Předměty

Janrielix, dronarův meč Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 34

Skupina: Artefakty

Síla zbraně: 9/+6

Kvalita zbroje: +1

Délka: 1-2

Váha: 45 mn

Popis:

Jméno meče

Hned na začátek bych chtěl vysvětlit to jméno, jeho tvůrce Jan Rielix si vyryl jméno na čepel a pak meč dal svěmu synovi Dronarovi. Ten byl v 53 letech zabit, meč se podle jeho závěti uložil do hrobky.....

......Po nekolik tisícitelí se o meči nevědělo nic až do chvíle kdy ho našla družinka chodce Drnka, ti si nápis na čepeli vyložili jako název meče a od těch dob se mu říká Janrelix.

Popis meče

Celková délka meče trochu přes sáh, rukojeť je jemně zahnutá nahoru potařená kůží podobné té dračí, meč se obvikle drží jednoručně, protože rukojeť má 19 coulů.

Čepel hned na začátku má drobný oblouček dlouhý 22 a vypouklý směrem dolů o 4 couly, pak následuje rovná část o délce 58 coulů a špička s délkou 12 coulů se vychílí o 7 coulů směrem nahoru.

Čepel má na výšku 6 coulů a na tloušťku 1,6 - 1,8 coulu.

Magické schopnosti

Meč má na den 37 magů na sesílání následujících kouzel

  • Magický štít (PPZ)
  • Lomený plamen (PPE)
  • Světlo (PPZ)
  • Vidění dvojmo (PPE)

Ten kdo s mečem bojuje si připadá mnohem rychlejší, tomu odpovídá bonus +6 k iniciativě.

Meč může mít za 37 let pouze jednoho pána, to znemená, že druhému by nepomáhal do dovrčení 37 let a do té doby ba se považoval za dlouhý meč a měl by i váhu dlouhého meče. (Asi se ptáte proč zrovna 37 let, je to podle doby jakou ho měl jeho první pán, tj. Dronar.)

Příběh

Tento pocit už měl mnohokrát, ale dnes to bylo mnohem intenzivnější než jindy. Dronar to cítil, bylo to všude ve vzduchu, jeho poslední bitva je tady. Krůpějky potu padaly na jeho kapitánskou zbroj Landegrodské armády a jeho staré boty šlapaly jen několik mil od jeho rodné vesnice. Bylo mu líto, že dnes by ho tam nikdo nepoznal, ale on se sem těšil stejně jako malé dítě po jednodenním víletě do okolí. Už je viděl, oddíl vysdomských skřetů, přibližně 50 skřetů velkých jako statný barbar a ozbrojrných čavlemi. Okamžitě přikázal zformovat, na jeho 37 mužích bylo vidět že mají ze skřetů respekt. Dronar vitáhl svůj starý meč který mu vykoval otec a očarovaly ohnivé bludičky. Řady se srazily a vysledek byl katastrofální, skřeti projeli Landegronskou obbranou jako nůž máslem i sám Dronar klečel na jednom koleni s rozříznutou nohou, okamžirě se kněmu přihnali dva skřeti, prvního stačil usmažit lomeným plamenem, ale od druhého semu snesla rána do ramene, začaly se mu dělat mžitky před očima a okamžitě mu došlo, že šavle byla otrávěná....

.....vypadl meč z ruky, po chvilce spadla i hlava

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 34

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Je to moc krátké, než aby se to dalo pořádně pochopit.

Máš tam pár překlepů.

V popisu meče mě zarazilo, jak moc si popisoval v coulech, a jak málo si popisoval vzhled meče, z jakého je materiálu, apod.

Žádný hrdina (až na mě:D) nebude bojovat 37 let jedním mečem. Když jo, co se stane s mečem potom? Zmizí?? Exploduje??

Podobných připomínek bych měl více, ale nejsem si jist, jestli je už někdo přede mnou neudal, tedy to shrnu: Když sem spatřil název, žekl sem si, že by to mohl být zajímavý artefakt, a modlil sem se ať mohu dát 5*. Po prvním odstavci mi bliklo, že lepší jak 4* to nebude, četl sem dál, až do příběhu meče, když už to byla jen 1*, a pak sem si přečetl ten ač celkem krátký tak velice povedený příběh, a hned se mi zlepšila nálada, a dal sem 2*.


 Uživatel úrovně 0

Připadá mně to, jako bys chtěl narvat co nejvíce vražedných věcí do jednoho předmětu. Síla takového artefaktu nemusí spočívat jenom na vražedných schopnostech.
Mohl jsi nám zde více přiblížit výrobu a vysvětlit jeho kouzelné schopnosti.
Pokud bys chtěl vytvořit opravdu tak vražedný meč, pak by bylo dobré u něj vymyslet i negativní schopnosti, aby se miska vah aspoň trochu vyvážila.
Chyby radši neberu v potaz. Mohl jsi si s tím dát víc záležet.


 Uživatel úrovně 0

Zapoměl jsi na původ artefaktu, útočné číslo ja moc velké, kdo byl Jan Rielix a spousta dalších chyb.


 Uživatel úrovně 0

zpracování nic moc....za pozornost stojí akorát příběh, za to máš 1*. dál meč je děsivě silný....když proti někomu bojuješ a napálil bys do něj lomený plamen tak je to vržda (a to doslova)....zajimavé je těch 37 let ...to je povedené ale celkově to tohle dílko nezachrání.


 Uživatel úrovně 0

Velmi slabé...

Kdybych měl sepsat výčet toho, co mi u díla chybí, bylo by to delší, jak celkový počin...


 Uživatel úrovně 0

Celková délka meče něco přes sáh? Oběktivnější by jsi mohl být, když už se pouštíš až do takového popisu. Stejně tak by nevadila větší podrobnost ohledně té kůže co se používá. Co si mám představit pod pojem "Podobná té dračí"? Tzn. jestli se tu někdy oběvíš a budeš to číst (Zatim jsem si nevšimnul jediné tvé eakce) doporučuji se více zaměřit na popis.

Na co tam je onen oblouček na čepeli? Zdá se mi, že pak navíc popisuješ mnoho a snažíš se tomu dát nějaký punc prostě tím, že nasázíš čísla. Tloušťka 1.6 až 1.8 coulů má znamenat co přesně? Jako že se zbraň zužuje? Že je to nějaká vlnovitá zbraň? Že má tloušťku podle toho jaká je nálada v družině, atmosféra, podle nálady\ a chuti vlastníka?

Kdyby měli ty magické schopnosti aspoň nějaký společný smysl. Třeba stejný obor magie a tak, jenže tohle spíš vypadá, že jsi mu dal něco co jsi náhodou oběvil v pravidlech a chtěl jsi, aby to prostě "umělo zabíjet". Navíc nemáš napsáno, kdy se to dobíjí a jak.

Ten kdo s ním bojuje si připadá mnohem rychlejší? Snad tedy je :) Nicméně je to přehnané a nemá to nějaký náznak vysvětlení. Bez nápadu.

Jinak číslo 37 se oběvuje i v příběhu v počtu mužů. Je to zajímavý postřeh. Třeba to něco symbolizuje...třeba ne.


 Uživatel úrovně 0

To je zase den - co to jako má být?

Vždyť to je o ničem, nedá se to vůbec číst a ani kritizovat. To je na tom to nejhorší!

NULA

QM


 Uživatel úrovně 0

Ahoj.

Ježiši. Útočný číslo to má skoro jako kláda od stromu, útočnost jako velkej pichlavej ostnatej drát. "dronar" malý D, i když je to jméno. Obrana zbraně, konečně něco, co se dá. Váha je téměř úsměvná. Ale dejte tomu, že je to nějaý artefakt, ale nadupanej.

- do očí bijící pravopisné chyby nehodnotím, ale vypovídá to o úrovni díla
- parametry jsi popsal hezky, ale zbytečně složitě. Např. stačí říct, že zbraň je jednoruční. Konec, tečka.
- 37 magů na den. Hm, nevím, jestli se mám smát, anebo brečet. Tohle je přeci naprostý megalomanský nesmysl.
- proč si ten, kdo bojuje, připadá rychlejší? A to je až tak rychlý, že se bonus za iniciativu rovná náhlému napadení zezadu? Fíha, je dobrodruha vidět?
- to s těmi 37 lety se mi líbí, originální

Moc toho tu není. Jen příběh a magy. Tohle je naprostý podprůměr. Nebudu moc přehánět, když řeknu, že je to jedno z nejhorších a nejodfláknutějších děl na serveru. Dám ti 0 hvězdiček. A můžeš být rád, že tu nejsou zavedeny mínusové hodnoty.


Snaha na tom žádná není, nápad také ne, prostě náhlá touhat zaujmout skvělým artefaktem, ale tohle je úsměvné.


Hodně štěstí dál přeje Athos


PS: Jo a nic si neber osobně, neútočím na tebe, ale na tvoje dílo. Pořádně si to přečti, jistě usoudíš, že tohle ani nemohlo být myšleno vážně.
PPS: Pokud jsem to přehnal, omlouvám se všem ostatním.


 Uživatel úrovně 0

(1) Jediná vec, ktorá sa mi zdá byť nápaditá je meno.

(2) Ten popis s hromadou mierok a dĺžok som nepochopil. Vôbec si ho tam nemusel písať. Ak si chcel presne popísať tvar meča, mohol si radšej nakresliť obrázok. Bolo by to zrozumiteľnejšie.

(3) Nenašiel som tam nijaký podstatný nápad. Žiadnu ústrednú myšlienku. Je to vlastne iba silný meč s nejakými kúzlami. Originálna je iba tá myšlienka o 37 rokoch. Mohol si ju rozviesť.: Prečo je to tak? Mohla to byť hlavná vlastnosť artefaktu. Mohli na tom byť závislé nejaké schopnosti a vlastnosti artefaktu. A to ani nevravím o tom, že artefakt by malo byť niečo neopakovateľné. Kdešto meč s takýmito vlastnosťami vyrobí každý lepší theurg. (Možno až na tých 37 rokov a bónus k rýchlosti.)

No keby som to chcel použiť, tak by som si to musel... ja by som to vlastne vôbec nepoužil.


 Uživatel úrovně 0

Nazval bych dílo spíše průměrným, než nadprůměrným, ale tahle možnost tu není.
Meči nic nechybí, ale ani nic nepřibývá, bohužel ho ani nic nevynáší z řad mnoha a mnoha mečů, které si každý může vymyslet na míru pro sebe a to i bez nějakého časového omezení.
Dal jsem 3*, ale své hlasování možná ještě změním, až se mi tento předmět rozleží trochu víc v hlavě...