Hřbitov

Aldaron - barbar druid Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 21

Dobře poslouchejte, budu vám totiž vyprávět příběh o jednom velice netradičním druidovy:
Barbar Aldaron se narodil v Dálavách v oblasti divočiny. Jeho rodiče ho už od raného věku vedli k tomu, aby se z něho stal jeden z nejlepších válečníků všech dob. Aldaron tvrdě cvičil boj s mečem a střelbu z kuše. Bohužel (Bohu dík) v tom nenašel velké zalíbení. Místo toho raději chodil do přírody, kde se kochal její krásou. A tak léta plynula a z Aldarona vyrostl sličný mladík. Když jeho rodiče definitivně poznali, že z něho slavný válečník nebude, rozhodli se poslat ho do výchovy příbuzným z Elfího hvozdu, aby se z něho stal hraničář. A tak se také stalo.
Ve svých 18 letech se vydal na svoje první dobrodružství. Doprovázela ho jeho přítelkyně elfka s magickým nadáním, se kterou se seznámil při studijích. Jejich prvním úkolem bylo hlídání kupecké karavany. Při něm se Aldaron seznámil s poněkud hloupějším krolem, prokazatelně válečníkem, a elfem hraničářem. Spolu prožívali veliká dobrodružství.
Jednou dostali úkol hlídat místo kde se předtím objevily lapkové. Aldaron, jist si svou neporazitelností, se ani neobtěžoval zeptat kolik by těch lapků mohlo bejt. Naše družinka si vyhlídla místečko v houští kde se schovala a čekala jestli se náhodou nevrátí ti "strašně moc slabý, že ani nestojej za to" lapkové. Nepřišli. Místo nich ovšem přišli chlapi jako břitvy s kroužkovkama, štítama a .... břitvama! Byla už noc a tak se družinka modlila, aby si jich nevšimli. Buhužel lapkové zaslechli pohyb z houští a šli to prozkoumat. Aldaron ale nezaváhal a zvolal: "Ani hnout! Jste obklíčeni! Míří na vás desítky, možná i stovky, elfích lučištníků!" Posléze to ještě pro větší věrohodnost zopakoval elfsky. K Aldaronovu údivu to ovšem na lapky příliš nezapůsobilo a dále se přibližovali ke křoví. Už už se zdálo, že bude s našimi hrdiny ámen, když tu náhle, k Aldaronovu dalšímu údivu, začali ze tmy přilítat houfy šípu. Lapkové vzali nohy na ramena a družina spatřila své zachránce, byli to nějací lovci vracející se z lovu, kteří zaslechli diné zvuky jako by se někdo pokošel mluvit elfsky.
Čas a úrovně plynuly dál a před Aldaronem povstala těžká volba. Má být druid nebo chodec? K úleku všech si vybral, že bude druid! Se svými přáteli dál putaval a jako nezkušený druid zažíval veselé příhody. Uvedu vám jeden příklad, který mluví za vše:
Družina se chystá tábořit ve hvozdě, rozdělají oheň. Aldaron si náhle vzpomene (PJ poslal papírek), že by bylo dobré ohraničit něčím ohniště. Při tom se bavil s Elfem hraničářem: "Ty nevidíš, ohraničuju ohniště víš? To se tak vždycky musí dělat."
" No a proč jsme to tak teda nikdy předtim nedělali?"
"Protože jsem si na to tedˇka vzpoměl."
"Aha."

Aldaron dále vytrvale bojoval proti zlu a jednou i konečně našel moudrost, ale to už je jiný příběh....

Aladron - barbar druid
síla: 17/+3
obratnost: 11/0
odolnost: 15/+2
inteligence: 17/+3
charisma: 8/-1

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

No tak zo jsi stručně shrnul svůj příběh o druidovy. Pointa? Ale co. Docela to ušlo ,i když toi byla rychlovka.


 Uživatel úrovně 0

Pravopis na nic. postrádám gradaci děje a taky smrt


 Uživatel úrovně 0

příběh? spíš slabá bajka. ale je mi jasné, že těm, kteří se nechtějí zdržovat čtením dlouhých příspěvků může líbit :-)


 Uživatel úrovně 0

Ze začátku mě příběh zaujal.Ke konci se to říct už nedá.Kdybys nad tím zapracoval, domyslel smrt, bude to mít zcela jiný obrat.Rad a výtek ti bylo uděleno víc než dosti.Takže máš podle čeho tvořit.Rád bych si tě přečetl znova, ale ve verzi 2.0 :-)


 Uživatel úrovně 0

Je to pútavé. Jediné, čo mi tam nesedí je to, že barbar mal príbuzných elfov v Elfom hvozde. Ale je to manifik.


 Uživatel úrovně 0

Měl jsi o něm napsat víc, máš dost informací z Asterionu.
Jen jeden takhle krátký příběh za nic nestojí, pokud nechceš psát pokračování.

s úctou


 Uživatel úrovně 0

No ,jak již řeklo ostatní, je to slabé, zvláště na konci. Pokud by jsi na konci trochu zapracoval na ději, mohlo by to být mnohem lepší!!

Skorpion


 Uživatel úrovně 0

A kedze to najhlavnejsie som zabudol, tak to pridam teraz: VOBEC TO NEPATRI DO HRBITOVA!!!

Podla toho mas aj hodnotenie.


 Uživatel úrovně 0

Cteny autor,

1. napisal si, ze tie gramaticke chyby su tam naschval a su preto su v uvodzovkach.... no co napriklad slovo v prvom riadku druidovy ? Tam som uvodzovky nevidel...
2. Zaciatok siel bez spadu, nevidel som tam v podstate nic zaujimave, vsetko bolo iba suchy opis (ako ostatni uz spomenuli), cely cas som cakal, kedy uz to vyvrcholenie pride, no a ono neprislo ani po precitani celeho prispevku...
3. "Aldaron, jist si svou neporazitelností, se ani neobtěžoval zeptat kolik by těch lapků mohlo bejt. Naše družinka si vyhlídla místečko..." Kto rozprava pribeh, Ty alebo postava? Cely cas sa to strieda.
4. Ten pribeh ako vas zachrania ti lovci, je dost nelogicke... ja, keby som bol lovec, by som isto nestrielal hufy sipov iba na takych okoloiduch... ved ti lovci ani nevedeli, kto to je! To Ty iba tak sa prechadzas po dedine, vidis dve skupinky ludi blizko pri sebe a bezo zmyslu sa na nich vrhnes, aj ked nevies o co ide a kto to je...? A okrem toho bola noc a v noci by som isto nestrielal....
5. Aldaron si náhle vzpomene (PJ poslal papírek)... Tak to ma dostalo. Ak je nieco, co skutocne neznasam, tak je to taketo nieco! Za prve, do poviedky sa to vobec nehodi, takto to pisat, za druhe, mal by si si to ako hrac pamatat a ak si to nepamatas, v tom pripade to aj postava zabudla. Aj nase postavy su iba ludia.
6. Ten rozhovor na konci: vobec neviem, kto je kto, mozem si to iba domyslat, ale je Tvoja praca to napisat, aby sme to pochopili. Je dost od veci a v podstate nic neriesi, takze je tam nepotrebny.
7. Tak ako uz niektori namietali, ake je to pribuzenstvo medzi barbarmi a tymi elfami?
8. Tvoja diskusia s Johnym mohla prebiehat v poste. Alebo ste sa mohli stretnut na chate. Nejak sa mi to ku diskusii ku prispevku nehodi... Asi by som strhaval repku, lebo je to fakt detska chyba, ale kedze ju strhavat nemozem, tak iba v mojej hlave... :o)

Inu, prajem viac uspechov pri dalsich prispevkoch,
s pozdravom,
Raukó


 Uživatel úrovně 0

Vetsinou to po sobe nectu - to neni omluva, to je ignorace a hloupost. Autor po sobe sve prispevky cte, cte a opravuje... Mozna castecne i proto to dopadlo, jak dopadlo...
Nejak jsem nezachytila, o cem to je, zadny pribeh, zadna psychologie postavy...
Jak radim casto - vic cist.