Předměty

Meč plamene Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 19

Skupina: Kouzelné zbraně

Síla zbraně: 5/+1+zvl.

Kvalita zbroje: +1

Délka: 1

Cena: 200

Váha: 35 mn

Popis:

Vznik

Meč plamene vznikl už před dávnou dobou kdy se skupina trpasličích theurgů kteří si řikali bratrstvo plamene pokoušela vytvořit meč ukovaný za pomoci jejich věrných elementálů plamene salamandrů. Pokus se povedl a byl vykován první meč plamene, později jich bylo vyrobeno dalších osm pro všechny členy bratrsva . Byl sepsán i jakýsi recept který se zahoval až do dnšní doby a někteří theurgové dokáží meč plamene dokonce vyrobit. Bratrstvo se později kvůli chamtivosti trpaslíků rozpadlo a na meče se na dlouhou dobu zapomnělo.

Vzhled

Meč plamene je vzhledově obyčejný široký meč až na to že čepel tohoto meče je zářivě červená ( ve tmě svítí) a hruška na jílci má tvar plamene . Při vyslovení tajné formule kterou určí při výrobě theurg se meč rozhoří žluto červeným plamenem.

Zvláštní útok

Zvláštní útok tohoto meče se počítá pouze když meč hoří. Meč takto zápalí nebo aspon popálí a ožehne vše co zasáhne. Když je zasažena postava nebo nějaká potvora je zraněna 2k6+2 a pokud je chlupatá začne hořet a každé kolo si ubere opět tolik životů za kolik byla zraněna první ranou

Magie meče

Meč má v sobě 30 magů které se mu obnovují každé tři dny pokud byl meč aspon na 1 hodinu v blízkosti ohně

Plamenná rána :

  • Magienergie : 4 magy za první a každá další o jeden mag méně .Minimálně však 1 mag
  • Rozsah : 1 postava
  • Dostřel : 10 sáhů
  • Vyvolání: ihned
  • Účinek : z meče vystřelí plamenná střela která má stoprocentní jistotu že zasáhne cíl. Tato ohnivá střela zaraní za 1k6+1.

Zapal :

  • Magienergie :5 magů
  • Rozsah : 1 objekt
  • Dosah: 30 sáhů
  • Vyvolání :2 kola
  • Účinek :po vyvolání kouzla se předmět na který se majitel meče soustředil rozhoří .

Jiskra :

  • Magienergie : 1
  • Rozsah : 1 objekt
  • Dosah .1 objekt
  • Vyvolání : ihned
  • Účinek : z meče vyletí zářivá velká jiskra která dokáže zapálit pochoden ohniště atd. Ale musí to být v dosahu 10 sáhů

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 19

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Tohle je to co mi tu občas chybí, jednoduchost, řekl bych že článek jako takový je určen spíš pro ulehčení práce protože takovou zbraň(podobnou) si každý navhrne sám ale přecijen to zdržuje, ideální pro nenáročného PJ použitelné hratelné, parádní.

Chtělo by však u druhého kouzla podotknout že chytne každý hořlavý předmět, na druhou stranu to si však každý snad domyslí i když někteří by si mohli říci, je to kouzlo tak proč bych nemohl kouzlem zapálit skálu vždyť magie nemá hranice. Druhá a poslední věc je ta 100% šance trefy...

Mě se dílo líbí. jak jsem řekl je hratelné, jednoduché ale na druhou stranu není nijak velkým přínosem, a je to jen ulehčení práce pro PJ takže 3*


 Uživatel úrovně 0

N W zajímavé nicméně děkuju


 Uživatel úrovně 1

Já si myslím, že to je typicky podprůměrné dílo, kdykoliv použitelné, dobře skladovatelné. Skoro bych čekal, že přesně takových tu bude veliká zásoba, ale vzhledem k postoji čtenářů i redaktorů chápu, že autoři se snaží spíš posílat jen ta "kvalitní" (hihi) díla.

Tohle je nápad ničím zajímavý, ale vždy použitelný. Nedá se očekávat mnoho chvály, na druhou stranu bych rád upozornil na to, že takhle si dílo na Doupě opravdu představuju. Je stručné, jednoduché, použitelné, má všechny náležitosti. Popisuje vznik, popisuje vzhled a funkce a přidává kouzla.

Kouzla jsou špatně vyvážená a nemají příliš dobrý nápad. To použitelnost meče trochu snižuje. Podobně i chyby v textu, které jsou občas zbytečné. A tak by se podprůměrný nepříliš zajímavý nápad stal jednohvězdičkový.

Já dám hvězdy dvě. Zaprvé je autor nováčkem, zadruhé si myslím, že podobná díla si tu zaslouží být bez toho, aby byla zbytečně odsuzována. Nežádám jásot, ale přinejmenším vlídné přijetí.

I já přijímám tedy dílo vlídně a děkuju za něj, věřím, že autor přinese i lepší nápady, jejichž zpracování by si rozhodně měl potrénovat i na takovýchto příspěvcích.

S pozdravy,
N.


 Uživatel úrovně 8

Po shlédnutí díla jsem se ještě jednou podíval, kdo je autorem a vida, že je to někdo mi dosud neznámý, jsem se ještě mrknul na jeho profil: 12 let, dva dny na serveru, první příspěvek...

Když jsem tady na serveru začínal, bylo mi asi tak stejně let. Pro srovnání jsem si taky dohledal svůj (snad) první "výtvor" (ehm ehm).

Ano, v porovnání s tvorbou místních fialek a jiných trvalek to je jednoduché, nakolenovité a ne zrovna originální, ale po zvážení všech faktorů si myslím, že si autor z toto dílo tři hvězdičky plně zaslouží.

Na závěr jedno doporučení: Projdi si několik příspěvků - ty s vysokým hodnocením proto, abys viděl co je "dobře" a co místní čtenáři oceňují, a ty s nízkým hodnocením proto, abys věděl jakým chybám se vyhnout. Přeji hodně štěstí do příští tvorby :-)


 Uživatel úrovně 0

díky je to moje první práce takže to neni tak dobrý ale už pracuju na něčem jinym co by mohlo bej hezčí


 Uživatel úrovně 5

Máme tu krátké dílo. Co nám přináší? Jedná se o plamenný široký meč kovaný v ohni salamandra (+1 KZ), který má 30 magů, které se obnovují jednou za 3 dna, pokud je meč alespoň 1 hodinu v blízkosti ohně. Dílu by prospělo, kdyby autor si nejdříve přečetl pořádně pravidla DrD a hlavně koncepci rubriky. Předešlo by se mnoha nedostatkům. Každý nějak začíná a i když ten začátek není nejpovedenější, neznamená to, že by se autor nemohl časem poučit chyb a začít psát kvalitní díla.


Soupis vybraných chyb: 1) Chybí pořadové číslo sféry, ve které se démon nachází poprvé. Odhadem by to mohla být 9. Sféra (30 magů na 3 dny a velmi omezený výběr kouzel = 5. Sféra; útočnost v průměru +9 = 4. sféra). 2) Mnoho gramatických chyb a překlepů. Doporučil bych příště dílo nepsát přímo do odesílacího formuláře. 3) Psát jednoznačně, srozumitelně a pochopitelně. 4) Dodržovat pravidla DrD (např. zápalnost ovlivňuje tabulka v PPZ-PJ, zapálení chlupatých tvorů je zajímavý nápad, ale nepravidlový). 5) Zranění za 1 mag by přímým kouzlem mělo být nejvýše 2 (teoreticky lze vypálit zaráz 24 plamenných ran za 30 magů, která zraní za průměrně 108 životů, což je více než čtyřnásobek vložené magenergie). Vyvolání ihned je nevhodné. 6) Kouzla volit taková, aby byly všechna přibližně stejně často a efektivně použitelná.