Válečník

Bojový pokřik Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 28

Bojový pokřik je schopnost bojovníka od 6. úrovně. Může jej použít kdykoli před hodem na iniciativu. V tom případě si všichni nepřátelé hází na past ODL - 7 - odolal/neodolal. V případě, že nepřítel neuspějě v hodu proti pasti, ztrácí v tomto kole automaticky iniciativu, v rozšířeném soubojovém systému má postih -3 k iniciativě. Bojovník může bojový pokřik použít kolikrát chce, ale na nepřátelé, kteří jej slyšeli, ať už se účastnili bitevní vřavy, či jen stáli opodál, již působit nebude.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Nathaka:
Proč si myslíš, že stárnutí podle úrovní je pitomina? To je, jako kdyby mělo mimino tolik zkušeností (ne těch v Drd, ale v realitě), jako 90 letý dědek. Postava na 36 úrovni by procestovala celý svět a tak by získala zkušenosti, ale nemůže to být mimino, jak by ty zkušenosti získalo, když by ani neudrželo meč a navíc, když někdo získává zkušenosti, něco to trvá. A jinak k příspěvku, myslím, že je to dobrý nápad, ale není dostatečně rozpracovaný, jak už řekl Folcwine, nebo PinHead.


 Uživatel úrovně 5

Pravidlový bojový pokřik JE použitelný. To ti jako jen takový postih -2 k ÚČ a OČ nestačí pro okolní bestie nestačí? To tam ještě musíš pichat nějakou přesílenou past na Odl = drtičku kouzelníků?

Ztrácí iniciativu? Spíš bych řekl, že protivník ztratí spíš svou další akci (či útok) než iniciativu. To bych ale každé kolo řval a bušil a on by jenom stáh a a bál se.

Ruce pryč prsty taky! Rýpat se v tom už nebudu, je to ztráta času. Pravidlový pokřik je fajn věcička a taky silná věcička, nevidím proto důvod jej měnit => nevidím proto důvod dát ti víc než 0. Účel díla byl opravit schopnost, toto se ale nestalo a schopnost by byla zmršená, proto nula. Příště bych doporučil dílnu v MS...

S p a ú...z


 Uživatel úrovně 0

To že příspěvek nemusí být vždy špatné, ale tady to špatné je, přinejmenším je příspěvek příliš krátký.
Jak psali přede mnou je to nedořešené (ten dosah pokřiku), krom toho by měl být i omezen na určité rasy (bojovníkem může být i hobit - jeho bojovému pokřiku by se většina ostatních ras vysmála tzv. bonus k pasti)

Folcwine: Proč ne? Dokážu si živě představit jak člověk překvapí krolla ten zařve a člověk nějak příde o ten bonus z překvapení, tohle bych nepovažoval za chybu.


 Uživatel úrovně 5

Kdo získává iniciativu mimojiné ovlivňuje i to, kdo je na začátku boje překvapen. Takže překvapený válečník s bojovým pokřikem stejně vyhraje iniciativu?

Před hodem na iniciativu? To jako se ještě nedostane na řadu a už aktivně používá své schopnosti?

Chybý dosah/rozsah/modifikátory pasti.


 Uživatel úrovně 8

Připadá mi to moc silné. Možnost neomezeného použití bez postihu? Schopnost zadarmo... proč? Chtělo by to něčím vykoupit.


 Uživatel úrovně 0

1) Co se ti nelíbylo na válečnickém pokřiku
2) co na to dobře zavedená schopnost zastrašení - ta vypadá úplně stejně
3) 3 proč se v pasti neobjevuje charisma (válečníkova), a to jako bonus k pasti - neboť charisma je schopností člověka ovlivnit někoho jiného
4) Roz, či aspoň Ur v pasti chybí...
... Nevim nevim, nezdá se mi, že bych mohl dát jedinou hvězdu - nápad je vzhledem k bodu 1) a k existenci Bojového pokřiku sporný, zpracování a pravidlovost nejistá a že bych to v tomhle stavu považoval za použitelné nebo hratelné, to asi taky ne.
S daným popisem jsem schopen podobnou situaci řešit odhadnutým kontrastním hodem na past, třeba...


 Uživatel úrovně 0

Dobrý nápad, ale nešťastně zpracovaný. Kdyby tam byl dosah, další podrobnosti atd. (viz níže), dal bych 4 hvězdy, takhle jen dvě.


 Uživatel úrovně 1

Já moc nemusím tu Saragonovu větu o stárnutí, neboť stárnutí podle úrovně postavy se mi zdá jako úplná pitomina, a je mi jedno, že je to v pravidlech.
Od toho tu ostatně jsou rubriky, abychom si pravidla přeměnili ku obrazu svému, případně vytořili pravidla úplně nová (resp. přidali novou část).

Záměrně jsem použil slovní spojení "si pravidla přeměnili", protože nic jiného tohle není, navíc je to úprava tak drobná, že dá se říct nestojí za řeč. Ale ona stojí, ani ne tak kvůli samotné schopnosti jako spíš kvůli schválení příspěvku. Tak hoďte řeč.

Já osobně tohle hodnotím za dva, protože to nemá krom těch dvou nedostatků (hvězda dolů) nic až tak nového a není to téměř vůbec originální (druhá hvězda dolů), takže bych doporučil buď tvořit takovéto drobné úpravy hromadně a nebo k nim vymýšlet úplně nové věci (což je ta třetí hvězda dolů).


 Uživatel úrovně 0

Rooz: však se nic neděje, myslím, že tohle je asi opravdu to, co podotýkal Salmar a to to, že nový redaktor se musí trošku srovnat. Hele, ber to, že chybami se člověk učí ( já na tom nejsem líp, neboj :D ). Nicméně sem dostal takovou myšlenku, Píšeš tu ten případ se strážemi. Tohle je myslim logicky jasné, že to platí jen na toho, kdo tomu čelí přímo. Jen si myslím, že když vidíš rozzuřený běžící stoj, jak se na tebe valí a ještě křičí, tak se lekneš bez ohledu na to, či jsi už někde ten křik slyšel ... Co se týká přímo stráží, kdyby i zařval a byl přímo u nich ( vedle nich, aby ho neviděli ), tak se to pravidlově myslím bere jako útok za zálohy, kde se iniciativa taky automatický ztrácí ( nebo efekt překvapení, dá se to brát takhle taky ).

No, tak to už je z mé strany vše. Se Saragonovým příspěvkem naprosto souhlasím, o tom měnění hlasu. Jinak s krátkostí sem problémy neměl, aby to nevypadalo, myslel jsem spíš to, že to není dostatečně vysvětlené. Aby bylo u mé osoby jasno.

Takže hodně štěstí při dalším tvoření ...

found


 Uživatel úrovně 0

Rooz: Mě ještě tak napadlo, co kdyby ten dosah řevu byl řešen úrovní? Například 5 sáhů+úroveň válečníka. Protože jak se úrovněmi válečník zlepšuje a stárne, tak se mu mění hlas. Takže v patnácti jistě bude mít jinou autoritativní barvu hlasu než v 40 letech. Možná by to bylo efektivnější řešení než jen prostě určit číslo.