkem

Das Fridhof- znamená německy hřbitov.

Pokud by někdo chtěl něco osobněji,nebo nějaký upřesnění, dotaz nebo třeba jen napište co vy na to.Jakákoli krytyka potěší(aspoň si to třeba někdo přečte): qwakin32@seznam.cz

Lukas.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Válím se smíchy po zemi.
Ze které planety (sféry) tenhle text přišel?
T.


 Uživatel úrovně 0

Duhová Víla - genialita je v tom nijaká, jelikož tento nápad během historie serveru už určitě zpracovánj byl. Navíc podivný vyadřovací styl je na závadu díla, protože text by měl být po vytištění použitelný jako běžná pravidla (tzn. při hře), tudíž by měl být přehledný a mělo by se v něm velmi snadno orientovat. Zde se oběvují nedokončené věty anakoluty a zeugmy kam se člověk podívá, takže možnost v textu najít konkrétní situaci je nulová. Autor navíc nerespektuje žádné již daná pravidla a principy DrD (například Démony púosedlosti, které by mohl v jedné části využít).
Zkus si přečíst nějaké příspěvky, které obdržely HZD, nebo získaly průměrné hodnocení víc jak 4*, třeba pochopíš ten rozdíl.


 Uživatel úrovně 0

Ehm... Omlouvám se, ale v mym poslednim příspěvku mělo bejt MS a ne DM. Z nějakýho důvodu se mi to popletlo...

oči: Možná jsem nevystihl to správný slovo, ale určitě by se to dalo ještě víc propracovat, kdyby se to vrátilo.


 Uživatel úrovně 0

Cobra: Tresty se dávají za chyby. Já ale žádnou chybu nevidím.


 Uživatel úrovně 0

Jo a ještě jedna připomínka pro Suka: Mám za to, že kvalita příspěvků se zvyšuje jen proto, že se schvalují jen kvalitní díla a nic horšího jen tak neprojde. Kdyby jsi tohle dílko ještě s nějakými připomínakmi vrátil nebo uživateli poradil, aby to dal do DM, mohl by to být i celkem slušný příspěvek. Takhle to je, jak říkaly oči, skutečně pomalu za trest...


 Uživatel úrovně 0

Suk: Schválil. Ale řekl bych že to nebylo moc hezké vůči nováčkovi. Kdyby tady byl déle a měl šanci se zorientovat. Neřekl bych. Samotné statistiky mluví o tom, že k tomu neměl šanci. Přišel, při hrabání v nastavení si odkliknul nováčkovství a napsal tohle.
Já s tím mám vlastní zkušenost. Ale za to jsem si mohl jen já sám. Co tedy qwakin32 udělal, že mu nemohlo být v jediné větě vysvětleno na co je Moudrá sova, že mnozí by mu určitě rádi pomohli.

Proč mít server plný kvalitních prací když tu můžeme mít samé nepoužitelné, nečitelné díla. Myslím, že cílem rubrik není mít co nejpestřejší hodnocení. Cílem je však sloužit jako pomůcka PJ a hráčům vylepšit hru, kvůli které si mnozí dali práci s vytvořením a udržováním tohoto serveru.

S úctou
Oči Plíživé


 Uživatel úrovně 0

Zdravím,

Takže, pokud to správně chápu, vypadalo by to asi takhle: Je to pouze obrazně

Kouzelník na 8. úrovni je nucen toto kouzlo použít. Má 100 životů a došla mu magenergie. Musí ale získat 80 magů, aby mohl potvoru zabít. Ubere si tedy 80 životů a zároveň mu přibude 80 magů (nechtělo se mi to přepočítávat, takže delme tomu, že je to 1ku1). Předpokládejme, že už jednou tuto procedůru absolvoval. Následně pak kouzlo použije...

Ale!

Kouzelník, přestože mu zbylo 20 životů, hází si na past, jestli to přežije. Pokud má to štěstí, omdlí na 80 hodin a není ničeho schopen. Ostatní ho teda podle tebe musí odnést do kouzelnické ambulance, jak jsi to sám nazval. Dejme tomu, že i tak se tam dostane. Alchymista na 20 úrovni tedy do něj musí do konce jeho bezvědomí hustit neurčitý počet magů,aby přežil.Po 80 hodinách se probudí...

Poté to se probudí,

zjistí, že už není neutrálního přesvědčení, ale je zákonně zlý. Dále do něj po probuzení vleze démon, kterýho nelze dostat ven a zůstává tam až do konce života. Démon se projevuje pouze při ohrožení života (!!!).

No, chvilku mi trvalo, než jsem se zorientoval.

Dále:
- Co se týče čitelnosti - hrozný. (jak už bylo zmíněno)
- To s tím démonem je taky kapánek divný, ale to už tu taky zaznělo.
- Navíc je tam spousta nedostatků, které by při hře vadily.

S pozdravem,

C.


 Uživatel úrovně 5

Já to schválil, je to dole napsané.
Musíte si uvědomit, že i 0* je hodnocení a proto je třeba i takové příspěvky mít a tak také hodnotit.
To, že je něco na 0*, to je naprosto něco jiného, než když je něco neschválitelné. Dělejte v tom rozdíl.
Nehodlám udržovat kvalitu rubriky jako kdysy T. nebo kdo tím, že budu schvalovat jen věci za 3* a více.
Abych byl upřímný, chodí mi i větší hrůzy, než je tohle, to se můžeme vsadit.


 Uživatel úrovně 0

To se nedá číst (po prvních dvou řádcích)! kdo to schválil!


 Uživatel úrovně 0


Když jsem četl tento příspěvek, vybavil se mě odkaz ze světa Wilwarin, kde lidé, kteří dokážou v určité míře magii pouívat tak stárnou. Pokud neprošli "školou" pro kouzelníky(odkaz uvedu nakonci kritiky). Smysl jsem vystihl, ale na jejich stránkách je to moc dobře vysvětleno. Tím chci říct, že je používání kouzel za životní energii velké sousto a zasloužilo by si patřičnou úroveň spracování.
Jinak je to hezký nápad, ale bohužel otřelý a tuším, že jsem něco podobného na těchto stránkách viděl.

http://wilwarin.mysteria.cz/phprs/search.php?rsv elikost=sab&rstext=all-phpRS-all&rstema=13