Předměty

Necopinatus, magostříl Munchkinův Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 24

Skupina: Artefakty

Síla zbraně: 2/+1

Kvalita zbroje: -2

Délka: 1

Sféra: 27

Váha: 30 mn

Popis:

Věhlas: +1 (pochopitelně se ale může měnit v závislosti na světě a na záměrech PJ - všeobecně by se ale mělo jednat spíše o známější artefakt, hlavně mezi theurgy...)

Pozn.: Výše uvedené ÚČ, ÚT a OČ se počítají pro použití artefaktu jako kyj. Takto použitý se počítá jako obouruční střední zbraň s délkou 1.

První historická zmínka o tomto artefaktu se zmiňuje o tom, že tento artefakt byl společně s posledními slovy jeho tvůrce vepsanými na kusu pergamenu, nalezen v theurgické dílně roztržitého theurga Munchkina, hned vedle jeho studené mrtvoly. Text, který bylo lze na pergamenu přečísti, více než dokonale objasňoval, s jakými úmysly byl artefakt stvořen a dokonce objasňoval i to, proč je theurg Munchkin mrtvý. Posuďte sami...

Pro všechny generace příští:

Já, Munchkin z královského města Leseny, jsem se rozhodl vdechnout život svému čtvrtému artefaktu, i za cenu vlastního života. Důvod pro mé počínání jest prostý: Artefakt, který takto stvořím, přetrvá i dlouhá tisíciletí a bude pro mne zárukou, že ani já nebudu zapomenut - vždyť na stvoření tohoto artefaktu jsem se připravoval dlouhá léta a všechno jsem pečlivě připravil. Předmět který jste pravděpodobně nalezli poblíž mé mrtvoly, jsem zkonstruoval z kuše, z níž jsem odstranil lučiště a do jejího těla vpravil na jendom konci uzavřený dutý železný válec. Mé jméno do pažby zlatem vepsal zlatník V.Y.Dryduch, za což mu patří můj nehynoucí dík a jeho dokonalou práci jsem se rozhodl odměnit tím, že jsem tečku nad "i" ve svém jméně učinil srdcem artefaktu. Abych docílil té největší síly, zaklel jsem do předmětu démona ze sféry Jérathel. Tento démon dostal za úkol toliko generovat magickou energii a ukládat ji do mnou speciálně připraveného rudého kumulačního krystalu a aby nebyl rozptylován žádnými dalšími postranními příkazy, tak jsem mu ani nezadal, aby s pomocí oné energie sesílal nějaké kouzlo. Energii jím tvořenou místo toho usměrňuji pomocí modrého krystalu, který je - stručně řečeno - dokonalý. S jeho pomocí lze vloženou energii přetransformovat na smrtící sílu v úžasném poměru 99,9%... Šťastný nálezče - nyní stačí stisknout spoušť a uvolníš sílu nezměrnou...

Když byla po nějaké době rozdělována pozůstalost po Munchkinovi (kromě artefaktu, který se mezitím ztratil neznámo kam), byl v jeho truhle nalezen i podivný modrý krystal. Zkoumali ho mnozí klenotníci a všichni se shodli na jednom - ten krystal byl stručně řečeno - dokonalý... Potom ho rozřezali na drobné kousky, obrousili a zasazením do zlata či stříbra dali tak vzniknout edici šperků s modrými krystalky, které byly rozptýleny po světě, aniž by tušili, že zničením tohoto krystalu znemožní výrobu kteréhokoliv dalšího. Kdo by taky tušil, že se sféry prostě samy od sebe "šprajcnou" a o postupu výroby nikomu nic neřeknou...

A teď pravidlově:
Démon generuje 54 magů denně a ukládá je do shromažďujícího krystalu, který je schopen pojmout maximálně 300 magů. Pokud se naplní, není už magenergie generována. Kvůli tomu, že Munchkin při tvorbě zapomněl do artefaktu vložit onen potřebný usměrňující krystal, je při stisknutí spouště uvolněna všechna nashromážděná magenergie ve zcela nespoutané formě - a jelikož je magenergie věc nevyzpytatelná, může to vést k nekonečné škále událostí, které nemusí být nutně pouze destruktivní, jak zamýšlel tvůrce...

Vtip je v tom, že postavy se mohou dozvědět pouze o posledních slovech theurga Munchkina, a tak se vydají pátrat po takovém silném artefaktu. Jaké bude jejich překvapení, když zjistí, že při výstřelu se z hlavně vyhrne třeba záplava pampelišek... Toto nám zároveň poskytuje vysvětlení zvláštního jména tohoto artefaktu. "Necopinatus" totiž v jednom z prastarých jazyků znamená "Překvapivý" a právě tímto slovem artefakt pojmenovalo několik theurgů, kteří kdysi měli tu čest Munchkinův magostříl zkoumat...

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 24

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Zdravím

Unknowne pěkné dílko, ale umíš to i lépe. Vynechaný popis, struktura díla, podpásovky ve formě "šprajcnutých" sfér, ale hlavně nedomyšlený důsledek:

Jako hráč bych viděl ne brutální über zbraň, ale neuvěřitelný zdroj peněz! Změnil jsi totiž schopnost útočného démona "má k dispozici na den x magů" na "generuje x magů" - což je hodně podstatné! Po nálezu artefaktu bych okamžitě celou věc rozebral (není pravda, že artefakt je nezničitelný - ani v nejmenším, pouze srdce artefaktu je magicky odolné), pořádně prozkoumal "shromažďovací krystal" a nechal si od 17. sféry vytvořit pár kopií (nebo použil astrony) a vesele bych obchodoval s mageenrgií v surové formě.
54 magů = 432zl denně = 157680zl za standardní rok.
Takže bych buď zruinoval ekonomiku, nebo naprosto devalvoval hodnotu magie.

Nehledě na to, že i kdybych z toho chtěl mít zbraň, tak nechat si vytvořit modrý krystal od 18. sféry "zakázáno" není.

Rozhodně netvrdím, že to je nedobré dílo - naopak, souhlasím, že je to vtipné a docela i svižné (čtivé) a hru to obohatí mnohem víc, než spousta jiných.
Celkově ode mne tentokrát za 3*.
S pozdravem
T.


 Uživatel úrovně 0

Tohle se mi opravdu líbí - je to svěží, nerozvleklé, v podstatě nenápadné. Asi bych uvítal možná nějaké bližší rozepsání účiků či spíše jaký by měl být přesně původní výstřel - chtěný a nedeformovaný, ale to se dá domyslet.


 Uživatel úrovně 8

Pokud chcete, aby měl artefakt nějakou vlastní "duši", tak prosím... Jen bych chtěl upozornit, že původní úmysl byl v tom, že ona podivná nevyzpytatelnost magie se projeví až po "výstřelu"...


 Uživatel úrovně 0

Ha, taky mě něco napadlo:

- vyluzování nechutných pazvuků (...)
- začne vyluzovat smích ve chvíli, kdy je to absolutně nevhodné (jednání s nějakou postavou, pohřeb,...)
- začne vyprávět oplzlé vtipy, popř. urážet všechny rasu všech přítomných CP
- napodobí hlas někoho z družiny a pak začne někoho pomlouvat
- přilepí se na X hodin na určitou partii těla postavy


 Uživatel úrovně 0

Tohle se mi opravdu líbí. Takováhle "puška" je opravdu ... dokonalá ;)


 Uživatel úrovně 8

Ačkoliv démon ukládá magenergii do onoho rudého krystalu, předmět je pořád artefakt jako celek... Z toho vyplývá téměř nezničitelnost artefaktu a tedy i nehořlavost a prakticky se tím dá i vysvětlit níže vzpomenutá podivnost možnosti použití artefaktu jako kyje.

Co se "nejlepšejšnosti" mých děl týče, tak já považuji za nejlepší stařičké dílo "Šprýmařova mince přenosu", ale to bude pravděpodobně jen věc názoru :-)


 Uživatel úrovně 0

Vynikajúce dielo, nechcem opakovať, čo ostatní už napísali, ale súhlasím, prináša to veľmi veľa možností ako hru osviežiť a ozvláštniť. Hlavne sa mi páči, že to vlastne vyzerá zhruba ako puška (ak som to správne pochopil). Viem si živo predstaviť, ako by sa moji hráči zatvárili pri opise artefaktu, niektorí by sa tešili na zcounterstrikovanie hry, niektorí by sa možno kyslo uškrnuli, akože "to už fakt nemal čo vymyslieť?", niekto by hneď začal špekulovať, kde budú zháňať náboje (o ktorých postavy nemajú čo vedieť). Prvé použitie by som mohol zahrať ako "výstrel z pušky", čo by ich v tom len utvrdilo a nachystalo mi tak cestu ako neskôr využiť náhodu. To s tým spísaní možných účinkov je určite dobrý nápad, ak Necopinatus použijem, pravdepodobne si takú tabuľku vytvorím...

Dobrá práca, len tak ďalej
SÚ Ith


 Uživatel úrovně 0

Už jsem dlouho nehodnotil žádný příspěvek, ale hned po přečtení názvu, jsem si říkal, co to má sakra bejt? Ten název mě naopak spíše přiměl, abych zjistil, jestli je mé očekávání oprávněné, ale byl jsem velmi, velmi překvapen. UnknowN vytváří spoustu děl a tohle bych s klidnou myslí zařadil mezi jeho nejlepší.

Předmět jako takový je k jeho nevyzpytatelnosti vyvážený. Stejně tak jako hordy nepřátel můžou na prach skončit i jeho majitelé.

Informace o modrém kdystalu bych trochu změnil. Ani ne tak jeho rozřezání, ale spíše fakt, že se sféry "šprajcly". Stačilo by, kdyby o tom krystalu jen nikdo nevěděl a nikdo by tedy neměl ani důvod sfér se ptát, tudíž krystal by nemusel být nutně ztracen. Ale to je jen návrh.

Zajímalo by mě také, jak je to se zničením artefaktu např. spálením samotné kuše, kvůli získání rudého krystalu.

Nicméně fantazie mi po dočtení skutečně začala běžet na plné obrátky. Představil jsem si hned družinu, která se k tomuto artefaktu upíná, jako ke své poslední naději, jelikož ho nedávno použili a vyplenili jím skřetí jeskyni. Nyní stojí v uzavřeném kolečku pomstychtivých skřetů, spustí artefakt a ouha!
- začne plivat koupelnovou pěnu
- promění všem zbraně na klacky
- začne sněžit
- z krystalu začnou výlezat mravenci

Pro tenhle případ by to bylo od Pj opravdu nechutné. Já bych je trochu potrápil, ať si chvíli myslí, že mají zbraň hodnou bohů a pak jim ukázal dno jámy.

- kuše rozkvete
- navleče všem nepřátelům kolečkové brusle
- majiteli nekontrolovaně začnou růst vlasy a vousy
- nepřítely spadne na hlavu kámen
- všechno a všechny oslepující světlo trvající podle zásoby many
- démon se projeví a majiteli se hystericky vysměje
- mana vybuchne

Jde toho vymyslet opravdu hodně. =)


 Uživatel úrovně 8

BTW: Rozhodl jsem se odměňovat uživatele stejným způsobem jako Krtecek :-)


 Uživatel úrovně 8

- héliový efekt na cíl/uživatele/všechny v okolí
- zmenšení cíle/uživatele/všech v okolí
- Necopinatus začne fungovat jako raketový motor (tryska = "hlaveň")
- Necopinatus začne snášet vajíčka (vypadávají z hlavně) - případně vystřeluje vajíčka s kadencí kulometu
...
- má to vůbec smysl? :-)))