Alchymista

Koncept rubriky Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 17

Koncept:

Schvalovat budu pouze příspěvky, tematicky spadající do dané rubriky:
* Alchymista - doplňky pravidel, doplňky či nové herní mechanizmy, mající vztah k alchymistovi a alchymii, obecné shrnutí skupin (například souhrn alch. surovin - vohdné pro rychlou orientaci PJ při hře), vše, co se týká alchymie, ale nespadá do dalších kategorií
* Alchymistické předměty (de facto se jedná o výrobky, které dokáže vyrobit POUZE alchymista za použití SUROVIN, případně za kombinace tzv. "základů"). Zde by měly být též uvedeny veškeré kouzelné předměty (i zbraně a zbroje), stejně tak artefakty, u kterých je byť mizivá šance, že je vyrobil či může vyrobit alchymista. Použití zde vkládaných příspěvků-předmětů různými povoláními a rasami záleží na jejich druhu a popisu.
* Předměty - sem patří vše, co dokáže vyrobit
A) řemeslník světa, ve kterém tento předmět existuje
B) jakákoli postava, ať s použitím dovedností, nebo bez nich
C) dále sem spadají veškeré předměty, které ve světě existují tak jak jsou a jejich původ je naprosto neznámý (PJ nemá žádné informace a sféry také ne)

Pro schválení příspěvku požaduji:

* to co je v pravidlech – tj. plně vyplněné parametry dle typu příspěvku, vlastnosti atd. Tam, kde mají být čísla (barva,chuť, zápach), budou vyplněny korektní hodnoty. Nesnáším, když je napsáno „viz text“. V ojedinělých případech budu tolerovat, ale raději bych v tabulce měl vyplněny alespoň základní či minimální hodnoty.

* spisovnou češtinu včetně gramatiky a diakritiky. Na milost beru slovenštinu, neboť je to jazyk velice podobný. V tomto případě nečekejte opravy chyb.

* logickou strukturu článku

* předpokládám, že povídka, dokreslující reálie příspěvku (pokud sama není příspěvkem), bude na konci a NEBUDE psána kurzívou! Taktéž citáty a motta. Pro samotný příspěvek jsou nepodstatné a proto by neměly překážet na začátku. Výjimky předpokládám pouze u povídek a esejí.

* strukturu článku požaduji v jednoduchém kódu HTML, tj. žádné tabulky tvořené řadou tabulátorů či jiných oddělovačů. Důvod: nejsem HTML editor, pro převod textu použijte Frontpage apod. (kód je vždy psán v ostrých závorkách)

Konec zalomeného řádku: (br) (ekvivalent wordu shift+enter, spec. znak wordu ^l)

Konec či začátek odstavce: (p) (ekvivalent wordu enter, spec. znak wordu ^p)

Hodnotím navíc (nepovinně):

* doladění detailů

* vyřešení sporných míst a konfliktů s pravidly

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Schullin Koulle: Sošky sou staré minimálně 5 let... ale já začínal na verzi 1.2 ... a tam , stejně jako ještě v 1.3 byl theurg omezen na 3 artefakty za život... Nebyla tam žádná tabulka, která udávala počet životů, za který bude theurg zraněn při výrobě 1. artefaktu, 2. artefaktu... atd. Prostě to bylo omezený na 3. A i kdyby - myslím, že jsme se bavili o pravidlovosti a co je a není podle pravidel možné - takže ani to + u 36 není možné... a uvádíš ho, tak proč je absolutně nemožné, aby artefakt vyrobil nějaký "netheurg" - ano je to pravidlo... ale jak se říká : "Právě vyjímka pravidlo potvrzuje!"


 Uživatel úrovně 0

Suk: pardon, když spěchám, tak se "občas" překletpnu, holt datluju dvěma prsty
S-Koullle- Hm, já je přečtu, nečiní mi to větší problém než slovenština, a motta a citáty jsou většinou dostatečně krátké a nedůležité (a třeba taky věcné) aby to člověk překousl...
atd.


 Uživatel úrovně 0

Suk: No já to moc dobže neznám, tak nemůžu posoudit. Ale to už jsou takové ty postavy na 36+. úrovních a těm už je jedno co dělají. Navíc, ja jsou sošky almiru staré? Nevím totiž, jak to byla s artefakty ve starých pravidlech!
Fafrin: Problém textů psaných kurzívou je, že nejdou vůbec přečíst!


 Uživatel úrovně 5

Schullin Koulle - mam pocit, že tam bylo napsátno, že je vyrobil právě ten JEDEN - v tom vidim ten problem... a ještě navíc měl schopnosti jak mága, tak theurga... a to už je úplnej konec.

Fafrin Vok atd. - co jsou to výrazy: alchImistických, tÍče, témNěř ???


 Uživatel úrovně 0

Povídka jednoznačně vždy na začátku.
Motta kurzívou aby byla viditelně oddělena od zbytku textu
příklady tučně. tak jak je to v pravidlech
Do alchimistických předmnětů petří předmněty, které je schopen a ochoten vyrábět běžný alchimista, tedy né artefakty (protože žádný theurg se nesníží k tomu aby něco kopíroval- co se artefaktů tíče- vždy do toho dá témněř celou svou duši)
s HaTlaMatLou si můžeš víš co- prostě to přinesu na disketě ve .doc nebo .txt a nakopíruju do toho okna....


 Uživatel úrovně 0

Suk: K těm artrefaktům..nemusel je dělat jeden. Sešlo se dvanáctero spřátelených theurgů, kteří se rozhodli, že je stvoří (ať dělají cokoliv) a je to!


 Uživatel úrovně 0

A protože souhlasím se Sukem a koncept rubriky je tu potřeba, dávám 5, aby to nezapadlo a kompenzovalo to ty nuly.


 Uživatel úrovně 5

NECHÁPU, CO TADY POŘÁT JEŠTĚ ŘEŠÍTE!!!

Prostě ste se rozdělili na dva tábory...

jeden tvrdí: "Nemá to tu co dělat - není to nic k alch. jako k postavě! "

a druhý: " Je to zombieho redakce a tady to bude na očích! "

Já musim souhlasit s obojim - nemá to tady sice co dělat jako příspěvek, ale souhlasim s tim, že jinde by to zapadlo. Ve finále si ale řeknu, že se snažim bejt rozumnej člověk a u takovéhle věci bych klidně tu vyjímku udělal a nechal to tu. Ta rubrika je sice pro nás, ale kaučuje tady tomu Zombie, tak ať si dělá pravidla podle svého - nejde už o to, jestli je to dobré nebo špatné - je redaktor a je jen na něm, jak si to tu zařídí. Samozřejmě, máte právo na svoji kritiku, ale normální člověk si podle mě musí říct: Je to příspěvek, který mi pomůže a i když je špatně zařazanej, tak je tu pořád pro mě a pořád mi pomůže!!!!

Kdyby se tohle stávalo často, tak tu kritiku pochopim, ale tady jde zcela jistě o jednu jedinou vyjímku. Myslim, že ti co to přehnaně kritizujou a hledaj si v tom chyby, tak to dělaj úplně zbytečně. Já sem si to přečet, nešťoural sem se v tom jako někteří a ty chybky bych takhle vypíchnout neuměl... Ale ještě teď si pamatuju, co po mně ten redaktor chce, aby bylo u příspěvku. A to mi pomáhá!!! .

BTW - pořád se tu řeší, že to zapadne - to je podle mě to, co jako jediný nechce nikdo, ale těma 0 toho docílíte - takže já nehlasuju.

Závěrem: Souhlasim s kritikou, kterou tady někteří uživatelé uvádějí - je na ní kus pravdy, ale myslim, že je zde naprosto zbytečná. Člověk by si z toho měl vzít ty informace, který nám chtěl Zombie zdělit a dál nad tim nepřemejšlet! Účel to plní a podle mého názoru to řešíte zbytečně. Zkuste někdy brát v potaz taky něco, jako je vyšší zájem!!!!

A k těm zmíněnym artefaktum - znáte někdo 12 sošek Almiru? - to by mě zajímalo, jak ten theurg (na méno si nevzpomínam) vyrobil za život 12 artefaktů... každá soška má jiné schopnost - jiného démona a 12 kusů sfér za život neodloupl... Tak jak to tedy ten theurg vyrobil... To snad pravidlově vypadá?? A taky to vyšlo. ...

A takovejch věcí je víc, ale mně připadá zbytečný (narozdíl od jinejch) to řešit... Sice to neni pravidlový, ale dobrodružství je to hezký! HEZKÝ - To je tam to podstatný, stejně jako tady to info a ne zařazení!!!


S pozdravem a úctou k celému serveru Suk.


 Uživatel úrovně 3

Zombie: Asi tak. Když už jsi to napsal do jednoho článku, tak by to mělo být buď v Článcích a esejích, kam by to, dle mě patřilo, nebo v putyce. Mimochodem, u stolu v putyce by k tomu byl nejlepší přístup; v jakékoliv rubrice to zapadne mezi ostatními články.


 Uživatel úrovně 5

Marsia: Ok, a jaká by byla tvá kritika v případě zveřejnění koncepce v Předmětech ? "Proč to není v alchymii ?"

Tuax: při schvalování musím vždy dát hodnocení a našli by se lidé, kteří řvou, kdykoli je něco schváleno s 0*: "Proč to bylo schváleno!!! Či to tu nemá co dělat". Viz některé maily od tebe .o)

Pro všechny, mimo téma tohoto článku: Ano, mnoho lze udělat jinak, ale pokud existuje nějaká plnádatabáze a programové vybavení, jen těžko se to mění a většinou se při změnách něco pokazí. Při vzniku rubrik Alchymista (a podsekce alchimistické předměty) a Předměty jsme se přeli s tehdejším Redaktorem Předmětů (KUBZ?), s bývalým spokuredaktorem Alchymie (MESANFARON) o podobě kde co a jak. Něco jsme prosadili, něco Almad neakceptoval a tak vznikla nynější strukura tabulek. Podotýkám, že redaktor zde není automaticky programátor a fakt, že někdo může spravovat i jiné rubriky, než se kterými začínal, je spíše věcí nouze, kdy byly dlouhé prodlevy a výpadky ve schvalování.