Články&Eseje

Derekinova Úvaha Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 9

Dovolil bych si krátkou úvahu O tom jak se dnes hodnotí příspěvky.
Když někdo napíše příspěvek. Dejme tomu zbraň. Je u ní uvedena podmínka dlouhý výcvik a ze po tomto určeném výcviku má zbraň určité požadavky.
Teď přijde pár rozumbradů (nebudu jmenovat a ani se nechci nikoho dotknout) a řeknou ale to je úplná blbost přece by jste nikdy neubránily to přece nemůže mít obranu +3 (nemýlíte se opravdu užívám případ který se mi stal není to tím že jsem rozhořčen kvůli špatnému hodnocení . Je mi ukradené mě jde jen o princip) v reále by se to určitě nestalo to by ses neubránil no proste skus si to a uvidíš že je to blbost. Jenže takhle to většina lidí posuzuje ale podle mého názoru je to blbost . Proč bych se po dlouhém tréninku s touto zbraní nenaučil tak zacházet že bych se bez problémů bránil i proti sekeře která na mě letí z vrchu ? Podle mě je to fenomén který sem nepatří nedá se všechno srovnávat v reále od toho je přece DrD. No dejte mi za pravdu ze v reále by přece žádný kouzelník neexistoval a vůbec by nic neuměl. No přece v reále nejsou žádní Elfové ani Hobiti a ni krollove tak proč se pořád obracet do reálu. V DrD slovo v reále podle mne nemá co dělat. DrD má svůj svět a ten svět se nedá s reálem vůbec srovnávat. Možná namítnete že je to blbost možná máte pravdu tohle je jen můj subjektivní pocit asi tomu vy Starší a moudřejší rozumíte lépe než já. Ale stejně si myslím že mám alespoň v něčem pravdu. Ovšem můj záměr není ten že by jste hnedka měli přepsat pravidla. Jen bych chtěl aby jste se nad tím zamysleli a sdělili mi co si o tom myslíte.
Počítám i s tím že mi dáte 0 hvězdiček napíšete do diskuse že to je úplná blbost a je to. Ale tento příspěvek není kvůli hvězdičkám a dobrému hodnocení ale kvůli tomu aby jste pochopili co si o tom všem myslíte. Jediné co po vás chci aby jste si to přečetli a trochu zauvažovali co uděláte opak je mi úplně jedno.

Nehleďte na chyby které jsem zde nasekal. Bude jich tu určitě hodně.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Já s autorem plně souhlasím. Ale zase, nic se nesmí přehánět, když je to vpravdě megalomanská zbraň, je nutné, aby to bylo tvůrci řečeno. Ale od toho, aby bylo posouzeno, zdali to je megalomanské či ne (teď je myšlena zbraň) jsou jiní, ne já. V tu chvíli nastupují oni rozumbradové, aby zkritizovali (ale nejen záporně!) konkrétní objekt.


 Uživatel úrovně 5

Připadá mi z této úvahy, že některé parametry by časem narostly, do rozměru neporazitelných supermanu. Proto si myslím, že je lepší, alespoň v něčem se držet reality.


 Uživatel úrovně 0

Je to pravda, a je to uvedeno v asterionu, myslím že někde zde na webu v příspěvku a taky v Dechu Draka. Takže chudák tchýně.
Příspěvek: No možná jsi ho měl dát do moudré sovy a mohlo se diskutovat, nebo k nějakému stolu, no neva.
nemyslím že je až tak hloupý, a asi na něm něco provdy bude. Zase cítím z tohoto textu, že jsi ovlivněn a rozhořčen ze špatného hodnocení, a neříkej že to tak není, věř že já vím o čem mluvím. Každý kdo už se odhodlá něco takového napsat je ovlivněný. Ale to asi nemění nic na tom, že máš v něčem pravdu. Svět DRD je nereálný a lidi kteří ho hrají často na to zapomínají a srovnávají ho s realitou. Zase se jim nemůžeš divit, protože je to to jediné co znají a co si umí představit a tak tu vzniká malá spojitist. Hráči i PJ si představijí svět, zcela nereálný a pak řeší situace, které jak jinak posuzují podle reality. Neznám radu kterou bych ti v tomto dal, snad jen nezanevři na drd a pokračuj v ještě kvalitnějších pracech. S pozdravem Dart.


 Uživatel úrovně 0

deshi:Jo,to je pravda...


 Uživatel úrovně 0

Lenny: no já taky nevím, kde j sem to vzal, že jako základ vzali široký meč, ale vím to, páč mi to buď řekli nebo je to někde napsaný, takže klidně za to dám ruku své tchýně do ohně :o))
Ne vážně jsem to někde četl.

S úctou deshi


 Uživatel úrovně 0

btw..Proč to nepřenesete k mému stolečku Výzbroj (infocentrum) :o)


 Uživatel úrovně 0

No kdyby jsme to brali doslovně potřebovali bychom u zbrani atributy sl, obr, od...Párkrát jsem jako kluk skoušel uržet klacek když mi do něj někdo jinym klackem praštil...au..a navíc je fakt, že pro mě je lepší když mám na zbrani obě ruce..lépe koordinuji pohyby, ale profík dokáže využít druhé ruky docela efektivně :o) No nevim zbranim nerozumim, ale chtel jsem taky neco napsat :o)


 Uživatel úrovně 0

deshi:Jo,mluvil sem o širokym.A neříkám že z toho Altaráci nevyjdou špatně,ale říkám že poměr SZ:OZ:útoč. je na širokym meči nereálný,a z toho altaráci špatně vyjdou...

ad1)Nevim,já mam 1.5 a tam oficiálně neni...


 Uživatel úrovně 0

derekin: moc neuznavam takoveto ...po dlouhem vycviku jsou parametry zbrane lepsi.... v pravidlech to neni osetreno. bud by se melo udelat obecne pravidlo na bonusy pri intenzivnim vycviku nebo to vubec nikam nepsat. bojovnik, ktery bojuje napr. 10 urovni s jednim druhem zbrane (ne jednim exemplarem), cemuz ja rikam dlouhy vycvik, nema zadny bonus. a ty das bonus +3 do OZ po tritydennim kurzu?


 Uživatel úrovně 0

Lenny: já psal o širokém meči :)) ale koukněme na ten dlouhý.

1) V oficiálních pravidlech asi není, zatím jsem to nenašel, možná je to v 1.6, co se děle, když útočím jedenapůlruční zbraní oběma rukama.
2) Dlouhý meč je podle mě jedenapůlruční zbraň, něco co má dosah 1-2, což by odpovídalo, útok 7/-1 což si myslím, že také odpovídá a oz, jestli se nepletu +1? nebo 0? No přiklonil bych se spíše k té nule při držení jednoruč a k +1 při držení obouruč, ale jak říkám, taková pravidla jsem neviděl.
3) Když oni vzali široký meč a určili mu 5/0/0 a porovnáš s těmito čísly čísla ostatních zbraní, tak bych řekl, že z toho vyjdou Altaráci docela dobře. Kdyby dali širokému meči řekněme 3/+3/+3 tak by i jiné zbraně musely mít jiná čísla.

S úctoud desni