Válečník

Zákeřnost Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 43

Zákeřnost
>
........... Skif běžel za nepřítelem už čtvrt hodiny a začínalo být jasné, že dojde k boji. Nepřítel byl nejspíš nějaký bojovník z horských klanů, takže i přes svá zranění vydržel běžet dlouho. Náhle se zastavil a připravil se k boji. Nyní Skif jasně viděl jeho mnoha bitvami ošlehanou tvář s dlouhou podélnou jizvou na tváři. Skif si byl vědom své převahy, viděl že po bojovníkově hrudi se táhne hluboká sečná rána. Ale nepolevoval v pozornosti a stál ve střehu. Bojovník věděl, že s přibývajícím časem jen slábne a pokusil se o výpad. Obouruční meč opsal svižný oblouk ale bez výsledku. Skif hbitě uskočil a provedl protiútok. Zasadil bojovníkovi celkem slušnou ránu rapírem. Bojovník to sice ještě ustál ale vypadal že je už smířený se svý osudem a meč mu lehce poklesl v slábnoucích rukou. Jeho ztrhané rysy mu dodávaly jakési majestátnosti a zároveň pokory. Skifovi se ulevilo a již zvolna chtěl zasaditposlední ránu. Přiblížil se k nepříteli, který se už pomalu hroutil a pozvedl meč ke konečnému seku. Náhle se však bojovník ze všech sil vzepjal a bodl napřahujícího se Skifa do břicha. Skif byl tak překvapen, že se nezmohl na obranu a nechťeně upustil zbraň. To se mu stalo osudným. Sice vyčerpaný ale novou nadějí posílený bojovník neomylně oddělil Skifovu hlavu od trupu rozmáchlým úderem na krk. Pslední, co Skif v životě viděl byl opovržlivý a vítězný úsměv horalského bojovníka. .........

Popis:

Zákeřnost je stará, tradiční schopnost, pocházející od válečníků horských klanů. Postupně se však rozšířila i mezi ostatní válečníky.

Používat ji mohou jak bojovníci, tak šermíři. Zákeřnost je však jednou z náročnějších schopností, takže se jí můžou pokusit použít jen zkušení válečníci alespoň na šesté úrovni.

Zákeřnost spočívá v tom, že se válečník pokusí ukolébat soupeře svým malátným, unaveným a ztrhaným zjevem. Soupeř se pak může unáhlit a tím válečníkovi poskytne skvělou šanci jak účinně zaútočit. Čím vyšší jsou válečníkova zranění, tím převědčivěji vypadá jeho slabost. Tuto schopnost lze použít proti tvorům s inteligencí alespoň 1, kteří jsou schopni zrakem nebo jiným smyslem vnímat válečníkovu hranou vyčerpanost, únavu... Válečník tuto schopnost může použít jen pokud byl soupeřem zraněn v předchozím, nebo aktuálním kole. Válečník zahraje malátnost a mírně mu ochabnou ruce se zbraněmi. Soupeř si při jednom svém následujícím útoku na klamajícího válečníka hodí na past. Použitá vlastnost je inteligence soupeře a rozdíl úrovní. Takže čím je nepřítel hloupější a na nižší úrovni, tím to má horší. Past je dána velikostí zranění válečníka. Jestliže je celkově zraněn za více než 1/8 celkových životů, tak je základní past 1, jstliže za více než 2/8 tak je past 2.... (jestliže za 8/8 životů tak umírá), takže nejvýše může základ pasti být 7. Pakliže nepřítel v hodu proti pasti neuspěje, tak svým útokem válečníka nezraní, ale je tak překvapen válečníkovým útokem, že má 20 % šanci na upuštění zbraně (nikoliv štítu) a nebrání se zbraní ani se nekryje štítem. Takže se mu do OČ počítá jen KZ a bonus za obratnost. Válečník se tedy najednou vschopí a nečekaně sekne po nepříteli. Díky tomu má bonus k útoku +2 . V dalším kole je už cíl bez postihu a válečník už nemá bonus, ale automaticky vyhrává iniciativu. V dalších kolech už vše probíhá normálně.

Zákeřnost lze použít jen s zbraněmi, které "neztrácejí iniciativu". (Neplatí pro bojovníka, který s nimi iniciativu neztrácí.) Nelze ji požít se střelnými zbraněmi ani s vrhacími.
Tato schopnost nejde použít víckrát než jednou na určitou postavu během jednoho boje, protože už si pak nepřítel dává větší pozor.
Tuto schopnost nemůže použít berserker.
Také ji nelze kombinovat s jinými (např.: výpad a kryt, předstíraný výpad...).

Uvitam napady a komentare.
obsidian

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!
TAK TO JO! to se mi celkem líbí, já jsem hajzl i mimo boj ale že bych mohl být i v boji? jupí


 Uživatel úrovně 0

líbí se mi to... taky už jsem o něčem takovém uvažoval... ale zkusil bych tam zapracovat (do tý pasti) i to, že se cíl s tímto už setkal... jinak moc pěkný...


 Uživatel úrovně 0

presne tak bojovnik takto hrat muze ! a preciz pokud si vzpomenete na jakkykoliv fantasy film kde polomrtvy valecnik na posledni ranu zabije nepremozitelneho protivnika! vzdyt je to hrdina a jen to hraje on je temer nezranen...=) anebo ma v tech filmech stesti


 Uživatel úrovně 0

slušný
dal bych 4 ale uz to nejde


 Uživatel úrovně 0

je to celkem dobrý, dal bych 3*


 Uživatel úrovně 0

Řekl bych, že by to mělo fungovat až na tvory s inteligencí 2+.


 Uživatel úrovně 0

mě se to docela líbí, asi to jako PJ požiju. 3*.


 Uživatel úrovně 0

Bojovník by neměl mít finty? Tahle věc mě zaujala. Ano. V pravidlech to tak je. Mnoho lidí pak radši hraje za šermíře, protože je to s fintami mnohem zábavnější. Toto rovnováhu nenarušuje, tu narušil Altar, když bojovníka jako údernou sílu nedokázal udělat dostatečně zajímavě. Myslím, že by obecně chtěl přepracování.
Pardovi poznámky jsou jistě přesné, těším se na novou verzi podle kloudných připomínek dodělanou. obsidiane, závidím ti, že jsi ve fázi, kdy znáš pravidla jen ke svému povolání. Když pak k němu pravidla vymýšlíš, hodí se konzultace s PJ. Ale opravdu ti závidím, protože je to jedno z kouzel hry, jaká si již nezažiji.
Přes všechny výhrady většinou prezentované Pardem nemohu jinak, než dát 4*, protože tato věc je schopná hru (a povolání)obohatit víc, než nějaké nové nestvůrky či předměty - a dává možnost k roleplayingu - já bych se jako PJ na pravidla skoro vykašlal a nechal bych to hráče prostě zahrát a popsat.


 Uživatel úrovně 0

No je pravda, že by se to hodilo spíš pro šermíře, ale jinak to neni tak špatný.


 Uživatel úrovně 0

v zmetku nezmyselných povolaní a schopností konečne vyšla hviezdo odo mna mas 5*