Bestiář

Zlatý beran Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 19

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: 15

Útočné číslo: (+5+5) 10,(+6+5) 11 (s rozběhem)

Obranné číslo: 12

Odolnost: 13

Inteligence: 16

Velikost: C

Zranitelnost: C+,D+,H

Pohyblivost: 12 na zemi, ve vzduchu 15

Poklady: 200( rouno) / 250 (rouno)

Zkušenost: 500

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

„Najednou se na obloze objevilo druhé slunce, jakoby Helios zapřáhl dva vozy. “

Vysvětlení rolníka Aguistera, který viděl zlatého berana.

Vznik:

Bohové potřebovali nějaké neobvyklé posly kterých by si každý vážil, protože viděli, že zlo zachvacuje zemi. Chtěli vytvořit božího posla dobra. Zavolali si jednou Tantala a zeptali se ho, co si myslí, řekl že by jim měl postačit beran. Vybrali tedy berana. Začali vlnou, změnili ji na zlato aby šlo poznat že je božský. Na hřbet mu upevnili dvě mohutná křídla, aby se mohl dostat na místa, kde by pěší cestou nedošel. Ale aby se nedal jen tak lehko porazit v souboji, dali mu schopnost kouzlení. Aby mohl předávat zprávy dali mu schopnost mluvit. Po čase se ale začaly bát že by se mohl zvrtnout proti nim, to vylepšili tím že ho udělali dobrého. Pak ho jen oživili. Zabydlili jej v Zlatém údolí, ale někdo ho musel hlídat. Zvolili Larmestese „hlídače“ aby hlídal stáda Božských ovcí, neodmítl.

Popis:

Zlaté rouno z tohoto berana dokáže každému splnit jedno přání, a proto se na něj pořádají každoročně 5.4. hony. Pro jeho krásné rouno vyslal Iásona jeho strýc Pelias. Bylo v zahradě paláce krále Aiétése, kde bylo střeženo drakem.

Nenávidí nemrtvé a lidi, kteří jsou jim podobní svou krutostí. Pokud nějaká země vede válku proti nemrtvým buď si jist že se ve válce také objeví a válečníci o nich budou ještě hodně dlouho vyprávět. Zlé postavy a nemrtvé umí vyhledat na 100 sáhů daleko.

Vzhled:

Je velký něco kolem 195 coulů. Z ostře zlatě zářícího těla mu vyrůstají dvě dlouhá bílá křídla pokrytá peřím. Vlnu má celou ze zlata. Rohy jsou mírně zatočené a také ze zlata. Jeho tělo zaplavuje celé okolí září(viz. níže). Pokud je nablízku(5 sáhů) postava ZkZ hází si proti pasti Odl. ~4~1k6- 2/viz. níže. Pokud neuspěje spadne na zem a bude 5 směn v bezvědomí. Až se probudí posune se jeho přesvědčení o 2 k dobru.


Pohyb:

Pohybuje se létáním. Létá velkou rychlostí(2 míle za směnu). Na zemi běhá jako obyčejný beran.


Výskyt:

Vyskytuje se jich dost ve Zlatém údolí. Naleznete jeho stáda také různě roztroušené po celém světě.


Chování:

Je to roztomilé stvoření které na nikoho nezaútočí bez důvodu. Nerado útočí a snaží se boji vyhnout.Bůh ho nikdy neposílá do boje, pokud to není nutné(V tomto případě z poslušného beránka ožívá rozběsněný drak.).


Zvláštní schopnosti:

Má všechny zvláštní schopnosti ras(ultrazvuk,čich,....). Umí díky svým krásným křídlům létat. Umí mluvit čehož využívá tak že kouzlí- umí sesílat léčivá kouzla, bílou magii a materiální magii. Je naprosto imunní proti kouzlům bílé, vitální magie a proti mentálnímu souboji.


Způsob života:

Ve Zlatém údolí můžeme narazit na tyto nádherné stvoření. Žerou trávu jako obyčejní berani. K trhání trávy mají přizpůsobené zuby.Nepřežije zimu kolem -15°C, a horko kolem 60°C. Seskupují se do stád okolo 20-100 jedinců. Nejoblíbenější hrou Zlatých beranů je „Berany-Berany-Duc“ , je to vlastně souboj- berani do sebe narážejí rohy a trénují se v boji.


Opačné pohlaví:

Samozřejmě ze bohové nezapomněli ani na opačné pohlaví. V podstatě se nijak neliší jen nemají rohy a křídla. Čekají na Olympu až se jim vrátí jejich okřídlení příbuzní.


Magenergie:

Jak už bylo napsáno výše Zlatý beran umí kouzlit. Ovládá všechny kouzla hraničářské-léčitelské, a bílou+materiální magii kouzelnickou, + kouzlo „Splněné přání“(stejná pravidla jako u Poletuchy). Má 250 magů na týden - každou neděli o půlnoci se mu zase dobíjí. Magy se mu uschovávají v jeho zlaté vlně (Od toho se také určuje zářivost, když má hodně magů,září hodně a opačně. ). Když na ně začne dopadat měsíční svit shromáždí se a jejich vlna se zvětší. Takto se jim nabíjí magenergie. Některá kouzla umí pohltit, a to třeba bílou magii. Kouzla nesesílá on ale když se chvíli soustředí tak kouzlo sešle jeho rouno, které je naplněno magenergii.


Imunita:

Pokud je na něj sesláno kouzlo vitální magie tak se v kruhu kolem něj (o poloměru 1 sáh) rozplyne. Bílou magii umí pohltit. Každý pokus o mentální souboj je nezdařilý.


Přesvědčení:

Vždy je, a bude ZkD. Výjimek je opravdu málo. Šance k narození ZmD je 10% , na N už jen 5%, na ZmZ je 2%, a na ZkZ je 0,5 %.


Hlídač:

Larmestes, 25 letý mladík nebyl obyčejný. Byl to jeden z mnoha synů boha Dia. Díky jeho otci má také neobyčejnou moc. Jeho sluch slyší na míle daleko(dokonce i ve spánku), oči dohlédnou i v den na hvězdy, a umí předpovídat budoucnost(na den dopředu). Nikdo se nikdy neopovážil ukrást Zlatého berana protože každý slyšel o Larmesovi. I přes jeho ostražitost ho podle věštby stihne smrt. A jak všichni víme osudu se nedá utéct.


Předpovídání budoucnosti:

Po hluboké meditaci(stejná pravidla jako u hraničáře) se může pokusit předpovědět budoucnost. Hoď si na k%:

1-46 Nepodařilo se
47-100 Podařilo se

Rada:

Pokud jej chcete usmrtit, platí na něj nejvíce na něj působí obětní dýka (3x větší zranění).

Obětní dýka: SZ 2 útoč. 0 OZ -3 Váha 8 Délka 1 Cena 5 zl.

Obětní dýka je asi 50 coulů dlouhá dýka pokrytá stříbrem. Je to jednoruční zbraň. Dá se koupit běžně na tržišti.


Délka života:

Průměrný Zlatý beran se dožívá 5-10 let. Zlaté ovce se naopak dožívají pouze 2-3 let.


Zlaté údolí:

O Zlaté údolí je opředeno mnoho legend. Některé pojednávají o tom že tam sídlí víly, překrásné a půvabné. Další zase že jsou tam andělé. Existuje mnoho verzí, a tady jedna z nich je:

V tom údolí snů, najdeme zlatavou záři krásnou, která pochází z těl nádherných stvoření. Nehledejme však v tomto údolí víly, nebo snad nymfy, najdeme zde berany a ovce.

Potulný spisovatel Jan Erichi


Tenhle přídavek do bestiáře jsem vytvořil z mé fantazie jak by asi mohl vypadat ten ze Starých řeckých bájí a pověstí.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 19

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Nemám nic proti slilným bestií,. ale když už mjí být silné, musejí být spracovány tak aby byly použitelné a aby to bylo, alespon trochu logické. Toto je hrozný chaos a popis je sice dlouhý, ale za moc nestojí. Zde máš můj postoj k jednotlivým částem, o čem nepíši stím buď souhlasím a nebo to respektuji, toleruji:

životaschopnost:
ta je opravdu strašně vysoká akdyž shlédnu zbytek příspěvku, tak i hrozně přehnaná a nijak neodůvodněná. Ňavíc na životaschopnost má i dost podstatný vliv, velikost dabé nestvůry, což ti nějak uniklo...

Útočné číslo:
první číslo je bonus za sílu fajn, ale co je to druhé číslo? Hlava? Nebo kulaté beraní rohy? Je obvyklé že se to uvádí do závorek za útok a pokud to jsou tedy rohy, mohly by mít i nějakou útočnost. Dále útok s rozběhem by byl podstatně silnější, než jenom o 1, to by nebyl moc silný tvor, když se při rozběhu ani pořádně nerozeběhne a než by trknul, tak do soka jenom strčí. navíc v textu je poěrně zřejmé že beran spíše než chodí tak poletuje, v tom případě t mohl být útok ze střemhlavého letu, atd.

Obranné číslo:
toto vůbec nechápu? Kde bere tak velkou obranu? Nepřipadá mi, že by byl tak moc obratný a ani že by bylo rouno tak odolné. Navíc jsi jej udělůal takřka nezranitelným. Mělo by to být nějak odůvodněno.

inteligence
nadprůmerná inteligence fajn, ale z popisu níže moc nevyplývá k čmu by ji využíval? Navíc když žije jako normální beran s tím, že žere trávu atd. V tomto pohledu vypadá i inteligence silně přehodnocená...

bojovnost
no když už jsi mu da inteligenci 16, mohl bys vědět, že bojovnost se týká jenom zvířat a tvorů sinteligencí do stupně 8. Takže bojovnost je tu uváděná jaksi navíc, zbytečně a chybně.

zranitelnost
No ve zranitelnosti jsi si opravdu vyhrál, tkže je v podstatě neudolatelný, protože kolik se bude po světě potulovat dobrodruhů se zbraní C+, to jest s kouzelnou zbraní s útočným démonem proti magickým tvorům? U D+, doufám, že pokud chodec přetransformuje meč na stříbro, či zlazo, tak to na berana funguje, protože jinou možnost výskytu zbraní z drahých kovů považuji za minimální. A zranitelnost H, je už opravdu silné kafe. Chtě bych vědět, jakým způsobem takto inteligentího berana někdo přiměje k tomu aby vypil flakonek alchymistického lektvaru atd. Když už jsi udělal jeho zranitelnost takto obtížnou je dobré se tomuto věnovat i v popisu, tak se o to příště pokus. Ono taky ne každý ví co které písmeno znamená, zvlášť když je u nich uvedeno to "+".

poklady
tady to máš opravdu silně podhodnocené. Pokud to rouno má v sobě 250 magů a stojí jenom 200 zlatých, tak je to opravdu silně nelogické. Cena by se mohla pohybovat v tisících zlatých a ne ve stovkách a ještě tak málo. S ohledem na možnost splnění přání, by to rouno mohlo mít i cenu silně přesahujicí deset tisíc zlatých, je to moc mocná věc.

zkušenost
Asi jsi moc nepřemýšlel nad tm jak tento beran působí jako celek? Vůbec jsi nezahrnul do tohoto čísla vysokou inteligenci, schopnost kouzlení, létání, obrovskou životaschopnost a poslední v řadě praktickou nezdolnost díky zranitelnosti. Ta zkušenost by se měla také pohybovat v řádech tisíců...

vznik
s ohledem na jeho vznik bych řekl, že nebude moc častý. Zvlášť když je to posel boží, ale jak budu psát níže, máš na to jiný pohled a jsou jich po světě tisíce. Jinak když už děláš božský vznik zamýšlej se nad důsledky pro svět jako takový.

popis
o tom splnění přání by to chtělo dodat více nformací a mělo by to mít nějakou specifikaci, takto je to strašně silné a zhroutilo by to celý systém světů, tedy pokud tam není žádné jiné omezení než to že splní každému jedno přání, vznikl by svět chaosu a válek...

A co se týká jeho nepřátelství k nemrtvým je to fajn, ale ta průpovídka, že budou táhnout společně s armádami, to už nevypadá vůbec věrohodně. Vždyť by stačilo aby samotná lidská armáda zabila toho tvého berana a jeden z nich vzal do ruk rouno a přál si: Prosím moje milé zlaté rouny, přeji si ať všichni nemrtví zmizí z celého světa a to hned teď. Děkuji. A s ohledem na omezení by toto byl mnohem lepší způsob boje proti armádě nemrtvých, nestálo by to žádné životy, jen toho berana...

vzhled
naprosto nedostačujicí popis. Když popisuješ bestii tak ji popiš od hlavy po paty se vším všudy, je dobr napsat že má čtyři nohy, i když je na něm nejdůležitější rouno, ale je dobré se zmínit o tom, že asi nemá ze zlata kopýtka, jinak bys je snad uvedl do pokladů. A nějak nechápu že ma zlaté rohy, které v pokladech také nejsou, to jsou tak bezcené i když jsou ze zlata? Jo a co to znamená je velký kolem 195 coulů? To je jako na délku? Nebo na výšku v kohoutku? Ať ta či tak je obrovský a stavbou těla, by se už silně blížil velikosti D. Ale i kdby ne, pokud je tak strašně moc ze zlata, víš jak bude ohromně těžký? Už jenom to rouno. Těžko si přestavím křídla , která by jej unesla...

pohyb
pohybuje se létáním a po zemi běhá jako beran? zvláštní formulace. A k čemu má to létání? Nějak jsem nepochopil význam, přece snad neléta na návštěvy k božstvům?

výskyt
zlaté údolí? chtělo by to rozvést, aby každý PJ věděl jak má takové údolí vypadat a jak si jej případně napasovat do světa. A jsou ve stádech po celém světě? Uf, to je opravdu trošku moc.

chování
ty ho máš stále propokeno s bohy? uvědomuješ si že tímto snižuješ jeho použitelnost na mizivé procento? Mělo to být uvedeno spíše jako alternativa, než ultimatum, že to tak je. A nejlepší by bylo, kdyby jeho božský vznik byl jenom legendou a nadále fungoval ve světě jako magická bytost. Jeho dobráckost budiž.

zvláštní schopnosti
pojem bílá magie dračí doupě nezná, měl bys jej vysvětlit co si pod tím představuješ a uvést příklad. To že an něj nelze útočit mentálně, je zřejmé z jeho zranitelnosti, spíše jsi měl uvést čím zranitelný je . Umí mluvit a má ve zvyku se vybavovat s postava,i a lidmi? K tomu aby uměl mluvit a sesílat kozla nepotřeboval tak šíleně vysokou inteligenci.

způsob života
jsou to berani, tak proč ta věta o uzpůspbených zubech pro trhání trávy. V podstatě doposud ani nevím,jestli chodí po čtyřech a nebo vzpřímeně. A když už mají stáda 20-100 jedinců ajsou po celém světě, to znamená, že jsou jich na světě celkem tisíce a to je tisíce splněných řání, uf děsivá myšlenka. proč se trénují v boji, měl jsem za to že jsou spíše mírumilovně založení?

opačné pohlaví
je to pěkné , ale to stím lympem ztohoto berana činí, tak maximálně bestii do knihy, ale nikdy ne do světa dračího doupěte, to by jsi musel mít udělán svět ve stylu starověkého řecka, což by bylo dost náročné.

magenergie
opět silně předimenzované, v podstatě nicotná omezení. A opět nějaká bílá magie? Co třeba kouzlo Lazebník patří do ní nebo ne? Dle mne by tam mohlo být, nevím. A je to pravdu složitý mechanismus i stím dobíjením i stím sesíláním...

imunita
opět se opakuješ, ale stejně nic nevysvětlíš, škoda...

přesvědčení
oni se i rodí? vždť družky čekají na olympu a jejich manželé jsou na zemi, ajk se tedy rozmnožují???

předpovídání budoucnosti
vždyť se snikým nebaví, komu to předpovídá? a navíc složitý mechanizmus do hry pro PJ.

rada
ano už vidím jak se na mne žene takový obrovský bečran a já yvtáhnu dýku a postavím se mu, tohle vážně není moc reálné. S ohledem na sílu zbraně dýky a třeba chodeckého meče, si myslím, že tím mečem dá větší zranění i když bude dýka zraňovat trojnásobně.

délka života
odkdy umírají magičtí tvorové věkem???? měl by sis ujednotit co to vlastně popisuješ: zvíře, magického tvora, ¨nebo posla bohů? V posledním případě by byl totiž nesmrtelný.

zlaté údolí
nic neříkající a nepoužitelný popis.

Takže aspoň za snahu 1*, ale je to vážně strašně pokažený potenciál a veliký chaos.

S přáním veselé mysli Tuax


 Uživatel úrovně 0

Ježiš, to je tak milé jednoduché, roztomilé, po dlouhé době mírný úsměv na mé tváři vyvolaný někým jiným, děkuji.

Hod 0.5% hodíte k% a kdzž padne 01 hodíte si ještě korunou.
Antičtí bohové byli omylní, takže bz se mohli občas seknout...
Příspěvek má bohužel napsané divné hodnoty(15, C, 195cm...) a je ve špatné skupině ( ona vůbec skupina magický tvor je dost divná - kam by ste třeba zařadily květinové skřítky - umí se všichni učinit člověku neviditelní, jsou nesmrtelní (velmi dlouhověci), umí kouzla iluzorní magie, a pritom se mezi sebou normálně množí...)


 Uživatel úrovně 0

Suk: No jo, my sme pravděpodobnost dělali už hroooozně dávno, takže si to fakt nepamatuju, ale taky mám takový tušení, že by to nefungovalo...


 Uživatel úrovně 0

Ty hodnoty jsou dosti přehnané, ale jinak se mi to docela líbí


 Uživatel úrovně 0

Je to hustý...za chvíli asi zpracuju Ikarose do bestu.


 Uživatel úrovně 5

Induž. pig :)

S dodržováním pravidel... je to hezký argument, ale měl bych jiné řešení... změnit skupinu tvora...

A to půl-procento... také si nejsem zcela jist, ale myslím, že podle pravidel kombinatoriky by to tak jak píšeš nefungovalo...


 Uživatel úrovně 0

Mě se příspěvek poměrně líbí, až na několik detailů:
Ten hlídač je vážně pitomost, pokud se beran vyskytuje po celém světě. Úplně bych ho vynechal z celého příspěvku.
Samozřejmě, magičtí tvorově se běžně nemohou množit, ale musíme vzít v potaz inspiraci Řeckem a to, že beran byl vytvořen bohy. Takže, kdybychom chtěli být důslední, nemohli by se množit ani lidé, protože byli taky vytvořeni bohy, ne? No, doufám, že to neni úplnej blábol, ale stejně myslim, že neni důvod se až tak striktně držet pravidel.
Suk: je jasný, že na kostce nehodíš 0.5%, ale pokud dvakrát za sebou 1, je na to šance 0,5%...možná....


 Uživatel úrovně 0

tento příspěvek se mi líbí...i když vlastně nevím proč,protože vše co je napsáno níže je třeba uvést v potaz....co se mi zdá nejhorší tak jsou přehnané hodnoty


 Uživatel úrovně 5

Hned na začátek musím říci, že mi ten příspěvek připadá hodně natahován - každá věc je v něm napsána 2 x - opakuješ se a to zcela zbytečně.

Dle mého jsou v příspěvku špatně rozvrženy nadpisy - pod vznik už máš i schopnosti a vzhled.
Pod vzhledem popisuješ zvláštní útok... Je to zmatené.

Magenergie - 250 - je hrozně moc... a dál - nabíjení jednou týdně - zbytečná vyjímka. Přendal bych to přeci jen na každou půlnoc a počet magů vydělil 7 .

Co je to bílá magie - všeobecně známá věc, ale jak to definuje DrD?

Dobíjení magenergi - při měsíčním svitu - takže když ho někam zavřu, tak se mu magenergie dobíjet nebude??? Zajímavý mechanismus.

"platí na něj nejvíce na něj působí obětní dýka " - dost zběsilá formulace, nemyslíš? Působí to dojmem, že sis to ani nepřečetl...

Docela by mě zajímalo, jak rozepíšeš to obránné číslo - je to hrozně moc!!!

Útok s rozběhem - tak tento mechanismus je dle mého celý špatně - zkus to udělat podobně jako u medvědů s pastí na povalení...

Hlídač - to je mu jako pořád 25?? A nikdy nezestárne...
Napsat něco ve stylu, že se nikdy nikdo nepokusil o krádež berana - to je hodně troufalé - vždy by to nějaký blázen alespoň zkusil.

Proč na něho působý obětní dýka??

Předvídání budoucnosti - nějaká četnost na den?
A to se může ptát na cokoliv jen chce? I na to, co ukrývají sféry?

Pokud ovládá všechna léčitelská kouzla - je mezi nimy i oživování a podobně???


Přesvědčení - jak mam na kostkách hodit míň, než 0.5 ?? To bude se zlým beranem docela prekérka.

Zlaté údolí je hezká věc, ale pořád nevím, do jakých podmínek bych ho měl umístit...

Pohlaví, jídlo, délka života - už o tom psal Morter, ale myslím, že je dobré to připomínat zas a znovu - tyhle věci jsou zbytečné!!!!

Má všechny zvláštní schopnosti ras - ultrazvuk?? Tak se nejmenuje žádná ze schopností... samozřejmě to každému dojde, ale přeci jen, vytváříš pravidla a ta by měla být přesná!!!

Proč se konají hony na berany zrovna 5. 4. ?? Že by měl hlídač narozeniny a byl ten den sťatý, jak zákon káže??? Tak to bych k němu připsal, že má ten den nějaké postihy :) .
A jedno přání je velká moc - co když si budu přát, aby zanikl veškerý život? Splní se to??

Rozdělení procent jen na dvě části je také málo - zařadil bych fataly.

Nepřežije určité teploty... a to se vyskytuje všude??? A jakmile se k těm teplotám přiblíží, tak umírá hned? Chybí mechanismus ubírání životů v těchto podmínkách.

K tomu všemu pár špatných tvarů slov, nějaká ta špatná i / y ... chyby uvedené níže... váhám mezi 1 a 2.

Ale dám 2 (1.51), 1 za všechny ty nápady a jejich občasné zpracování a těch 0,51 za očividnou snahu autora udělat příspěvek co nejlepší.

S pozdravem,Suk.


 Uživatel úrovně 0

Pripadá mi to ako poriadne divný príspevok. Nič v zlom, ale mám z toho pocit, akože "vezmem dáke zviera a trochu ho vylepším, dám mu kúzla, hm, jasné bude aj lietať, aby to nebola nuda, plus nejaké tie imunity a zvláštne schopnosti, no ale čo by taký tvor robil na svete, no jasné, posol bohov.".
Prečo práve baran? Na lietanie z olympu na zem si viem predstaviť lepšie tvory, predstav si ako taký huňatý tučný baran máva krídlami, to je skoro ako Pink Floyd - Pigs on the wings.

S tým hlídačom si to fakt mohol rozviesť, celkom dobre tomu nerozumiem, ako to má fungovať.

Mohol si napísať viac aj k tým kúzlam, prípadne mu vymyslieť nejaké vlastné, takto je to fakt divné, tých 250 magov na týždeň je strašne veľa.

Celkovo je za neho málo skúseností, na to aký to musí byť problém ho zabiť. To grécko mi až tak nevadí, to sa dá upaviť, nie je to veľký rozdiel oproti iným, beštiám a rasám s minulosťou.