Bestiář

Daaron šedá tvář Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 24

Skupina: Cizí Postava

Životaschopnost: 8

Útočné číslo: (+4+2/+2) = 6/+2 (pařáty);(+2+6) = 8(temný meč)+ jiné zbraně. které najde

Obranné číslo: (+5) = 5/ (+5/+1) = 6 (bastard)

Odolnost: 19

Inteligence: 15

Velikost: B

Zranitelnost: B1/7, C1/2, G, J1/2

Pohyblivost: 22/magický tvor

Přesvědčení: neutrální

Poklady: 0/10, + 8 ametyst. dýk+temný meč+tajemná zbroj

Zkušenost: 3000

Bojovnost: 0

Síla mysli: 20

Popis:

*je vytvořen magicky z obyčejného tvora

Daaron je CP, která se objevuje ve velmi velmi strašidelných komnatách, hradech či tvrzích.

VZHLED

Na prví pohled působí spíše jako nemrtvý, protože kůže, která pokrývá Daaronovo tělo je měkká a její barva je šedá. Barva očí je zelenočerná. Z důvodu, že Daaron neustále nosí svou helmici, není mu vidět do obličeje, ale kdyby ho přece jenom někdo spatřil, uviděl by nízké, vrásčité čelo. Daaron je postava vysokého vzrůstu (asi 200 coulů), ale také robustní postavy (2000 mn.). Daaron je oděn v černé kápi s kapucí a pod ní se skrývá zbroj, která kvůli černé bravě působí velmi tajemně. Inteligentní tvorové ho považují za zjevení zla nebo temného válečníka. Pohled do jeho očí je zážitek, při němž postavy cítí strach a respekt k Daaronovi. Okolo pasu má Daaron kožený pásek, z něhož ční 5 ametystových dýk* a podivný meč, podobný bastardu. Nad chodidly se na podlaze táhne starší ale pořád černý plášť. Nikdo přesně neví, jak vypadá pod pláštěm, ale někteří lidé říkají, že pod pláštěm má zbroj pevně připnutou k tělu a sám není schopen si ji sundat. Ve skutečnosti není Daaronovo tělo tak šedé jako tvář a ruce a barva je sice trochu "našedlá", ale blíží se normálnímu člověku.

*stejné parametry jako dýka z pravidel

MINULOST

Rodiče Daarona nejsou známí okolnímu světu. Pravděpodobně proto, že nemají žádné zvláštní schopnosti a neukazují se venku. Malý Daaron převyšoval ostatní děti ve vsi svojí odolností a inteligencí. Když utrpěl jakákoliv zásah dýkou*, pád ze stromu, rána o kámen, tak to našemu Daaronovi nevadilo. V podstatě to znamená, že Daaron skoro necítí bolest, jedině pak ostré meče a těžké kyje, ale nějaké škrábnutí dýkou... Když ho někdo sekne, z jeho těla začne téct krev, ale Daaron to sice cítí, ale nepůsobí mu to žádnou bolest a platí to i tehdy, když krev teče třeba z ramena až na podlahu-Daaron je v pohodě. V 16 letech se Daaron cítil schopný se postarat sám o sebe a vydal se do světa. Jednou se připojil k družině, se kterou podnikali hodně akcí a Daaron se vycvičil na schopného bojovníka (pravidlově 6. úroveň). Než se ale dostal na tuto úroveň, zestárl o celých 10 let. Ve svých 26 letech udělal Daaron osudovou chybu - bez rozvah vstoupil i se svou družinou do strašidelné tvrze. Tam ho postihlo kouzlo a prokletí a celá jeho bývalá družina zemřela. Přebýval dole v podzemí u mrtvých tak dlouho, že se mu magicky změnily vlastnosti a kůže. Daaron prakticky zemřel taky, ale čaroděj na něm vyzkoušel svůj nový vynález, a oživil ho, s podmínkou že ho magicky proklel a změnil.
*V Daaronově vesnici si děti hrály na souboje a někdy se pořezaly

Následující pasáž je určena zejména pro PJ!

TVRZ

Daaron přebívá ve tvrzi čtvercového půdorysu s 3 patry a podzemím. Vedle tvrze se u lesa schovává malá svatyně, se soškou neznámého boha. Kolem tvrze se rozkládají zakopané příkopy, zničená palisáda a hřbitov, o kterém postavy neví, protože skoro žádný hrob nemá kříž či náhrobek. Všude okolo v noci se tu v noci vznáší hustá mlha. Pokud má někdo ve družině psa (třeba hraničář), pes hned začne kopat a vykope nějaké kosti. Pak začne kopat další a najde další kost a další a další....Potom teprve postavy zjistí, že se nachází na jakémsi hřbitovu. Uvnitř tvrze je to staré, schátralé a velmi velmi strašidelné, proto se tam nikomu ani nechce jít. Tento děs je vytvořen z větší části magicky. V jedné místnosti jsou prázdné rakve. Do dalšího patra se mohou dostat jedině špahaním po střeše-nejsou tam schody. V druhém patře není opět nic zvláštního, ale konečně se tam nachází schody do dalších pater. Až v posledním malém patře(patra se postupně zmenšují) stojí kouzelník, který tam dělá hrůzné experimenty. Daaron se sním nesetkal ani nesetká, jedině snad, kdyby měl to štěstí a přidal se k nějaké družince. V podzemí jsou staré nepoužitelné poklady, knihy, svitky a pod tvrzí se rozléhá velký hodovní sál. Po podrobném zkoumání podzemí objeví postavy únikový tunel. Když tam dole chodí, vidí trčet nohy, kousky těla a rakve ze stropu, který je jen z hlíny. Kdyby se dostali do druhého patra, jdoucí s nimi Daaron by zmizel a našli by ho až nahoře u kouzelníka. Musí ho porazit, (kouzelník je na 11. úrovni) a Daaron jim slíbí za záchranu pomoc dokud nezachrání nikoho z družiny. Daaron se samozřejmě pohybuje v celé tvrzi, ale téměř nikdy nevyjde. Postavám může výražně pomoci hned po příchodu, ale lehko se dráždí a pro slabší postavy by to nemuselo dopadnout dobře.

Samozřejmě, že si tvrz můžete pozměnit nebo můžete dát Daarona jinam. Všude dobře, doma nejlíp....

PROKLETÍ

Daaron si o osamělé noci kvůli prokletí zpívá, i přes svůj mizerný stupeň charismy, musí kvůli prokletí. Díky prokletí umí už snesitelně zpívat, ale pořád to není nic extra (Daaron nemá dovednost hudba,zpěv). Snad se to jednou naučí natolik, že to bude přitahovat dobrodruhy do tvrze s myšlenkou zpívajícího ducha prosícího o vysvobození. Daaron si zpívá témeř všude a kdykoli (dokonce i při boji).

Daaron ale tomuto prokletí může i děkovat. A to proto, že jeho tělo je neustále svalnaté a roustní, i když má Daaron méně potravy a jiných potřebných látek. Také mu prokletí poskytlo dlouhý věk (může se dožít až 200 let)...

VÝZBROJ, VÝSTROJ A VYBAVENÍ

  • Daaron třímá v rukou svůj meč, který je podobný bastardu, říká tomu ,,temný meč''. Temný meč má úč. 6, útočnost +2 a OČ. +1. Váží 30 mn a cena se pohybuje okolo 62 zl.
  • 8 amestových dýk mu trčí z pasu, ale nevypadnou-parametry každé jako u dýky u PPZ
  • Vlastní i ,,tajemnou zbroj'', která má KZ 5, váží 350 mn, cena se pohybuje okolo 350 zl
  • Nosí oblečení, černou helmici-celková váha 35 mn a cena asi 10 zl
  • Hrnek, ze kterého pije (1st)- klasický hlinění, malovaný-rudý
  • Alchymistovu čarovnou rtuť (viz. PPZ) (84zl)- jednu ampuli
  • Lovecké náčiní (síť,oko, 1-2zl)
  • Měšec na peníze ( váha:asi 3 mince)
  • Nějaké další harampádí a drobnosti (maximálně 5st), může mít u sebe od 0 do 10 zlatých mincí

AMETYSTOVÉ DÝKY

Výše je psáno, že Daaron nosí ametystové dýky. Ne kvůli zuřivému boji, ale kvůli kouzlům a rituálům, které musí pro čaroděje pravidelně vykonávat, protože jeho život závisí na čarodějovi. Dnes už si čaroděj Daarona skoro nevšímá. Proč? Protože už je mu k ničemu, maximálně jako ochránce tvrze. Tento úkol Daaron ale dobře plní. Ametystové dýky sloužili k vyvolávání démonů, které čaroděj využíval chytře pro svůj prospěch.

BYDLENÍ

Daaron bydlí ve jmenované tvrzi, kde si rozložil svoje matrace a přikrývku. Kvůli nedostatku vody má ještě ochablejší kůži. A tak se musí spokojit s tím, co semtam najde. A voda? Tu si bere v noci z potoka nebo za jídlo a pití zaplatí družině (pokud nemá peníze, zkouší žebrat). Do svého původního domova se zatím nemůže vrátit, ale někdy se pokusí vyhledat. (záleží na PJ jestli má rád happyendy)...

OBŽIVA

Jak se Daaron živí? Různě. Krade v noci ptačí vejce, jí kořínky, lesní plody, bylinky, ale i maso. Na svoje lovecké oko nebo síť nachytá nějaké zvíře, potom ho sní (často syrové). Když je doba největšího hladu, nepohrdne ani ČERSTVOU mršinou. Pokud se vydá s družinou, poprosí je nebo si sežene nějaké peníze, a hned ve městě letí do hospody a trochu ,,civilizované'' jídlo. Daaron toho ale stejně moc nesní, protože je zvyklí jíst málo.

CHOVÁNÍ

Chování si pro přehled rozdělíme do třech částí.

První je "chování v družině"

Chování v družině: Když už se Daaron připojí k nějaké družině, je rád, že má nějaké přátele. Nikdy jim nelže, ale svůj původ a život v tvrzi utajuje. S Daaronem se dá snadno skamarádit, ale taky snadno znepřátelit. Daaron bývá ve svých družinách oblíbenou postavičkou, která ráda ochraňuje všechno přátelské. Často se najde někdo dobrosrdečný, kdo Daarona "sponzoruje"-zásobuje ho jídlem, vodou, kupuje mu šaty...

Druhý typem chování, je chování o samotě:

Chování o samotě: Když je Daaron sám, rád si zpívá (kvůli prokletí). Taky rád loví a hledá jídlo. Daaron neumí rybařit, ale ryby na ryby se počká u nějaké řeky či potoka a pak tam hodí síťku. Sám se nikam nevydává, ani necestuje, zdržuje se v blízkosti svého nynějšího obydlí.

Třetím typem chování, je chování ve společnosti:

Chování ve společnosti: Chováním ve společnosti se myslí chování někde na plese, bále apod. Daarona musí být přesvědčován opravdu dlouho, aby šel do společnosti. Když ale jeho družina chodí častěji na akce tohoto typu, Daaron si pomalu přivyká. Daaron nikdy není středem společnosti úmyslně (není to žádný bavič), ale někdy se zapomene převléci a dvoumetrová postava v kápi nepůsobí na večírku zrovna nanápadně.

ČARODĚJ*

Tento čaroděj není nikomu blíže známí. Nejlépe ho zná asi Daaron, ale taky nic moc. Čaroděj bydlí ve stejné tvrzi jako Daaron, ale nikdy nechodí dolů. Způsob, jak zde přežívá je neznámý i Daaronovi. Daaron se od něj dříve číst a psát, ale později už ho čaroděj naučil dost a propustil ho ze svého "učení". Dále ví Daaron to, že tento čaroděj se vyzná v iluzionistické magii, kde také vyniká. Daaron ho má z části rád, ale z části ho nesnáší. Když chce družina bojovat s tímto čarodějem, Daaron zůstane dole a na čaroděje útočit nebude. Daaron, ani čaroděj se navzájem nikdy nenapadnou, protože každý z nich se vyskytuje v jiném patře a taky jsou trošku "přátelé"...

*Tady nechávám hodně na PJ...

VLASTNOSTI

Síla: 20/+4
Obratnost: 10/0
Odolnost: 19/+4
Inteligence: 18/+3
Charisma: 3/-4

DOVEDNOSTI

Daaron se při osamělém a nehostinném životě naučil tyto dovednosti:
Na odolnost:skauting-dokonale, asketismus-velmi dobře
Na sílu: zedničina-průměrně
Na iteligenci: čtení a psaní -velmi dobře

Některé profibody možná nesedí. Daaron se těmto dovednostem věnoval velmi dlouho a aktivně a taky má na tyto dovednosti vyjímečný talent. Zbývá mu 30 profibodů na obratnost (někdo z družiny ho to může naučit) a 9 na charismu, což je prakticky nevyužitelné...

Daaron vydrží dost dlouho bez jídla, ale snaží se pít co nejvíce. Čtení a psaní používá velice často. Pořád musí psát dopisy a podobné věci na přání čaroděje.Čaroděj mu nedá ani najíst, ani napít, ale čtení a psaní ho naučil on.

Zedničinu používal jen někdy, a to z důvodu, že opravoval některé části tvrze...

SCHOPNOSTI

Schování se ve stínu: 30% - pořád se schovává ve stínu před nepřáteli, co tam chodí....
Tichý pohyb: 35% - aby se kolem dobrodruhů dostal k jejich věcem tam vzadu u ohniště, potřebuje jít tiše
Uhrančivý pohled: 79%- jako hraničářův, akorát že nepoužívá magenergii, ale svojí vlastní podobu

BOJ

Daaron má vlastní styl boje. Tesně, než se k němu přiblíží, bleskurychlevytasí meč a seká mu do meče, tím ho odrazí, pak ustoupí, a čeká až zaútočí. Po tomto jeho začátku bojují normálně. Pokud prohraje nepřítetel a ještě žije, stoupne si mu na hruď jednou nohou a praví: ,,Pokud chceš žít, už se nevracej''. V té chvíli zvedne zraněného a odnese ho do lesa, tam ho nechá napospas osudu.
Asi je pozoruhodné, že Daaron může třímat meč, i když má pařáty. Tyto pařáty vznikli v důsledku prokletí a Daaron je schopen je zatahovat a vytahovat. Pochopilně na šplh je vytáhne a na boj zase zatáhne. Zatahování i vytahování provádí Daaron velmi rychle-nulový čas, neboli žádná akce.

PRO PJ

Daarona vhodně zapoj do dobrodružství, když třeba budou postavy cestovat v noci přes les a uslyší tajůplné zvony-příjdou k nim a uvidí tvrz, a třeba je napadne tam vlézt. Tam je přepadne strašidelná a děsivá zápletka.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 24

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Prominte, jen jsem tak prolétával díla od 2* a tohohle jsem si nemohl nevšimnout, název je mi více než povědomí, je opsaný z modulu Obloha z listů a drahokamů. Poté když jsem si to přečetl, tak mi sice došlo že autor myslí něco jinačího, ale proč ten název aspon nezměnil, připadá mi to jako kdyby jen listoval pravidli a ukazoval si co dá postavě za vlastnosti.

Dal bych slabé *, bez pardónu!


 Uživatel úrovně 0

Nějak se ti to protiřečí!"Vychází jen zřítka" a podle mně i když je velmi dobrým skoautem a asketa, tak musí aspoň dvakrát týdně ven z tvrze,a co dělá v tom svém patře kromě chytání mršin a zpívání?A když vychází z tvrze pouze zřítka jak se může ocitnout ve městě, to je potom stavěno na odiv, že tak nestvůrný, v rámci hraní na postav je to holý nesmysl,myslím, že hostinský nenalije pivo a nedá najíst takový stvůře, která mu dá peníze pařátama!Já bych hodnotil 2-3 jelikož snaha byla, dal jsi to i do MS a je to docela obsáhlé, já bych, ale neukazoval ten příklad na tak konkrétním případě


 Uživatel úrovně 0

je to dobrý až na napár věcí v pařátech se meč drží asi dost blbě ve vlasnostech máš jinou inteligenci než vprním popisu a odolnost.jinak dobrý.


 Uživatel úrovně 0

Je to celkem dobře provedené. Hodně dobře provedené.


 Uživatel úrovně 0

Děkuji vám všem za kritiku, opravdu jsem nečekal že bude mít alespoň toto hodnocení.
_____________________________

Teyras:
Už jsem to říkal je to čirá náhoda.

Syrus
Já vím, ale mě se ten "tvůj" Daaron nezdál. Už ztrácel to svoje...kouzlo.

hyperhobit


 Uživatel úrovně 0

článek nehodnotím, zatím jsem to ani moc nečet... ale mrkni na modul Asterion - Obloha z Listí a Drahokamů, konkrétně klíč bytostí astrálních... První popisovaná myšlenková bytost se jmenuje... Daaron... Zvláštní... nebo to není náhodou?


 Uživatel úrovně 8

No, já jsem se k tomu opakovaně vyjadřoval už v Dílně a navrhoval jsem, udělat to celé jinak. Bohužel řada mých rad zůstala oslyšena.

Čísla:
- životaschopnost 8 se u válečníka na 6. úrovni dá zdůvodnit. Jako následek prokletí. Ale možná, že by se hodilo to tam uvést
- nejsem si zcela jist, ale myslím, že pokud má nestvůra prařáty, nemůže už užívat ruční zbraně. Minimálně by to bylo logické
- celkově se dá říct, že je to hodně silný a poněkud nevyvážený mix. Na jedné straně má poměrně vysokou životaschopnost, útočná i obraná čísla, inteligenci (nemyslím si, že kluk z vesnice by měl mít nějakou nízkou inteligenci - jsem taky kluk z vesnice), vysokou odolnost a pohyblivost (22/+5 je "nelidská" hodnota) a navrch ještě naprosto pekelnou zranitelnost. Má jít o nezničitelné monstrum?

Popis:
je celý dost kýčovitý... černá černá černá. Má to být nestvůra do bestiáře a ne Lišaj! :-)

Dost dobře nechápu, proč se ona tajemná zbroj nedá sundat, co je na ní temného (krom toho, že se nedá sundat) a jak Daaron k těmhle "temným" věcem přišel.

Nevím, jak vypadá "zelenočervená" Takovou barvu si neumím představit. Nejspíš z toho vznikne něco jako modrá nebo tak.

Pět (osm) dýk je strašně moc. To by se nemohl ani předklonit. IMHO ty dýky nebudou mít stejné parametry, jako obyčejné. Kámen není kov.

Ke všem ostatním věcem už psali jiní...

Celkově vzato bych tomu dal 1*


 Uživatel úrovně 0

Myslím si,že to není sice nejlepší,ale také nejhorší.Ja bych to trošičku upravil,ale jinak pohoda.


 Uživatel úrovně 0

Ahoj autore...

Jak jsem se díval na předešlé příspěvky, zjistil jsem trochu jak se na tomto serveru komentuje.
1)tvoje dílo se mi líbí, a možná je to tím, že já díla psát neumím(:-)), a chtěl bych říci, abysis nelámal hlavu z toho, co řekli ostatní, aby ti to nebylo líto, protože to tak špatný příspěvek není.
2)
na druhou stranu 5* hodnotit nemůžu. Nedostatky to stoprocentně má.

Pepa


 Uživatel úrovně 0

Zdravím..

Tak jako první bych vám asi všem chtěl poděkovat za to, že jste se u mého příspěvku vyjádřili a ukázali jste mi, jaké to má chyby.
Upřímně řečeno, takovéto hlasování jsem nečekal, ale to bych neřešil. Spíše bych vám rád ''odpověděl'' na vaše vyjádření.
________________________________________________ ___

No, asi bych odpověděl hlavně Siru Humphreyovi. Daaron mě opravdu napadlo jen náhodně, protože se mi zalíbily jména ve kterých se vyskytují dvě ''a''. Ale podle mě je v tom asterionském modulu napsáno ''Zaaron'', ne Daaron. Tímto se dá usoudit, že v tom není ani nějaký záměr.

Dále bych vám napsal, že máte všichni pravdu. Opravdu sem se v příspěvku snažil rovnou napsat vysvětlení na nějaké věci, co tam byli. Pak jsem si ale neuvědomil že to mám nějaké přeplácané...
je pravda, že se tam spoustakrát objevilo slovo ,,Daaron'' a je tam málo zájmen. To je další chyba, které jsem si nevšiml...
Co se týče vyváženosti, originality a použitelnosti, myslím si, že to moc vyvážené opravdu není, originální taky ne(skoro všude se najde tajemná postava v kápi apod.) ale podle mého názoru je to ale použitelné. Sám sem ho dál do dobrodružství, a moji hráči byli úplně mrtví strachy a dobrodržství se jim líbil(zeptejte se Resyfa a Desaana)

s úctou hyperhobit.