Předměty

Rafaleův levitační pás Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 17

Skupina: Artefakty

Cena: 800

Sféra: 13

Váha: 40 mn

Popis:

Rafael De Thrater byl lupič ve službách krále Theodora III. Rafael byl jeho nejvyšší pomocník. Spolu se svým cechem Bílá Růže se věnoval sabotážím sousedních království. Nikdo kromě krále a pár jeho služebných si nebyl jistý jestli Rafael skutečně existuje nebo jestli je jenom vymyšlená postava. Rafael byl velice záludný muž z akcí pro krále si tajně přivlastňoval nemalé části sabotovaných pokladů. Proto byl také velmi bohatý. Jednou se Rafael vydal za svým přítelem z mládí theurgem Vladanem a požádal ho aby mu za nemalé peníze vyrobil artefakt který by mu pomohl neomezeně létat. Vladan souhlasil.

Ale naskytl se malý problém, jelikož měl Vladan ve svém mozku kvůli jednomu nepodařenému pokusu skleněnou střepinu nedokázal už tak mocný artefakt vyrobit, ale bál se že by ho za to Rafael zabil tak mu nic neřekl a vyrobil tento pás který měl sice malé chyby ale létat se s ním dalo. Rafael se s tímto pásem stal slavným a za chvíli ho znali všichni, než pásu došla energie a Rafael se i s pásem zřítil do neprozkoumaných lesů kde se pravděpodobně zabil a pás tam někde leží na jeho zlámané kostře.

Vzhled

Tento pás je z obyčejné tmavě hnědé kůže. Na pásu je dokola deset modrých drahokamů, od světle modrých po tmavě modré, každý trochu jiný. Sponu pásu tvoří dvě křídla mířící od sebe. Když pás zapnete tak se křídla ještě úplně nedocvaknou k sobě, teprve až když křídla zatlačíte k sobě drahokamy se jasně modře rozzáří a pás začne fungovat.

Schopnosti

Díky tomuto pásu může postava volně létat. Let vypadá tak, že postava prostě pluje vzduchem nebo jestli chce může to vypadat jako že ve vzduchu běží a tak. Kromě toho má nositel aktivovaného pásu +1 k Oč. Na začátku používání svítí všech deset drahokamů. Ale za každých deset kol letu jeden zhasne, když zhasnou všechny drahokamy padáte a jste zraněni podle pravidel. Pás se dobije vždy o půlnoci ale pouze o jeden drahokam. Výška letu závisí na počtu svíticích drahokamů, za každý drahokam můžete letět deset sáhů vysoko (3 drahokamy 30 sáhů atd.). Ve vzduchu nezáleží na tom jak jste těžcí nebo jak velký náklad máte ale nespadnete. Pás má ale jednu velkou nevýhodu, neunese víc než jednu živou bytost kdykoliv pás nese dvě živé bytosti vypne se a vy padáte jakmile se ale jeden člověk pustí už zase můžete vzlétnout. Aby pás fungoval musíte ho mýt nasazený tam kde má pás být,

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 17

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Uznávám autorovu snahu něco stvořit ale moc mu to nevyšlo. Z mého pohledu se jedná o nepříliš zajímavý artefat s nikterak skvělými vlastnostmi a zpracování mi taky nepřipadá moc kvalitní. Ale pořád lepší snaha o zpracován než úplné odfláknutí.
Bylo tu již řečeno mnoho problémů proto je nebudu opakovat a každý něco našel a oprávněně vytkl. Mě osobně připadá nejsměšnější skutečnost, že s pásem lze letět jen 100 kol. Podle převodu dle pravidel je to totiž celých 1000 vteřin a to je nikterak zázračných necelých 17 minut. Vzhledem k tomu že nabití těchto 17-ti minut bude trvat 10 dni (přibližně), neshledávám tento artefakt příliš použitelným. A nesení jedné živé bytosti... stačila by kdejaka moucha ktera na mne sedne a už se neletí. A té bysme přece její život zapřít nemohli ne? :-)

Celkově to nevidím lépe jak na 2* a doufám, že příští práce bude alespoň za 5*


 Uživatel úrovně 0

Zdravím,
musím zkonstatovat, že povídka na začátku je opravdu nepovedená. Nemám nic proti povídkám v dílech, ale cpát je tam za každou cenu je zbytečné. Nicméně na samotný předmět to vliv nemá, takže na kvalitu povídky nebudu brát při hodnocení ohled. Co už ale do hodnocení zahrnout musím je to, že ovídka zabírá cca 1/2 dílka. To se mi nelíbí. Být místo povídky nějaký stručný popis pásu, bylo by to lepší.

Další věcí, která se mi nelíbí, je zařazení tohoto předmětu mezi artefakty. Toto přece artefakt určitě není, nesplňuje naprosto žádná kritéria artefaktu.

Drobným nedostatkem (jak už někdo pode mnou vytkl) je výškové omezení, což je podle mě blbost...

Nakonec jsem se rozhodl dát 3* Dílko je po drobných úpravách vcelku použitelné.

S pozdravem
Demonic - The Lonely Warrior


 Uživatel úrovně 0

Navíc je tu kolize systému letu (zhasínání drahokamů + maximální výška => postupné klesání na 10 sáhů s příběhem a pravidly (lupič se z 10 sáhů nezabije - hodem na pád si sníží pádovou výšku na 5sáhů a inkasuje tak jen 1 zranění.)) a v textu zastrčené nepochopení systému sabotáže (resp. není mi jasné, jak je možno "sabotovat" poklady - a nechávat si část ze sabotovaného díla - poškozené nemovitosti. Lze samozřejmě krále odírat a vyžadovat přemrštěné částky za své služby, ale to je něco jiného.)
Takže i možná * za zpracování či dobrý dojem prostě nebude.
je mi opravdu líto a nechci být nemotivační, ale jinak to u mě nejde.


 Uživatel úrovně 0

Musím hlasovat velmi nízko. Dílo obsahuje základní chyby pravidlového charakteru:
Předně - vzhledem k mizerným schopnostem mi příjde nepochopitelná 13. sféra a vzhledem k 13. sféře je cena 800 zl. směšná.
Není uveden druh a cena drahokamů, ale tak nějak vnitřně cítím, že budou tvořit alespoň 1/2 ceny předměntu. Chybí srdce artefaktu.
co však považuji za hlavní chybu je to, že je možno s pomocí démona nosiče, či možná dokonce útočného démona sesílajícího kouzlo leť vytvořit lepší, kvalitnější a účinnější létající pás či předmět.
Další velkou chybou je pak absence pravidlových parametrů jako je MS (manévrovací schopnost), popřípadě rychlost či pohyblivost.
Povídku jsem jen přelétl, připadala mi nezajímavá a příliš obyčejná a pro hru vlastně k ničemu.
Nikdo mi nebude tvrdit, že toto dílo má nápad (resp. budu žádat poúkaz na nápaditost.)
Stylistická kvalita díla není nic moc, ale i kdyby byla, už dílo jen těžko zachrání.
Vydím to, i když nerad na 0, ještě si pročtu diskuzi, skusím vychladnout a zamyslím se nad použitelností.


 Uživatel úrovně 0

Jak se mohl lupič zabít pádem z 10-ti sáhů? Ostatně kdyby letěl nad lesem v 10-ti sázích, asi by mu to šlo dost těžko (odírání se o větve). Vycházím z toho, že před vybitím mohl letět jen na jeden drahokam.
Předpokládám, že když křídla odtáhnu o sebe, tak se zase vypne.
Co když spadnu ze svého létajícího tvora, musím si pás zapnout hned po započetí pádu, nebo si ho zapnu sáh nad zemí a hned zastavím?
Když už je to příspěvek na serveru, hodilo by se rozebrat jeho letové vlastnosti trochu víc.
Jak se na pás dostanou dvě osoby? Maximálně kdyby jeden jednu z nich chytal...
Jak se nabíjí? Dobije se jeden drahokam tak, že se doplní jeden do maxima, nebo ten, kterému chybí několik kol letu se doplní a ten další taky?

(rýpy, rýpy...) Jedná se ale o soby, nebo bytosti? - Vletí na mě komár, takže spadnu? (A taky mi přijde, že jsi trochu rasista: "...jakmile se ale jeden člověk pustí..." lidi bys dolů házel, ale s elfy už to nebude fungovat?)


 Uživatel úrovně 0

dík...ty drahokamy sou pravý žádný šity ...a to srdce bude asi právě to křídlo je pravda že mě to vůbec nenapadlo...pás letá podle podle postavy...bud jako rychlostí chůze nebo běhu


 Uživatel úrovně 4

Jednoduchý příspěvek, popisující jednoduchý předmět. Praktické a sndano použitelné.

Cenu 800 zl chápu jako cenu odhadem za ten pás, tedy luxusní ozdobný předmět.

Chybí srdce artefaktu. Navrhoval bych část té spony, jedno křídlo.

Kolik toho pás za kolo letu nalétá?

Nelíbí se mi omezení na let jen pro jednu živou bytost, rozhodně jsem pro omezení nosnosti a pořešení manévrování, jak navrhuje Folcwine.
Takto například pás neunese chlápka s kočkou v ruce, co mají dohromady 70 kg, ale unese krolla v plné zbroji. To je podle mne asi největší chyba.

Na to, jak je dílko krátké, je zde několik zbytečných chyb a překlepů (název samotný, dále např. mýt nasazený pás:-) )

Zní to možná příliš kriticky, přesto se mi ale příspěvek líbí. Toto by se dalo okecávat na X stránek a výsledek by zůstal stejný - dobrý předmět s širokým využitím. Dávám 3.


 Uživatel úrovně 5

Na tomto dílku je pěkně znát, jak se autoři rubrikových děl za každou cenu snaží napsat nějaký příběh, aniž by měli talent. Zase se nám tu opakuje klišé, které je zrovna v módě, za poslední roky vidím artefakty, které se nepodařilo vyrobit zrovna nejlépe. Příběh by měl mít nějakou atmosféru, nějak navodit příběhově na samotné pravidlové principy a měl by nějak být použitelný bez úprav ve hře. Mistr tajemný Rafael, který se zabije, protože není schopen sledovat, kolik mu svítí drahokamů, mi přijde jako blb, ne jako mistr sicco. Theurg, který má v hlavě střep a zpackal artefakt, který fakticky zpackaný není. To vše mi nějak nesedí, ale aspoň je to krátké.

Samotný artefakt je z rodiny spíše jednodušších, ale dobře použitelných. Už jsem skorem myslel, že se jednoduchých a dobře použitelných děl na serveru nedočkám, ale jak je vidno, tak mě ještě někteří autoři dokáží mile překvapit vcelku jednoduchým a okamžitě použitelným dílem.

Některé věci, bych asi řešil mírně odlišně:
- dal bych váhové omezení, kolik toho je pás schopen unést (150kg, tj. 3000mn)
- klidně bych povolil i překročení váhového limitu, pak ale pás se bude dvakrát rychleji spotebovávat a hýbat se jen poloviční rychlostí (do váhy 6000 mn)
- uvedl bych pohyblivost levitujícího pásu (např 14/+1)
- neřešil bych výšku jinak než dobou letu (když si nastoupá za 100 kol míli vysoko, je to jen jeho problém)
- váhu bych dal 20mn, snížil pořadovou sféru a udělal jako běžného démona (pořadová sféra by určovala váhové omezení, maximální nabití a pohyblivost)

Zvláště se mi líbí:
- s půlnocí se předmět dobije jen částečně
- jednoduché a dobře odehratelný způsob ověřování síly nabití předmětu, jednoznačné ovládání

Dle mého se jedná o rozhodně nadprůměrný předmět s dobrou použitelností, který zaujme svou jednochuchostí a snadnou pochopitelností:

****