Hraničář

Hibernace Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 18

S použitím této schopnosti se druid umí během pěti kol uvést do stavu hibernace. To probíhá tak, že se naprosto uvolní a zavře oči, a pokud ho po pět kol nic nevyruší, začne hibernovat. V tomto stavu jsou veškeré jeho tělesné pochody zpomaleny, takže spotřebovává jen minimum vzduchu a vody a taktéž jeho trávení je velmi zpomaleno. Druid dokáže hibernovat nejdéle tolik dní, kolik je jeho úroveň. Po ukončení hibernace se jednu směnu "probírá" (postihy -2 k ÚČ i OČ, kouzlí dvakrát pomalejí, poloviční pohyblivost). Druid nedokáže znovu hibernovat, pokud od jeho předchozí hibernace neuplynulo alespoň třetina dní (zaokrouhleno nahoru) po které hibernoval. Druid může hibernaci na krátký čas (méně než jednu směnu) přerušit aby se najedl/napil/vyprázdnil apod. a pak znovu začít hibernovat jakoby k přerušení nedošlo.

  • Pro hibernaci je charakteristický nesmírně pomalý srdeční tep a nulový pohyb. Během hibernace se druidovi nezdají žádné sny.
  • Zatímco hibernuje, druid stále podvědomě vnímá své okolí, tudíž se může - pokud chce - v případě potřeby probudit.
  • Během hibernace druid neregeneruje své životy ani body únavy jako během spánku - kvůlki zpomalení tělesných pochodů.

Kdy hibernaci použít:

  1. Pokud se druid dostane do situace, kdy nemá dostatek vzduchu/vody/potravin. Spotřeba vzduchu během hibernace klesá na 5%, jeden čen jídla bude druid trávit jeden týden, stejně jako čtvrtku vody.
  2. Hibernovat může začít i pod vodou nebo i v dalších případech, kdy je mu znemožněno dýchání. V tom případě vydrží nedýchat dvacetkrát déle. Zadržování dechu během hibernace je v těchto případech reflexivní (dojde k němu nezávisle na druidově vůli). Pokud by však druidovi nic nebránilo normálně dýchat (tzn. pokud by například v okolí byl jen jedovatý plyn), dech zadržovat nebude.
  3. Je-li druid otráven nějakým pomalu působícím jedem, je možné takto jeho působení oddálit. Během hibernace se účinky jedů dostavují desetkrát později.

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Trochu mi připadá zbytečné omezovat hibernaci jen na druida. Proč ji může používat jen druid? Je to pěkná hraničářská schopnost ukazující na soužití s přírodou, čehož by měli být schopni ve velké míře oba dva obory. Jinak chválím zpracování, v tuhle večerní hodinu se mi zdá bez pravidlových chyb, až na ty již Mavevem uvedené hodnoty postihů.
Hodnocení ještě promyslím.


 Uživatel úrovně 5

Pinhead: Z logického hlediska a jelikož není uvedeno jinak. Tak bych tipnul, že hned od okamžiku kdy se z hraničáře "stane" druid, tedy od 6. úrovně


 Uživatel úrovně 0

Skvelé. Už v dielni sa mi to páčilo, takto osamote musím hodnotiť ako hodnotím, dobrý nápad, spracovanie, použiteľnosť nezaostáva.

Súhlasím s Mavevom, trochu dlhšia doba zotavenia by neuškodila, napríklad smena za dva dni hibernácie alebo niečo podobné.

Anax:
Ak ma neklamú moje chabé znalosti biológie, UnknowNova hibernácia má k hibernácii rovnako blízko (ak nie bližšie) ako to, čo robia medvede. Medvede počas "zimného spánku" tiež nespia v kuse, počas toho aj jedia, vylučujú, atď.


 Uživatel úrovně 0

5* Jen nikde nevidím, od jaké úrovně to může druid využít.

PinHead


 Uživatel úrovně 0

Ahoj,
dobrý nápad, akorát onen stav kterýžto jsi nazval hibernací bych nazval nějak šťavnatěji... spíš než slovo hibernace by se hodil trans, nebo slovo pro nějakou jeho formu. Pod slovem hibernace si totiž vybavím medvěda brtníka jak celou zimu chrupká někde v jeskyni. Nicméně je to jen otázka kosmetická (každý to může cítit jinak) Dílo je stručné, pochopitelné a do hry použitelné. Pro hráče o důvod více, proč volit nepříliš oblíbeného druida i mimo les.


 Uživatel úrovně 5

Krásné, jednoduché a použitelné.

Osobně bych tedy navýšil postihy při probuzení, 1 směna mi přijde jako hrozně krátká doba.