Hřbitov

Aldaron - barbar druid Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 21

Dobře poslouchejte, budu vám totiž vyprávět příběh o jednom velice netradičním druidovy:
Barbar Aldaron se narodil v Dálavách v oblasti divočiny. Jeho rodiče ho už od raného věku vedli k tomu, aby se z něho stal jeden z nejlepších válečníků všech dob. Aldaron tvrdě cvičil boj s mečem a střelbu z kuše. Bohužel (Bohu dík) v tom nenašel velké zalíbení. Místo toho raději chodil do přírody, kde se kochal její krásou. A tak léta plynula a z Aldarona vyrostl sličný mladík. Když jeho rodiče definitivně poznali, že z něho slavný válečník nebude, rozhodli se poslat ho do výchovy příbuzným z Elfího hvozdu, aby se z něho stal hraničář. A tak se také stalo.
Ve svých 18 letech se vydal na svoje první dobrodružství. Doprovázela ho jeho přítelkyně elfka s magickým nadáním, se kterou se seznámil při studijích. Jejich prvním úkolem bylo hlídání kupecké karavany. Při něm se Aldaron seznámil s poněkud hloupějším krolem, prokazatelně válečníkem, a elfem hraničářem. Spolu prožívali veliká dobrodružství.
Jednou dostali úkol hlídat místo kde se předtím objevily lapkové. Aldaron, jist si svou neporazitelností, se ani neobtěžoval zeptat kolik by těch lapků mohlo bejt. Naše družinka si vyhlídla místečko v houští kde se schovala a čekala jestli se náhodou nevrátí ti "strašně moc slabý, že ani nestojej za to" lapkové. Nepřišli. Místo nich ovšem přišli chlapi jako břitvy s kroužkovkama, štítama a .... břitvama! Byla už noc a tak se družinka modlila, aby si jich nevšimli. Buhužel lapkové zaslechli pohyb z houští a šli to prozkoumat. Aldaron ale nezaváhal a zvolal: "Ani hnout! Jste obklíčeni! Míří na vás desítky, možná i stovky, elfích lučištníků!" Posléze to ještě pro větší věrohodnost zopakoval elfsky. K Aldaronovu údivu to ovšem na lapky příliš nezapůsobilo a dále se přibližovali ke křoví. Už už se zdálo, že bude s našimi hrdiny ámen, když tu náhle, k Aldaronovu dalšímu údivu, začali ze tmy přilítat houfy šípu. Lapkové vzali nohy na ramena a družina spatřila své zachránce, byli to nějací lovci vracející se z lovu, kteří zaslechli diné zvuky jako by se někdo pokošel mluvit elfsky.
Čas a úrovně plynuly dál a před Aldaronem povstala těžká volba. Má být druid nebo chodec? K úleku všech si vybral, že bude druid! Se svými přáteli dál putaval a jako nezkušený druid zažíval veselé příhody. Uvedu vám jeden příklad, který mluví za vše:
Družina se chystá tábořit ve hvozdě, rozdělají oheň. Aldaron si náhle vzpomene (PJ poslal papírek), že by bylo dobré ohraničit něčím ohniště. Při tom se bavil s Elfem hraničářem: "Ty nevidíš, ohraničuju ohniště víš? To se tak vždycky musí dělat."
" No a proč jsme to tak teda nikdy předtim nedělali?"
"Protože jsem si na to tedˇka vzpoměl."
"Aha."

Aldaron dále vytrvale bojoval proti zlu a jednou i konečně našel moudrost, ale to už je jiný příběh....

Aladron - barbar druid
síla: 17/+3
obratnost: 11/0
odolnost: 15/+2
inteligence: 17/+3
charisma: 8/-1

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Chybí mi tam příběh


 Uživatel úrovně 5

Tohle je opravdu velmi, velmi slabé. Žádný příběh, žádný popis postavy (a tím samozřejmě nemyslím čísla), plácání se od ničeho k ničemu, naprosto odfláknuté. I ta smrt tam chybí. Jako by ti nezáleželo na tom, že to vlastně někdo bude číst. A navíc - "většinou si to po sobě nečtu" - to není žádná omluva, to je pohrdání čtenáři.


 Uživatel úrovně 5

Kdyby Aldaron na konci příběhu zemřel, žádna slza z mého oka by za něj neukápla. Což je v rubrice Hřbitov určitě škoda.


 Uživatel úrovně 0

no, rekl bych, ze jako prispevek nic moc. Hodne tomu ubiraji chyby a preklepy - na to jsem pomerne dost haklivy a dost me to odrazuje cist. Po obsahove strance bych si dovolil vytknout poznamky z pravidel (urovne, povolani...), pomernou strohost a hlavne to, ze postava neumrela - no, mozna jo, ale neni tam napsano kde, jak a proc. Stacila by aspon jedna poznamka. Jinak bych to nedaval do rubriky Hrbitov.
Takhle to vypada jen jako popis nejake hracske postavy a to jeste ne prilis povedeny.
Secteno podtrzeno, dam **.


 Uživatel úrovně 0

Hm. Takze jenom par postrehu lapkove s krouzkovou zbroji a stitem??? To uz nejsou lapkove ale nejaka profi uderka. Vyzbroj brneni + stit + BRITVA???? Coze??? Jinak bych se te zastal za vety typu- slaby ze je ani nema cenu... nebo jak to bylo, taktez za slovni spojeni cas a urovne plynuly. Toto nema byt povidka ale popis a prihody zesnule postavy. Posledni prihoda ze zivota mne rozesmala roztomily priklad KINDER DrD playingu. Mam taky podobnou ze zacatku... Hranicar co dela muj pes? PJ pes je cily, ale stale se nehybe :o) Jinak to ze si po sobe prispevky nectes je vopruz a pro tebe maslo (v lepsim pripade) na hlave. Vzhledem k tomu ze je to tvuj prvni prispevek tak 3*
Cus


 Uživatel úrovně 0

Tak tohle opravdu ne... to se mi nelíbí - je to prakticky nic neříkající...


 Uživatel úrovně 0

POdle mého názoru tento příspěvek nepatří k těm dobrým. Nevím jestli to vyypráví postava a nebo kdo? A K tvému druidovi byse hodil nějaký bližší popis. Je to fakt odfláklý. Mohl jsi to daleko víc rozepsat...


Mzslím že si to mnoho* nezaslouží...


 Uživatel úrovně 5

Bohužel musím říci, že tento příspěvek nepovažuji za zdařilý a to z několika důvodů. Za prvé má podle mě příspěvek přiblížit postavu jako celek, s tím, že se o postavě máme dozvědět něco bližšího. Tady to postrádám. Jaká byla postava, jaký byl její charakter?...apod. Snažím se hledat něco co by mohlo postavu čtenáři přiblížit... a nenacházím z mého pohledu nic,
A za druhé je vše napsáno příliš povrchově, nehledě na to že ani co se týká čtivosti tak to moc nevyniká.


 Uživatel úrovně 0

Iskalon, Droben

Čekal jsem kdy to přijde, pravdu máte asi oba. Je pravda že hráč by si měl pomotovat a zvlášť když hraje za druida a družina je ve hvozdě že není dobrý dělat oheň bez ohraničení. Ale zas na druhou stranu nikdo není neomylnej a PJ by moh uvážit co s tím. Rozhodně bych to však neházel na toho druhýho (žejo Iskalone:)

Jinak jak je mým zvykem nehodnotim, poněvadž jsem člen družiny.

PS: Iskalone, sám dospělej nejseš a tak bych věty jako ... kdy už konečně dospěješ radši nepsal:-))


 Uživatel úrovně 0

Droben: Drobene, Drobene kdy ty konečně dospěješ... ale jinak dík za kritiku:D