Předměty

Obyčejné předměty jako zbraně Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 16

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: 0

Kvalita zbroje: 0

Délka: 0

Popis:

Vím že v DrD je nekonečno možností, a když jsem jednou s kámoše hrál Dračák našemu válečníkovi upadla zbraň do propasti. Tak po nich můj kámoš chtěl začít házet válečný šišky. A já dostal nápad.

Zde jsou předměty se kterými se setkáte a vypadají obyčejně…ale i ty se dají použít!

(Válečná) Kámen

ÚČút. cena
1+0-2 ???

Na kámen narazíme často a navíc to s ním přes hlavu docela dost bolí. Jelikož už existuje jako střelná vrhací zbraň tak jsem ho přetvořil na zbraň na blízko zbraň. Délka a váha je na okolí a na PJovi.

Větev neboli Klacek ( Pobitý listy)

ÚČút. cena
2+1 +1 ???

Další velmi často používaná věc. Že je moc silná na klacek? A už jste to někdy schytali baseballkou? Opět jsou parametry na PJi (doporučuji 2/L, váha tak 17 mn. a délka 1).

(Ostrý) Písek

typSZút.malýstřednívelkýváhacena
vrh. 0 0 123????????

Písek má jednu výhodu. Když se správně hodí, vašemu rivalovi spadnou zrnka do očí a má v další třech kolech postih -3 OČ a ÚČ. Házející si hodí k10 ~5~ úspěch/nic.

(Těžký)Svícen

ÚČút. cena
30+1 podle kovu, zdobení……

Příležitost pro zloděje! Parametry jsou na bohatosti okradené rodiny a PJi.

(Šermířská) Láhev

ÚČút.váhadélkacena
3+10 12mn1podle toho co v ni mylo

Jde o láhev rozbitou a nefunguje na principu opití soupeře! Výborná k hospodské rvačce.

(Bojová)Váza

ÚČút.cena
3+20 podle kovu, zdobení……

Funguje tak že někomu o hlavu rozbijete nějakou vázu. Jen na jedno použití – zloději teď budou potřebovat Herkules.

(Krycí) Židle

ÚČút.cena
4-2+3 podle dřeva, zdobení …..

A nakonec bombonek pro mého přítele……

…….(Bitevní) Šiška !

typSZút.malýstřednívelkýváhacena
vrh. 2 +1 481212mn????

Díky, za nápad Tome tady máš svojí šišku a ještě porci navíc!

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 16

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 5

Parkrat, mam ten dojem, uz se tu neco takoveho obevilo. Kdyz ne v rubrice, v MS urcite. V podstate jedinej smysl takoveho prispevku je poselstvi PJ "nechte pouzivat postavy jako zbran kde co". Tezko si nejakej opise cisla a pak je bude pouzivat. Spis si PJ v prubehu hry rekne, tak fajn, muzes to jako zbran pouzit, bude to mit takoveto (mizerne) statistiky.

Jako dilo do rubryky IMO postrada smysl... strucne - k nicemu, podrobne - bude to rozvlacne a taky k nicemu.

1 za snahu.


 Uživatel úrovně 0

Originalita se dá hodnotit dvojím způsobem, na jednu stranu je to nápadité převelice ale někdo by zase mohl říci že jako nápad je to k prdu a je to stupidita.
Já se osobně přikláním k té první možnosti.. odbourají se tím dohady při hře.. "a kolik mi vezme životů bouchl mě kamenem a v tabulkách to není... tak málo jo??"
Síla trefy šiškou by měla záviset na tom kdo ji hází % šance trefy, účinnost je rozdílná jestli to hází barbar vší silou a trefí se než když to hodí nějakej cucák a trefí se...

Celkově je dílo dost plitké.. dodal bych tomu trochu šťávy, třeba nějakou vsuvkou nebo tak něco.

Možná by bylo záhodno zpracovat spíš formou kategorií Vrhací, Obranné, Útočné, třeba kámen by se opakoval, jiná čísla pro to když jej použiji jako vrhací jiná když jako útočný... atp.

Já dávám 2* je to podprůměrné.. + je to že se to i tak dá použít.. jsou tu horší věci které si zaslouží 0-1*.


 Uživatel úrovně 8

Je to sympatické dílo se sympatickým nápadem a má svůj přínos. Je taky trochu roztomilé, takže ho beru pozitivně, byť nápad přepracovat obyčejné předměty jako zbraně už jsem tu kdysi zahlédl, možná v Sově.

Bohužel musím dát jen jednu hvězdičku, přestože nápad je slušný. Vyhovuje mi, že zpracování je stručné, popravdě si ani neumím představit, co víc by tam mohlo být, snad kromě dalších zbraní (a že mě napadají, třeba korbel je klasika). Jenže zpracování je zároveň trochu uspěchané a odfláknuté. Je tam hodně překlepů či nedodělků, používají se špatné termíny, čísla jsou hodně nepřesná a nesedí a co je hlavní, spousta údajů vyloženě chybí, jako například zařazení mezi zbraně lehké/střední/těžké (abychom věděli, které zbraně může používat i kouzelník). Konkrétní připomínky vypíšu do seznamu, podobně jako Sam.

- Kámen je docela v pohodě, čísla sedí. (Zařadit mezi lehké)
- Klacek (pobitý listy) mě hlavně rozesmál, ale fakt je, že tady by se to asi mělo řešit tabulkou podle délky a váhy klacků. (A propo, není on klacek v nějakých pravidlech? Já mám pocit, že si ho snad i pamatuji.) (Zařadit podle velikosti a od toho odvozovat parametry.)
- Písek bych vůbec neřešil jako vrhací zbraň, nechal bych jen onu past a dal ji na Obratnost a trochu zvýšil obtížnost, naopak postihy bych o něco snížil (jak trvání, tak hodnotu).
- Svícnem se manipuluje hůř, než se zdá (byť záleží na tvaru), takže bych snížil SZ i OZ. (Zařadit mezi lehké.)
- Láhev je těžká a obtížně manipulovatelná, zato souhlasím s tím, že když už se člověk trefí, pekelně to bolí, takže bych nechal útočnost, rapidně snížil SZ a snížil i OZ. (1 +1 -2, zařadit mezi lehké.)
- U vázy je dobrý nápad s tím jednorázovým použitím, ale SZ opět snížit, utoč. klidně nechat, OZ -2. (A zařadit mezi střední.)
- Židle je vyjma šišky asi nejpřesílenější, já bych parametry viděl na 2 -1 -1. (Zařadit mezi střední.)
- Šiška je ftipná, ale nemyslím si, že je nějaký způsob, jak s její pomocí někoho zranit, jedině hodit fakt těžkou šišku a trefit se fakt hodně dobře, třeba do obličeje. Parametry by měly být o hodně horší než u vrhacího kamene, např. 1 -3 a dostřely 3 / 6 / 9. Ale je pravda, že je to vtipná představa a při opravdu velké haluzi (tři hozené šestky) se může stát, že šiškou někoho zabijete, když ho trefíte třeba do oka, takže proč ne... :-)

Fakt je, že se u díla člověk jakž takž pobaví, takže za to díky, asi to stejně není myšleno úplně vážně. Pokud by ale bylo a pokud by čísla odpovídala a zpracování bylo o hodně lepší a přesnější, nebál bych se tomu dát dvě i tři hvězdy. Příště rozhodně hodit do Moudré Sovy, do Dílny, anebo požádat někoho odsud, aby to překontroloval a udělal opravy, než se to pošle. Takhle tedy za 1*, ale dík za pobavení a příště třeba u něčeho serioznějšího a hustšího. :-))

N.