Alchymista

Koncept rubriky Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 17

Koncept:

Schvalovat budu pouze příspěvky, tematicky spadající do dané rubriky:
* Alchymista - doplňky pravidel, doplňky či nové herní mechanizmy, mající vztah k alchymistovi a alchymii, obecné shrnutí skupin (například souhrn alch. surovin - vohdné pro rychlou orientaci PJ při hře), vše, co se týká alchymie, ale nespadá do dalších kategorií
* Alchymistické předměty (de facto se jedná o výrobky, které dokáže vyrobit POUZE alchymista za použití SUROVIN, případně za kombinace tzv. "základů"). Zde by měly být též uvedeny veškeré kouzelné předměty (i zbraně a zbroje), stejně tak artefakty, u kterých je byť mizivá šance, že je vyrobil či může vyrobit alchymista. Použití zde vkládaných příspěvků-předmětů různými povoláními a rasami záleží na jejich druhu a popisu.
* Předměty - sem patří vše, co dokáže vyrobit
A) řemeslník světa, ve kterém tento předmět existuje
B) jakákoli postava, ať s použitím dovedností, nebo bez nich
C) dále sem spadají veškeré předměty, které ve světě existují tak jak jsou a jejich původ je naprosto neznámý (PJ nemá žádné informace a sféry také ne)

Pro schválení příspěvku požaduji:

* to co je v pravidlech – tj. plně vyplněné parametry dle typu příspěvku, vlastnosti atd. Tam, kde mají být čísla (barva,chuť, zápach), budou vyplněny korektní hodnoty. Nesnáším, když je napsáno „viz text“. V ojedinělých případech budu tolerovat, ale raději bych v tabulce měl vyplněny alespoň základní či minimální hodnoty.

* spisovnou češtinu včetně gramatiky a diakritiky. Na milost beru slovenštinu, neboť je to jazyk velice podobný. V tomto případě nečekejte opravy chyb.

* logickou strukturu článku

* předpokládám, že povídka, dokreslující reálie příspěvku (pokud sama není příspěvkem), bude na konci a NEBUDE psána kurzívou! Taktéž citáty a motta. Pro samotný příspěvek jsou nepodstatné a proto by neměly překážet na začátku. Výjimky předpokládám pouze u povídek a esejí.

* strukturu článku požaduji v jednoduchém kódu HTML, tj. žádné tabulky tvořené řadou tabulátorů či jiných oddělovačů. Důvod: nejsem HTML editor, pro převod textu použijte Frontpage apod. (kód je vždy psán v ostrých závorkách)

Konec zalomeného řádku: (br) (ekvivalent wordu shift+enter, spec. znak wordu ^l)

Konec či začátek odstavce: (p) (ekvivalent wordu enter, spec. znak wordu ^p)

Hodnotím navíc (nepovinně):

* doladění detailů

* vyřešení sporných míst a konfliktů s pravidly

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Pze to napsal jejich redaktor. Taková koncepce by měla být teď všude. Každý redaktor napsat svoji. Což mi připomíná, že bych se na to taky mohl podívat :-D


 Uživatel úrovně 3

Smeety

tohle je koncepce pro předměty, alchymistu a alchymisticeké předměty

Proč je koncepce pro Předměty a Alchymistické předměty u Alchymisty?


 Uživatel úrovně 5

Marsia:
Jasně že jo. Přeci zmínění sejeí a článků je tam jen v rámci vysvětlení, tohle je koncepce pro předměty, alchymistu a alchymisticeké předměty a proto to je taky tady.


 Uživatel úrovně 3

Smeety: Promiň, ale Zombie mluví o rubrice Alchymista, Alchymistické předměty a Předměty. Věta " Výjimky předpokládám pouze u povídek a esejí." také nevypadá jako něco, co by mělo být napsané v rubrice alchymista. Nebo jsem to špatně pochopila a ty alchymistické předměty i předměty, o nichž se článek zmiňuje v prvních odstavcích, patří do této rubriky?


 Uživatel úrovně 5

Quicci:
My se pomalu dopracováváme k tomu, že tady vlastně není kam tohle dát a proto je vo vlastně jedno kde to bude.
Jak řkám, s tim se mnoho do nove verze udělat nedá.


 Uživatel úrovně 1

kurňa to je flejm....
svoj názor vyjadrím pri stole v putyke zaoberajúcom sa návrhmi na zlepšenie tohoto webu, pretože tu nemá význam plkať, lebo koncepcia rubriky by sama osebe nemala byť príspevok...
...a názor: začali sa tu robiť teoretické koncepcie, rady a návrhy ako prispievať do jednotlivých rubrík... ale bez koncepcie na ich umiestnenie a správu... :o// (teda takto to IMO vyzerá...)


 Uživatel úrovně 5

Tuax:
Jo jasně. Ano udivuju se nad tim, že ti sem napíše tolik imho asi zbytečnejch řídků o tom, že si myslim, že to opravdu není příspěvek a neměl by být hodnce, ale měl by tady být protože a ty mi pak napíšeš tamto, ano trochu mě to pak překvapí...

Ano, já jsme stůl ve svém min. příspěvku uznal. Řekl jsem, že stůl by byl dobrou věcí ale že se nic nezkazí tím, že to je tady. K tomu že se nic nezkazí už jsme se snad v minulosti vyjádřil dostatečně.


 Uživatel úrovně 5

smeety to že to není příspěvej jsou tvá slova, já je po tobě jen zopakoval. Ty jsi napsal: Buď to nehodnotit vůbec pze to stejně není příspěveka tedy hodnocení je blbost, nebo podpořit redaktora v tom co začal. Je to tvá poslední věta, a taky jsem se ji divil, ale udivuje mně že se udivuješ vlastní frázi. A v posledním hovoru jsi to ještě jednou zdůraznil. No tak když to není příspěvek tak co to tu proboha dělá?

Já vím, že momentálně žádna taková rubrika nebude. Taky beru jako samozřejmost, že pokud by rubrika o koncepcích existovala tak by tam nebylo hodnocení. Ale to neznamená, že Zombie nemohl udělat to ostatní redaktoři se stoly. A i když ti u stolu přibyde 100, nebo třeba 1000 příspěvků. Tak v tom není problém jak říkáš je to klikací server, tak kdo chce se klidně proklika celým stolem k tomu co potřebuje, nevidím v tom problém. A pokud ti jde o to aby to bylo na očích, tak pokud to nebude řešeno kliknutím na jeden odkaz jako třeba fiktivní rubrika koncepcí, tak to na očích nikdy nebude, ať budeš používat filtry sebevíc. Protože, nikoho nebaví se něčeho dohledávat ať zde nebo u stolu. Ale u toho stolu se můžeš zeptat a někdo ti odpoví, když se zeptáš po půlroce u této koncepce na nějaký dotaz, zdali může být v příspěvku to a to, tak ti zde nikdo neodpoví. Ale u tohos tolu, se vždy najde někdo kdo ti odpoví, i když nebude mít redaktor čas. Toť vše. Proč se bráníš, řešení, které nedělá problém jiným, redaktorům? Je to dočasné,a le plně dostačujicí a mnohem vyhovujicí než toto. Navíc jako koncepce to taky za moc nestojí, ale to je detail.

Tuax


 Uživatel úrovně 5

Tuax:

Kdo bude upozorňovat koukněte se do putyky nebo ještě líp hodně lidí tu nadává do článku. Kdo bude odkazovat koukněte se do článků!!! Imho to tam přibývá mnohem víc než tady. A jak jsem již psal ohledně hodnocení. Buď by se to nemělo hodnotit vůbec (stále stojim za tim, že když zombie dal 5* chybu neudělal user který si bude přefiltrovávat příspěvky na to narazí! což je podstatné nebo mohl dát 0* prostě jeden z extrémů, aby to přilákalo... ale pro inteligentního člověka podle mě i název hovoří za vše), pze to není vůbec příspěvek, nebo tím, co hodnotil redaktor, když už si tu všichni chcete kliknout. OPbčas mi tenhle server příjde jako taková klikací atrakce. Prostě bez kliknutí, hvězdíček, hodnocení jsme nesví. Ty řikáš tuaxi (ale platí pro všechny) že tohle by bylo být někde vidět (jo taky jsem nepochopil, zavést rubriku koncece nebo jeden článek kde budou všechny dohromady nebo co?) a já tedy řikám jo jasně a taky jsem říkal NENÍ NIKDO, KDO BY UDĚLAL ODKAZ NA PŘÍSPĚVKY, KTZERÝ BY SE JMENOVAL KONCEPCE RUBRIKY, NEBO JAK PSÁT PŘÍSPĚVKY, NEBO JAK MÁ VYPADAT DOBRÝ PŘÍSPĚVĚK, NEBO CO BY NEMĚLO CHYBĚT DOBRÉMU PŘÍSPĚVKU etc... a byla by podle mě blbost^n kdyby tam bylo hodnocení. já absolutně nemůžu pochopit, a zase se opakuju, jak někdo tohle mohl brát za příspěvek, zas něco řikám až moc na rovinu asi, ale nechápu to...
Redaktor by si neměl schvalovat svůj článek s pěti hvězdičkami. To už se tuším kdysi někde řešilo. věty tohodle typu opravdu nepochopim fakt ne...
ale fajn, už produkuješ možná řešení... už by se to panu H. z E. mohlo líbit. ;o)

Stoly jsou hezká věc, tedy diskusní prostor. Rozhodně ano. Ale stejně tak ve stolech, auditkách, klubech neexistuje prostor pro to, aby se tam na trvalo vrazil text který praští každého do očí a bude to to první, co si user přečte když příjde ať je tam po 1 nebo po 100 za den. A doplňuju svůj předchozí odstavec. Almad na tom dělat do téhle verze nebude a není nikdokdo by to udělal. Teď ve stole si to tam Zombie může dát, ale stejně to nevyřeší problém, kam to dát aby to bylo na očích ap roto já opakuji své stanovisko, jen dobře že je to tady.
Znovu se mi líbí konstruktivnost, tedy proč to nedát sem i ke stolu IMHO ještě nej řešení kteé mohlo nastat. Vidíš, pomohl si možná k zlepšení. Škoda, že je to 23příspěvek, který tady je. Ono kdyby se neplkalo o bodovém hodnocení, které je pro zombieho asi nejdůležitější na světě a když nedostane 5* tak si nekoupí rohlík.

Eh... četl jsem to postupně a ta poslední věta mě teda zablokovala. Hele není příspěvek. ... uf snad ne :-) tohle nemyslíš vážně že...


 Uživatel úrovně 5

Marisa:
A ona to není koncepce této rubriky? :-)