Předměty

Podvazky smrti Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 14

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: 7/0

Kvalita zbroje: -1

Délka: 2

Cena: 200

Váha: 1 mn

Popis:

Historie

Podvazky vynalezly nevěstky, které měly nejčastěji za zákazníky trpaslíky a lidi kteří byli po pár korbelích piv velmi hrubý.

Od těch dob kleslo násilí na prostitutkách . Nyní je používají nejen prostitutka ale i ženy ve zbroji. Dokáže je vyrobit každá průměrná prostitutka z hlavního města.

Popis

Podvazky mají na stranách ostré břitvy s nastavitelnou elastickou sponou. (Nastavitelnou proto aby si tam mohly dát ženy jakékoli ostré předměty odpovídající jejich velikosti)

Na vrchu mají 4 kapsičky pro vrhací nože. Na spodní části jsou 3 drápy které jsou lehce zahnuté čelem ven.

Na boku jsou drženy koženým pruhem se stejnou strukturou jako bič.Musíme si uvědomit že podvazky lehce omezují pohyb jsou-li nože zasunuty v kapsičkách (při předklonu a záklonu). Vnitřní strana má vlněný povrch jemný na kůži a při praní na valše se nepotrhá.

Funkce

Slouží i jako zbroj i jako účinná zbraň.

Při natažení se ostny stočí ven a zaujmou tak bojové postavení. Při blízkém kontaktu se může žena spolehnout na ostny a na vzdálenost zhruba 0,5 metru slouží bič.

Při vzdálenosti zhruba metr se žena může spolehnout na vrhací nože s účinností 3+0.

Celkem dávají podvazky sílu 7/0 vezme-li se v potaz : bič, žiletky, nože a ostny...

Multifunkční zbraň pro každou ženu.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 14

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Drahá Taranie, když je dílo stručné a krátké, je to velmi dobře, ale současně ta krátkost musí mít smysl. Napsat dílo krátce a výstižně je umění, které zvládá málokdo. Je vhodné nemít v díle „hluchý text“, omáčku o ničem, slova, která text zbytečně natahují. Historii je obvykle záhodno vypustit, nemá-li vliv na vlastnosti předmětu/není nezbytná k pochopení jeho funkcí. A pokud zůstává, je dobré ji „odosobnit“, aby byla použitelná pro co nejvíc PJ (oprostit od místopisu, názvů osob, institucí, od letopočtů…). Ale o to spíš krátké dílo musí být výstižné.
Je vhodné jej (ať krátký či dlouhý) napsat gramaticky a stylisticky správně.
A když jej posílám do pravidlové rubriky, musí mít pravidlový smysl. Na tom tvé dílo končí.
Říkáš, že tobě je užití podvazků ve hře zcela jasné, ale do díla jsi to nedovedla dát. PJové ti do hlavy nevidí. Já nevím, jak podle tvého popisu mám podvazky ve hře použít. Jak se s nimi útočí, jak je tasím, jak vůbec postupovat v boji.
Hlavní nešvar jsou čísla. Jak jsi k nim přišla?
Přijde ti, že úder podvazkem (či jak se jím útočí) je skoro tak hrozný jako obouručním mečem? Nebo jsi „sčítala“ jednotlivé kousky výbavičky? (z tvého popisu nabývám toho dojmu) (tak to máme 2 za dýku, 2 za druhou, 3 za bič…) Vždyť ani kombinace zbraní popsané v pravidlech nevznikly prostgým součtem.
Vysvětli mi, jak jsi došla k SZ, vysvětli mi, co znamená KZ/OZ, co si pod tím mám představit, vysvětli mi, jak s tím bojovat.
Co nenapíšeš, to tam není, my nevidíme tvou představu. Každý máme svůj herní styl a tomu tvému nerozumíme, proto je potřeba to vysvětlit.
A ty místo vysvětlení tu přemýšlíš nad kritérii hodnocení (povzdech).


 Uživatel úrovně 5

Tak já dám těch 5 za inspirativnost a abych kompenzoval ty 1čky, ale nezlob se 7/0, což má dlouhej meč, jakýsi bič vycucaný z prstu - jakou má souvislost s těmy podvazky? Je součástí nebo ne?

Vždyť je to "jen" nápad. Jen je schválně v uvozovkách, bylo by to na filozofickou debatu o hodnocení. Kdo umí nápady aplikovat má to pro něj stejnou hodnotu jako dotažený, ale kdo ne tak mu to ty čísla rozhodí. Navíc není řešeno že je ta zbraň překvapivá. Již zmíněná KZ u které nikdo neví jak ji pojmout.


 Uživatel úrovně 2

Abych začátkem řekla proč jsem vlastně dala toto dílo sem. Říkala jsem si že by dílo mělo být hlavně použitelné. O to vlastně jde. Jde o to jej užít ve hře. Nad zpracováním jsem ani nijak moc neuvažovala nebot podvazky jsem si v praxi (ve hře) jistá. Ale po mnoha mnoha přečtených dílech jsem poznala že tu jde především o zpracování. Přiznávám že to bylo zbrklé a mohlo by se na tom více zapracovat. Avšak považuji dílo v souladu s pravidly a také jej beru jako použitelné do hry. Co se hodnocení týče, jak jsem psala u jednoho z příspěvků

"Celkem mě baví, jak každý hodnotí hlavně užití v praxi, či délku díla...

Je-li dílo stručné a jasné, at si je třeba na 2 řádky.
Užití ve hře je důvod dání díla k nám, avšak, nejsem si jistá je-li to dostačující.

Já sama osobně, mám těchto diskvalifikátorů více.

Jako první z nich je název.
Říká se "nesuď knihu dle obalu" ale název řekne hodně. Jmenuje-li se nějaká písnička například "Smradlavé nohy" tak já osobně se vzdám touhy ji poslouchat.

Další je zpracování. Velká písmena ATD..

Dílo mě musí zaujmout. Kolikrát jsem zde četla použitelnou věc a dokonce velmi pěknou, avšak nedala jsem ji dohra nebot celkově mě to nějak nelákalo ji použít.

V neposlední řadě je vychytanost. Takové dílo osobně já beru jako něco co nemusím snad ani komentovat a ohodnotím číslem 5"

Netvrdím že mé dílo si zaslouží nejvyšší bodové ohodnocení ale také si myslím že zpracování a obsah není za 0* (nebot většina z Vás dala 1 za nápad).

Ale pro příště vím že mé dílo projde MS a bude na mnohem vyšší úrovni a ne jen pár načmárnutých vět :-).


 Uživatel úrovně 5

Dílo na chvíli odložit, promyslet, učesat, znovu odložit, nechat uzrát, to nikdy nikomu neuškodilo. Málokdy se podaří na první zátah napsat něco opravdu prvotřídně. Škoda tak dobrý nápad ubít tak slabým zpracováním, pohřbít hluboko v podprůměru, přestože dotažené by to mohlo být i na mety nejvyšší.
Doporučuji odkládání v dílně, požádat o korekturu pravopisu minimálně, ideálně i stylistiky (některé věty nedávají smysl). Pravidlově dotáhnout.
Jsi zbrklá. Chápu euforii z právě napsaného díla (a znám ji), ale pokud má dílu uškodit, zchlaď hlavu a nech uzrávat. Nestyď se poslat dílo někomu z autorů, někomu kdo rozumí pravidlům, třeba i víc lidem. Minimalismus, který vyhovuje tobě ostatní PJové neocení - musí si toho strašně moc domýšlet, vyvažovat, mnohé informace docela chybí a je to o představivosti a improvizaci, kterou opět nepodpoříš popisem.. chce to třeba konkrétní tipy jak podvazkem bojovat, jaký má "dostřel" coby bič, jak dlouho se rozvinuje (a bonusy k inic pro kurtizánu povoláním), rozepsat každý útok zvlášť, doporučit jak zacházet s momentem překvapení. Obávám se, že každá děva náročnou výrobu nezvládne, vypadá to na práci pro celou dílnu krejčích, zbrojířů, řemenářů...nějak primitivně to dát dohromady snad ano...
Předpokládám, že KZ/OZ -1 je oz když má podvazek rozmotaný a udržuje s ním pomocí ostatých nákončí oběť od těla, ne? Nebo stahuje KZ za nepohyblivost když má přímo na těle dýky a udělátka a sama by se mohla zranit?
Zběsilý výčet poznámek bez ladu a skladu jak mi jdou hlavou...

1* za nápad.

(Heh, Zdenále, připomněls mi mé kdysi oblíbené CP - kurtizánu metamorférku. Byla to čarodějička s met I,II nijak hezká, vydělávala těžký prachy napodobováním urozených slečen o které zákazníci stáli, družina řešila morální otázky takového počínání... škoda, že jsem to nedotáhla, byla legrace. Než se začalo řešit jestli dítě počaté pod vlivem metamorfózy má genetickou výbavu kopie nebo originálu a jestli je vůbec možno počít.)


 Uživatel úrovně 5

Ženský pohled na dobrodruhy, to nám tu chybělo... Ale vážně, nápad dobrej. Když jsme u toho, prostitutka je typické povolání z něhož se imo dobrodružky rekrutují. Přeci jen, šlapka z ulice se vydá vstříc dobrodružstvím spíš než ctihodné děvče ze šlechtické rodiny. Kolikrát jí totiž ani nic jinýho nezbyde pokud si "přivydělá" i nějakým jiným svobodným povoláním.

Přijde mi to spíš jako vhodná "speciální" zbraň pro nějaké CP povolání, kdy to zákeřná najatá vražedkyně na dobrodruha vytasí když má gatě na půl žerdi. (nešlo by k tomu i nějaké speciální zranění:-D Mohla by to mít ženská hráčka sicca, když jsme u toho mohla by umět i podobné finty jako thajský holky na sexshows, kde vystřelují stahem poševních svalů šipky trubiček a podobně.

Nápad a potenciál na 5* to je bez debaty, zpracování tak na 1.

Pravidlově, jel bych to spíš jako zvláštní útok, podobně jako u bestiářového tygra skok. Prostě holka to může i s bonusem na iniciativu použít dokud má frajera mezi nohama. Jakmile ten se dostane k akci a ustoupí, už se to jako zbraň nepoužívá a holka vytasí nějakou standartní kudlu.

Další možnost jak to pojmout je že výchozí pozice je zápas(pravda, milostnej, ale to je vedlejší), holka bude mít ale opět bonus na iniciativu, zranění který působí jsou nestínový a má nějakej bonus.

Další věc co mě napadá, ta už je trochu mimo, bylo by vhodný povolit provést klasický zlodějský útok ze zálohy dýkou i v případě milostných hrátek. Je fakt že to je spíš než útok zezadu útok zespoda, ale logiku to má, oděť to kolikrát čeká méně než v líté bitvě.

Když jsme u toho, co založit v putice stůl, řekněme Zbraně a nevěstky, možná něco vyplodíme, možná by z toho mohla vylézt nevěstka jako seriozní povolání do drd. Sice podobný zloději, ale přecijen ta holka bude mít trochu jiný majstrštyky než je kouzelnej klíč.


 Uživatel úrovně 8

Je to... uh. No je to dost obtížně napasovatelné na pravidla, ať už díky pochybným mechanismům, tak zmatenému popisu. Je to relativně použitelný nápad, ale zpracovat by chtěl úplně, úplně jinak. Sice mi přijde možnost používat jeden předmět jako zbroj a jako zbraň zároveň, ale ne takto.