Bestiář

Zlatý beran Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 19

Skupina: Magický tvor

Životaschopnost: 15

Útočné číslo: (+5+5) 10,(+6+5) 11 (s rozběhem)

Obranné číslo: 12

Odolnost: 13

Inteligence: 16

Velikost: C

Zranitelnost: C+,D+,H

Pohyblivost: 12 na zemi, ve vzduchu 15

Poklady: 200( rouno) / 250 (rouno)

Zkušenost: 500

Bojovnost: 0

Síla mysli: 0

Popis:

„Najednou se na obloze objevilo druhé slunce, jakoby Helios zapřáhl dva vozy. “

Vysvětlení rolníka Aguistera, který viděl zlatého berana.

Vznik:

Bohové potřebovali nějaké neobvyklé posly kterých by si každý vážil, protože viděli, že zlo zachvacuje zemi. Chtěli vytvořit božího posla dobra. Zavolali si jednou Tantala a zeptali se ho, co si myslí, řekl že by jim měl postačit beran. Vybrali tedy berana. Začali vlnou, změnili ji na zlato aby šlo poznat že je božský. Na hřbet mu upevnili dvě mohutná křídla, aby se mohl dostat na místa, kde by pěší cestou nedošel. Ale aby se nedal jen tak lehko porazit v souboji, dali mu schopnost kouzlení. Aby mohl předávat zprávy dali mu schopnost mluvit. Po čase se ale začaly bát že by se mohl zvrtnout proti nim, to vylepšili tím že ho udělali dobrého. Pak ho jen oživili. Zabydlili jej v Zlatém údolí, ale někdo ho musel hlídat. Zvolili Larmestese „hlídače“ aby hlídal stáda Božských ovcí, neodmítl.

Popis:

Zlaté rouno z tohoto berana dokáže každému splnit jedno přání, a proto se na něj pořádají každoročně 5.4. hony. Pro jeho krásné rouno vyslal Iásona jeho strýc Pelias. Bylo v zahradě paláce krále Aiétése, kde bylo střeženo drakem.

Nenávidí nemrtvé a lidi, kteří jsou jim podobní svou krutostí. Pokud nějaká země vede válku proti nemrtvým buď si jist že se ve válce také objeví a válečníci o nich budou ještě hodně dlouho vyprávět. Zlé postavy a nemrtvé umí vyhledat na 100 sáhů daleko.

Vzhled:

Je velký něco kolem 195 coulů. Z ostře zlatě zářícího těla mu vyrůstají dvě dlouhá bílá křídla pokrytá peřím. Vlnu má celou ze zlata. Rohy jsou mírně zatočené a také ze zlata. Jeho tělo zaplavuje celé okolí září(viz. níže). Pokud je nablízku(5 sáhů) postava ZkZ hází si proti pasti Odl. ~4~1k6- 2/viz. níže. Pokud neuspěje spadne na zem a bude 5 směn v bezvědomí. Až se probudí posune se jeho přesvědčení o 2 k dobru.


Pohyb:

Pohybuje se létáním. Létá velkou rychlostí(2 míle za směnu). Na zemi běhá jako obyčejný beran.


Výskyt:

Vyskytuje se jich dost ve Zlatém údolí. Naleznete jeho stáda také různě roztroušené po celém světě.


Chování:

Je to roztomilé stvoření které na nikoho nezaútočí bez důvodu. Nerado útočí a snaží se boji vyhnout.Bůh ho nikdy neposílá do boje, pokud to není nutné(V tomto případě z poslušného beránka ožívá rozběsněný drak.).


Zvláštní schopnosti:

Má všechny zvláštní schopnosti ras(ultrazvuk,čich,....). Umí díky svým krásným křídlům létat. Umí mluvit čehož využívá tak že kouzlí- umí sesílat léčivá kouzla, bílou magii a materiální magii. Je naprosto imunní proti kouzlům bílé, vitální magie a proti mentálnímu souboji.


Způsob života:

Ve Zlatém údolí můžeme narazit na tyto nádherné stvoření. Žerou trávu jako obyčejní berani. K trhání trávy mají přizpůsobené zuby.Nepřežije zimu kolem -15°C, a horko kolem 60°C. Seskupují se do stád okolo 20-100 jedinců. Nejoblíbenější hrou Zlatých beranů je „Berany-Berany-Duc“ , je to vlastně souboj- berani do sebe narážejí rohy a trénují se v boji.


Opačné pohlaví:

Samozřejmě ze bohové nezapomněli ani na opačné pohlaví. V podstatě se nijak neliší jen nemají rohy a křídla. Čekají na Olympu až se jim vrátí jejich okřídlení příbuzní.


Magenergie:

Jak už bylo napsáno výše Zlatý beran umí kouzlit. Ovládá všechny kouzla hraničářské-léčitelské, a bílou+materiální magii kouzelnickou, + kouzlo „Splněné přání“(stejná pravidla jako u Poletuchy). Má 250 magů na týden - každou neděli o půlnoci se mu zase dobíjí. Magy se mu uschovávají v jeho zlaté vlně (Od toho se také určuje zářivost, když má hodně magů,září hodně a opačně. ). Když na ně začne dopadat měsíční svit shromáždí se a jejich vlna se zvětší. Takto se jim nabíjí magenergie. Některá kouzla umí pohltit, a to třeba bílou magii. Kouzla nesesílá on ale když se chvíli soustředí tak kouzlo sešle jeho rouno, které je naplněno magenergii.


Imunita:

Pokud je na něj sesláno kouzlo vitální magie tak se v kruhu kolem něj (o poloměru 1 sáh) rozplyne. Bílou magii umí pohltit. Každý pokus o mentální souboj je nezdařilý.


Přesvědčení:

Vždy je, a bude ZkD. Výjimek je opravdu málo. Šance k narození ZmD je 10% , na N už jen 5%, na ZmZ je 2%, a na ZkZ je 0,5 %.


Hlídač:

Larmestes, 25 letý mladík nebyl obyčejný. Byl to jeden z mnoha synů boha Dia. Díky jeho otci má také neobyčejnou moc. Jeho sluch slyší na míle daleko(dokonce i ve spánku), oči dohlédnou i v den na hvězdy, a umí předpovídat budoucnost(na den dopředu). Nikdo se nikdy neopovážil ukrást Zlatého berana protože každý slyšel o Larmesovi. I přes jeho ostražitost ho podle věštby stihne smrt. A jak všichni víme osudu se nedá utéct.


Předpovídání budoucnosti:

Po hluboké meditaci(stejná pravidla jako u hraničáře) se může pokusit předpovědět budoucnost. Hoď si na k%:

1-46 Nepodařilo se
47-100 Podařilo se

Rada:

Pokud jej chcete usmrtit, platí na něj nejvíce na něj působí obětní dýka (3x větší zranění).

Obětní dýka: SZ 2 útoč. 0 OZ -3 Váha 8 Délka 1 Cena 5 zl.

Obětní dýka je asi 50 coulů dlouhá dýka pokrytá stříbrem. Je to jednoruční zbraň. Dá se koupit běžně na tržišti.


Délka života:

Průměrný Zlatý beran se dožívá 5-10 let. Zlaté ovce se naopak dožívají pouze 2-3 let.


Zlaté údolí:

O Zlaté údolí je opředeno mnoho legend. Některé pojednávají o tom že tam sídlí víly, překrásné a půvabné. Další zase že jsou tam andělé. Existuje mnoho verzí, a tady jedna z nich je:

V tom údolí snů, najdeme zlatavou záři krásnou, která pochází z těl nádherných stvoření. Nehledejme však v tomto údolí víly, nebo snad nymfy, najdeme zde berany a ovce.

Potulný spisovatel Jan Erichi


Tenhle přídavek do bestiáře jsem vytvořil z mé fantazie jak by asi mohl vypadat ten ze Starých řeckých bájí a pověstí.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 19

author_nick:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Morter já s tebou 100% sohlasím.


 Uživatel úrovně 5

Milý autore,
zpočátku jsem váhal nad schválením tohoto dílka, ale znatelná snaha mne přesvědčila. Bohužel, příspěvek má několik chyb, které jsou kamenem úrazu a dosti tak snižují celkové hodnocení.

-V první řadě je to jeho využitelnost. Zlatý beran je stvořen v antickém Řecku a je na něj neodlučitelně vázán. Je spjat se vznikem, historii a vlastně je celý příspěvek protkán tím, že patří do tohoto kusu země. Každý kdo by chtěl zlatého berana využít, musel by ho hodně přetvořit. Pokud se snažíš vytvořit nějakou nestvůru pro ostatní, je vždy dobré vzít v potaz to, aby byla využitelné pro široké spektrum osob. V tomto případě mě tohle zasazení do řeckých bájí a pověstí nutí strhnout jednu hvězdičku.

-Beránek je opravdu dobrý nápad jako ztvárnění Boží, ale nevím jestli by měl znázorňovat zrovna posla dobra. Jeho úloha mi přijde trochu nevhodná.

-U vzniku mi bije do očí jedna věta a to, že mu Bohové připevnili křídla. To mi nepřipadá jako nejšťastnější formulaci. Zní to jakoby mu je tam přilepili.

-Splnění jakéhokoliv přání bych trošku specifikoval nebo vypustil, takhle si přát cokoli, inu takové jedno splněné přání může narušit i svět. Ještě by bylo dobré připsat zda-li plní přání pouze dobrým postavám nebo i těm se špatným přesvědčením.

-Rouno má velmi malou cenu…v těch pokladech bych ji rozhodně zvýšil. Také mne zaráží, že jsi sem nepřipsal rohy, když jsi řekl že jsou stejně jakou rouno také celé ze zlata.

-Něco málo k číslům: Životaschopnost je maximálně přehnaná, útočná a obranná čísla také. Ono třeba i takový rozběh by se měl více lišit od normálního útoku. Co se týče zkušenosti, pak je zcela neadekvátní jeho síle, kouzlení a zvláštním schopnostem. Určitě více. Dále, při velikosti berana a délce 195 coulů, je to podle mého názore ještě velikost B.

-Ad výskyt – naleznete je všude po celém světě -> To znamená, že mohu zlatého berana potkat například v pouštích ale stejně tak dobře i v polárních oblastech?

-Umí mluvit -> ovládá obecnou řeč, všechny…?

-Magičtí tvorové jak známe se pohlavně nerozmnožují ani nepotřebují jíst. Tj. nepotřebují žádné samice ani jíst trávu. Pravda mohou ji jíst. Nějak ale nerozumím těm samicím…to byly stvořeny k tomu, aby nic nedělaly?

-Chybí pravidla pro pohlcování magenergie a pravděpodobnost sesílání kouzel.

-K přesvědčení. Ah je to tady. Píše o narození se zlatého berana jako by měl přijít na svět pohlavní cestou. To nelze. Vždyť jsi řekl že jej vytváří Bohové, oni jako magičtí tvorové nejsou schopni se rozmnožit. A pokud by je tvořili Bohové, nešlo by o náhodu, ale stvořili by vždy Zkd.

-Chybí parametry hlídače pro boj, pokud by někdo napadl berana, bude muset jistě bojovat i s hlídačem. Tak mne napadá jak může ohlídat všechny kusy roztroušené po celém světě?

-Cenu obětní dýky bych zvýšil, pokud je ze stříbra. Mimochodem velikostí už je to na hraně s krátkým mečem.

-Ad délka života: Magický tvor nikdy nezmírá přirozenou smrtí, tj. sešlostí stářím.

Celkově jsou v tomto příspěvku mnohé a zajímavé nápady, které stojí za to uveřejnit. Na druhou stranu je zde velmi malá využitelnost a zmatená až chybná podstata. Číselně a pravidlově má příspěvek také své chyby, čili hodnotím jak hodnotím.

S pozdravem a přáním větších úspěchů