Předměty

Jídlo Kuře allá Rytíř Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 40

Skupina: Obyčejné předměty

Délka: 0

Cena: 20

Váha: 30 mn

Popis:

Historie

Jídlo Kuře allá Rytíř poprvé uvařil francouský kuchař Alexandr Kuře. Toto jídlo se začalo poprvé podávat již od narození Ježíše Krista v té době nejlepších restauracích. Ani za tak dlouhou dobu toto jídlo neztratilo popularitu a nyní se podává i v obyčejných hospodách a hostincích. Ale také na rytířských slavnostech.

Popis

Jde o kuře pečené i s hlavou na které má posazenou miniaturní helmici. Na hřbetě má zapíchané miniaturní kopí která vypadají jako párátka. Podává se s oblohou kterou tvoří okurky a kukuřice s rajčaty. Je tam také hrášek a plno jiné zeleniny. To vše je polité pivem.

Možnosti podání

  1. Obvyklé podání(klasické Kuře a lá Rytíř)
  2. Podání s pivem(Klasické Kuře a lá Rytíř + pivo či víno)
  3. Rytířské podání(Kuře a lá Rytíř + pivo a křenová omáčka)

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 40

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Nápad dobrý, ale Francie a narození Ježíše Krista mi k sobě opravdu nejdou. Kromě toho se ve většině DrD světů asi ani jedno z nich nevyskytuje, takže mi to trochu zavání christianizací...* ať nežeru:))


 Uživatel úrovně 0

Papsat jídlo jako předmět? Zajímavý a vtipný nápad, ale moc bych se jím nechlubil.
Váhu, cenu apod. už někdo zkritizoval.
I když to velmu jako vtip tak dam 0*.


 Uživatel úrovně 0

Ak to mala byť recesia, treba to označiť: <recesia>text</recesia>
:-}
nehlasujem
.. .. .. .. .. .. .. ... ..GJ!


 Uživatel úrovně 0

Zdravím autora a otatní...
Zezačátku bych rád řekl že když jsem se na toto dílko chtěl kouknout sám jsem nevědel co mám očekávat a když jsem si to asi věhem minuty a půl přečetl byl jsem docela šokován jelikož dílo poztrádá snad uplně ten největší základ a to je UŽITÍ... jak toto v ději užiji??? yslíte že normální hráči tolik rozebírají co si jejich postava strčí do pusy??? já bych řekl že jediný co zjišťujou je ejstli t neni otrávený a to je tak všechno a co ej to za druh masa... jinak jinak jim je jedno jestli je v tom kopí z párátek nebo tak... prostě tady v tom to užití mi absolutně uniká...

Jenom taková technická... nevim jestli měli dříve restaurace jo... rozhodně bych to tak nenazíval ale třeba Nóbl hostince ebo tak... možná i název salónky rytířů by byl lepší... ale to je jenom taková technická... dávám 0*

S úctou Krvák ElRune


 Uživatel úrovně 0

Tak opravdu mi nějak unikla poenta. Nemůžu jinak než dát 0*.


 Uživatel úrovně 0

Je to zavádějící psát o naší historii. Ano, pro ukázku, návnadu pro PJ se to může někdy hodit. Tady to tak slavně nevidím, navíc jak už Zdenál napsal, ježíšovo život ser pohybuje úplně jinde.

Krom toho, že to postrádá větší fantazii, propracovanost o které psal Zdenál a tedy i účelné použití ve hře, obsahuje dílo číselné nedostatky (Z toho mála co tam navíc je). Ty mi chceš říct, že první možnost podání se cenově i váhově rovná s druhou a třetí?
Ne, prostě mi to přijde moc chudé, nepoužitelné.


 Uživatel úrovně 5

Patriku, je jedno že je to spíš kravina. Tak jako tak by to mohlo mít alespoň nějaké využití. Mohl ses do toho receptu pustit, opíct pár kuřat s různýma omáčkama a podobně, trochu zaexperimentovat s kořenim a hodit sem výslednej recept. Já su takový všeuměl že aji vařim a fakt bych do toho šel.

Nápad je jenom v tom použít ve hře jídlo při nějaké hostině. Tím to ale končí.

Mohl jsi rozvinout celou kuchařku. Používat dobovější slovník. Přecejen k počátku letopočtu použít výraz restaurace...

Francouzský kuchař v době Ježíše, no dejme tomu Galský, ne?

Dostali mě tvoje chutě. Na pivu s okurkou kukuřicí a rajčaty. Do této doby fajn. Ale křenová omáčka k tomu? Nene.

Bohužel za 0. Není co řešit.


 Uživatel úrovně 0

Pro některé:

Víte. někteří se tady i u jiných děl podivujete tomu, že to sem vůbec Zombie pustil. Ale co třeba se nad tím trochu zkusit zamyslet, pokud by to měl redaktor všechno filtrovat a pokud by takováto díla neměl pouštět, tak si musíte uvědomit, že by tady toho zas až tak moc nebylo. Prostě se nad tm zkuste zamyslet, a možná po chvíli přijdete na to, že dát někomu šanci není vůbec špatná věc..


 Uživatel úrovně 0

no mně to ani moc vtipné nepřipadá, nejvíc mne na tom ale zaujalo, kde se za dob Ježíše Krista vzal francouzský kuchař, v té době pokud vím nic jako Francie neexistovalo...


 Uživatel úrovně 0

není to špatné ale nedá se to moc využít, ale pro zasmátí není špatné