Články&Eseje

Magie krve aneb čarování za životy Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Tato magie vychazí z tabulky převodů v expertech kde je poměr 1 mag = 2 životy. Tento systém využívá kouzel kouzelníka.

- Dotyčný sesilatel ztratí při vyvolání kouzla dvojnasobek životů než kouzelník zastejné kouzlo magů.
- Osoba která chce využívat krvavou magii se musí nechat zasvětit. Tento proces probíhá při učení prvního kouzla stím že po zasvěcení bude mít na zápěstí červený tetování ve tvaru kapky krve o velikosti jednoho coulu.
- Na každé úrovni je schopna zasvěcená postava naučit se jedno kouzelníkovo kouzlo. Při naučení kouzla platí ovšem daň v podobě snížení maxima životů o jedna .
- Jákékoliv kouzlo sesílající krvavou magii se vyvolává o jedno kolo déle než kouzelnikovi.
- Při vyvolávání si dotyčný hází na pravděpodobnost úspěchu vyvolání , která je stejná jako tabulka pravděpodobnosti úspěchu kouzelníka. Pokuď ale chce svoji šanci zvíšit tak může, ale bude ho to stát jeden život za každý 3% zlepšení. Pokuď toho využije tak bude vyvolávací doba kouzla o jedno kolo delší, nerzhoduje jestli 3% nebo 30%.
- Může se naučit kouzla jen ta který je schopný seslat to znamená že mu zbyde alespoň jeden život.
- Zranění takto způsobené nemá žadné vizualní projevi a lze normálně léčit.
- Sesilateli se může stát že vlivem seslání se dostane pod mez vyřazení nebo umře tento stav se ale projeví ihned po vyvolání kouzla.
- Učení kouzla trvá dva měsíce a stojí dvojnásobek přestupu na nasledující úroveň sesilatele.
- Všechny kouzla se musí naučit a přitom dodržovat pravidla1.6 pro kouzelníka.

Tento systém má sloužit jen ke zpestření hry.

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

UG_: tento system vpodstate funguje i na hranicarskou magii ale po tom co postava da 6 zivotu aby vylecila 1-6 zivotu je divny a proto to neni ani napsany. Nevym jestli ty delas pj nebo i hrajes ale tento system je dostatecne drastycky ze jakykoliv kouzelnik ho prekona tak to bylo i mysleny,ale na druhou stranu kdyz muj zlodej dostal kouzleni modrych blesku za zivoty myslis si ze mel prilezitost kdy se mu to hodilo(jo mel). Jinak profesnicek vysel ve veverkach i v poustevnikovych zavetech ale to uz je dost let a na netu nevym jestli je. A pokud si pj tak je na tobe jestli ti tento system zapada do sveta a nikdo nerika ze sou verejny skoli a umi to kazdy ma postava to treba dostala diky tomu ze byla drza,ale jinak by to postavy asi meli dostat za nejaky ukol, ale to je na kazdym pj jak si to zaridi.


 Uživatel úrovně 5

Setsan: Kouzleni pro nekouzlici povolani? Nepripustne! :-) Alespon z meho pohledu. Nemam rad michani povolani, hre to rozhodne neprispiva. Kouzleni bez magie mi prijde naprosto uchylne, kouzleni by melo byt jen pro elitu (kouzelnici a magove) a ne ze si kazdy kouzli jak a kdy se mu zachce. Vzdt podle tohohle systemu by mohl hranicar kouzlit za zivoty uzdrav zraneni za X zivotu a rovnou si jich pri trose stesi vylecit o par vic.

Ten profesnicek je nekde ke shlednuti?


 Uživatel úrovně 0

Přemýšlel jsem nad něčím podobným...něco jako buď to selšlu nebo jdeme všichni na věčnost....musim i když už jsem na dně....Ale ty si mi ukázal jak na to. Díky!


 Uživatel úrovně 5

Ja to vyzkousel jako zlodej je to dost drsny ale v tomto umislu to bylo vymejsleno aby si nemohl nejaky kouzelnik stezovat ze ho nejaky zlodej nebo neco jineho ohrozuje, ale jsou situace kdy o 3 kola nejde a muze to velmi pomoc a nebo privodit zajimavy situace ve hre. jinak UG_ tento sistem je hlavne pro nekouzlici povolani(zlodej,valecnik,alchimysta) a taky kouzlici(kouzelniky,hranicari) a ono kdyz kouzelnik nema magi tak mu tohle taky muze zachranit zivot. jinak ten sistem je zajimavy UG_ ale profesnicek je lepsi.


 Uživatel úrovně 0

hmmm ....
Tak tohle je fakt dost drsný! Myslím si, že to není příliš využitelné.


 Uživatel úrovně 0

Fuj, to je maso. Ale jako zpestreni hry dobre.


 Uživatel úrovně 5

Mne to prijde dost uchylne :-) Pokud se chcete pri kouzleni mrzacit juknete na http://tms.kgb.cz/ver5/carodej.html ;-)


 Uživatel úrovně 0

Báječné sice drastycké ale báječné!!!!!