Předměty

Meč ledu Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 41

Skupina: Kouzelné zbraně

Síla zbraně: 5/+1

Kvalita zbroje: +1

Délka: 1-2

Cena: 2000

Sféra: 8

Váha: 60 mn

Popis:

Popis

Uč: 5
Útč: +1
OZ: 1
Délka: 1-2
Hmotnost: 60 mn
Cena: 200 – 300 zl
Zbraň jednoruční – střední (těžká)
Démon: 8. sféra

Tento meč je stejně velký jako dlouhý meč a jeho záštita má konce rozšířené, aby zachytávala rány. Ve světle se nádherně blyští a jeho tvar je aerodynamický. Uprostřed záštity má vyrytou runu života. Jílec má omotaný buvolí kůží.

Magie meče

Celková magenergie – 30

Doplnění magenergie se provádí tak, že ten kdo meč používá, ho zabodne do země(je jedno jak hluboko klidně jen špičku) a musí ho tam nechat a tak dlouho jak odpovídá tabulka. Pokud je meč vytažen dříve jeho dosud načerpaná magenergie se vytratí a musí se začít znovu. Pokud je meč zabodnut v ledu všechny časy na dobití se snižují a 5 minut ale naopak pokud je zabodnut v písku čas se prodlouží a 30minut. U všech ostatních zemin a hornin je to stejné jako v tabulce.
Více jak -30C° /-20C° - 15 minut
-19C° / -10C° – 30 minut
- 9C° / 0C° – 1 hodinu
+1C° /+15C° - 1hodina a 30 minut
+16C° /+ 40C° a více - 2 hodiny

Kouzla

Štít

Magenergie: 7 magů za 1metr čtvereční
Rozsah: 4 sáhy čtvereční před vyvolávačem
Dosah: 0
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: viz níže

Pokud na nositele zbraně někdo vystřelí z luku nebo do něj seká mečem může se ukrýt za uměle vyvolaným štítem z ledu. Tento štít je neprůhledný má bílou barvu. Štít je nepřenosný. Pokud na štít někdo vystřelí nebo do něj sekne, tak štít vydrží maximálně 3 rány a pak následuje roztříštění. Pokud se štít neroztříští za pomocí střel nebo úderů tak se samovolně roztříští po 2 hodinách. Štít vydrží i tři rány ohnivé koule, tři blesky atd. Do štítu se nedají magy přidávat, takže pokud si uděláte štít, co vám nebude stačit, tak ho už nejde zvětšit.

Ledová střela

Magenergie: 5 magů
Rozsah: jeden cíl
Dosah: 15 sáhů
Vyvolání: 1kolo
Trvání: ihned

Jakmile vyvolávač řekne kouzelná slova a namíří meč na cíl, z meče se vystřelí koule. Nyní si cíl hází na past zásahu obr - 6 - nic/15 životů.

Zmrzni

Magenergie: 8 magů
Rozsah: jeden cíl
Dosah: 20 sáhů
Vyvolání:2kola
Trvání: viz níže

Meč má jednu schopnost a to že může zmrazit protivníka. Stačí, aby držitel meče namířil na oběť a oběť si hází na past jestli zmrzne nebo ne odl – 4 – nic/zmrzla. Pokud oběť nezmrzne, tak sou magy fuč a hraje se normálně. Ale pokud zmrzne, tak si hází 1k10 jak dlouho bude zmrzlá. Když je zmrzlá plyne pro ni čas jako pro ostatní. Pokud je zmrzlá tak má jen svoje oč.

Příběh

Za jedné mrazivé noci se kovář Hexos vracel domů ze svého krámku a nesl si čerstvě vyrobené meče, které nedopatřením nechal venku. Z mrazivého a poklidného večera se stala noc plná hustého sněžení a blesků, kdy šli teploty opravdu hodně pod bod mrazu. Kolem druhé hodiny ranní se ozvala ohlušující rána, Hexos se ani neodvážil jít ven, zjistit, co se stalo a zůstal radši v bezpečí domova. Když se ráno po bouřce vydal kovář do práce, uviděl své rozházené meče. Posbíral 5 mečů, které byly zničené nebo poškozené a až se dostal k tomu šestému, málem omdlel úžasem. Ten šestý meč byl z čistého a hladkého ledu a ležel uprostřed kruhu s hvězdou a vedle něj byl runovým písmem napsán text: „Ty jsi vyvolený“. Kovář s ním zkusil poklepat o zem, ale ozvalo se jen lehké cinknutí a meči se nic nestalo, jako by byl ze železa. Tento meč je jeden jediný, protože při jeho výrobě došlo k naprosté náhodě.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 41

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Jediné, co na tomto článku mohu ocenit je nápad.
Kdybych se měla vyjádřit ke všemu, tak bych jenom opakovala to, co tady bylo již napsáno a ne jen jednou.
Nejvíc mi asi vadí pravopisné a stilistické chyby, které se v článku o předmětu vyskytují.
Magenergie meče je řekla bych až příliš velká, i když počítám s náročností některých kouzel vyvolávatelných mečem. Dále bych měla připomínku ke kouzlu "zmrzni", doslova je tam napsáno "Stačí, aby držitel meče namířil na oběť..." Co kdyby majitel meče namířil na oběť naprostou náhodou, tedy nechtěně? Bylo by také vyvoláno kouzlo?
U některýh kouzel nejsou rozepsány podrobnosti, protože kdybych na někoho "vystřelila kouli", nevím, jestli její průměr byl 5 centimetrů, nebo třeba 20 a tudíž si tedy neumím ani představit, jakou škodu bych mohla někde způsobit (ne, že bych o to stála...).

Obhajovat své hodnocení nebudu, protože důvody, které jsou uvedeny výše rozhodně nejsou všechny, které mou volbu ovlivnily.

Barbell


 Uživatel úrovně 0

Dobrý nápad, trošku horší zpracování. Dobíjení magenergie je dosti rozpracované(i když trochu více nelogické), takže je tu zase to horší zpracování.A na závěr věc,která je jen jediná na světě, nemůže opakuji nemůže stát 2000zl. Stála by mnohem více. Hoj!


 Uživatel úrovně 5

Edax: budiž, pro tentokrát jsem ti reputaci vrátil. Snažně tě prosím a stejně tak i ostatní: nejprve si přečtěte článek, pak kritiky a pokud k danému tématu máte něco dalšího, tak to vložte.
Zabráníte tak zbytečnému bobtnání diskuzí a podezření z "posthuntingu".


 Uživatel úrovně 0

Tak tohle je vážně dost odfláknutý dílo. Jen čísla k zbrani a tři nedotažený kouzla.
-Jak vypadá runa života?
-Způsob dobíjení je sice originální, ale měl bys vysvětlit, proč se liší od všech ostatních.
-Na štítu se mi nelíbí, že vydrží tři rány. Lepší by bylo, kdyby byl dán minimální limit pro sílu rány, aby se počítala. Taky by neměla chybět možnost udělat štít silnější.
-Ledová střela - jaká jsou kouzelná slova?? 5 magů se mi zdá žalostně málo.
-Zmrzni - opět malá magová náročnost.
-Neměl by to být spíš artefakt, když je jediný? Jestli ne, je nějaká jiná možnost, jak ho vyrobit? Pokud ano, co je jeho srdce?


 Uživatel úrovně 0

Zombie: Psal jsem to tak jak jsem to viděl. To, že jsem možná něco opakoval, se samozřejmě stát může. Vypsal jsem jen, co mi na tom dílku vadilo a neopisoval jsem to, co napsali ostatní. To, že jsi mi zato strhl reputaci je tvoje věc a samozřejmě na to máš právo.. A to, jak se nazývá ta zmrzlá země (permafrost) to vím, jen jsem si to neuvědomil, ale aspoň jsi mi to připomněl. No, nevadí.. Své chybky jsem vypsal, tobě se to nelíbilo, máš na o právo.


 Uživatel úrovně 5

Edax: kromě toho, že tu opakuješ většinu řečeného, tě musím upozornit že:
A) prozmrzlá země se nazývá permafrost. -30°C možná mít nebude, ale kdo ví, jak je to na opravdu chladných místech - sluj ledového draka atd.
B) teplota země a vzduchu je závislá - předávání tepla.

Dvojčepel: nejde ani tak o způsob dobíjení, jako o rychlost!


 Uživatel úrovně 0

No, tak tohle dílko se mi fakticky moc nelíbí...

- Takže, nelíbí se mi vůbec princip nabíjení magenergie do meče. Prostě zabodnout meč do země je jednak děsně nepraktická věc, protože je to dobře použitelné jen v nějakých arktických podnebích... Je hodně nepraktické zabodávat meč do země..
- Nelíbí se mi, že je jen jeden. To se pak ani nehodí do normálního stylu života ani do dobrodružství. Prostě pokud je něco jenom jedno na světě, tak se to pak strašně špatně zařazuje do dobrodružství a nemá to ani pořádné využití.
- 30 magů na jedno dobytí je dosti slušná zásoba. Až moc přehnaná. Za takových moc magů můžeš ty soupeře úplně dorasovat, což taky ubírá na hratelnosti.
- Pak HLAVNĚ: Není tam uvedeno, jestli se myslí teplota vzduchu nebo země. To je hodně velký problém. Pokud by se totiž myslela teplota vzduchu, tak je naprosto nelogické, aby se meč zapichoval do země si myslím. Pokud je teplota země, tak nevím jak dosáhneš teploty - 30°. Takže takhle..
- Kouzla jsou opravdu děsně silná. Nebo nejsou, ale s tím množstvím magů, které máš k dispozici by se dalo udělat strašně moc, což z tohoto meče dělá trošku spermanovskou zbraň.
- Kouzlo Zmrzni by se spíše mělo jmenovat Zmraz.. Je hrozně přesílené a absolutně nepopsané. Pokud by jsi nechal nějakého člověka zamrazit na půl hodiny, zamrznou funkce a tím by jsi ho nechal zemřít. Je to prostě jistá smrt - což za 8 magů je jistá smrt.. A je to hrozně levné. To se mi absolutně nelíbí a jsem tím znechucen.
- U kouzla Ledová střela už by se aspoň hodila ta kouzelná slova, když se o nich už zmiňuješ.
- Kouzlo štít je nevypracované. To, že se rozbije po třech ránách je divný pojem. Daleko lepší je dát mu prostě nějakou životnost a až se vyčerpá ten počet životů, tak by se měl rozbít..
- Příběh je trochu nesrozumitelný a nemá tu ssprávnou atmosféru. To je celkem škodlivé an tom příspěvku. Pak že by kovář uměl číst runy, no to už je tvoje věc. Ale měl by tam být popsán trochu ten úlek.

No, nápad se mi moc nelíbí, zpracování je taky děsivé a to dobíjení magů mě dostává do kolen. To jen proto, aby jste věděli, proč jsem hodnotil tak, jak jsem hodnotil.. Tak se snaž, ať je to příště lepší.


 Uživatel úrovně 0

Ehh, dobrý den.

Takže, jak bych asi hodnotil meč? Můj názor není nijak kladný, myslím si, že když už je meč jediný, mohl by to teoreticky být spíš artefakt, ne kouzelná zbraň. Dále, promiň Zombie, musím ohodnotit dobíjení, což je snad jediné, co se mi docela zamlouvá, už jenom když si představím jak ho někdo zabodává do země a čeká. Co se ostatního týče, tedy hlavně kouzel, myslím si, že to je jen předělaný Chodcův meč. Ani síla se mi nezdá být příliš vysoká. Vezmu-li v potaz, že meč je jednoruční a to střední až těžký, nezdá se mi žýe by obrana měla být 1, možná spíš 0,nebo -1. Útok možná stejný, avšak určitě o trochu vyšší útočnost.

Dále tak trochu k vaší diskuzi. Stejně jako Zombie si myslím, že není potřeba nějak rozsáhle řešit Dobíjení meče, prostě meč projde veškerým materiálem, který tvoří povrch země (např.: kamen,led,hlína,písek).

A nyní hodnocení. Na to, že to je slušný nápad, se mi zpracování moc nelíbí, taky mi v tom trochu schází logika. Příběh by mohl být líp popsaný a trochu obsáhlejší třeba o popis změny meče. Dílko ode mne dostane 1 hvězdičku.

Nashledanou


 Uživatel úrovně 5

Diskuzi na téma dobíjení předmětu ukončuji - v hrubých rysech je jedno, jestli se meč dobíjí magenergií v probodnuté hornině, energií vázanou na povrch, nebo jenom nasává chlad (pokud chlad jako opak tepla neexistuje, tak se meč zbavuje přebytečného tepla).
Důležité je, jak rychle se meč dobíjí - meč má 2x vyšší kapacitu, než je u magické zbraně z dané sféry moožné a dobíjet jej lze kdekoli tempem vskutku zázračným (když zapomenene, že autor ani nezakázal, ani nepovolil probodávání promrzlých, vyvřelých a jiných tvrdých hornin).

Opírat se o příběh nemá moc cenu - pokud jsou v něm z hlediska herního použití důležité údaje, pak je to chyba (má koncepce - použitelnost, přehlednost příspěvku).

Autor dílo již jednou poslal ke schválení - bylo zamítnuto s doprovodnou kritikou. Něco málo z kritiky zapracoval v další verzi. V té, kterou jsem já schválil jako inspiraci (meč z ledu) a kterou nyní čteme. Pokud autor hodlá vzpracovat verzi 3, 4, 5 ..., nechť tak učiní. Ale jestli uvidím byť jen kousek "meče ledu", hodím mu jej na hlavu - práce jsem s tím měl už dost (2 kritiky + porovnávání verzí mesi sebou) a autor by nejprve měl řádně využít dílnu a názory dalších hráčů, než zkusí projít kritickým okem redaktora.


 Uživatel úrovně 0

Takže schopnost tohoto meče nasávat energii je taky hodně závislá na tom, v jakém světě je použit, vzhledem k tomu, v jakém množství se v něm vyskytuje surová magenerige všeobecně...