Předměty

Olmova hůl Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Skupina: Kouzelné zbraně

Síla zbraně: 9/-2

Kvalita zbroje: +3

Délka: 2

Sféra: 13

Váha: 17 mn

Popis:

Historie

Olm byl barbar druid ze země Oksron a jestli neumřel je druidem dodnes. Než se stal druidem potkal jednou v lese medvěda a nezabil ho.Místo toho zlomil svůj oštěp o koleno a medvěd se k němu přidal.Dostal jméno Wasarg. Pak po čase uviděl Olm na nebi sokola,ale než aby ho zabil,zlomil svůj luk a sokol se k němu přidal.Tomu dal jméno Sotron. A do třetice,když téměř neozbrojen a hladov potkal na pláži želvu,neubil ji kyjem,ale zahodil zbraň daleko do moře.Želva se k němu také přidala a dostala jméno Aetis.

Celou tu dobu sledoval Olma bůh lesů a divoké přírody Hern a protože se mu líbilo jeho jednání,vyměnil s ním za zvířata hůl,která se po vyslovení jména toho kterého zvířete promění na tu zbraň,kterou Olm při setkání nepoužil.

Kouzelná hůl,kterou vlastnil už ale dávno není jeho majetkem.Přišel o ní v hostinci,když hloupě uvěřil nějakému potulnému pěvci a ten ho sprostě okradl o vše, co u sebe měl.

Vzhled

Olmova hůl je na první pohled obyčejná druidská sukovice tu a tam trochu ořezaná a na horním konci s ozdobou sestávající z vyřezaných hlav tří zvířat (Medvěda, sokola a želvy).

Působení

Zbraň se může změnit 3 krát za den a každá varianta se od svého pravidlového základu liší tím, že má +3 k útočnému číslu (Wasarg je "oštěp", Sotron "krátký luk" a Aetis "kyj").

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 13

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 4

Co se mi na tomhle díle líbí:

- krátkost
dá se přečíst za chvilku a myšlenku hned znám

- jednoduchost
žádná složitá pravidla jen dvě čísla (3x za den a +3) a jinak nic

- použitelnost
dá se okamžitě vzít zařadit do hry bez úprav bez čehokoliv a to i do jiných systémů

Hodnocení bude vysoké ale ještě si je rozmyslím volím mezi 4 a 5 hvězdičkami lépe řečeno přemýšlím proč nedat 5.

Plž


 Uživatel úrovně 5

Tak z dnešních tří děl co tu vidím jako nové, je tohle to nejlepší v tom že je jednoduché, čisté a použitelné.


 Uživatel úrovně 8

Máme tu takový malý a kulatý, možno říci "oddechový" kouzelný předmět - je snadno pochopitelný a rychle použitelný, legenda se dá rychle použít jako svého druhu "poučný příběh" ala české pohádky o Honzovi... Pravda, literární vyšperkovanost a originalita přišly možná trochu zkrátka, ale vztato kolem a kolem se jedná o bezproblémově fungující záležitost, tudíž si podle mého ty tři hvězdičky více než zaslouží.

3*