Válečník

Proříznutí zápěstí Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 45

Tuto schopnost mohou používat všichni, kteří mají v ruce štít. Ve stejné ruce, ale musí držet nějakou sečnou zbraň.

Jde vlastně o útok z obrany, hráč nahlásí předem, že chce použít tuto schopnost. Pokud protivníkův útok bude neúspěšný ( tj. nezraní postavu za žádný život ) , postava mu odrazí zbraň štítem a zároveň tne po zápěstí protivníka.

Bere se to jako past na obratnost 7 zasáhl / nezasáhl. Při úspěchu si hodí hráč na útok zbraně. Útok se počítá jako útok na nehybného protivníka. Když hráč neuspěje, nemůže použít v následující obraně téhož kola štít a navíc má postih –1 k obraně.

Podrobnosti:

Použitelné zbraně:

Nejlepší volbou je šáhnout po lehkých do deseti mincí vážících zbraních, jako je Dýka nebo Tesák. Pokud postava šáhne po těžší zbrani (11 – 40 mincí) třeba Krátkém meči – zvedá se past na 9. Další těžší zbraně (vážící na 40 mincí) zvedají past na 11.

Dlouhé zbraně:

Tuto schopnost nelze použít proti obouručním zbraním, včetně jednoručních, které jsou delší než jeden a půl sáhu. Lze ji však použít proti kombinací dvou zbraní, ale ani jedna z nich nesmí mít délku uvedenou výše.

Přeříznutí šlach:

Pokud postava touto schopností vezme protivníkovi jednu pětinu momentálních životů (nejméně však 10), přeřízne mu šlachy v zápěstí. Protivník automaticky přichází o svoje další útoky, upouští zbraň a v tomtéž kole ztrácí jednu čtvrtinu momentálních životů (minimálně však 13) a je vyřazen z boje.

Následující kola si hází na odolnost 6 zastavil krvácení / krvácí dál. Pokud uspěje už si na další kola nemusí házet a životy mu již neubývají. Nemůže, ale ve stejné ruce držet nic co váží více než 10 mincí a to až do té doby, než mu bude vyléčena jedna třetina maximálního počtu životů.

Pokud neuspěje ztrácí každé kolo jednu třetinu životů a když neuspěje ani na potřetí upadá do mdlob a během následujících pěti kol vykrvácí.

Příklad:

Stojí proti sobě dva šermíři Kilde a Lepren. V prvním kole Kilde přehodil Leprenův útok a uspěl proti pasti = bolestivě zranil dýkou Leprenovi pravou ruku. Lepren díky Rychlosti útočil ještě jednou, ale nečekané zranění zápěstí ho trochu zpomalilo a tak se Kilde stačil ubránit jeho druhému útoku. Lepren s těží vykrývá Kildův útok a zaútočí ze všech sil. I tentokrát Kilde přehodí jeho útok, ale neuspěje proti pasti a při následném útoku, už nestačí stáhnout štít, načež mu Lepren zasekává meč hluboko do žeber.

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je to nadpriemer. Skvely napad.


 Uživatel úrovně 0

Super napad, akorad trochu malo pouzitelny


 Uživatel úrovně 0

Zdravim, neni tu napsany, jak casto se to da pouzivat, jestli neco takovyho pouzijes v praxi, tak normalni clovek si toho vsimne a uz si da bacha, po opakovanym pouziti na 1 nepritele bych treba zvysoval past nebo tak neco. Je to moc drsny, ruka je mala a utok na nehybnyho protivnika je moc,a abych usek dykou celou ruku? To uz mi prijde rozumnejsi pouzivat treba stit s brousenejma hranama. Myslim si, ze takovyhle pripady bych zaradil sermiri jako utok z obrany, stejne tak jako predseky, predbody, zarazy a pod.
jinak zajimavej napad a pokud by to nekdo umel, rad bych se na to podival


 Uživatel úrovně 0

Skvely napad.I docela rozepsane.4


 Uživatel úrovně 0

Zdá sa mi to celkom dobré 4*


 Uživatel úrovně 0

jedním slovem.... brutus


 Uživatel úrovně 0

Já nevím čím to je!Možná touto pozdní dobou,možná jsem tak blbej ale 3 poslední příspěvky jsem pochopil s velkými obtížemi.No podle mě to to nepřehledné...


 Uživatel úrovně 0

Je to dobre, len by som povedal, ze na prerezanie slachy staci menej zivotov, ved len normalny clovek ich ma okolo 8, to znamena, ze aby si mu pretal slachu, ho musis zabit.
Obsidian: to s tym brnenim mas pravdu, ale nikdy nezahrnies vsetky moznosti, a je lepsie to nechat tak, lebo PJ musi tak-ci-tak este rozhodnut o vysledku a pokial nie je magor, napadne ho to.


 Uživatel úrovně 8

Ten co byl nejvíc vlevo měl prostor na Rimmerovu taktiku - zdrhnout...
To vykrvácení bych ale stejně nedával, protože nikde v pravidlech není řešeno ani vykrvácení z rány sekyrou do krku (tak za 20 ž), prostě přijdeš o dvacet životů a dál se to neřeší - ve skutečnosti to taky krvácí - a jak svině - viděls KillBilla, ne?


 Uživatel úrovně 0

Mgr. Holger - no nevím, já to nikdy nezkoušel, ale vycházím z pravdivých pramenů ze Skotských válek a taktik. Tato finta byla dost smrtící a největší sranda na tom byla ta, že Anglikáni vymysleli proti fintu s bodákem na zbrani :

Ta vycházela z toho, že většina Skotů jsou praváci a proto drží štít s dýkou v levé ruce. Angláni jak jinak stáli se svými sniperovkami v řadě, jak už bývaly ty taktiky alá, máme dost záloh a čekali na útok Skotů. Ty do nich naběhly a v momentě, kdy Ti ten skot odrazil bouchačku s bodákem do strany a odkryl se, tak v tu chvíli, mu ten co stál po Tvé levici, vrazil bodák do hrudi.

Nikdy jsem se tedy nedozvěděl, jak to dělal ten co stál jako poslední vlevo Q-)

T.