Předměty

Dračí Trn Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 18

Skupina: Zbraně

Síla zbraně: 7 (+3)

Kvalita zbroje: +2

Délka: 1

Váha: 22 mn

Popis:

Popis

Dračí Trn je dýka o délce cca 35 coulů a vnitřním průměru 5 coulů. Je šedobílý posázený démanty a smaragdy vsazený do pohodlně sednoucí rukojeti s nepatrnou záštitou.

Historie

Dračí trn, je válečný nástroj. Je to dýka zhotovená ze zubu dračího krále Wollroga. Kdysi dávno, v druhém věku, existoval temný řád mágů s názvem Krvavá pěst. Tito mágové, po dlouhé věky sváděli ukrutné boje s draky, sídlícími na celém dnes již neexistujícím území Brisreichu, v té době nazývaném Powsillie. Na konci všeho, když vůdce krvavé pěsti Barazil povstal nad skonajícím tělem Wollroga, už byla všem známa pověst o síle drakova zubu. Barazil se zubu pokoušel zmocnit všemi mocnými způsoby, ale drakovy pozůstatky měly svou vůli. Bylo všeobecně známo, že vše z draka si vždy vzalo svou oběť a tak musel Barazil obětovat sám sebe. S pomocí svých stoupenců rozevřeli drakovu tlamu a pak jeden z jeho nejostřejších zubů, nechali zajet do Barazilova stehna. Teprve pak se zub ulomil tlakem proti Barazilově stehenní kosti a bylo možno ho konečně vyjmout. Barazil z něj pak nechal vytvořit Dračí trn, jedinou dýku na celém světě, zhotovenou z dračích pozůstatků. Tak zaplatil Barazil za svou touhu vlastnit něco, co by mu dávalo pocit nadřazenosti. V nynějšku je dračí trn ztracen a po dlouhé časy se o něm nevedou záznamy. Je však možné, že se vyskytuje někde v ruinách staré války a nebo je skryt pod nánosem rozkládajících se trosek bývalého světa.

Zajímavosti

Pokud je někdo tímto dračím zubem zasáhnut do zad, automaticky ztrácí životy, jenž ho dělí od hranice bojeschopnosti. VYJÍMA DRAKŮ. Držitel této zbraně se nemusí bát útoku draka a může tak sebe i svou družinu ochránit před nepříjemným soubojem. Pokud je však drak napaden, probíhá souboj klasicky.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 18

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 4

Předmět by si po slibné části "historie" zasloužil lepší schopnosti. Také se přiláním k názoru, že jde vlastně o Artefakt (výrobu sotva lze zopakovat, když její součástí bylo vytržení zubu konkrétního tvora, který padnul).
Možná bych uvítal i podrobnější popis zbraně, zejména čepele.

Celkově musím dílo hodnotit nízko, ale i tak má na serveru svůj význam, je v něm několik zajímavých myšlenek.


 Uživatel úrovně 8

Historie je dobrá, chválím. Především za ni a pak za ještě použitelný nápad dávám hvězdičku.

Ve zbytku je to takové nemastné neslané. Zpracování je spíše okleštěné, úroveň textu není moc vysoká. Není nutné všude se rozepisovat a psát to na úrovni povídky, svou stručností bude dílo mnohým po chuti, ale tady je toho prostě málo, a to nejen co do zpracování, ale i do hratelnosti (málo schopností, je jen jediná, a to ještě taková celkem o ničem - silná, ale pochybná).

Mechanismus zvláštní schopnosti dýky je takový zvláštní. Proč jen do zad? Proč jen omráčit? A proč draci neútočí na držitele dýky? Nemělo by to být spíš naopak (nechtěli by pomstít jednoho ze svých druhů, například)?

Že to je silné, to nijak nevadí, původ z draka a nutnost obětovat něco, jak naznačuje historie předmětu, jsou slušným vyvážením. Ale právě svou sílou a pak původem a jedinečností spadá Dračí trn rozhodně mezi Artefakty a tam by taky měl být zařazen. Nemusí to být relikvie, v historii se píše, že Barazil nechal Dračí trn "vytvořit", takže účast theurga je tady spíše pravděpodobná.

Ještě jsem uvažoval o hodnocení "podprůměrné" a možná ho ještě změním, ale schopnost má tento artefakt jen jednu a mně se nezdá nijak zvláště originální. Přesto díky za zaslání, dílo potěšilo.

N.


 Uživatel úrovně 5

Vyřazení protivníka jedním útokem na mez vyřazení není zase tak úplně nová – jedna šermířská finta z PPE umí to samé. Sám považuji onu fintu za přehnaně silnou, zde je to samé, navíc bez hodu proti pasti a ani není omezeno pouze na humanoidy. Parametry na dýku (SZ, OZ) jsou na dýku také poněkud přehnané. Řadil bych tedy předmět mezi artefakty (spíše bych asi měl říci relikvii – artefakty v DrD přísluší theurgům), to by se mírná přesílenost dala vysvělit.

Dále mi chybí logické oddůvodnění, proč dýka nezabije, pouze omráčí.

Historii předmětu považuji za rozhodně nadprůměrnou a jako jednu z mála i přínosnou (zisk zubu za jistou malou oběť; cítím v příběhu atmosféra mystična a to se mi líbí).