Bestiář

Škodolibník cestovní Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 24

Skupina: Humanoid

Životaschopnost: 1

Útočné číslo: 0/-2

Obranné číslo: 5

Odolnost: 7-2

Inteligence: 16

Velikost: A0

Zranitelnost: humanoid

Pohyblivost: 10/Humanoid

Poklady: hodně(podle stáří)

Zkušenost: 150

Bojovnost: 1

Síla mysli: 0

Popis:

Družinka si spokojeně spala.Když v tom najednou je ze spánku probral strašný křik: „Kde to je? Kde jsou mé zlaťáčky?“. Celá družina se probrala a dívala se na válečníka, který zmateně pobíhal kolem tábořiště a zjevně něco hledal.Přehazoval všechny věci, zvedal všechny kameny, ale své zlaté nenašel. Na chvíli se zastavil a pak se s taseným mečem vrhnul na hobita vykřikl na něj: “Kam jsi to dal ty kryso! Řekni mi to nebo tě podříznu!. „V tom okamžiku se celým tábořištěm rozlehl hlasitý smích. Celá družina se zastavila a rozhlížela se kolem, hledajíce původce tohoto smíchu. Ale nikoho se jim nepodařilo najít. Smích se stále zesiloval a kouzelník razantně prohlásil: „Já se z toho asi zcvoknu, balíme, jde se!.“V tu samou chvíli smích utichl, ale družina se tak rychle vydala na cestu ( popravdě začali utíkat), že si toho ani nevšimla. Nikdo si však nevšiml, co se válečníkovi vloudilo do torny byl to Škodolibník.


Tak toto byl standartní příklad Škodolibníka. Jedná se zhruba 20 cm vysokého tvora, který se většinou ve městě vloudí do torny nějakého člena družiny. Vybíraní neprobíhá náhodně, Škodolibník si většinou vybírá méně inteligentní členy družiny. Dokáže velice dlouho vyčkávat a pak použije svůj zvláštní útok. Sebrání věci. Škodolibník svou oběť dlouho pozoruje, aby se ujistil, které věci si oběť nejvíce váží. Pak většinou v noci tuto věc ukradne a schová tak dobře, že ji už nikdo, vyjma jeho, nenajde. Proto je vyhledávanou kořistí pro dobrodruhy, kteří si chtějí přivydělat. Stačí ho jen chytit a dostat z něj, kde jsou jeho poklady.


Vzhled

Škodolibník je malý 20 centimetrový skřítek, který chodí ve špinavých šatech a velkém klobouku. Všechno má sladěné do hnědé barvy. Postavy je pohublé.Připomíná hodně zakrnělého, starého hobita, který má den před smrtí. Ale u něj je to přehnané,škodolibník se zásadně dožívá asi 200 let.


Život Škodolibníka

Mládě škodolibníka vypadá úplně stejně jako dospělý jedinec. Dokonce se i tak obléká. Už ve svém ranném věku provádí mládě různé menší prohřešky. Jako třeba ukradnutí dudlíku dítěti, sebrání lívanců z plotny hospodyňce a tak dále. Jen co trochu povyroste už si začíná vyhledávat svoji první obět. V drastické většině případů to jsou krolové válečníci, kteří se skutečně mohou po ztrátě své věci pořádně naštvat a udělat v družině pěknou paseku. Do svých 30 let se Škodolibník uchýlí k trvalé oběti. Většinou je to válečník trochu větší inteligence, který kvůli jedné dýce nebo pár zlaťákům nezačne honit celou družinu po lese s mečem. To pak nastávají škodolibníkům takzvaná zlatá léta. Celou dobu okrádají svou obět o její osobní věci. Takhle dokáže spokojeně vyžít až do konce svého života.

Škodolibník Darvan se narodil do chudých poměrů. Už od svých dvou let začal okrádat děti lidí ve vesnici. Mezi jeho největší úspěch patřilo uloupení pozlaceného chrastítka starostovy dcery. S tímto činem jeho společenská prestiž v rodu Škodolibníků značně narostla. Když mu bylo osm let opustil svojí rodnou vesnici a vyrazil do světa najít nějaké dobrodruhy. Ve knížecím městě si vyhlídl krola. Při první příležitosti mu vlezl do torny a tam se usídlil.Když se pak družina utábořila,schoval krolovi jeho nejcennější věc zlatý náramek.Ráno málem praskl smíchy, když viděl jak krol lomcuje s celou družinou a burcuje jí k okamžitému přiznání. Smál se tak nahlas až to celá družina uslyšela. Krol si toho však nevšímal a dál pokračoval ve škrcení hobita. Až zásahu všech členů družiny se krola podařilo přesvědčit, že oni to nesebrali. Takhle to škodolibníkovi prošlo asi ještě třikrát, ale když krolovi schoval jeho těžký kyj, tak krol uškrtil hobita a pak uprchl do lesa.Pro škodolibníka to neznamená konec žití jednoduše si skočil do torny kouzelníka a nechal se přenést do dalšího města…


Rodinný život

Škodolibník za svůj dlouhý život žije pouze s jednou partnerkou, respektive partnerem. Samice má ve vrhu obvykle dvě mláďata. Matka se o ně stará jen pár dní jejich života a pak je nechá jejich osudu.Otec se o ně také nestará, ale plní funkci kontrolora a brání je v případě většího nebezpečí. Z jednoho páru Škodolibníků může za jejich život vzniknout až 50 Škodolibníků. A přestože jsou ve velkém chytáni dobrodruhy jejich populaci narůstá slušným tempem. Jediný tvor,vyjma člověka, který je eliminuje je orel. Je vypočítáno,že 75% Škodolibníků zahyne. Buď vinou orla nebo člověka.


Výskyt

Vyskytují se převážně v tornách dobrodruhů, ve městech a vesnicích. Ve svém stáří se uchylují do vyhřátých půd starostů, nebo do obydlených hradů a zámků,kde se stávají záhadou pro majitele a prokletím pro sluhy a služebné.


Zvláštní útok-Sebrání věci

Tento útok probíhá ve třech hodech 1.hod proti pasti zda se povede věc ukrást obr-7-ukradnutí/neukradnutí. Na past si samozřejmě hází Škodolibník. Druhý hod proti pasti hází postava jestli se probere int-5-probrání/nic. PJ nesmí hráči prozradit nač si hází. A konečně třetí hod proti pasti hází Škodolibník jestli věc schová. obr-7-schování věci/věc se nepodaří schovat. Pokud se to Škodolibníkovi nepodaří schovat většinou si na past hodí ještě třikrát. Pokud se mu to podaří,tak vesele vyčkává do rána. Když se pak ráno válečník rozčílí tak má největší radost. Pokud se mu meč nepodaří schovat má celý den mizernou náladu a přináší smůlu na celou družinu hlavně na svou oběť. On to nedělá schválně je to jeho přirozená reakce.


Náš známý škodolibník Darvan se vetřel do vaku válečníka Bernana.V noci mu ukradl jeho meč, válečník se nevzbudil,ale Darvanovi se nepovedlo meč schovat. Celou noc to zkoušel,ale nepodařilo se mu to.Ráno se celá družina probudila do krásného rána.Vše probíhalo dobře,dokud si válečník nedal svůj meč opět do pochvy na záda.v tu chvíli se zatáhlo a začalo pršet.Družinka se přesto vydala na cestu,když se jim konečně podařilo najít hostinec, dozvěděli se, že je plno.A tak všichni s pořádnou rýmou museli ležet na seně. A aby té smůly nebylo málo, tak si ještě válečník, když šel ven,zlomil nohu. Po měsíčním odpočinku ve stáji. Když už se noha válečníkovi zhojila, jim přišel hospodský předat jejich účet, který se rovnal všem finančním prostředkům družiny. Po této smolné chvíli družina opustila válečníka, že jim prý nosí smůlu………

No tak takhle se projeví smůla Škodolibníka. Škodolibník není standartní nestvůra. Já jsem ho použil pouze pro zpestření. Jinak jsem vděčný za všechny připomínky.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 24

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

No, tak ten příbšh tam má pravopisné chyby, třeba jako uvozovky. Ten příběh je velice nepřehledný a dost špatně se to chápe. Pak ta věta, že si nevšimli škodolibníka v brašně, to taky není zrovna vhodné.

Pak jsem si všiml, že zkušeností je na takovou malou potvoru docela dost.

PAk některé ty parametry na to vypočítání úmrtnosti se tam příliš nehodí..


 Uživatel úrovně 0

Zajímavá nestvůrka, možná by chtěla trochu dodělat, ale jinak je to fakt dobrý. S těma zkušenostma bych souhlasil, protože ho asi nebude jednoduchý chytit.


 Uživatel úrovně 0

Asi bych se po ostatních opakoval, ale pravda, zkušenosti si přepísk.


 Uživatel úrovně 0

Chrochtal: rozhodl jsem se kompletně odpovědět
1) pravopis není vůbec moje silná stránka, ale snažím se ho zlepšovat
2) tou dobou jsem to netušil
3) přečetl jsem si to, ale nejsem češtinář
4) uznávám zkušenosti jsem přepísk
5) přesvědčení mi jaksi taksi vypadlo
6) mylsel jsem, že si přes život něco nastřádá
7) vypadla
8) omlouvám se
9) no jo já a čeština ...
10) chybička se vloudila
11)normální mylsel jsem, že je to z textu jasno

takhle bych odpovídal dál, ale to je asi zbytečnost.Hasiel


 Uživatel úrovně 0

Chrochtal:souhlasím s tim ,že je to strašný!Ale tehdy jsem ještě nevěděl o modré sově a dílně.


 Uživatel úrovně 0

Chrochtal:vím, že je tam spousta chyb proto to taky má jen 2 hvězdy.Ale byl to můj první příspěvek.Ty další jsou už lepší.


 Uživatel úrovně 0

Takže, je to taková nestvůrka pro oživení dobrodružství, měl bych k tomu poměrně dost připomínek:

Obecné připomínky
1) Hlídej si pravopis, máš tam poměrně dost gramatickejch hrubek a za to se hodnocení sráží, skus si aspoň tohle ohlídat.
2) Pamatuj si, že za tečkama a čárkama se píše mezera
3) Sloh příspěvku je poměrně kostrbatý, vždycky si po sobě příspěvek přečti než ho odešleš.

Parametry
4) Tak v prvé řadě se mi zdá, že je za škodolibníka trošku hodně zkušenosti. Dyť je za něj víc než za trolla, to nemůžeš myslet vážně.
5) Dál tam jaksi chybí přesvědčení škodolibníka. U tvora s takhle vysokou inteligencí by se mělo objevit.
6) Informace poklady- hodně mě docela pobavila.
7) Chybí ti u toho charisma, to je u inteligentních nestvůr poměrně důležitá věc.
8) Pohyblivost je absolutně přemrštěná, Pohyblivost 10 je tak průměrná, tzn. tak 15 Km/h bych to viděl já. Vzhledem k tomu, že Škodolibník ma 20 coulů, je to jako by člověk měřící 170 coulů běžel rychlostí asi tak 120-130 km/h (jestli jsem se nespletl ve výpočtu) to je trošku moc.
Tak to by bylo k parametrům asi všechno, jedeme dál

Příběh
9) Doporučuje se, napsat k příspěvku úvodní příběh. Neni to však nutnost, pokud víš, že nejsi žádnej spisovatel, tak se na příběh radši vybodni, tvůj příběh je vážně strašně napsanej, kdyžtak někoho požádej, aby ti s příběhem pomoh.

Vzhled
10) Tak předně, míry uváděj v jednotkách Dračího doupěte, ne v centimetrech.
11) Jakou byrvu má kůže škodolibníka, tos měl napsat.
12) Stejně tak ochlupení, jak hustě je pokryt chlupy, popřípadě jak husté má vlasy a tak podobně.
13) Taky jsi měl specifikovat, jak vypadaji jeho šaty, je sice hezký, že jsou hnědé, ale to je málo
14) Že se dožívaj 200 let patří do života, na to bacha.
15) Jak vypadá hobit den před smrtí? To nemůžeš takhle specifikovat, někdo prostě najednou umře, ani neví proč, někdo je sešlej a furt ne a ne natáhnout bačkory. To je fakt divný.

Život škodolibníka
16) Je celkem Ok, ale měls ODDĚLIT příklad od textu, takhle se to děsně blbě čte.
17) Ten věk je divnej, mysliš, že když se dožívá 200 let, že jeho potomstvo bude schopný už ve dvou letech krást, když je to něco jako u lidí půlroční dítě? To asi těžko. Stejně tak se mi nezdá, že by v osmi letech odešel z domu, to je taky blbost.
18) Schoval těžkej kyj? Děláš si srandu? Jak by ho asi unes, dyť by ho to rozmáčklo!

Rodinný život
19) Vrh je podle mě kravina, vrh maj zvířata, ne humanoidní bytosti s vysokou inteligencí.
20) Taky to, že by matka nechala potomstvo jejich osudu se mi nezdá, neodpovídá to jejich inteligenci.
21) No a ten orel se mi taky nějak nezdá. Proč jenom orel, takový 20-ti coulový skřítek by byl určitě vítaným spestřením jídelníčku mnoha jiných tvorů.

Výskyt
22) Tak tam jsem našel jenom jednu věc a to tu, že je to děsně krátká kapitolka, ty dva řádky jsi mohl zahrnout do nějaké větší kapitoly.

Zvláštní útok
23) V řadě prvé by to chtělo vědět, jaká je škodolibníkova obratnost, vzhledem k tomu, že si 2* hází proti pasti právě na ní.
24) V řadě druhé jsem chtěl vědět, jak funguje to jeho přinášení špatný nálady, to neber jako výtku, ale soíš jako všetečný dotaz.
25) A mám li být obzvláště rýpavý, neřekl bych, že sebrání věcí je útok, spíš bych řek schopnost

Závěr
Nápad neni vůbec špatnej, ale zpracování bohužel nestojí za nic, tenhle příspěvek měl projít moudrou sovou a pokud prošel, neni to na něm poznat. Tohle se opravdu nepovedlo, je to tak na 1,6*. To je po zaokrouhlení za 2*.


 Uživatel úrovně 0

tohle by mohla být sranda pro někoho s velmi vzácnou věcí


 Uživatel úrovně 0

Škodolibník by se dal použít v nějakém úsměvném dobrodružství, zkušenost je ale možná přehnaná.


 Uživatel úrovně 0

Všem děkuji za připomínky.Fafrin Vok atd:tvoje dotazy jsou nemístné na co ty poukazuješ se už řešilo.Příště to zkus pochopit.