Předměty

Limbo tráva Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Zbraně

Cena: 500

Váha: 1 mn

Popis:

Cena: 500 zlatých za list
Magenergie: 200 magů za list

Limbo tráva vypadá jako obyčejná zelená tráva. Po jejím snědení začne osoba s kýmkoli hovořit bez okolků na jakékoli téma a poví mu cokoli, vtipnou příhodou počínaje, až nejtajnějšími tajemstvími konče.

Limbo tráva roste pouze na šibeničním vrchu a to pouze na zemině, která byla potřísněna krví oběšeného (což nebývá obvyklé). Jelikož je Limbo tráva k nerozeznání od normální trávy, je velmi obtížné ji utrhnout. Výjimečná situace nastává ve chvíli, kdy je 2. úplněk během jednoho měsíce. O půlnoci 2. úplňku v jednom měsíci totiž lístky Limbo trávy jasně zmodrají a vydávají slabý záchvěv magenergie.

Pouze velmi zručný a schopný alchymista je schopen vydestilovat z těchto listů magenergii, ale to se moc nevyplácí.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Chválím nápad. Opravdu to dává inspiraci. To je pro mnohé hlavním cílem příspěvků do rubrik, takže ani nízkými hodnoceními za zpracování nemusí být autor zklamaný - inspiroval, to se počítá.

Proč dávám nízké hodnocení? Dílo je zmatené, nemá správně vyplněné tabulky, čísla jsou nastřílená od boku, popis neobsahuje pravidlové mechanismy, jen myšlenku samotnou a popis byliny jako takové. Dílo tedy nelze bez úprav použít.

Např.:
- Zařazení mezi zbraně je zřejmě nešťastný omyl. Já bych asi vybral kouzelné předměty. (Tomu odpovídá myšlenka díla coby "samovolného lektvaru")
- Chybí: Nápadnost pro hledání, orientační úroveň toho "zručného alchymisty", co dokáže destilovat z limbo trávy magenergii a jakékoliv pasti a informace pro použití trávy jako lektvaru (jak píše Folcwine).
- Magenergie uvedená v díle je zřejmě ta, která se dá vydestilovat. To je příliš mnoho. I desetkrát méně by bylo stále celkem dost. Cena by tomu měla odpovídat v pravidlovém poměru, ale tady je třeba vybrat tu vyšší z cen buď podle vydestilovatelné magenergie, nebo podle účinků "lektvaru".
- Druhý úplněk je stejně jako čísla střelený od boku a opět souhlasím s Folcwinem, že je to tak trochu nesmysl.

Koukám, že se úplně shoduju s DirrMatesem, takže i tak.

Ještě jednou opakuju, že samotné hodnocení neříká nic o přínosu díla. Nápad je to skvělý. Děkuji zaň.


 Uživatel úrovně 0

1) Past (Třeba Odl;10;-/mluví)
2) Nápadnost?
3) 200 magů za list? Není to moc? Podobné množství je třeba v dračím vejci, a to získat je pěkná dřina.
4) 500 Zlatých na list? Mějme trs o dvaceti listech, 4000 magů, 1000 zlatých, todle je asi už opravdu přez.
5) Skupina: zbraně?
6) 2. úplněk v měsíci nikdy nemusí nastat. Co třeba kalendáře řízené měsícem?
7) Velmi zkušený alchymista? Úrověn?
Podle mě je to velmi přehnané, pokud by chtěl věci znalý alchymista rychle sehnat magy, nebylo by nejjednodušší naříznout každého oběšence, natrhat trávu a destilovat?


 Uživatel úrovně 5

No, jsem trochu na rozpacích. To už u stolu apatyka jsou daleko lépe zpracované věci a nápady. Skupina zbraně je špatně, nevím proč by někdo jedl trávu - pak bych uvedl použití jako koření do jídla. Chybí nalezení. Chtělo by to nějakou past na fungování / nefungování účinků trávy. Proč se nevyplatí destilovat magenergii? Celkově hodnotím jedničkou, za princip získání magie.


 Uživatel úrovně 5

Sice to nemá moc základ v pravidlech, ale pokud mohou vznikat samovolně nemrtví, tak proč by za podobných extrémních situací nemohli vznikat samovolně „alchymistické lektvary“.

Kdyby předmět byl tvořen jako alchymistický lektvar, tak by určitě nechyběli věci jako:
- past a nebezpečnost
- nápadnost barva/chuť/zápach v pokrmu (a z toho plynoucí způsob podávání)
- jednoznačné stanovení množství na jednoho „krvácejícího oběšence“
- trvání

Jako vyloženě detail beru nesmyslnost druhého úplňku v jednom měsíci (dva úplňky v jednom kalendářním měsíci mohou být pouze v nedokonalém kalendáři – tedy na tom nic magického nevidím).

Rozhodně dobrý nápad na přírodní látku vzniklou za extrémních podmínek, která se dá použít i bez dalšího zpracování alchymisty. Velmi špatně beru samotné zpracování. Předpokládám, že autorem je nováček, proto přidávám jednu motivační hvězdičku:

**




Šibeniční tráva dle Folcwina
Cena: 1000 zl (pro alchymistu)
Váha: 3 mn (1 trs)
Šibeniční tráva je obyčejná tráva, která se za neobyčejných okolností se stala kouzelnou.
Pokud je zem pod oběšencem pokropena krví oběšeného, je velká šance (dle úvahy PJ), že se za příštího úplňku tráva nasákne magií dodanou neobvyklými událostmi. Tráva zůstane magická jen do dalšího úplňku, po utrhnutí zůstává magická jen 3 dny, pak její síly vyprchají. Rozeznat ji od obyčejné trávy jde kolem půlnoci, kdy cca 1 směnu slabě modře září.
Většinou se přemění pouze jeden trs trávy. Z něj může alchymista vydestilovat až 500 magů nebo se může použít i bez alchymistova zásahu.
Po požití šibeniční trávy začne daná osoba s kýmkoli hovořit bez okolků na jakékoli téma – poví cokoli od vtipné příhody, až po nejhlubší tajemství. Ani zde není úspěch vždy zaručen (háže se na každou historku či tajemství zvlášť):
Past CHR ~ 9 ~ postava se rozmluví na dané téma / postava jedná dle svého charakteru
Pravdomluvnost po hodině vyprší a postava si může uvědomit, co všechno „vyžvanila“ (háže se na každou „vyžvaněnou“ historku zvlášť), je to past INT ~ 4 ~ uvědomí si / nic.
Zkušená bylinkářka či alchymista dokáže trs rozdělit až na 3 dávky.
Tráva stále chutná jako tráva, proto nejpříhodnější použití je do “zelených” pokrmů.