Válečník

Stimpacky Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 22

Stimpack

Příběh

Vrhli se na nás, oči vytřeštěné a podlité krví. Nehleděli napravo, nehleděli nalevo a sekali do všeho. Do nás, do koní, do mrtvých, do vlastních, do stromů i do kamenů. Nebyla šance, aby to mí muži přežili. Utekl jsem. Ach, ty rudé oči plné nenávisti.

Popis

Stimpack je šedohnědá hmota silně sladké chuti s dozvukem po exotickém koření, bez výraznějšího zápachu. Nově se dováží ze zemí s pouštěmi (kde jedině je vyráběná z květin rostoucích přímo na písku), její cena se dost liší podle poptávky a pohybuje se tak mezi 10 - 100 zl za 1mn, což je jedna smysluplná dávka. Takovéto množství odpovídá přibližně kostce o hraně 1 coulu.

Výroba

suroviny: 0zl
magenergie: 0magů
základ: Krvelišej (1mn) vzácná pouštní rostlina (roste pouze na poušti), krev místních ještěrek (1 flakon), 1 Omugudung.
výroba: Krvelišej obsahuje přirozeně magenergii stejně jako třeba mandragora (Asi 10 magů v jedné rostlině). Omugudung je vzácné pouštní zvíře podobné velké amébě, ale na jeho povrchu je poněkud tužší kůže. Přesto nemá žádný tvar, ani barvu (je průhledný). Použitelný je pouze živý, umírá po vynesení z poště (suchého vzduchu). Úprava probíhá jednoduchým drcením a hnětením všech ingrediencí. Zpravidla zabere 1 hodinu.

Funkce

Po požití účinkuje Stimpack velmi rychle na centrální nervovou soustavu bojovníka, především jeho agresivitu, ale také na zbytek organismu, silným stresem. Téměř vždy to u něj vyvolá bersekering, při vyšších dávkách navíc silnější než normálně.

Efekty (kumulativní - každý efekt provést tolikrát, kolik Stimpacků bojovník zbaštil):
Ihned po požití: Ztráta 1/10ny všech životů, toto zranění i po vyléčení zůstává x dnů jako stínové (kde x je počet ten den požitých Stimpacků).

Po 20ti kolech: Proměna v bersekera, nebezpečnost 6 + 1 za každý další do té chvíle požitý Stimpack. V případě, že bojovník uspěje ve všech pastech, je stínově zraněn pod mez vyřazení a upadá do bezvědomí plného barev a hudby. Tento stav trvá tolik směn, kolik Stimpacků zbaštil.

Změny v bersekeringu při požití více Stimpacků: Za druhý a každý další Stimpack má bojovník v případě, že u něj propukne bersekering, navíc bonus +3 iniciativy (1 útok za dvě kola) a do útočného čísla si započítává navíc polovinu bonusu za sílu (zaokrouhluj dolů, minimálně +1). Za každý takovýto Stimpack však také trvá "probouzení" z bersekeringu o 1 směnu déle.
Navyknutá postava při bersekeringu ztrácí zcela kontrolu a je schopná zaútočit na cokoliv, vč. spolubojovníků.

Příklad:Kroll Bojovník Supermegaýbrmydlič na 10. úrovni má pár chvil před bitvou. Má 100 životů, bonus za sílu +5 a v kapse 3 Stimpacky. Všechny je zbaští a ihned ztratí 30 životů, takže je zapije lektvarem Chodce Jana, který mu životy zázrakem hned zase doplní (ale stále zůstávají jako stínová zranění a to po další 3 dny, pokud nebude Supermegaýbrmydlič ještě ten den nějaké další jíst). Po 20ti kolech mu začne cukat brada a tak si hází past na změnu na bersekera - nebezpečnost 6+2=8 - ve které neuspěje a vrhá se do bitvy. Má +12 iniciativu (+6 za bersekering a 2*+3 za další Stimpacky) a do útočného čísla si počítá +15 za sílu (+5 standardně, +5 za bersekering a 2*+5/2 za další Stimpacky).

Vnímání Stimpacků

Bojovník po požití Stimpacků nejprve cítí nepříjemnou bolest břicha, která ale během několika kol ustupuje a nahrazuje ji hřejivý pocit nejprve v břiše, posléze v celém těle. Zároveň s tímto začne bojovníkovi v hlavě hučet (podobá se to velkému roji). Jak se blíží účinky (20. kolo), mění se hučení na napjatou hudbu, která propukne v mohutnou bitevní symfonii zároveň se stavem bersekeringu. Tato hudba je velmi hlasitá (bojovník přes ni „neslyší“ nic jiného) a naprosté většině bojovníků je velmi příjemná. (Pro ilustraci mohou PJ pustit např. začátek Beethovenovy 9. symfonie.)

Omezení

Stimpacky sebou však nesou celou řadu nevýhod a rizik.

1) Pokud je použije někdo jiný, než bojovník, ztratí pouze 1/10 svých životů a po 20ti kolech hází na past Odl ~ 7 ~ silný třes celého těla, neschopnost soustředění/upadne do záchvatu křečí - oboje trvá x směn (kde x je počet požitých Stimpacků).

2) Stimpacky jsou silně návykové. Pokud je bojovník používá alespoň 3 týdny (bez pauzy delší 1 týdne), stává se na nich závislý. Začne trpět iluzí, že má více svalstva (past int ~ 10 ~ netrpí iluzí/trpí iluzí) a že mu vůbec tělesně prospívají (přestane úplně vnímat stínové zranění až do vyřazení). Opak je ale pravdou – pokud si navyknutá postava hned po probuzení nedá svou dávku, má trvale stínové zranění za polovinu svých životů. Tento první Stimpack každý den navíc přestává na postavu úplně působit. K tomu postava trpí abstinenčními příznaky (podrážděnost a zvýšená agresivita střídající se s malátností a únavou, občas upadnutí do krátkého bezvědomí - 1 kolo atp.)
Návyku se lze zbavit naprostým vysazením Stimpacků na dobu stejně dlouhou, jako trval návyk (tj. bojovník 6 měsíců bral pravidelně Stimpacky, nyní musí 6 měsíců vysadit).

3) Stimpacky sebou nesou i dlouhodobé účinky. Pokud postava bere pravidelně Stimpacky 2 měsíce, zvýší se jí stupeň síly o +1 (i nad 21), ale odolnost se sníží o 2 (min. 0). Pokud postava bere pravidelně Stimpacky 4 měsíce, zvýší se jí stupeň síly o dalších +1, ale trvale se jí snižuje hranice max. počtu životů o 1/10.
Stimpacky mají také vliv na psychiku bojovníka - po 2 měsících se často objevují maniakální stavy, paranoia a další narušení („prostě mu začne hrabat“).

suroviny: 0zl
magenergie: 0magů
základ: Krvelišej vzácná pouštní rostlina (roste pouze na poušti), krev místních ještěrek, Omugudung (nikdo neví co to vlastně je, zatím se o to nikdo nezajímal)
výroba: Krvelišej obsahuje přirozeně magenergii stejně jako třeba mandragora. Úprava probíhá jednoduchým drcením a hnětením všech ingrediencí. Zpravidla zabere 1 hodinu.

Závěr

Doufám, že se budete bavit. Alternativní názvy Stimpacků: Nakopávač, Šok, Bomba v kostce.
Rád bych poděkoval Skewerovi, Hamsterovi a UnknowNovi za pomoc v dílně.
Řekněte drogám ne! T.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Zdenál: jen tak na okraj, nevím, co jsi o vikingách slyšel, ale co já vím, tak se do bitvy nijak nedrogovali... to je spíš záležitost blízkého východu... navíc mám dojem, že v severních šířkách jejich domoviny snad ani neroste nic, co by do sebe mohli cpát kvůli podobnému účinku...


 Uživatel úrovně 5

Tak nějak to u vikingů fakt fungovalo, cpali se drogama, necítili bolest a bojovali i do konce bitvy i smnohočetnejma smrtelnejma zraněníma.

Oproti pravidlum jde o přiblížení berserka realitě. fajfstar. Ale ten název tuvy, asi ti fakt vylezu na záda.

pozn.:
U té epilepsie to neni zas taková krize, spolužák co sem s ním seděl v lavici na gymplu to měl, párkrát sem ho při záchvatu držel. Když víš jak, udržíš bezproblémů i silnějšího člověka. Pokud je v sedě stačí normálně za ruce, pokud nejseš uplně nechápavej epileptik tě stihne instruovat jak ještě přitom když na něj ten záchvat přichází.


 Uživatel úrovně 0

Ano, mívám sklon psát nabubřele, pokud vidím nějakou blbost...uvědomil jsem si to a napsal to lépe...pokud ti to nestačí, tak je to tvůj problém a kdo je nabubřelý si obrázek každý z téhle diskuse udělá sám. Asi by jsi měl být aplikátorem, pokud jsi si sám sebou tak jistý...


 Uživatel úrovně 0

Kibe: Nevím, jestli jsi se někdy setkal s výkonem svalů neřízených myslí (záchvat šílenství, epilepsie...) - 40kg ženská dokáže s klidem potrápit tři dvakrát tak těžké chlapy - a to ani není třeba svaly magicky vylepšovat.

Taky netuším, kde jsi přišel na počty 100m/5sekund, ale vzhledem k tomu, že obyčejní olympijští sportovci (tedy žádní hrdinové na 10. či jiné úrovni a bez bersekeringu) dají stovku kolem 9ti sekund bez jakýchkoliv zdravotních následků (akutních), myslím že střílíš od boku do něčeho čemu vůbec nerozumíš.

Problém v tvé argumentaci je ten, že nikoho nezajímá nějaký aktino-miosinový soubor vláken. Pravidlově má kolo přibližně 10sec a jestli dokáže válečník za tuto dobu 10x zaútočit mečem (což odpovídá 10ti akcím tedy iniciativě 25-30), je to přibližně poloviční frekvence, než kterou si hráči u jejich superhrdinů představují (a reálně to také není přehnané).

Také bych se rád ohradil proti tvému přístupu mazat svoje nabubřelé (a orepkované) příspěvky a nahrazovat je naoko méně agresivním vyjádřením. Navíc tím děláš v diskusi zmatek.

S pozdravem
T.




 Uživatel úrovně 0

Souhlasím s Elwinem...jinak tvoje argumentace, že hrdinové vydrží mnohem víc mě nepřesvědčila...nejde ani tak o životy hrdinů(výdrž), jako o jejich těla-oběhový systém a především svaly a šlachy(v případě berserkera)...možná si představuješ, že válečník má namísto aktino-miosinového souboru vláken ocelová lanka(napájená nějakou zázračnou energií -nejlepší krátkodobý zdroj energie svalů je kreatin a toho mají sportovci zásobu tak na 10 sec.). Takže to by spíš sedělo na terminátora...Btw: ten tvůj "termokrol" by běžel 100m asi 5sec, což by nejspíš nevydržely ani kosti.


 Uživatel úrovně 0

Kibe: Je mi jasné, že jsi traumatolog s desítkami let praxe, ale tohle je DrD a jak jsem už psal - hrdinové DrD vydrží podstatně více než obyčejní lidé.

Ostatní povolání to nemůžou používat, protože neumí bersekerig - to je prostě pravidlová restrikce.

Příště si přečti celou diskusi (není tak dlouhá), než budeš s něčím v ní souhlasit.
S pozdravem
T.


 Uživatel úrovně 0

Erlandil: Děkuji, tušil jsem to a rozhodně mě ani nenapadlo tě z toho obviňovat - jen bych prostě poprosil o opravení.

Elwin: 15g je "LD50" (tj. zabije 50% subjektů) - odpovídá 25litrům kávy. V případě zapojení léčebných lektvarů ztrácí tato argumentace smysl.
Organizmus něco málo vydrží - postupné zvyšování dávky tě ale dostatečně rychle usměrní.
Navíc musíš brát v úvahu supervýdržnost hrdinů - řešeno také v jiných diskusích (tedy hrdinové přežijí několikrát více, než třeba pražák na 1. úrovni).

Pokud jde o RP stránku tohoto příspěvku: Zkuste někdy opravdu chytrému a zkušenému hráči dát do rukou postavu krolla tupého bouchače. Zvlášť ve skupině, kde tento hráč vyniká a většinou je zvyklý hrát vedoucí postavu najednou zjistí, že prostě nemůže všem říct, jak to nejlépe udělat, protože jeho kroll nejen, že to nedokáže vymyslet, ale nedokázal by to ani říct.
Většinou je to i pro takovéto hráče velmi přínosná zkušenost.
Proto je tohle příspěvek, který RP těchto hráčů velmi obohatí.

Pro ty ostatní je to na první pohled zajímavý "superboost", ale pokud jejich PJ dodrží a dohlídne na negativní efekty, nemusí se nijak bát nabourání hry, protože ve skutečnosti (jak jsem psal) je to bojovníkům spíše na škodu.

S pozdravem
T.


 Uživatel úrovně 0

Tuvy: ta "copypaste chyba" tam byla už od tebe, ale opravím to, jakmile zase zalezu do RS


 Uživatel úrovně 0

Tuvy: No já to bral tak, že ty bonusy se můžou načítat neomezeně, ale evidentně jsem to blbě pochopil...


 Uživatel úrovně 0

Elwin: Mohu tě poučit sám /*úsměv*/? Těch 15 gramů je asi opravdu smrtelná dávka pro člověka (nebudu to dohledávat), ale odpovídá to asi padesáti šálkům kávy nebo půl kilu pražených zrnek. Dobrou chuť. Takové LSD má zajímavější účinky (co jsem slyšel) a předávkovat se s tím k smrti je prý docela kumšt (aspoň jednorázově, s dlouhodobějším užíváním to bude asi horší).

Bojovník má organismus vycvičený na takovéto akce (ať už jsou způsobovány čímkoliv), tak zvládne i tohle, ostatní to prostě položí. Zvládat takový příval hormonů a endorfinů (či to to všechno je), není jen tak a v pravidlech není jiná postava, která by tím procházela při výcviku.