Válečník

Bojový Rituál Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 47

Bojový Rituál

Tato schopnost je určená pro všechny bojovníky od 6. a vyšší úrovně (PJ by to měl dovolit těm "méně civilizovaným"). K rituálu je třeba alespoň 5 bojovníků. Tato schopnost se používá především před bojem armád, či před "většími střety") . Prakticky ihned po rituálu se rozjaření bojovníci vrhnou do útoku.


Průběh rituálu

Nejdříve je potřeba sehnat založit řádné ohniště a zajistit dost paliva, oheň, který potom bude zapálen, byl měl dosahovat výšky alespoň dvou sáhů. Potom zajistíme nějaké odolné dřevo, stromy, hadrové panáci, terče, nějaké křehčí věci, zvířata, nádoby s vodou nebo olejem, bubny, různé dýky, extrakty z mírně jedovatých nebo halucinogenních rostlin či jejich částí, u některých kultur přijdou vhod dokonce i zajatci. Na začátku rituálu nesmí chybět ani halucinogeny, aby se bojovníci řádně odvázali. Jakmile je vše připraveno (vše je rozestaveno, ohně planou), může se začít s rituálem. Zažehne se oheň (eventuálně více ohnišť), různě okolo se postaví klády, klece se zvířaty, svázaní zajatci, terče a další věci. Bojovníci se posílí alkoholem a halucinogeny, začnou si zpívat (válečné písně dá - li se řev za zpěv považovat), někteří se střídají u bubnů. Ke konci rituálu nejsilnější (nejzkušenější) z nich obětuje zvíře či zajatce bohům, všichni se pak potřou krví oběti, a takto připraveni věří, že jsou neporazitelní. Tato fáze obřadu trvá asi čtvrt hodiny. Bojovníci potření krví ztracejí již jakékoliv zábrany, proskakují ohněm a demolují zbraněmi okolní připravené věci, zabíjejí zvířata (případně zajatce), způsobují si mírná zranění dýkami, většinou se pustí do pití krve mrtvých zvířat (či zajatců), ale i vlastní, tento stav trvá 15-20 minut. To dostane válečníky do varu a přidá jim to určité bonusy do boje (viz níže)


Vliv Rituálu

Rituál působí jak na bojovníky, tak na nepřátele a spolubojovníky. Rituál se většinou provádí tak, aby nepřítel nevěděl, kde se odehrává. Nicméně řev bojovníků a hluk, které ho doprovázejí, může na některé nepřátelské jednotky působit depresivně, nebo jim dokonce mohou nahnat strach, na což je past (iOdl + Int ~ 8 ~ nic/bojácnost -1 k ÚČ a OČ). Spřátelené jednotky, naopak získávají větší sebejistotu, prostě si více věří a jsou jistější. (To je spíše pro Real Playing, pravidlově je nějak zvýhodnit by byla hloupost) Vliv na samotné bojovníky, kteří se zúčastní rituálu, bývá různý, u všech se na konci rituálu háže past na bersekrka, hází se dle pravidel na past s obtížností 6 a mají všechny postihy a výhody, které plynou z rituálu, bojovníkovi se po dobu boje počítají body únavy dvojnásobně, ale vliv to na něj bude mít až po boji. Přesný vliv rituálu na každého, kdo se jej účastní určí procentový hod:

1-10% nic se nestane.
11-49% +2 k síle a -2 k obratnosti.
50-75% +2 k síle.
76-89% zvýšení útočnosti o 2.
90-99% bonus k odolnosti +2
100% bonus 1 útok na dvě kola navíc.

Tyto bonusy vytrvají do smrti (bojovníka), nebo dokud je v dohledu nějaký nepřítel.

*zvýšení odolnosti má i vliv na životy, takže po dobu boje má bojovník maximální počet životů, jako kdyby měl odolnost o 2 body vyšší.


Možnost zranění při rituálu

Rituál je nebezpečná záležitost, a to ať již pro proskakování ohněm nebo jiné náležitosti rituálu. Ovšem většinou se bojovníkům nic nestane. Zde nastíním pár zranění, postihy za ně (pokud se tedy bojovníkovi něco stane) bych nechal na PJ.

Přílišné opití alkoholem; bojovníkovi v boji asi moc nepomůže, když se bude motat.
Popáleniny; mírné mu vůbec vadit nebudou, ale ty větší by pro něj mohli být problémem.
zlomení končetiny; když již rituál vrcholí, tak zúčastnění, klidně třískají do dřeva, kamenů a jiných věcí, co se nachází v okolí pěstí, kopu do nich a podobně.
Schytání rány od nějakého jiného bojovníka; když je bojovníků víc, tak se klidně může stát, že když se jeden ožene a druhý to schytá.
Vyčerpání; někteří mladí bojovníci nemusí zvládnou nasazené tempo, a pak v boji naopak místo nějakého bonusu schytat postih.
Přílišné množství halucinogenů; může způsobit otravu.
Přílišné, pořezání, a velká ztráta krve.
A může toho být více, ale to je jen na fantasii PJ

Vyrušení při rituálu

Je zde také možnost, že nepřátelé zjistí, kde se odehrává rituál a zaútočí na místo konání. Pokud se to stane při první části rituálu, tak jsou bojovníci první kolo neschopní boje, druhé kolo si hážou na past na berserkra s nebezpečností 7. pak pokračují dále. Pokud se tak stane v druhé části rituálu, tak jsou bojovníci, zaskočeni po dvě kola, sníží se jim obratnost na 1/-5. Pokud se vypořádají s útokem, tak pokračují v rituálu, ale o 15 minut déle.

Závěrečné Poděkování

Na závěr bych chtěl poděkovat Mavevovi, Shelagh, courovi, Syrusovi, prokletému Dilvishovi, spiritusmortisovi, Master_of_Drakesovi. A především Apee za rozsáhlou korekci. (A Alkýmu za korekci poděkování :-) )

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Firefanatic: tvůj příspěvek z 7.11. - je možné, že jsi si vše zkopíroval do wordu... to je vše? Nedošlo ti, že existují různé velikosti písma? Mohl to psát jak písmem 50, tak 10. Jak už LA řekl, délka není známkou kvality a to by jsi měl vědět.


 Uživatel úrovně 0

Zajimave stim ze bych udelal nejake omezeni horni hranice urovne. Nemyslim si ze bojovnik vyssi jak deje tomu 10.-16. urovne by neco takoveho uzival..proste si to myslim, ale jiny kraj jiny mrav a proti gustu zadny..


 Uživatel úrovně 0

V poho prispevok, ale asi dost tazko vyuzitelna vlastnost. Napad velmi dobry. 4


 Uživatel úrovně 0

Firefanatic
Víš, u mého minulého díla - Učitelka ČJ, se mi taky pár lidí snažilo pomoci, ale problém byl, že oni příspěvek naprosto nepochopili. A s klidem mi dali, 0* nebo 1*. Neříkám, že je to valné dílo, ale přesto to člověka moc nepotěší...
Mě nevadí jak jsi tu dlouho. Upřímě řečeno mám pocit, že jsi nick, někoho kdo tu již byl, či podobně, protože tu píšeš vpodstatě dobré diskuze a vyznáš se tu, ale jak jsem ti vzal, skus se vžít do mé situace, když jsem tu mnohonásobně déle, a ty mě tu vpodstatě poučuješ o tam jak se hlasuje...
Já se nevytahuji! Sám to nemám rád nevytahuji se, alespon doufám. Většinu děl těchto autorů, ale ani jeden z nich nepíše do Válečníka. Gamestarovi s jeho díly sám pomáhám, ale u jeho děl je detailnost potřeba, a je to dáno i rubrikou. Tuax píše i kratší díla (třeba to zlodějské značkování) a Suk píše do bestiáře, což mluví za všechno.


 Uživatel úrovně 0

Víš, u takhle krátkého příspěvku sice můžeš ještě celkem dobře popsat vlastní podstatu věci, ale na tu "jiskru" už tam místo nemáš. Podle mě by nemělo jít jen o stručné pravidlové popsání vlastní "věci" (tady to myslím obecně u všech kategorií). Dobrý příspěvek by se měl člověku vrýt do paměti. Tenhle se mi do paměti sice vryje, ale ne přičiněním jeho vlastního, ale téhle diskuse. Pokud ti vadí, že jsem tu necelý měsíc, tak promiň, ale to není moje -. Vždyť já se ti vlastně snažím pomoct!!! Píšu to, co se mi tu nezdá. Je jen na tobě, co si z toho odneseš. A tohle vytahování mi od tebe vážně nepřipadá fér. Proč se na mě vytahuješ? Při vší úctě, mrkni na Suka, LGho, Tuaxe aspol., klekni na kolena a lízej prach ze země. Nejsem bezchybný, mám chyb hodně a vím to, ale ty bezchybný taky nejsi. Já jen vyjadřuji svůj názor. Ten by měl mít právo vyjádřit každý. Co se týče příkladu - Já osobně si u těch málo příspěvků, které jsem četl, vždycky nejdřív vybavím příběh a co se hodnocení týče, ne všechno, co napíšu, se dá dílu skutečně vytknout, - někdy je to moje chyba - jenže na nějaké chyby nepřijdu a ve výsledku bývá hodnocení O.K.
Já s nikým nechci být na ostří nože, ale mnoho lidí mě k tomu nutí. Opakuji: Já, chci být přítelem každého, ale názory kvůli tomu měnit nebudu.
To je ode mne všechno.

Fire...


 Uživatel úrovně 0

Firefanatic
3) Není, ale tady je k ničemu, kritizuješ konkrétní příspěvek, ne hypotetický budoucí.
4) Hmm, dost lidí mi tu vytko přílišnou konkretizaci....
5) Opakuji, délka není měřítkem kvality ! (!!!) můžu ti napsat 4 stránkovou hloupost (viz hřbitov - Zaporavo), nebo krátký a výstižný přspěvek (viz již zminovaný Master_of_Drakes)
6) Stejně se to nehodnotí, ale budiš, hlavní nadpis má být H1, další nadpisy Hádvojkou a podnadpisy hátrojkou.

Nápad: Byl v tomto případě předělat něco, co se v rubrice již objevilo a byl to příspěvek o jedné větě a s příslušným hodnocením. Myslel jsem, že to stojí za přepracování, a že to jde lépe. Špatná myšlenka?
Zpracování: Chybí jiskra, OKi, ale jak si tu jiskru představuješ? Krom toho mě u dosti příspěvku chybí jiskra, ale do hodnocení to vpodstatě nezahrnuji.
Použitelnost: Hmmm, to potom autoři DrD nemuseli dělat Pravidla pro Experty-svět....

Když to řeknu na rovinu: Kurna, vždyt mě, kterj je tu rok a půl, snaží poučit o hodnocení děl někdo kdo tu není ani měsíc (!!!!). a to se mi rozhodně nelíbí.


 Uživatel úrovně 0

Pardon, pardo, pardn. To je překlik. Hrozně se omlouvám. Už jsem psal Alcatorovi, aby to napravil. Doufám, že to udělá. Sorry :-(


 Uživatel úrovně 0

Já bych zdovolením zareagoval...

3) Musíš ale uznat, že příkald není na škodu. Tady to uznávám není moc potřeba, ale já to tam psal spíš pro příště...
4) Poslední větou je, že to nemá jiskru. Není tam nic konkrétního. Je to subjektivní pocit, kterým to na mě jako selek působí.
5) Schválně jsem si to zkopíroval do wordu. Jedna A4ka je na dobré dílo málo. Nemusíš nutně spisovat knihy, ale aspoň ty 2 A4ky.
6) Nemám nic proti nepoužívání nadpisů. Já ve svém díle mám taky nadpis jen 1 a zbytek mám tučně, ale když máš u poděkování větší nadpis než všechny ostatní a hlavní ti chybí, tak to se mě nezdá jako dobře sformátované dílo. Neříkám, že můj názor je správný, ale je můj.
7) To jsem přehlédl. Uznávám, tady jsem udělal chybu já. I tak by sis ale skoro nepolepšil. Celkově by to bylo 50%-55%-50%-52%-2*.

Nápad: Podle mě je ústřední myšlenka velmi důležitá. Tady se zjevně neshodneme.
Zpracování: Prodloužil byc to celé a jak už jsem řekl. Chybí tomu jiskra.
Použitelnost: Ve většině dobrodružství jde spíše o osobní souboje, než o bitvy.

Obávám se, že tě sklamu. (-1+0+1+2+3+4+5):7 je 2, ne 3. Já už jsem řekl, že by se sem měla umisťovat pouze nadprůměrná díla. Asi se budeš ptát, kde jsem vzal -1. To jsou díla, která vůbec nebyla schválena.

Když jsem viděl, jak hlasoval Marl a že své hodnocení vůbec nezdůvodnil, tak jsem se pořádně naštval. Já dávám 2*, ale musím k tomu přičíst ještě další 2 za vykompenzování Marla. Neber to tak, že jsi mi promluvil do duše a já jsem změnil názor, ale já prostě musím kompenzovat Marla.
Hodně štěstí do další tvorby.

Firefanatic


 Uživatel úrovně 0

Kujon
Vpodstatě máš pravdu.

Firefanatic
1) Tomu v mém případě asi nejde zabránit. :-)
2) Méně civilizovaný bojovník je například barbar, člověk vychovaný barbary, krollové a podobně. Civilizovanost je celkově dána rasou (chtěj po rodilém indiánovi, aby uměl pro nás normální společenské chování) a výchovou.
3) příklad? Mě se to nedaří, a myslím, že zde to není vůbec třeba.
4) Ponořil jsem se do toho jak to šlo, nebo myslíš, že tam něco chybí, nebo je něco nedomyšlené?
5) To není nutně na škodu, podívej se na dílka Master_of_Drekese...
6) Ty chceš hodnotit nadpisy? Je to tak protože nemám rád takovýty velký nadpisy, mě stačí tučné písmo, to poslední je tam věztší jako výraz vděku. BTW: Čast se stává, že redaktor dělá HTML sám, ne každý autor to umí...
7) jim dokonce mohou nahnat strach, Co je podle tebe tohle?

Nápad: Dá se souhlasit, ale nápad by dle měl být druhořadý.
Zpracování: Hmm, dobře, co tam chybí? V čem by jsi to prodloužil? Pro mě je v jednoduchosti krása.
Použitelnost: Pokud chceš začít s rituálem uprostřed bitvi.... :-)

Nerad ti beru iluze, ale tedy na serveru se jako průměrné dílo berou 3*. Pokud ti dílo příjde sepsané za jeden večer, tak... ehm mě to překvapuje.


 Uživatel úrovně 0

No, mám rozporuplné názory. Toto je mé hodnocení:

1.: Máš tam jisté gramatické chyby.
2.: Hodně věcí necháváš na PJovi. Co je to "méně civilizovaný" bojovník? Je to bojovník s dobrým přesvědčením, vyšší inteligencí (která zabraňuje tonuto zvířecímu chování) nebo je civilizovanost dána rasou?
3.: Dal bych tam příklad. Družinka bojovníků, jak se co s kým stane apod.
4.: Připadá mi to neprocítěné. Myslím, že ses do toho při tvorbě plně neponořil
5.: Dost krátké.
6.: Úprava - chybí hlavní nadpis a když máš všechny nadpisy pouze tučně, proč máš ten poslední jinak? Taky bych nechal mezi předchozím odstavcem a nadpisem 2 volné řádky, místo jednoho.
7.: Co se snížení vlastností nepřátelských oddílů týče, měla by být snížena především morálka.

Vyzdvihl bych:
Pouze dobře popsaný vlastní průběh rituálu. je to hodně detailní.

Nápad: 50% ... Průměr
Zpracování: 50% ... Taky průměr. Bylo by to hodně dobré, ale muselo by to být delší.
Použitelnost: 50% ... Potřebuješ víc bojovníků a dá se to použít pouze před bitvou. Opět průměr.

Celkem: 50% - 2* - Co se dá říct jiného, než že je to průměr :-)

Nerad ti kazím hodnocení, ale dílo po všech stránkách průměrné je jako celek dost nezajímavé. Na server by se měla umisťovat díla nadprůměrná, která tě reprezentují, což pro toto dílo dle mého názoru neplatí. Měl sis nechat základní myšlenku pořádně uležet a až pak se pustit do vlastního díla. Takhle to působí jako dílo sepsané za jeden večer. Nevím, jak to je doopravdy, ale tak to na mě působí. Ničím mě to nezaujalo. Je to jen monotóní vyprávění. Nevím, co víc k tomu říct. Prostě to nemá tu správnou jiskru.

S úctou Firefanatic