Kouzelník

Dráček Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 35

Dráček sedává (stejně jako havran a kočka) na rameni svého mistra a vstřebává jeho magenergii. Dráček může být od kouzelníka vzdálen maximálně 200 sáhů a to nejdéle po 3 hodiny. Pokud toto nedodrží, musí přetrvat 3 směny v kouzelníkově auře, aby vstřebal magenergii, kterou ztratil.

Popis : Dráček vypadá jako ještěrka s křídly, takže je hodně. Křídla mu slouží k letu. Let dráčka je pro lidské ucho neslyšitelný(pes slyší mírné bzučení). Při přistání automaticky stahuje křídla. Dráčkovo tělo vypadá, jako tělo normální ještěrky, takže je dlouhý asi 15 coulů. Zbarvení hřbetu je hnědé. Pod křídly má oranžové zbarvení s černými skvrnami. Jeho oči mají černou barvu s bílou zornicí do tvaru kapky. Pod krkem má do stříbra vybarvený malý výběžek, který vypadá jako šíp. Dráček nemá rád vodu, ale jako všechny zvířata umí plavat. Pod vodou vydrží jen 25 sekund. Už s ohledem jak je malý a co umí, vyvolává velký strach v občanech a slabších nestvůrách.

Příklad : Válečník na 1. úrovni se blíží ke kouzelníkovi, kterému došla magenergie. Na kouzelníkovo rameno vyleze malá okřídlená ještěrka, která začne syčet. Válečník se rozesměje a chce jí shodit mečem. V okamžiku, kdy se meč dotkne ještěrky, ve válečníkovi začne proudit blesk, který ho zabije.Tím nechci říct že ještěrka zabijí na dotyk.

Dráček má ještě zvláštní schopnost. Dokáže plivnout jed do protivníkových očí až do vzdálenosti 2,5 sáhů. Jed nezabíjí, pouze oslepuje na 4 kola. Dráček tuto schopnost může použít 2* za den. Pravděpodobnost zásahu je 70 %. Zasažený jedem si hází proti pasti odolnost-9, když past nepřehodí je na dané 4 kola vyřazen z boje(jed hrozně pálí v očích).

Úroveň čaroděje 3-5 6-10 11-15 16-20 21-25 26-30
Životaschop. : 1 1 2 3 4 5
Magenergie : 7 14 21 28 35 42
Počet kouzel : 3 6 9 12 15 18
Útočné číslo: (+1) = 1 (tlama) (+1+1) = 2 (tlama) (+1+1) = 2 (tlama)
Obranné číslo : (+4 +1) = 5 (+4+3) = 7 (+4+5) = 9
Odolnost : 17
Velikost : A0
Váha : 5-15 mn
Zranitelnost : Zvíře + M,N,P
Pohyblivost : 10 na zemi, 15 ve 11 na zemi, 16 ve 11 na zemi, 16 ve
vzduchu/okřídlenec vzduchu/okřídlenec vzduchu/okřídlenec
Vytrvalost : 15/okřídlenec 16/okřídlenec 16/okřídlenec
Inteligence : 12
Charisma : 12
ZSM : jako jeho pán
Přesvědčení : jako jeho pán
Poklady : nic
Zkušenosti : 75 175 215 250 315 375

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je to neuspořádané, ale nějaký nápad se tam rodí. myslím a doporučuji že bys měl navštívit něco jako "pomoc při psaní článků které sem nedomyslel"


 Uživatel úrovně 0

Takový pravidloví popis, tedy na pravidla dostatečný, ale sem na server nedostatečný.
Nulu Bych se tomuto dílu neodvážil dát, přecijen práce je zde znát...


 Uživatel úrovně 0

Zdravím.
Bohužel je to zase jeden z příspěvků, který ničím příjemným nepřekvapí. Bylo zde již vytknuto mnoho chyb od létání až po příklad, takže je nebudu psát znovu. Věřím, že autor si z nich do další tvorby vezme to, co je potřeba, a jeho další pokus bude o mnoho lepší.

Neúspěchem to nekončí... Neúspěchech by se mělo začínat, aby se poté mohlo stoupat vzhůru a v tom nejlepším skončit.

Pevné nohy a sílu v duši na tuto dlouhou cestu

přeje

Findred z Celenu


 Uživatel úrovně 0

Ahoj,
Jak již řekl Lord Gamestar měl by jsi reagovat nebo aspoň by jsi měl napsat že tak často nenavštěvuješ tento server a že nemáš čes tu reagovat ale nato aby jsi napsal těch pár slov by jsi si ten čas najít mohl... Docela mě dostalo, jak již řekl i Lazi Vlaad že se ho lídé bojí atd. Je to trochu hloupé protože lidé v dřívějších dobách když neměli co jíst nebo když želi někde v polopoušti byly schopni i tu ještěrku sežrat. Takže nevim jestli by se ho báli kdy vypadal jako obyčejná ještěrka s křídli a Válečníli a když na prvních úrovních by nemohli zemřít po jednom blesku jelikož mají do začátku 10 životů... A také by se ho nebály. Válečníkem se stávají takové postavy které se vesměs ničeho nebojí... Skoro ničeho ale malá ještěrka té by se fakt nebáli kort když má charismu 12... To je trochu moc..

Zatim ahoj a zase někdy příště zdarec 1* za snahu


 Uživatel úrovně 0

Takže:
1) Popis: Dráček vypadá jako ještěrka s křídly, takže je hodně. // to zanmená přesně co??? Teda to že je hodně...
2) Popis: co znamená, že při přistání automaticky stahuje křídla??? Tento slovní obrat mi přijde velmi divný...
3) předpokládám, že po 25 sekundách pod vodou se začna standartně topit...
4) s ohledem jak je malý a co umí, vyvolává velký strach v občanech a slabších nestvůrách. // a tohle znamená co??? Co všechno umí??? nic jsem tu neobjevil...
5) ještě zpět k popisu: jak velká jsou ta křídla???

No možná jsem se opakoval.

Každopádně nápad není nic moc, mám dojem že jsem tu už něco podobného viděl. Navíc to není moc dobře zpracovaný.


 Uživatel úrovně 0

LG: omlovám se, máš pravdu.Špatně jsem to pochopil. Trochu mě zmátl ten popis.


 Uživatel úrovně 5

Ked chcete vidiet pekneho dracika tak si pozrite priserku SWAP v bestiari :-)


 Uživatel úrovně 0

Alexej: Promin, ale jsi dost mimo. Napříkla jsi nepochopil, že to zabití valečníka v příkladu způsobil normální blesk, tedy kouzlo, ktere na něj draček seslal. O žadnou zvlastní schopnost nejde.

Navíc nápad bych tady taky nechválil.... tedy alespon já tady žadnou originalitu nevidím.



btw: Resyfe?? nechtěl bys nějak reagovat??


 Uživatel úrovně 0

Chce to víc rozepsat a vyvarovat se chyb.Pišeš tam o schopnostech které umí a že vyvolává strach, ale máš tam napsanou jen jednu schopnost a stejně ji nelze aplikovat když nevíš jak.


 Uživatel úrovně 0

S ostatními se shodnu zajisté v tom, že bys to měl podrobněji propracovat a vyvarovat se stylistickým chybám vedoucím k mystifikaci ostatních čtenářů.