Válečník

Šermířské uhýbání Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 17

Je-li šermíř bez zbroje, je pohyblivější a volnější, snáze se mu uskakuje a je rychlejší. To se mechanicky projeví bonusem k OČ a Iniciativě dle "tabulky":

Level Iniciativa
06. +1 +1
12. +1 +2
18. +2 +3
24. +2 +4
30. +3 +5
36. +3 +6
  • Bonus se započítává stejně, jakoby postava měla vyšší obratnost.
  • Ve vycpávané, kožené a pokované kožené si šermíř započítává polovinu tohoto bonusu (zaokrouhlenou dolů).
  • Postava musí mít "Žádné naloožení".
  • K této schopnosti není třeba absolvovat žádný nestandardní výcvik.

Nejen v dílně se vyjádřili a pomohli: Alden, Demonic, found, Ivrin, Karel Doleček, Skočdovovsa, UnknowN

Zvláštní poděkování: Samurai.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Jo, právě tý tabulky jsem se bál.


 Uživatel úrovně 8

Spize: jen dodatek kdodatku: nebylo to tagované vůbec (kromě tabulky a ta byla bez potřeby zásahu), což bylo pro mě lepší, neboť nejhorší činnost je přetagovávání špatných tagů, čistý a jasně členěný text jde tagovat celkem lehce :-)


 Uživatel úrovně 0

Ad poznámka k zamyšlení: Ano, to mi taky řikali v Dílně. Nechal jsem to ze dvou důvodů:
a) Jednoduchost
b) Tohle je v podstatě bonus z obratnosti. Když mám vysokou obratnost, taky se to projeví jen tím výšením OČ se vším všady.
c) A myslím, že bych mohl i argumentovat tím, že lepší uhnout částečně, než neuhnout vůbec. Tedy, že i částečné hnutí se projeví.

Myšlenka středních zbrojí mne vážně nenapadla. Nicméně myslím, že bych ji asi stejně neaplikoval, protože taková šupinovka omezuje prý mnohem víc, než rytířská, která je údajně na nošení v pohodě. Takže bych buďto musel porušiit realističnost (což bych nerad), nebo bych musel zvýhodnit rytířskou (což by bylo asi fakt vadný z hlediska mechanického).

A díky za schválení a hvězdy (tolik jsem jich vážně nečekal). Omlouvám se, pokud to bylo prasáckyo tagovaný.


 Uživatel úrovně 0

Poznámka k zamyšlení: bonus k OČ má symbolizovat schopnost lépe uhnout... ale když už neuhne a je zasažen, co zmírní způsobené škody když nemá zbroj?

když nepoužívá zbroj tak spolíhá jen na svou obratnost a když ta není dostatečná tak na to doplatí, stejně na vyšších úrovních už těch cca -5 životů není tak veliký rozdíl...


 Uživatel úrovně 8

Co říct? Dílo je vlastně strašně jednoduché a už to je hodné obdivu. Bonus k OČ je pro mne bez debat a problémů, s iniciativou již váhám, neboť dané bonusy je dle pravidel velmi těžké získat (alchymií, magií...).

Souhlasím s myšlenkou obonusovat někoho za to, že nepoužívá maximální potenciál svého povolání.

I proto je ale možné se zamyslet, zda nemůže mít pravidlo obecnější variantu pro lehké a střední zbroje a pro vyšší než žádné naložení (v tuto chvíli je ve hře jen lehká zbroj). Třeba že se pro tuto tabulku pak postava počítá jako o 12 úrovní horší za každý stupeň naložení a každý stupeň zbroje.

Celkově ale dílo oceňuji jako velmi kvalitní a těším se na další příspěvky autora.

Poznámka k zamyšlení: bonus k OČ má symbolizovat schopnost lépe uhnout... ale když už neuhne a je zasažen, co zmírní způsobené škody když nemá zbroj?