Fórum

Fórum slouží především pro informace masového charakteru a informace obecně zajímavé, zvláště ty, co se nedají moc rozumně umístit jinam. Např. pozdravy z Conů, oznamení o významných novinkách na tematicky příbuzných serverech, informace o akcích komunitního charakteru (Jdeme s Pepou do kina na Narnii, chcete taky?) atp. Toto fórum slouží i jako guestbook.

Nachází se zde také rozcestník k několika nejzákladnějším stolům, které by měly Fóru ulehčit, a proto je prosím používejte, stejně jako mnoho dalších v Putyce (nikdo vám hlavu neutrhne, když tak neučiníte, ale tady vaše oznámení rychleji zapadne).

Za obsah příspěvku ručí autor, nikoli vlastník serveru nebo redakce DraciDoupe.cz. Toto ovšem neznamená, že nevhodné (např. vulgární) příspěvky nebudou bez diskuse mazány, byť mazat se bude jen v nejnutnějších případech.

Omlouváme se, ale anonymní přispívání bylo zrušeno kvůli některým bezohledným spammerům. Děkujeme za pochopení.

Nathaka

@Ascella: Super, to se hned na zaří těším o něco víc! :)


Ascella

@Almad Zázraky se dějí, 17.9. mám volno, nikam nejedem = všechny bych vás ráda viděla ;)


Ikonka uživatele Almad

 Uživatel úrovně 5

Sraz vypadá tentokrát na 17. září. Příští víkend zkusim zamluvit.


Ikonka uživatele Nathaka

 Uživatel úrovně 8

Náhodou v sobotu někdo na HlídConu? Máme pobyt v Prahe a když jsme přemýšleli, co podnikneme, tak jsme objevili, že se něco coná, takže se asi podíváme. Dejte dyžtak vědět.

@grimsladea: Krom Terátora byli všichni jmenovaní loni na srazu, tak se příště stav taky. :)


grimsladea

Je extrémně neuvěřitelné, že jsem si po 19ti letech vzpomněl na existenci tohohle webu, vzpomněl si na heslo, přihlásil se do Putyky a zjistil, že Smrt elfům stále existuje i když jenom jako vzpomínka :-) Takže zdravím naprosto všechny, kteří tu už určitě nejsou, jako Keddieho, Saladina, Terátora, Lorda Odola, všechny na které jsem zapomněl, všechny s kterými jsem byl v Temném kruhu a v neposlední řadě všechny s kterými jsem jako nezletilý popíjel v kultovní hospodě u Brouka :-) Za dalších 19 let si zase vzpomenu :-)


Tavicz

DrD+ vyšlo až 2004. Původní DrD zase poprvé vyšlo už v prosinci 1990. Oficiálně se sice uvádí 1991 (verze 1.0), ale to proto, že v roce 1990 vyšlo DrD pod jiným vydavatelem než Altar (Martin Klíma nestihl založit vydavatelství, tak první, neoznačenou verzi vydali ještě pod vydavatelstvím Nová vlna).


Ikonka uživatele Almad

 Uživatel úrovně 5

A koukám,že evoluce Doupěte je vlastně pravidelně dekádovitá.

Původní DrD ('91), DrD+ ('03), DrD II ('11) a Dračí Hlídka ('20).


Ikonka uživatele Almad

 Uživatel úrovně 5

Pardon za drobný výpadek, náhodné databázové problémy.


Almad

Pravidla DrD II na Kostce! http://drd2srd.d20.cz/


Tavicz

Almad: Posuď sám. Majstri svetov: https://www.twitch.tv/videos/1224954878


Tavicz

Posledních pár hodin na nákup Jeskyní a draků s výraznou slevou:
https://www.imago.cz/jeskyne-a-draci

Včera je recenzovali na Majstrech svetov a vypadají prý hodně dobře! Fanoušci Dračího doupěte i Dungeons and Dragons by si měli přijít na své. Je tam i dračákovský Alchymista!


Raeld

Ahoj, chtěl bych vás pozvat k hraní Mortalionu (www.mortalion.cz). Je to tahová roguelike RPG, kterou jsem vytvořil na základě mnohaletého hraní Dračího doupěte. Dračí doupě hraji jako PJ od roku 1991. Vytvořil jsem propracovaný svět a dobrodružství hráčů jsem zaznamenal do podoby multiplayer hry v prohlížeči. Více informací se dozvíte na stránkách hry: www.mortalion.cz.


Zdenál

Party hard!


Ikonka uživatele Almad

 Uživatel úrovně 5

Kdyby někdo ~nevěděl co s penězma~ chtěl si udělat radost RPG-kompatibilní knížkou o rostlinách: https://www.kickstarter.com/projects/exaltedfuneral/herbalists-primer


Almad

Tavicz: Počkej, já myslel že to je v podstatě překlad D&D 5e, což je hodně něco jinýho, než Dračí Hlídka, která je na koleni vyvinutej následovník DrD...?


Tavicz

Na FantasyObchodě začal předprodej Dračí hlídky.
https://www.fantasyobchod.cz/jeskyne-a-draci


Almad

...a dračák podle staré školy! https://drive.google.com/file/d/1_DFCtHc2TIhifLYbBlJEIoHZQQAx4XcT /view


Almad

A taky jsem si všim, že docela zrychlují práce na DrD+ 2: https://blog.draciodkaz.cz/


Almad

Pravda. Pro nostalgiky, dvacáté výročí řešíme u ID 2552.


Nathaka

@Almad: Nepodceňuj prvek toho, že na náměstí je vidět, že se něco děje! Třeba příiloží i někdo další ruku k dílu. :-)
Ten výčet priorit byl myšlený napůl v nadsázce. Ale jen napůl.