Předměty

Chrániče předloktí Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 15

Skupina: Zbroj

Síla zbraně: -

Kvalita zbroje: 3,4

Délka: -

Cena: 2

Váha: 5 mn

Popis:

Chrániče předloktí

Chrániče zápěstí jsou někdy také nazývány nátepníky. Měří 15-25 cm, kožené váží 5 mn, kovové 13 mn. Jsou většinou vyrobeny z okované kůže, málokdy jsou celokovové. Chrání nejcitlivější místa na předloktí; tepny a šlachy. To vystihuje bonus k OČ např. proti fintě Přeseknutí šlach rovný KZ chráničů, při hodu proti pastím (např. šipkovým) je nutné posoudit výšku šipek a chráničů (pj). Pokud šipky zasáhnou chrániče, má postava bonus při hodu proti pasti rovný KZ chráničů. (pokované 3, kovové 4) Navíc v nich zespodu dá udělat malý tajný prostor, do kterého se vejdou ploché a málo rozměrné předměty. Bez tajného prostoru stojí 2-5 zl, s tajnou schovkou 5-8 zl. Udělat chrániče dokáže každý lepší kovář/koželuh. (zkusit to tedy může i postava).

Nátepníky mohou nosit bez omezení válečníci a hraničáři. Alchymisté a zloději mohou používat pouze pokované, kouzelníci ani tyto. Zloději navíc mají navíc postih –5% k otevření objektu, zneškodnění mechanismu a vybíraní kapes, alchymista má při nasazených chráničích postih –5% k úspěchu při lučbě, protože chrániče trošku škrábou, svědí a postavy na ně nejsou zvyklé. Pokud s jedněmi chrániči absolvuje dvě celé úrovně, postihy zmizí. Pokud však o chrániče postava nějak přijde a koupí nové, postihy se obnoví. (Stejný mechanismus jako u válečnické Přesnosti). Válečníci nemají při boji žádné postihy. Pokud nosí nátepníky druid, ztrácí za každý den, kdy je má na sobě 1% za okované a 2% za kovové chrániče kontaktu s hvozdem.

Chrániče s tajným prostorem jsou dosti podobné obyčejným, pouze na spodní straně mají několik tenčích, pružných a jinak vytvarovaných kožených vrstev, mezi které mohou být zasunuty předměty do velikosti nejvýše dýky. Pro ně jsou konec konců tajná pouzdra původně určeny. Do jednoho chrániče lze schovat nejvýše 1 dýku, polovinu zlodějského náčiní, pár mincí (záleží na velikosti), kus pergamenu…atd. Konečné slovo, co lze schovat dovnitř, má PJ. Věci z pouzdra lze vyndat během 1 kola (2 akce přezbrojení). Nápadnost na náhodný postřeh je pro předměty 6 % - Obr majitele. Při hledání je to 15% +Obr hledače.

Chrániče se nosí většinou v párech. Mohou se do nich zaklínat libovolní démoni, nejoblíbenější jsou však kouzlící útoční démoni.

PinHead

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 15

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Zdravím autora,

Tvé dílo jsem si rád přečetl, ale shledal jsem ho - promiň mi - naprosto zbytečným. Mě nic nedává, nepřináší do hry nové prvky a je šíleně nekomplexní. Tj., děláš chrániče předloktí. Ale proč neuděláš chrániče holení, nezpracuješ originálně helmy a ostatní chrániče? Zavedl bys tím svěží vánek mezi zatuchlé vody pravidel.
Neškodilo by se zamyslet nad tím, že postava najde nebo si koupí chrániče předloktí a (řekl bych) logicky se poptá po dalších... Již vidíš tu nekomplexnost?

Osobně hodnotit dílo jako samotné nebudu, hodnotím ho porovnáním k celku; tedy s těmi chybami, které byly zmíněny mnou a již ostatními. Hodnotím jako podprůměrné dílo - 2*,

s úctou,

Tobša


 Uživatel úrovně 0

no...není to špatný, ale..
1) nelíbí se mi ty postihy pro alchymisty a zloděje.
2) podle mě - nevím jestli ostatní budou souhlasit - je KZ moc velká. vezmi si běžný štít, ten má KZ 1, popř. KZ 2, ale ne všude.

a tohle se mi zase líbí...
1) konečně někdo něco takovýho vymyslel
2) zpracování pěkné
3) tajný prostor - to je prostě super

určitě to použiju a přeji ti hodně inspirace v případné další tvorbě.

podtrženo sečteno odečteno.... 3*

Pajda


 Uživatel úrovně 5

Komentář:
Tedy s chutí do toho a půl je hotovo.

1) Nevidím důvod, proč při používání nových nátepníků musí alchymista/zloděj znovu procházet znevýhodněním. To je dáno omezením pohybu, které je stejné u všech nátepníků a IMHO není proč dělat to jako Přesnost.

2) Proč trvá tahání věcí z pouzdra tak dlouho? To bych mohl mít ty dýky třeba v postranní kapse torny a vyjde mi to nastejno.

Předmět má jednoduchý, ale použitelný nápad, stručné, ale poměrně slušné zpracování. Bez chyb by byl na 2,5*, takto se přikloním k nižšímu hodnocení.