Kouzelník

Dráček Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 35

Dráček sedává (stejně jako havran a kočka) na rameni svého mistra a vstřebává jeho magenergii. Dráček může být od kouzelníka vzdálen maximálně 200 sáhů a to nejdéle po 3 hodiny. Pokud toto nedodrží, musí přetrvat 3 směny v kouzelníkově auře, aby vstřebal magenergii, kterou ztratil.

Popis : Dráček vypadá jako ještěrka s křídly, takže je hodně. Křídla mu slouží k letu. Let dráčka je pro lidské ucho neslyšitelný(pes slyší mírné bzučení). Při přistání automaticky stahuje křídla. Dráčkovo tělo vypadá, jako tělo normální ještěrky, takže je dlouhý asi 15 coulů. Zbarvení hřbetu je hnědé. Pod křídly má oranžové zbarvení s černými skvrnami. Jeho oči mají černou barvu s bílou zornicí do tvaru kapky. Pod krkem má do stříbra vybarvený malý výběžek, který vypadá jako šíp. Dráček nemá rád vodu, ale jako všechny zvířata umí plavat. Pod vodou vydrží jen 25 sekund. Už s ohledem jak je malý a co umí, vyvolává velký strach v občanech a slabších nestvůrách.

Příklad : Válečník na 1. úrovni se blíží ke kouzelníkovi, kterému došla magenergie. Na kouzelníkovo rameno vyleze malá okřídlená ještěrka, která začne syčet. Válečník se rozesměje a chce jí shodit mečem. V okamžiku, kdy se meč dotkne ještěrky, ve válečníkovi začne proudit blesk, který ho zabije.Tím nechci říct že ještěrka zabijí na dotyk.

Dráček má ještě zvláštní schopnost. Dokáže plivnout jed do protivníkových očí až do vzdálenosti 2,5 sáhů. Jed nezabíjí, pouze oslepuje na 4 kola. Dráček tuto schopnost může použít 2* za den. Pravděpodobnost zásahu je 70 %. Zasažený jedem si hází proti pasti odolnost-9, když past nepřehodí je na dané 4 kola vyřazen z boje(jed hrozně pálí v očích).

Úroveň čaroděje 3-5 6-10 11-15 16-20 21-25 26-30
Životaschop. : 1 1 2 3 4 5
Magenergie : 7 14 21 28 35 42
Počet kouzel : 3 6 9 12 15 18
Útočné číslo: (+1) = 1 (tlama) (+1+1) = 2 (tlama) (+1+1) = 2 (tlama)
Obranné číslo : (+4 +1) = 5 (+4+3) = 7 (+4+5) = 9
Odolnost : 17
Velikost : A0
Váha : 5-15 mn
Zranitelnost : Zvíře + M,N,P
Pohyblivost : 10 na zemi, 15 ve 11 na zemi, 16 ve 11 na zemi, 16 ve
vzduchu/okřídlenec vzduchu/okřídlenec vzduchu/okřídlenec
Vytrvalost : 15/okřídlenec 16/okřídlenec 16/okřídlenec
Inteligence : 12
Charisma : 12
ZSM : jako jeho pán
Přesvědčení : jako jeho pán
Poklady : nic
Zkušenosti : 75 175 215 250 315 375

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Taktéž jako ostatní jsem mnohému nerozuměl. Zde můžu uvést již řečené: Dráček vypadá jako ještěrka s křídly, takže je hodně.

Potom tohle: V okamžiku, kdy se meč dotkne ještěrky, ve válečníkovi začne proudit blesk, který ho zabije.Tím nechci říct že ještěrka zabijí na dotyk.

Tak co to tedy znamená. Podle popisu to vypadá, že když se mečem dotknul ještěrky, projel jím díky tomu elektrický proud a zabil ho. Jaktože ale ještěrka nezabíjí na dotek (volná kůže taky vodí elektřinu), když v tomto případě zabila? Jak je proti tomu chráněn kouzelník? Dokáže dráček tuto schopnost mějak ovládat.

Nevím, jestli jsi toto dílo umístil do dílny, pokud ne, je to rozhodně škoda. Nápad je výborný ale zpracování moc chabé. Snad tedy příště.

S úctou Alexej.


 Uživatel úrovně 0

Resyf:Proč nereaguješ na kritiku příspěvku? Proto tu je.


 Uživatel úrovně 0

Bez urážky, ale popis tvojho Dráčka je dosť zmätený.
Mohol si tam napr. vysvetliť čo si myslel tým "ve válečníkovi začne proudit blesk" alebo ten popis si mohol vysvetlit. Snaha bola ,ale není to ono.


 Uživatel úrovně 0

Celkem slušný nápad chtělo by to více rozepsat, jinak viz níže. 2*
Teuricias


 Uživatel úrovně 0

Dávám 1* za snahu, ale jinak to není nic extra. To s tím zabitím bojovníka jsem nějak nepochopil a i jinak je to moc zkratkovitě napsané...


 Uživatel úrovně 0

Sorry kámo, ale polovinu toho nechápu. Třeba to, že "Dráček vypadá jako ještěrka s křídly, takže je hodně." nebo "začne proudit blesk". Jak už řekl Fafrin Vok k čemu příklad ? 1* za snahu


 Uživatel úrovně 0

Své výtky jsem Ti psal v Moudré sově a k mému zklamání si se na to doslova vykašlal! Žádnou toleranci pro tebe nemám!!! 0


 Uživatel úrovně 0

Četl jsem rady v putice a valná změna nenastala. Kdybys to opravil, byl bys na tom líp. 1*


 Uživatel úrovně 0

Uh. Eh?
ehm.
Cože? mám pocit, že jsem půlku vět nepochopil, a to jsem se opravdu snažil. Nevím co běžné statistiky, ele mám pocit, že bude o dost silnější než běžní přítelíčkové.
Příklad je jako sakra k čemu?! Co "pravidlového" jsem z něj měl pochopit?
Osobně povoluji hráčům u přítelíčků libovolné zbarvení (týká se hlavně kočky), ovšem z popisu, co se týče tvaru těla to vypadá spýš jako okřídlená ještěrka, než jeko drak.
A okřídlená ještěrka by vypadala opravdu směšně a navíc dost nearedoninamicky (nepředpokládáš li, že plně ztuhne a bude vypadat jako okřídlená jehla)
Pravděpodobnost objevení?


 Uživatel úrovně 0

létá to?to zere nejake mini porce?jak unese kridla?jinak dobry napad,myslim ze to vyuziji...