Předměty

Samurajská zbroj Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 17

Skupina: Kouzelná zbroj

Kvalita zbroje: 5

Sféra: 7

Popis:

,…Drakere , naše taktika je jasná! Musíme uhájit naše vydobyté uzemí!! Stůj co stůj!

Ale pane, … není to tak jednoduché. Ti barbaři našli způsob jak se bránit naší magii.

Drakere, nehodlám poslouchat vaše výmluvy a fámy o jakési odolnosti proti naší magii! Jejich moc je malá a jejich pokusy chabé! Nemohou se nám v ničem rovnat!!

Ale pane,..

Dělej co ti říkám, Drakere,… má trpělivost není nekonečná! Chci vidět výsledky a chci je vidět jasně a zřetelně!!

Ano pane,… pokusím se!

Historie

Tato zbroj se jmenuje tak jak se jmenuje protože je používali legendární Samurajové, kteří byli jediní kteří měli účinnou obranu proti mágům při tkz. Trhlinové válce ve které byl svět „Samurajů“ napaden neznámou rasou z jiného světa. Mágové z tohoto světa byli tak mocní že dokázali vytvořit trhlinu mezi realitami a vstoupit do našeho světa, způsob jak toho docílili je nám až dodnes nepochopitelný. Válka byla dlouhá, trvala mnoho let a mágové pomalu, ale jistě začali získávat převahu a právě v tomto období se spojili Alchymisté národů elfů a lidí vznikla tato zbroj, která byla jedním z mnoha článků vítězství nad neznámými a krutými mágy.

Vzhled

Samurajská zbroj je tvořena z kožené a kroužkové zbroje je velice zvláštní a svým vzhledem připomíná jakousi oplátovano-koužkovou zbroj. Je tvořena úzkými podélnými plátky kožené zbroje spojenými několika řadami hustě propletenými kroužků které jsou spojeny s další úzkým plátky pod nimi. Mnohdy se do kožených plátků nebo spíše do kroužků prošívají různé barevné nitě které tvoří různé ornamenty a to nejčastěji podle toho k jakému klanu či armádě bojovník který ji nosí spadá. Kroužky bývají častokrát různě zbarveny, není to proto že by se barvili, ale ocel která se používá na tuto zbroj se kalí různými způsoby a při různé teplotě a proto někdy bývá namodralá, jindy nazelenalá nebo v různých odstínech oranžové.

Zvláštní schopnost

Výhoda teto zbroje je to, že do sebe dokáže vstřebat celou polovinu životů způsobenou nějakým útočným kouzlem (jsou to téměř všechny z oboru EU). Tato zbroj do sebe může vstřebat jen 100 životů po překročení této hranice se zbroj rozpálí a když ji uživatel včas nesundá tak mu způsobí zranění 3k6+10 živ za kolo, po této události se kvalita zbroje automaticky snižuje o jeden a počet životů ve zbroji se zmenší na polovinu.Po každém snížení kvality zbroje se snižuje max. možných vstřebaných životů o 15. Jestli se kvalita zbroje sníží až na nulu, tak může vstřebat už jen 25 životů. Po dalším překročení max. životů se už do zbroje nedá vstřebat ani jeden život. A tím pádem je zbroj již nezvratně nepoužitelná! Tato zbroj se také musí nějak zbavovat životů (musí se vybíjet) a to tak ,že se nechá na nějakém vodivém předmětu , po umístění na nějaký vodivý předmět se zbroj začne automaticky vybíjet rychlostí 1život/6kol. Uživatel se nemůže rozhodnou jestli chce, aby zbroj působila či ne např. v případě kdy hrozí překročení max.životů,....Uživatel neví kolik je ve zbroji vstřebaných životů, ale pozná kdy je zbroj na pokraji rozpálení(cca -8 než je max.) a kdy je zbroj vybitá .Počet životů ve zbroji zná jen PJ!!,.....Počet vstřebaných životů se zaokrouhluje dolů,....

Poznámky

Vodivým předmětem je myšleno něco kovového např. kovadlina nebo něco podobného. Samurajové používali nejčastěji speciálně vyrobené „němé sluhy“, obyčejné kovové panáky kteří měli pouze tělo na které tuto zboj jednoduše nasadili.

Vodivým předmětem není myšlena kapalina, tudíž při ponoření do vody se nestane vůbec nic. Není tím myšleno ani přiložení k nějaké železné žíle.

Při vybíjení tkz. na 100% se musí zbroj dotýkat vodivého předmětu alespoň 50% svojí plochy, není li tomu tak, tak se zbroj nevybíjí na 100% a PJ může libovolně zpomalovat vybíjení zbroje na závislosti velikosti předmětu kterým je zbroj vybíjena.

Příklad

Čaroděj Noran utočí černými blesky na bojovníka Burtana který má samurajskou zbroj. Noran hodí 6+4+7+38=55. Noran tedy utočí 55, Burtana kouzlo zasáhne - zbroj vstřebá 27živ a o 28živ přejde Burtan. Na konci boje bude muset Burtan (pokus nebude mrtvý) nechat zbroj vybíjet -162kol (2směny a 42kol), aby ve zbroji nezbyl ani jeden život! Ale pokud burtanova zbroj při souboji vstřebá více než 100životů, tak by se rozpálila, zranila by ho za 3k6+10živ za kolo a její kvalita by se zmenšila na 4, počet životů ve zbroji na 50 a max. množství vstřebaných životů by se zmenšilo na 85.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 17

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Zdravím :)
Mortere určitě máš v něčem pravdu, ale jak jsem psal byla jedním z mnoha článků vítězství nad neznámými a krutými mágy, takže nevyhráli jen kůli ní, prostě jim jen přidala potřebné body. Zbroj vlastně pohlcuje magenergii, jen abych řekl pravdu mě nenapadl způsob jak to srozumitelně vyřešit, proto si myslím že tento způsob je schůdnější.
50% je 50%, je jedno zda se zbroj vybíjí vnitřní nebo vnější částí.
váhu a cenu jsem tam podle mě určitě psal!

váha - A-160,...B-240,...C-310
cena - A-2000,...B-2200,...C-2600

Dík za kritiku! ;)


 Uživatel úrovně 5

Dobrý den,
možná mě budeš tak trochu proklínat aldure, ale opět jako v bestiáři nejsem (narozdíl od redaktora) s dílem vůbec spokojen a potěšen. K úvodní kurzívě opět platí to, co jsem ti již psal u krkavce. Historie předmětu je nepoužitelná vpodstatě pro žádný svět, kteří mají pánové jeskyně již vytvořený, protože zasahuje vůbec do celé historie a uspořádání národů v něm. Celá je navíc dosti nesrozumitelná, nějaká neznámá rasa mágů vytvořila trhlinu mezi realitami a vnikla do světa, kde bojovali proti lidem a elfům. Dokázali vytvořit něco jako trhlinu mezi realitami, ale neporadili si s takovou zbrojí? To mi přijde přinejmenším divné. Navíc tak mocní mágové by nepoužívali toliko útočných kouzel, jako spíše si mentálními prostředky snažili podrobit obyvatele něčeho, co nazýváš "náš svět".
U vzhledu chybí váha zbroje, případně různé váhy pro různé skupiny velikostí postav. Celkový popis vzhledu nemá moc zářný sloh, k výrobě by se dalo více používat magie. Výroba chybí, také by mě jako Folcwina zajímala, ale rozhodně by to neměl být artefakt, protože by musel mít srdce, musel by být silnější, a artefakty jsou v podstatě nezničitelné a byl by nesmysl vyrábět artefakt - tak velmi jednoduše podléhající zkáze. Neuškodila by ani přibližná cena.

K principu vstřebávání – automatické vstřebávání bych upravil pastí nebo procentem na pohlcování magenergie. Proč zbroj nevstřebává magenergii, ale vstřebává zranění? To mi přijde přinejmenším divné. Ale i tak, postava se zbrojí má prostě zranitelnost J ½. Zbroj vstřebá 100 zranění, klesne jí KZ na 4, max. vstřebaných se sníží na 85, aktuálně tam bude 50, stačí dalších 35 a už jde skoro do háje. Ta životnost mi nepřijde příliš velká. A k vybíjení – jestliže zbroj nevstřebává MAGENERGII, ale ZRANĚNÍ, co tedy vybíjí? Kdyby tam bylo vstřebávání magenergie, mohlo by být navíc možno viděním magenergie rozeznat aktuální množství ve zbroji. Ad vybíjení – stačilo napsat vodivý kov. Při vybíjení 50% dotyk znamená kompletní vnitřní část, nebo kompletní vnější část. To znamená, že by kov musel dokonale obalovat alespoň buď kompletně bez skuliny vnitřek zbroje, nebo její povrch, což jde celkem těžko, takové dokonalé obepínání či vyplňování.

Celkově jde o samurajskou zbroj, tak jak ji všichni známe, se schopností pohlcovat útočná kouzla a to ještě velmi podivným způsobem, který mi přijde nešťastný. Popisem ani zajímavostmi také nikterak bohatý příspěvek, proto nevidím moc pozitiv a dávám jednu hvězdičku za snahu. Bohužel nic víc v tom nevidím.


 Uživatel úrovně 5

Je tu další zpracování pohlcování životů, nyní ve formě artefaktu.

Mám několik připomínek ke zpracování, ale jinak je dílo dobré.

Předně bych asi zvolil buď verzi, že se jedná o artefakt nebo relikvii (alchymistický artefakt / v současnosti už nikdo neumí vyrobit). Protože v díle není ani zmínka o výrobě, tak bych se přikláněl k té druhé verzi (dnes nikdo již nezná návod a kromě možná pár mocných neumí nikdo vyrobit). Přesto by bylo milé alespoň orientačně stanovit tržní cenu (tj, kolik asi tak zbrojí se zachovalo a kolik by asi tak mohla stát). Určitě bych volil sféru mnohem vyšší než sedmou.

Pak je v díle něco málo bodů, které nejsou zcela úplně jednoznačné.

Mechanika počítání zranění ve zbroji je poněkud složitá, ale pro „artefakt“ (vzácnou zbroj) tolerovatelná.

Je to pěkné dílko, které určitě mnohým pomůže. Zpracování by mohlo být krapet lepší. Je poznat, že toto je jedno z prvních děl :).

pozn.: Toto ani zdaleka není úplný rozbor díla. Podrobnější kritiky pro dnešek nechám na vás, ostatních uživatelích. Pokud se nedostane kvalitních kritik, tak nějakou dodám postupem času :).