Válečník

Meč & Plášť Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 85

Již od 6. úrovně může šermíř používat, dostane-li se do úzkých a kupříkladu nemá ani štít, plášť aby trochu vyrovnal své šance proti silnějšímu protivníkovi. Plášť však v žádném případě štít nenahradí a tak se žádného zázračného zvýšení OČ asi nedočkáme – možná tak od 16. úrovně, ale to nechám na PJ a tom, co svým hráčům dovolí. Plášť v rukou šermíře má jinou výhodu, může se jím pokusit zachytit zbraň soupeře a tak získat již zmiňovanou výhodu v boji, která mu může zachránit i život. Tuto schopnost lze použít pouze v kombinaci pláště s jednoruční zbraní mečového typu (a samozřejmě i dýky nebo tesáku) a navíc pouze proti protivníkovi stejné nebo podobné třídy velikosti (barbar velikosti B proti A, B i C; kdežto kudůk A pouze proti A a B...). Dále to musí být protivník schopný držet zbraň a zároveň držící zbraň. Těžko zamotáte pěsti zlobra nebo dračí dech. Stačí na to jít logicky a nehledat v tom zbytečně mezery.

Příprava

Šermíř shodí ze zad plášť a jednou nebo dvakrát si ho omotá kolem ruky, jak mu lépe vyhovuje jeho délka. Tato procedura, je-li prováděná při boji, zabere právě jednu akci.

Boj mečem a pláštěm

Pokus o zapletení protivníkovy zbraně se provádí místo útočné akce nebo při úspěšném útoku z obrany, ale na úkor všech ubraných životů. Když šermíř oznámí PJ svůj záměr použít plášť, PJ si hodí na past za svou „bestii“. Použitou vlastností je obratnost + roz ~ 7 ~ zapletení / žádný efekt. Při fatálním neúspěchu ztrácí protivník zbraň. Při fatálním úspěchu může být například poškozen plášť nebo šermíř vyveden z rovnováhy, což se dá řešit nějakými těmi postihy OČ a ÚČ – tady hodně závisí na okolnostech, síle zbraně a podobně, a tak to opět musím nechat na úvaze PJ.

Efekt má toto počínání takový, že protivník se zapletenou zbraní, není schopný se s ní ani bránit, natož pak s ní útočit, dokud ji nevymotá. Past na vymotání je na sílu ~ 7 ~ neúspěch / úspěch. Pokus o vymotání stojí protivníka cele jedno kolo a po dobu zapletení, hodlá-li se protivník bránit, má postih jako v případě boje beze zbraně.

Zvláštní případy

  • protivník s obouruční zbraní: obě pasti se pro něho snižují o 1
  • protivník s kombinací dvou zbraní: hází si proti každé zvlášť (v
  • případě zapletení jedné zbraně, má na tu druhou past sníženu o 2); vymotávat lze dané kolo pouze jednu zbraň; po dobu zapletení jedné zbraně může stále používat tu druhou s příslušnými hodnotami (i k obraně)

zdar a sílu šermířům

Erlandil

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Zajímavé.Určitě to vyzkoušim ve svých mapách.Dal bych 5.


 Uživatel úrovně 0

Pekne velmi pekne az podle hnusne pekne ! jsem bojovnik a sermire nemam rad pro jejich slabost. ale musim uznat ze toto je velmi zakerne a musim vam dat 5***** nechci nikoho zvas takovych sermiru potkat.... je to dobry a neuvedene hodnoty se mi taky libi...cekam na to az za mnou hraci prijdou a budou to chtit taky umet ...uz to rozpracovavam doma at se bonusy zlepsuji...
BTW> me napadlo proc toto neumi i sicco k nemu by to urcite sedelo o co min?!


 Uživatel úrovně 0

narozdil od dallera myslim ze do plaste se da zamotat temer cokoli ze zbrani akorat to vyprostovani bych skratil dal bych sermiri pri uspechu volny utok a za neuspech protivnika pri hodu dalsi a hobitek mel taky dobrou pripominku jinak se mi to libylo a slo by to vlastne z jakimkoli vetsim hadrem a pokud by byl lehce otrhanej slo by to jeste lip


 Uživatel úrovně 0

Nevim,jestli jsem to nahodou neprehid, ale vymotavani asi pocita se stitem[nebo cimkoliv jinim] v druhy ruce, ale co gdyz tam nic neni? Ma nejakej bonus? Ale jinak je to dobrej napad.


 Uživatel úrovně 0

zajimavé a pěkně vysvětlené


 Uživatel úrovně 0

je to na rozdil od nakych prispevku skvele vysvetleno , zatim sem nevidel nakej prispevek kterej by byl tak kratce ale vystizne popsanej . . jen me trocha udivuje jak muze nekdo treba bastard zamotat do plaste . .takze-4


 Uživatel úrovně 0

Docela zajmavě zpracované, ale nedokážu si to zachytávání proti gotickým zbraním.


 Uživatel úrovně 0

Dobrej nápad.5


 Uživatel úrovně 0

Pekný, ale moc se mi nezdá, že by někdo dokázal vzít plášť a zamotat ti zbraň. Jinak fakt dobrý, takže 4


 Uživatel úrovně 5

Pekné, ale technicky: ak sa nevymotá, a v druhej ruke má štít, mal by mať vyššie OČ než bez zbrane, nie?